winchester probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://epica.nl
Nekem is van egy vinyó problémám ami idõszakosan áll fent. Néha boot-olásnál a bios nem igazán találja a vinyót áll egy darabig és közbe a HD kettõs csipogást ad ki (na ilyennel sem találkoztam soha) és ezt ismétli amíg le nem lövöm a gépet. Az ide kábelt már kicseréltem de ugyanúgy elõjön néha ez a hiba. A vinyó 80gb Maxtor 5400rpm. Egyébként ha a bios indításnál megtalálja akkor már sosincs vele problema. Szerintetek mi lehet a baja?

Hi mindenkinek. Van egy hatalmas problémám. Elõször is leírnám a fõbb hardwareimet: Abit NF7 v2.0, AMD 1800+, 2X 256 MB Samsung PC300, Ati Radeon 9500, Maxtor 40GB 7200 rpm ATA 133, Samsung 160GB 7200 rpm.
A Windows XP egy a szokottnál lassab feljövetele után újraindítottam a számítógépet amikor megtörtént a gond. Újraindulás után már nem jött fel az OP-rendszer, a gép folyamatosan újraindult. A Win XP konzolja alól próbáltam külömbözõ visszaállítási és javítási lehetõségeket, mint pl. chkdsk, fixboot, fixmbr, stb. valamint próbáltam az utolsó helyesen mûködõ rendszer elindítását de sajnos nem jártam sikerrel. Ja egyébként az oprendszer a 40GB-os Maxtoron volt, ami természetesen 1. IDE kábelen, masterre jumperolva volt bekötve, a 160BG-os pedig slave-re. Ezek után. Egy másik winchwsterre telepítettem egy oprendszert és PQ magic-et is. A 40-es Maxtort bekötöttem slave-re és megnéztem PQ magic alatt, és az egyébként 4 partícióra osztott lemezterületet már egyként látta a progi és nem volt elérhetõ. Már nrm tudtam mit kitalálni így aktív partícióvá tettem az õsszefüggõ lemezterületet és NTFS fájlrendszert választottam (elõtte FAT32 volt. Viszzatettem masternek és löktem rá egy XP-t. Chipset és videókártya drivet telepítések után újraindítottam a gépet és ismet az úraindulós problémával szembesültem. Ez után következett egy mélyformázás, partíció létrehozás (NTFS) oprendszer és egyéb szoftverek telepítése, és most megy a gép. Túltettem magym a 40GB-os adatveszteségen és rászurtam a gépre a 160GB-s winchestert is ami gondoltam megmaradt épségben. Na itt ért a meglepetés. A helyzet hasonl mint 40-esnél. A vinyót nem is látni, csk a windows lemezkezelése alól ill PQ Magic alól. Ez egyébként 3 partícióra volt osztva (NTFS)de mostmár ez is egyé vált és nem elérhetõ. A PQ Magic azt írja rá, hogy UNALLOCATED. Próbáltam a az UNDELETE lehetõséget, el is kezdi csinálni de kis idõ mulva hibaüzenetet kapok.
Mi a jó élettõl történhetett ez a dolog? de ami még fontosabb HOGYAN TUDNÁM VISSZAÁLLÍTANI A VINYÓT, ÚGY HOGY AZ ADATOK IS AMIK RAJTA VANNAK ELÉRHETÕEK LEGYENEK, VAGY HOGYAN TUDNÁM LEMENTENI RÓLA AZ ADATOKAT?, mert ugye ezek fizikailag még rajtavannak a vinyón.
Azok szarok példáúl Nálam ilyeneket csinálnak:
Ha meg van particionálva kurva hangos ha nincs halk...
S még valami,ha XP van rajta akkor halkan tölti be az OP rendszert de mondjuk 2000-nék iszonyatosan hangos...
80 GB-os Maxtor...
Seagata Barracudákat vettem s nagyon jó halkak meg minden még particionálva is...
Azért meg imátkozz,hogy nahogy beszaró félben legyen...

Hangos
Halk
Hi mindenkinek. Van egy hatalmas problémám. Elõször is leírnám a fõbb hardwareimet: Abit NF7 v2.0, AMD 1800+, 2X 256 MB Samsung PC300, Ati Radeon 9500, Maxtor 40GB 7200 rpm ATA 133, Samsung 160GB 7200 rpm.
A Windows XP egy a szokottnál lassab feljövetele után újraindítottam a számítógépet amikor megtörtént a gond. Újraindulás után már nem jött fel az OP-rendszer, a gép folyamatosan újraindult. A Win XP konzolja alól próbáltam külömbözõ visszaállítási és javítási lehetõségeket, mint pl. chkdsk, fixboot, fixmbr, stb. valamint próbáltam az utolsó helyesen mûködõ rendszer elindítását de sajnos nem jártam sikerrel. Ja egyébként az oprendszer a 40GB-os Maxtoron volt, ami természetesen 1. IDE kábelen, masterre jumperolva volt bekötve, a 160BG-os pedig slave-re. Ezek után. Egy másik winchwsterre telepítettem egy oprendszert és PQ magic-et is. A 40-es Maxtort bekötöttem slave-re és megnéztem PQ magic alatt, és az egyébként 4 partícióra osztott lemezterületet már egyként látta a progi és nem volt elérhetõ. Már nrm tudtam mit kitalálni így aktív partícióvá tettem az õsszefüggõ lemezterületet és NTFS fájlrendszert választottam (elõtte FAT32 volt. Viszzatettem masternek és löktem rá egy XP-t. Chipset és videókártya drivet telepítések után újraindítottam a gépet és ismet az úraindulós problémával szembesültem. Ez után következett egy mélyformázás, partíció létrehozás (NTFS) oprendszer és egyéb szoftverek telepítése, és most megy a gép. Túltettem magym a 40GB-os adatveszteségen és rászurtam a gépre a 160GB-s winchestert is ami gondoltam megmaradt épségben. Na itt ért a meglepetés. A helyzet hasonl mint 40-esnél. A vinyót nem is látni, csk a windows lemezkezelése alól ill PQ Magic alól. Ez egyébként 3 partícióra volt osztva (NTFS)de mostmár ez is egyé vált és nem elérhetõ. A PQ Magic azt írja rá, hogy UNALLOCATED. Próbáltam a az UNDELETE lehetõséget, el is kezdi csinálni de kis idõ mulva hibaüzenetet kapok.
