63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    csak localba engedd, de egyebkent nem megy ki..
    a masik sokminden lehet
  • Maxer
    A vray-el kapcsiba lenne pár kérdésem:

Az 1.47.03.70-es verziót használom, és azt tapasztalom, hogy a VRL server első indításakor, amikor már a max is felállt, egyszerűen closed connectiont csinál, tehát elsőre mindig ki kell lépni a max-ből, utána a VRL serverből, aztán megint elindítani a servert és a maxot, és így másodjára már minden király. Ez egy béta betegség lenne?

A másik dolog pedig az, hogy eddig modemes netem volt, zone alarmot használok, a vray-t is ki kell ugye engedni a netre, mert különben nem hajlandó működni. Namármost eddig okés volt, mert zone alarmnak megmondtam, hogy a vray kimehet a netre, de nem csatlakoztam. Most viszont LAN-os netem van, állandó kapcsolat, tehát nem merem kiengedni, viszont ha letiltom a lan connectiont, akkor a vray állandóan closed connectiont csinál. Hogyan lehetne ezt abszolválni?

Előre is köszi mindenkitől!
  • Fisch
    elmeletileg... mivel nekem is fog kelleni megkapod tolem... mint ahogy az elozoeket is :D
  • grizzly21
    ha egy kis 3ds forgo alakzatot akarok csinálni akkor a fényekkel hogy érdemes manipulálni? ugy akarom hogy normál fények legyenek semmi komoly árnyék
  • Free
    akkor nem költök erre :c)
  • Fisch
    elmeletileg meg lesz a tobbi evad is...
  • Fisch
    helyesbitek, be vagy havazva mint allat...

es inkabb nem lusta vagy, hanem tul sokat csinalsz egyszerre, es igy elpazarlod az eroforrasaid kulonbozo dolgokra, ahelyett, hogy 1-2-3 dologra koncentralnal... igy sokmindenbe belefogsz, de hamar megunod... innen a lustasagod :D
  • Dichter
    Köszi, de lekulcsoltam inkább, annyira nem bonyolult animáció. De megjegyzem, ha estleg szükségem lesz rá legközelebb :)
  • Malakai
    Fracture pl, vagy attachold, ha sosenem akarod külön estetni őket.
    Esetleg proxy-mesh.
  • Aquli
    azt most csak próbaként raktam bele.
  • Dichter
    Ez idáig ok, most leesik a tárgyam, de mivel több részből van összerakva, amint leérkezik, szét is esik darabokra :D De én egybe szeretném tartani. Erre valami megoldás?
  • nenad
    ungroup
    (mid marad kijelolve) reactornal beallitasz xkg-ot es enter.
  • Dichter
    Sziasztok.

Mi módon tudok reactorban group-olt tárgyaknak mass-t adni? Mert így nem akar lezuhanni :(
  • Free
    Én kihúzom magam :c) a Lehetőséget megadtam de ahogy Nenad És Fisch oly szépen megjegyezte pár hónapja Lusta vagyok mint a dög :c)
  • Free
    sztem a képet kívűl nézd meg honnan süti a nap a fenyőt. :c) a fenyő vbalról fentről kapja a fényt az erkélyről viszont jobbrol középtályt jön be a nap :c) de amúgy jó
  • nenad
    3500poly ossz.
  • Aldaryn
    hehe...

Videó fasza! Adaptive mesh tessalation jó dolog lenni gondolom. :D Mennyi geometria van a scene-ben?
  • nenad
    azert majd miden kerdes moge siman oda lehet irni:
    RTFM
  • nenad
    egy kis ejszakai radiositys okorkodes.
    kb 15-20 perc a solutionnak, aztan 6-7 sec/frame rendertime

radiosittty
  • nenad
    kicsit beegett a kep de nm rossz, csinalj egy erkelyt is, es akkor hihetobb lesz.

