1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
#543 Meg kell kenni a csapágyat! -
#542 Nekem a 10Gigás 5400rpmes vinyóm rackes, de venti nélküli.. s semmi gond vele.
-
#541 Szerinted az a játékventilátor ér valamit? -
#540 akkor megfő a vinyod... -
#539 vagy kiszedem belőle a ventilátort -
ent #538 Az más, vegyél venti nélküli rekket! -
#537 nem,fél éves kb. 80gb-os samsung
de kivettem a mobil rackből és egyből elhalgatott,tehát a rack miatt hangos.de nemtom miért? -
ent #536 Milyen típus, hány éves?
Kb. 10-11???
-
ent #535 http://www.disk-utility.com/smart-hdd-utility.html -
#534 hi,miért van az hogy a winchester olyan hangokat kiad,hogy még beszélni se lehet mert olyan hangos.indításnál elkezd olyan hangokat kiadni,már tiszta ideg vagyok. -
#533 Hello! Valaki eltudná nekem mondani, hogy mire jó a S.M.A.R.T. ? -
#532 No azért teljesen hülye nem vagyok...Meg ha az lenne akkor minden indításnál azt csinálná. Tehnap du. óta pl nem volt semmi. :) -
#531 Biztosíthatlak ezek vannak feltüntetve. -
#530 Most egy nagyon alap dolgot kérdezek - de ki tudja...
A vinyókon a jumper-ek jól vannak elhelyezve a vinyók IDE-kábelen való elhelyezkedésének megfelelően ??? (master, slave, cable-select...) -
#529 htx. :) -
#528 Csak ha van vinyó benne, akkor csinálja. ha kiveszem jó! -
#527 Ha a rackot leszeded akkor is ez van? -
#526 Hali! Most tettem be egy rack-et a gépbe IDE1/1:system, IDE1/2:rack IDE2/1:combo a felállás. Néha indításkor azt van hogy csak kattog a system vinyó és nem kapcsol be, így a rendszer sem áll fel. Lelövöm, és következőre jó...Mi lehet a gond? Kicsi a táp /350W/??? -
#525 hogyan? -
#524 Kösz de már megoldottam -
#523 hát ha eltűnt 12giga gondolod hogy formázással előjönne???
amúgy meg próbálj meg valami undelete programot -
#522 Sztem tök mind1. -
#521 Nemtom, nálam most a köv a helyzet:
PM: 160G, majdani fővinyó (lusta telepíteni)
PS: mobilrekk
SM: DVD-ROM
SS: DVD-RAM -
#520 Primary master: 80-as vinyó
Primary slave: DVD olvasó
Sec master: CD író
Sec slave: 10-es vinyó -
#519 Sziasztok!! Help kéne!
Az lenne a problémám hogy az eggyik particiomról eltünt csak ugy kb 12gb, és nem tudom elöhozni!! Már letöröltem az összes cuccot róla (formázni nem formáztam mivelhogy több particio van és az eggyik a rendszer ezért nem tudom windowsbol formázni) Na szóval lenne vmi megoldás a gondomra???
Tanácsokat elöre is THX -
#518 Továbbra is fennáll a #500as kérdés:
Hogyan rakjam össze a konfigot???
pl egyik ág- CDíró master, 10GB 5400rpm winyó;
másik ág- DVD olvasó, 80GB 7200rpmwinyó.
Így jó, vagy van ennél gyorsabb konfig??
/Oppika, ahogy mondod. -
#517 akkor egy szobadísszel gazdagodtál.. -
Asmodeus84 #516 Köszönöm a választ. A végső diagnózis a HDD mechanikája tönkrement. Remek. :( -
#515 próbálj ki vmi low level formatot vagy hasonlót, mer tényleg eléggé vinyó gyanús. Vagy. vidd át egy másik gépbe, és nézd meg AIDAval a SMART értékeket, abból esetleg pár dolog kiderülhet a vinyóra..
Az viszont hogy egyszer látszik- nemlátszik a vinyó, lehte alaplap/memória gond is, próbáld meg hogy a memórát átrakod másik foglalatba, minden csatlakozót lehúzol és újra rádugsz ( bár ezek inkább régebbi gépnél szoktak előjönni ) -
Asmodeus84 #514 Üdv!
