1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
yozsee #583 Mekkora az a legnagyobb vinyó, ami jumperelhető úgy hogy 32gigásként felismerje p2-es alaplapom, mert kéne egy vinyó, de másra most nincs lóvé? Plíz Help! -
#582 nekem Large LBA enabler nevű progi volt, amivel próbálkoztam, de nem oldottt meg semmit.
De alapból látta az XP az egész vinyót.. ( mondjuk Partition Magic kel partícionáltam.. )
SP1 kell és kész. -
#581 Akkor jó -
#580 -
#579 Minden nagy winchesternel jo.
Ez egy javitas az XPhez. -
antijedi #578 az elvileg én voltam..., de nekem sp1 mindent megoldott :) -
#577 Amúgy mintha valaki írta volna ugyen ezt, nem is olyan régen, hogy csak 127 gigát lát neki is.
Az enyémet 114nek látja, de commanderben 120.000.000 -
#576 Ez csak maxtorokhoz jó?! -
#575 Nem kell SP1, hogy felismerje.
Big Drive Enabler (137GB-nel nagyobb winchestereknek) -
#574 nekem sp1 nélkül felismerte!!!!
csak úgy, sp1 nélkül néha elszált :)
a 127 kevésnek tűnik! -
#573 ÉS utánna megint formázni kell??? -
antijedi #572 sp1 kell hogy az egésszet felismerje -
#571 Akkor lehet hogy jól átb.sztak mert nekem csak 127-et ír ki annyit is tudok használni, pedig elméletileg 160-as Maxtor -
#570 Ez így igaz, de mivel pl a wincommander is byte-ban írja ki, ezért majdnem 160at látsz. -
#569 a vinyó gyártók 1000 el számolnak, nem 1024 el,
sztem: 160*1000*1000*1000 bájt.
160000000000 GB
149,0116119384765625 GiB
de hogy mennyi adatot tudsz rávenni az függ attól hogy milyen fájlrendszert használsz, mert pl. fatoknál van cluster méret, azaz ekkora blokkokkba rendezi az adatokat. na mind1... -
#568 Meg tudnátok mondani, hogy egy 160Gigás vinyó vakójában hány gigás??? -
#567 A rendszer vinyóm pont most a héten volt 1 éves, szegény kivan kicsit nyírva nem bírja a letöltést, lassú és hangos lett, de a másik az kifogástalan. Úgyhogy ez a használattól függ, de seagate-ről csak jót hallottam eddíg, most készülök én is újítani egyet. Úgyhogy szerintem azzal jóljárnál. -
#566 Gondolom újat nem akarsz venni meg pont ilyet nem is biztos hogy kapsz.
Próbálj neten apróhirdetést feladni (pl fent ott van az sg-s apróhirdetés)... -
#565 nekem egy már elfüstölt... -
nick név #564 aham... köszi és nemtod honnan lehet elektronikát szerezni hozzá? -
nick név #563 nekem is maxtorom van de semmi probléma nincs vele -
zero_cool51 #562 Szerintetek melyik vinyót vegyem meg? Boltban azt mondták, hogy a Seagate-nek a legmegbízhatóbb a harvere. Nekem Maxtor-om van, és nincs 2 éves, de már haldoklik. -
zero_cool51 #561 megvan a megoldás!
A qrva Norton Disc Doctor törölte a FAT-táblát. -
#560 Lehetséges. Szerezz egy ugyan olyan vinyót és annak az elektronikáját át kell tenni rá. -
#559 Lál -
#558 Non-system dick
a gépednek már farka is nőtt? -
nick név #557 Hi all! lenne 1 kérdésem:
volt 1 80GBs vinyom de a táp beszart és elbszta...
naszoval ezt meglehet javitani valahogy? -
#556 Szerintem az IDE kábel szar. -
zero_cool51 #555 Hi, van kis gondom.
A gép felismeri a winchesteremet, kiirja a bootolásnál.
DE amikor a windows be akar töltődni, lefagy, vagy azt irja, hogy Non-system dick or disc error.
Pedig nem is azon a vinyón van a windows.
Előtte a Norton Disc Doctor hablatyolt valami NTFS-t, elkezdte scannelni a másik vinyót(nem azt amelyik rossz), és ujraindult a gép szó nélkül.
Magyarul: a gép látja a wichestert, de nem indul el vele.
Mi lehet a gond? Ha a particioval van a gond, nem érdekel a cucc ami rajta van, csak a digitális képeim kellenek róla. Meg lehet menteni valahogy az adatokat? -
#554 átméretezés, áthelyezés...
mindíg jön új szempont hogy éppen melyik partíciónak kéne más méret, illetve más helyen lennie :) -
#553 Mi tartott annyi ideig? -
#552 én mondjuk ma partícionálgattam kicsit, és vagy 4 órán keresztül folyamatosan darálta a vinyót.
végére már rendesen sajnáltam szegényt :)Ö -
#551 Gyakran szoktam a 240 gigán elindítani a defragot -
#550 azért van különbség, hogyha azt ami racken kívül van nem egymásra zsűfolod akkor annak nem lesz semmi baja.
hűteni néha érdemes, hogyha nagyon sokat dolgozik egyfolytában a vinyó, pl. beállítod a scandisket teljes viszgálatra + defragot 60 GB-s partícióra, ez eltart jópár órán keresztül, és azt már tényleg nem szereti annyira.
de persze hogyha csak normál használod akkor nem lehet semmi baja. -
#549 Szerintem is egy nagy baromság a rack venti, olyan fars levegőt szív amilyet akar, minimális az amit a vinyón keresztül szív. -
#548 Nekem is 1 éve megy a 120-as maxtorom hűtés nélkül rack-ben, amúgy meg nem sok különbség van hogy rack-ben van, vagy csak simán bent a gépben. -
antijedi #547 7200as 80 vigás vinyo másfél éve megy rackben aktiv hűtés nélkül és kutya baja sincs, és nem is tünik ugy hogy valaha is lesz...
persze maxtor vinyoknak lehet kell 50 venti tulmelegedés ellen de többinek nem :P -
ent #546 A nagy francot!
2 db sata (tehát gyorsabb, melegebb) vinyóm van már fél éve, és melegszik (persze) és semmi! De a cégek sem úgy adják, hogy na nesze egy gyors vinyó és egy venti, sehol nem is írják!
Lehet, hogy rossz a logikám? -
#545 egy normális vinyo nem birja ki a rackek aktiv hűtés nélkül, de nekem tökmindegy hogy mit okoskodtok össze nem az enyém fog megzakkanni fél év mulva. persze nem az 5400 as 10-20 gigásokrol beszélek, bár azok is már határon vannak -
#544 Nekem meg az 1ik 120as