3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
semmi, egy WinXP minden SP nélkül. Ez fut a gépemen. Semmi tûzfal/vírusvédele, vagy hasonlók. Az lehet gond, hogy nincs hálókártyám?

per aspera ad astra

ha van win(fos) service pack2-d felinstallalva akkor probald meg kiiktatni, es ugy probald meg.

Egyebkent en most fogok visszaterni a service pack nelkulire, eskuszom az volt eddig a legjobb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Tudtatok, hogy van egy kepnezegeto az XnView ami tamogatja a HDRI/EXR file formatumot, igy azert konnyebb valogatni.
XnView
Aldaryn
Na, úgy tûnik, én nemigen tudom használni a cuccot. :| A program Request code slotjában <ERROR IN AUTH> szó díszeleg... ezt ugyebár nemigen lehet továbbküldeni. :| Francba.

per aspera ad astra

Johnyy
RE, tuctok valahol egy kezdõ tutorialt a 6 hoz????

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

itt vannak thumbnailek is.
http://www.chaosgroup.com/software/AURA/

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Van náluk is pár teszt😊
http://www.spot3d.com/AURA/movies/

\"So always look on the bright side of death\"

hopp 😊 de gyors voltal.
Test kep/video??? Lecci!!
itt egy kis video. (36kb xvid) 18fpsel jatszom jobban lehet latni a fazisokat. Meg tovabb tart 😊
A langok szinet curves-el kell beallitani ami mar alapbol HDR. Nagyon ott van

aura anim

Ez az aura mit csinál? Max 6 alá is jó? olyan mint az afterburner, vagy egy render? VAn új v-ray render?

ez a cucc baromi gyors, csak ugy nekiultem 5 percel ezelott es bar baromi sok menuje van (egy egyszeru atm plughoz kepest) azonnal sikerul 1 kis fustot generalnom

Kaptam AUTH CODOT! 😊
YEAH!

plugin,

"Anyone can download, authorize and test it and can use it for any purpose."

gondolom, ez eleg vilagos

FRenkie
aura külön prog vagy plugin lesz?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Hehe... 😊 Lehet, hogy csak eltévedt naiv felhasználónak vélnek, és egy komoly hangvételû levélben tájékoztatnak majd arról, hogy ez nem így megy. 😄

per aspera ad astra

mindenesetre en kuldtem egy kodot nekik 😊
Aztan meglassuk mi lesz.
Vagy jon a b*s*a vagy nem 😊

ezt authorizalni kell 😞 Most akkor nemtom mi van, sztem mindenkinek hasznalni lehet, csak autholni kell.

http://www.spot3d.com/AURA/publicbeta/chaosAura_0.55.50.msi

Aldaryn
Akkor már én is leírom: 😉 Én - ha animot mentek ki - általában egyszerûen 25fps TIFF szekvenciaként mentem le, packbits tömörítéssel, így nem zabál annyit, és nekem könnyebben kezelhetõ, mint egy összezáárt köteg. Ráadásul egy-egy specifikus frame-et kicsierélni, vagy utómunkázni, pl. leszedni róla valamit is könyebb.

Aurát pedig tök jól bejelentették mára... 😊 Még van 4 percük, hogy kitegyék. 😄

per aspera ad astra

egyebkent a multkori szaggatos video is image sequencebol keszult.. Nem erdekelte senkit sem hogy video vagy sequence. Ugyanugy szaggatott. MAxon volt a prepass es mozgas detektalas is. Nem igazan ezen mulik a dolog ugy vettem eszre.

nem tomoritett avit hasznalok.(uncompressed RGB24) Ez egyenlo az image sequencel csak kevesebb gond van vele(konnyeben kezelheto)

meg mindig nem jott ki az aura.

De az image sequence->mpg2 a leheto legjobb!! Ne avi-bol rakd at!!!! az brutalis minosegromlast jelent a mozgasvektorok miatt(az aviban interpolal)!!
marmint az avi outputty 😊

Gixer latod ezt nem is tudtam, ha lesz jo avi output akkor meg felesleges lesz a image output. Osztan akkor meg mind1, de koszi, ez meg jol johet. Meg persze jol johet meg a divx meg az xvid gyartasho is.

van valami ilyesmi ami mutatja az uvw coordinatakat is.
de asszem ezt maxban is meg tudod csinlani az unwrap uwv-el es a halot elmeted kepbe es akkor latod mi hol, feltev hogy jo az uvmapja.

Aldaryn
Ha valakinek van tört AURA-ja, szóljon. 😄

per aspera ad astra

Adam5
Nem akartam új topicot nyitni a problémámmal ezért ide irok.
A helyzet:
Quake3 modelleket próbálok át szinezni (tga) de az a agondom hogy sokszor nemtom hogy épp mit rajzolok át. Van olyan progi ami 3d-sen mutatja a modelt és közben rajzolhatom is át és ha átrajzolok vmit akkor az a modellen is látszik?

