1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • barret
    Meg kell kenni a csapágyat!
  • Tetsuo
    Nekem a 10Gigás 5400rpmes vinyóm rackes, de venti nélküli.. s semmi gond vele.
  • 0ppika
    Szerinted az a játékventilátor ér valamit?
  • Laalee
    akkor megfő a vinyod...
  • Matthewpamer
    vagy kiszedem belőle a ventilátort
  • ent
    Az más, vegyél venti nélküli rekket!
  • Matthewpamer
    nem,fél éves kb. 80gb-os samsung
    de kivettem a mobil rackből és egyből elhalgatott,tehát a rack miatt hangos.de nemtom miért?
  • ent
    Milyen típus, hány éves?
    Kb. 10-11???
  • ent
    http://www.disk-utility.com/smart-hdd-utility.html
  • Matthewpamer
    hi,miért van az hogy a winchester olyan hangokat kiad,hogy még beszélni se lehet mert olyan hangos.indításnál elkezd olyan hangokat kiadni,már tiszta ideg vagyok.
  • BaliBoy
    Hello! Valaki eltudná nekem mondani, hogy mire jó a S.M.A.R.T. ?
  • fifi
    No azért teljesen hülye nem vagyok...Meg ha az lenne akkor minden indításnál azt csinálná. Tehnap du. óta pl nem volt semmi. :)
  • Antromorph
    Biztosíthatlak ezek vannak feltüntetve.
  • ibrik
    Most egy nagyon alap dolgot kérdezek - de ki tudja...

A vinyókon a jumper-ek jól vannak elhelyezve a vinyók IDE-kábelen való elhelyezkedésének megfelelően ??? (master, slave, cable-select...)
  • Tetsuo
    htx. :)
  • fifi
    Csak ha van vinyó benne, akkor csinálja. ha kiveszem jó!
  • Narancs
    Ha a rackot leszeded akkor is ez van?
  • fifi
    Hali! Most tettem be egy rack-et a gépbe IDE1/1:system, IDE1/2:rack IDE2/1:combo a felállás. Néha indításkor azt van hogy csak kattog a system vinyó és nem kapcsol be, így a rendszer sem áll fel. Lelövöm, és következőre jó...Mi lehet a gond? Kicsi a táp /350W/???
  • ollie
    hogyan?
  • AMD Norbee
    Kösz de már megoldottam
  • ollie
    hát ha eltűnt 12giga gondolod hogy formázással előjönne???
    amúgy meg próbálj meg valami undelete programot
  • 0ppika
    Sztem tök mind1.
  • RelakS
    Nemtom, nálam most a köv a helyzet:

PM: 160G, majdani fővinyó (lusta telepíteni)
    PS: mobilrekk
    SM: DVD-ROM
    SS: DVD-RAM
  • NeoMaN
    Primary master: 80-as vinyó
    Primary slave: DVD olvasó
    Sec master: CD író
    Sec slave: 10-es vinyó
  • AMD Norbee
    Sziasztok!! Help kéne!

Az lenne a problémám hogy az eggyik particiomról eltünt csak ugy kb 12gb, és nem tudom elöhozni!! Már letöröltem az összes cuccot róla (formázni nem formáztam mivelhogy több particio van és az eggyik a rendszer ezért nem tudom windowsbol formázni) Na szóval lenne vmi megoldás a gondomra???
    Tanácsokat elöre is THX
  • Tetsuo
    Továbbra is fennáll a #500as kérdés:
    Hogyan rakjam össze a konfigot???
    pl egyik ág- CDíró master, 10GB 5400rpm winyó;
    másik ág- DVD olvasó, 80GB 7200rpmwinyó.
    Így jó, vagy van ennél gyorsabb konfig??