Előre bocsájtom nem biztos, hogy HDD problémám van, de erre gyanakszom és arra kérlek erősítsetek meg vagy ha tudjátok a választ légyszives osszátok meg velem.
Szombaton reggel bekapcsoltam a gépet és az tűnt fel, hogy a játékok döntő része nem indul, vagy kifagy állástöltéskor.
Egészen pontosan: NFSU működött; War3 nem indult corrupt exe címmel (eredeti game); Morrowind nem indult, valamilyen fájlt hiányolt (pénteken jó volt még és nem változtattam semmit); Il2:FB a quick mission indításkor fagyott ki és vitte magával az XP-t is; X2 állástöltéskor hasonlóan Windowsal együtt patkolt el. Gondoltam a pénteki defrag miatt barmolnak, ezért leszedtem a War3-at. Újrainstall közben azonban kétszer is fagyott az XP-vel együtt. A második ilyen után már a Windows el sem indult, hanem rebootot nyomott töltés közben. Megjegyzem egészen eddig jelét sem mutatta, hogy baja lenne.
Megpróbáltam egy javító installt a Win CD-vel, de a telepítés végén közölte, hogy hiba van. A pontos megfogalmazásra sajnos nem emlékszem. Ezt mégegyszer eljátszotta, majd utánna a HDDt bootkor fel sem ismerte a gép. Ezért kikapcsoltam.
Újra bekapcsoláskor már újra volt HDD ezért format c és Windows reinstall mellett döntöttem. Azonban a partíció formázása közben 60%-nál megállt és nem csinált semmit. Másodszor is ugyanez történt.
Úgyhogy itt állok a nyári szünetben gép nélkül, holnap elviszem szerelőhöz, de addig is ki szeretném kérni a véleményeteket.
A gép konfigja:
Abit NF7-S
AMD Athlon 2500+
Maxtor 40Gb HDD (2 éves)
512MB 400MHz DDR
ATi Radeon 9500Pro
A gépen Spybot és Fprot nem hinném, hogy vírus tette. -
the Godfather #513 a WD tedd CS, vagyis cable selectbe és ugy probáld meg..... -
#512 és milenne ha a jumpereket rendesen ráraknád, nem üresen hagynád a tüskéket? -
orocé #511 csao nem tud vki segíteni, a köv a probléma:
van western digital 20gb 7200 vinyóm xp-vel és vettem 1 maxtor 120gb 7200-t, namármost a wd jumper nélkül elméletileg master a maxtor pedig slave azonban így beraktamés a gép 1-t pityentett de nem ismerte fel! utána a wd-t beraktam slave-be és a maxtort master-be! így megya maxtor de méég mindig pittyent 1t bekapcsoláskor a gép! h lehetne ezt megszüntetni???? THX THX THX THX THX THX THX
-
#510 Szerintem csak sima nap. -
Borg #509 De munkanap, vagy csak nap? -
#508 *csere -
#507 A hiba megállapításától 15 nap, vagy ha a javítás idejére adnak "gyerekészüléket" akkor lehet 30 nap. -
Borg #506 El nem készül, max másikat adnak helyette, ha megbizonyosodtak róla, hogy semmilyen módon nem tudnak kibújni a garancia kötelezettség alól. Ez a törvény szerint asszem 2 hét (vagy 14 munkanap?). -
gyick #505 Elromlott a vinyom de van rá garancia.
szerintetek mennyi idö alatt készül el?
Samsung SP1203N.. -
#504 lehet hogy alapból az alaplapjához olyan IDE kábelt adtak amin csak 1 egység fér el? nekem is ilyen kábelt adtak tán.
Boltban kb 500 Ft ért adnak egy kábelt.
Ha a bekötésekre vagy kíváncsi:
Ha dvd-t másolsz akkor a két dvd meghajtónak célszerű két külön IDE csatornán lennie,
Ha dvd-t akarsz képfájlból írni, akkor a forrás vinyó meg az író legyen két külön csatornán.
más variáció nincs :)Ö