Sry a hülyekérdésért.

A tmpeg megeszi az osszeset (jpg,tga,bmp) es igy kihagyhatod az AVI-MPG2 lepest!!!
compressed tgat nem nem eszi meg a virtuialdubmod pl. Es en mar nem akarok rajta semmit sem csinalni csak betomoriteni, JPG szekvencia sokkal zajosabb, szal BMP tokeletes a celomnak.Quicktime egyenlore nem alternative sajnos. Marad BMP seq>AVI>MPG2>DVD
Vagyis most mar nehany teszt utan lehet hogy AVI>MPG2>DVD

Johnyy
Még egy qveecsön! Ugye lehet 3d ben tervezni és mozgóképeket, mozgásokat mozgatható elemeket és kisfilmeket is kécíteni?????

Ne báncsá mer nem olvastam vicca nagyon 😉

Johnyy
Én most néztem bele a progiba, elsõ látásra elég bonyolult, tuctok valami kimerítõ tutorilat ,,,, egyébként mindenkiek gratula a mûvéhez így képeken nagyon jó!!!!

petesilver
Én anno simán aviba mentettem az animokat, de rászoktam a quicktime formátumra, ugyanis abból bármikor azt a képkockát mented ki az animbõl a sima lejátszóval, mindenféle program nélkül, amelyiket akarod. ÛRáadásul már a formátum kijelölése után elég korrektül be lehet lõni mit hogyan akarsz.

Mission Impossible 2010: PRO Class

A compressed tga kissebb es tobb program eszi raadasul viszi/viheti az alfa csatornat is. De a bmp-nel akkor mar jobb a jpg is. szerintem. En a registry bol toroltem az avifile szora keresve mindent es megjavult a mentes (A discreet forumon adtak a tippet 😊
\3dsmax6\stdplug
ide kell betenni (felulirva az elozot)

Allitolag matol van Chaos AURA public beta.
Mas,
Nemtom mennyi animot csinaltok, maxnak sulyos problemai vannak az aviba mentessel.(nalam mindig szemet lett a vege, ezert mindig bmp sequencebe mentettem)
Itt a fix.
ftp://ftp1.discreet.com/web/support/3dstudio/avibmi.zip

fle go
KOszi nenad, minden ok, csak eddig nem hasznaltam ilyesmit.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

egyebkent meg vray tudja a cubic mappot, akkor meg mi a gondod?? Csak toltsd be es allitsd cubicot a vrayhdrinel...

hdrshopban a panoramic transformations menupontot keresd, es bal oldalt valaszd a cube, jobboldalt a sphericalt vagy amilyen modot hasznalni szeretnel.

fle go
Udv Emberek!
Hat lehet kirohogtok...van egy csomo nagyfelbontasu hdr kepem, de nem panorama hanem kereszt alaku, formaju, mit kell azzal csinalni hogy rendesen hasznalhato legyen?
Segitsetek, koszi!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

megvan, de eleg lassu, egyebkent megjelent egy uj, csak eppen bugos 😊

Volt regebben valami material slotos tema, nemtom emlekszetek e, hogyan lehet tobb material slotot generalni ugy hogy lapozni a 24es csoportok kozott, vkinek nincsen ez meg? Asszem max5re volt meg.

köszi, ott én is kerestem, de sajna sikertelenül
DC-n i csak a finalshadersSTAGE1-et latom. DE javaslom a DC-t ket virusirtoval es tuzfallal, ha keresel valamit, mert iszonyatos mennyisegben talalhato meg minden 😊
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, kellene a finalshasers sp1-es verziója, de sehonnan sem tudom letölteni. Ha tudnátok linket, vagy hol keressem, azt nagyon megköszönném!
En altalaban pdf-be mentem a tutorialokat amiket talalok, ha lenne gy ftp, szivesen kiraknam oda.
234MB-pdf 620MB-vide (de ez csak egy resze, ami most fenn van a gepen 😊
Johetnek az ilyen hasznos linkek! Barmilyen max-al kapcsolatos temaban, ugyis keves uj tutorialt talalni manapsag!!!
Akkor Kezdem 😊
3D palace Tutorials
Én személy szerint nagyon várom.
alapveto kulonbseg a ket tutorial kozott hogy o kepet keszit en meg animaciohoz keszitettem elo. Ezt csak azert mondom, hogy tuggyatok 😊 Egyebkent meg megirigyeltem, ugyhogy azert is csinalok egy ultimatet 😊 Egy szupert, egy igazi csodat! 😊

FRenkie
kössz, szép kis velõs tut lett!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"