Mi a jó élettõl történhetett ez a dolog? de ami még fontosabb HOGYAN TUDNÁM VISSZAÁLLÍTANI A VINYÓT, ÚGY HOGY AZ ADATOK IS AMIK RAJTA VANNAK ELÉRHETÕEK LEGYENEK, VAGY HOGYAN TUDNÁM LEMENTENI RÓLA AZ ADATOKAT?, mert ugye ezek fizikailag még rajtavannak a vinyón.
Én ilyenrõl még nem is hallottam..
😊
. Az xp lemezkezelésénél lehet látni hogy van ott még egy vinyó de mint mondtam nem aktív,de auttomatikusan felajánlja az inicializálási folyamatot amit végig is csináltatok vele, csakhogy változás nem nagyon történik.
Itt van egy 80 - as Seagate vinyo, szeretném particionálni és leformázni xp alól. Hallottam hogy van rá megfelelõ progi, szal kéne legalább egy név, de ha lehet egy cím is ahonnét le lehet tölteni. Elõre is köszi! Sürgõs!
-Volt már déja vüd? -Nem kérdezted már?
ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B
ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B
sajna újra kell partícionálnod (monnyuk particion magic), viszont így minden adat bukta....
nem hiszem, hogy a hardwarrel lenne a gond.
A bûnös amugy egy 40Gb-os Maxtor.
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
Elég érdekes, kiírja a hibakódot 510, nem támogatott fájlrendszer.. húha. Gondoltam akkor visszakonvertálom Fat32 rõl Fat16 ra. Ezután is kiírta ugyan ezt..
Átméretezni is tudja ugyan ezt a partíciót, áthelyezni is tudja, szóval nem tudom milehet a gond.
Hajrá Dózsa György!
alaplapi chipsetet azt nem tom.
van mondjuk 5 giga szabad helyem.
Kicsomagolok egy filmet, ami tömöritve van. Leveszi a szabad helyböl a film méretét, de ha a csomagolt cuccot letötlöm, azt nem adja vissza.
De ha kitörlök valami teljesen mást, akkor visszaad kapásból 2-3 gigát.
Kicsit bonyolult tudom, de mi lehet a hiba?
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Van egy 120 gigás Maxtor-om. A S.M.A.R.T. 1423 db áthelyezett szektort jelez ki (reallocated sector count). Szerintetek ez sok? (jelenleg megállt a növekedésben)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
jah, és örülj ha elõkerül az a 40 giga!! 😛
football without ultras is nothing
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
partition magic-eltem és vmi elrontodott, eltunt 40 giga a vinyobol és sehol sincs 😊 a c: az meg van, Partiton Magic szerint csak egy particio van 80gigával, norton disk doctor látja a gondot de nem nagyon tud vele megbirkozni 😊 elkezdi javitani de abbahagyja egy idõ után, számolgatja a szektorokat majd megáll és kirja hogy ok, pedig nem ok 😊
van vmi disk doctor ezen kivul vagy mit csináljak? ha ujratelepitem a winxp-t akkor felismeri majd ujratelpitéskor?
Hmm, talán át kellene állítanom nekem is. 😄 Nincs valami módszer amivel át lehet állítani format nélkül is, mint pl. anno a FAT16-FAT32-re win alatt? 😄
PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo
gondolom kell egy alap format, azt kéne nekem....
van a gond, az veszélyesebb válalkozás, mert azt is elcseszheted ami most mûködik.
Az is lehet, hogy csak a lemezkezelõben kell a meghajtónak
betûjelet adni és megformázhatod.
nincs d meghajto!!!!!
illetve az a cd iro/olvaso meghajto....
csak c: van ami 58 gb kábé, de a másik 60 gb nincs is sehol!?!?! de biztos 120as a winyo
Ha segítség címén particionálta és telepítette a windows-t,
amit nem hiszek, akkor sem tartott volna tovább 15 percnél.
Én azt javaslom, ha teljesen kezdõ vagy, kérj meg valakit,
hogy végezze el a formázást. Ha mégis belevágnál:
Sajátgép ikonon bal egérgomb kettõ klikk. A merevlemez-
meghajtók közül kiválasztod a D: -t rajta jobb egérgombal
1 klikk. Alegördülõ menübõl válaszd a Formázás parancsot,
majd legalul klikkelj az Indítás kockára. A gyors formázást
ne pipáld ki!
Az NTFS fájlrendszer egy korszerûbb, gyorsabb, helytakaré-
kosabb fájl kezelési rendszer. A FAT16, FAT32 ma már a "múlté"
wttem uj gépet, benne pihen a maxtor 120gigás 8 megás 7200es winyo. a boltos szerelo két részre prticionláta. két 60 gbosra. az elsõt leformázta, fennvan win xp+sp1 NTFS fájlrendszerrel. és aszondta, h a másik 60gb formázzam le én.
namost én ehhez lámer vok,. és uj gépet nem kéne szétbaszni:
szoval:
1.: hogy kell? 😛 simán doszbol?
2.: melyik fájlrendszer a jobb? ntfs vagy fat?? egyáltalán mik ezek a bûvös betûk?? 😊
köcce elõre is a helpet!