• Aquli
    Na tegnap összedobtam egy jobb minőségű teszrendert:
    Itt van (1024*768).
    Ha érdekel titeket, nézzétek meg. A kis asztalnak még szar a textúrája nagyon.
    Márk
  • Aldaryn
    Hehe. :D Legutóbb szerintem nem figyeltél. :) Beírtam, hogy gyűjtjük a FAQ entriket, és lehet küldözgetni az [email protected] mailcímre, ha valakinek van ötlete, és ha már összegyűlik olyan 10-15, akkor megy ki a 3dmax.hu-ra. A banneron meg lesz egy hatalmas FAQ gomb.

Eddig senki nem írt semmit. De ezek szerint lehet azért, mert nem voltam elég hangos. Szívesen veszek minden FAQosítási törekvést!! :)
  • MrGeE #22687
    hehe ez már csöppet sem mókás 8)
    ezek itten szaporodnak
    "a ........ sérülései és a baktériumok túlszaporodása
    egy káros körforgást indítanak el" és egyre több noob foglal el értékes területet!!!
    vagy ez mindig is így volt???
    khm próbálltam visszafogni magam
  • Aquli
    Köszi!
    Csak azért vártam meg most a választ, mert éjjelre össze akarok dobni egy jobb minődégű tesztrendert, így mostmár, hogy tudom, mehetek is aludni ;).
    Márk
  • GixEr
    Ilyen nincs. Skin stb...
    NEm lehetne a banner-ba egy faq-t csinalni?
    Alapkerdeseknek? Szivesen megirom, de en nem birom tovabb ;)
    Es akkor a lama kerdesekre lehete egysegesen csak annyit valaszolni hogy: FAQ
  • nenad
    vray light subdivision alacsony.
  • Aquli
    Na itt az interiorom mai állása:

Létszi, ha van itt valaki, akkor válaszoljon erre a kérdésre:
    Ez a fajta szemcséződés mitől van? Az irradiance map presetje tul alacsony, vagy a vraylight subdivje tul keves?
    Márk
  • Carlos
    Tutorialok
  • Carlos
    Inkább Photoshop.
  • Carlos
    És az enyém... :)
    Kicsit el is szontyolodtam, azóta nem nyúltam a max-hez.
  • Pitbull90
    A 3d.lap.hu-n találhatsz sok 3d maxos oldalt ahhol vannak tutorialok ott válogathatsz;)
  • spongya
    Nem tudtok olyan oldalt ahol jó tutorialok vannak, vagy 3dsmax.os könyvet lehet letölteni???
  • Magnumrolcsi
    Ezzel a programmal lehet skin-t csinálni?
  • Pitbull90
    Enviromentsnél állísd be
    Rendering> Enviroments és ott az Enviroments Map:
  • spongya
    Hi! Ha renderelek egy képet akkor hogy kell azt csinálni hogy a fekete háttér helyett valami kép álljon???
  • Pitbull90
    (Mint pl az enyém...???:D)
  • GixEr
    De turelmes vagy, csak en ugrom mostanaban az ilyen balga keresekre...
    Szivesen segitek barkinek, de a lustasagot azt utalom... (+5 kattintasra mar nem telik, inkabb fa...got kerdez)
    Bocsi mindenkitol!!!
  • Aldaryn
    Még épphogycsak 2X :D Most azt ne mond, hogy nem szoktam türelmesen segíteni. :) Ma este viszont fáradt vagyok, főleg ilyen kérdésekhez, és reakciókhoz.
  • GixEr
    3 X -en felul tenyleg ilyen morcosak/turelmetlenek lettunk?
    Aldaryn te? your age?
  • Aldaryn
    Látod, látod... nem voltunk még a MAX helppel sem elég precízek és egyértelműek. Szóval: Pibull, Egy friss MAX helpben nézzed meg! Ami tényleg ingyen és bérmnetve beszerezhető teljesen legális csatornákon át.