/Oppika, ahogy mondod.
  • nemcsakfeel
    akkor egy szobadísszel gazdagodtál..
  • Asmodeus84
    Köszönöm a választ. A végső diagnózis a HDD mechanikája tönkrement. Remek. :(
  • nemcsakfeel
    próbálj ki vmi low level formatot vagy hasonlót, mer tényleg eléggé vinyó gyanús. Vagy. vidd át egy másik gépbe, és nézd meg AIDAval a SMART értékeket, abból esetleg pár dolog kiderülhet a vinyóra..
    Az viszont hogy egyszer látszik- nemlátszik a vinyó, lehte alaplap/memória gond is, próbáld meg hogy a memórát átrakod másik foglalatba, minden csatlakozót lehúzol és újra rádugsz ( bár ezek inkább régebbi gépnél szoktak előjönni )
  • Asmodeus84
    Üdv!
    Előre bocsájtom nem biztos, hogy HDD problémám van, de erre gyanakszom és arra kérlek erősítsetek meg vagy ha tudjátok a választ légyszives osszátok meg velem.
    Szombaton reggel bekapcsoltam a gépet és az tűnt fel, hogy a játékok döntő része nem indul, vagy kifagy állástöltéskor.
    Egészen pontosan: NFSU működött; War3 nem indult corrupt exe címmel (eredeti game); Morrowind nem indult, valamilyen fájlt hiányolt (pénteken jó volt még és nem változtattam semmit); Il2:FB a quick mission indításkor fagyott ki és vitte magával az XP-t is; X2 állástöltéskor hasonlóan Windowsal együtt patkolt el. Gondoltam a pénteki defrag miatt barmolnak, ezért leszedtem a War3-at. Újrainstall közben azonban kétszer is fagyott az XP-vel együtt. A második ilyen után már a Windows el sem indult, hanem rebootot nyomott töltés közben. Megjegyzem egészen eddig jelét sem mutatta, hogy baja lenne.
    Megpróbáltam egy javító installt a Win CD-vel, de a telepítés végén közölte, hogy hiba van. A pontos megfogalmazásra sajnos nem emlékszem. Ezt mégegyszer eljátszotta, majd utánna a HDDt bootkor fel sem ismerte a gép. Ezért kikapcsoltam.
    Újra bekapcsoláskor már újra volt HDD ezért format c és Windows reinstall mellett döntöttem. Azonban a partíció formázása közben 60%-nál megállt és nem csinált semmit. Másodszor is ugyanez történt.
    Úgyhogy itt állok a nyári szünetben gép nélkül, holnap elviszem szerelőhöz, de addig is ki szeretném kérni a véleményeteket.

A gép konfigja:
    Abit NF7-S
    AMD Athlon 2500+
    Maxtor 40Gb HDD (2 éves)
    512MB 400MHz DDR
    ATi Radeon 9500Pro
    A gépen Spybot és Fprot nem hinném, hogy vírus tette.
  • the Godfather
    a WD tedd CS, vagyis cable selectbe és ugy probáld meg.....
  • nemcsakfeel
    és milenne ha a jumpereket rendesen ráraknád, nem üresen hagynád a tüskéket?
  • orocé
    csao nem tud vki segíteni, a köv a probléma:
    van western digital 20gb 7200 vinyóm xp-vel és vettem 1 maxtor 120gb 7200-t, namármost a wd jumper nélkül elméletileg master a maxtor pedig slave azonban így beraktamés a gép 1-t pityentett de nem ismerte fel! utána a wd-t beraktam slave-be és a maxtort master-be! így megya maxtor de méég mindig pittyent 1t bekapcsoláskor a gép! h lehetne ezt megszüntetni???? THX THX THX THX THX THX THX
  • 0ppika
    Szerintem csak sima nap.
  • Borg
    De munkanap, vagy csak nap?
  • 0ppika
    *csere
  • 0ppika
    A hiba megállapításától 15 nap, vagy ha a javítás idejére adnak "gyerekészüléket" akkor lehet 30 nap.
  • Borg
    El nem készül, max másikat adnak helyette, ha megbizonyosodtak róla, hogy semmilyen módon nem tudnak kibújni a garancia kötelezettség alól. Ez a törvény szerint asszem 2 hét (vagy 14 munkanap?).
  • gyick
    Elromlott a vinyom de van rá garancia.
    szerintetek mennyi idö alatt készül el?
    Samsung SP1203N..
  • nemcsakfeel
    lehet hogy alapból az alaplapjához olyan IDE kábelt adtak amin csak 1 egység fér el? nekem is ilyen kábelt adtak tán.
    Boltban kb 500 Ft ért adnak egy kábelt.
    Ha a bekötésekre vagy kíváncsi:
    Ha dvd-t másolsz akkor a két dvd meghajtónak célszerű két külön IDE csatornán lennie,
    Ha dvd-t akarsz képfájlból írni, akkor a forrás vinyó meg az író legyen két külön csatornán.
    más variáció nincs :)Ö