34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • FREAK
    pontosan, az engine már rég kész van, egy ideje már csak a pályákat meg a modelleket csinálják
  • FREAK
    az égbolt egy fénykép, a textúra meg modellfüggetlen (mellesleg az is fénykép)

de tényleg a legszebb
  • schoma
    ... kb. mikor fog megjelenni?

A NASA-tól kell hozzá erőművet igényelni, vagy elmegy egy mai átlagos konfigon?
  • Piftuka
    Ez igen !

Azokra a házakra egy fotó van ráhúzva textúraként, vagy ennyire jó a 3D modell ?
    Nekem spec az égbolt is rejtély !

Ha a játék is olyan jó lesz, mint a képek és a video, amelyeket láttam eddig...

Szóval: várunk !
  • FREAK
    teeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

inkább nem mondok semmit :)
  • PResident Evil
    hát ez nekem is kellesz...
    én csak egy képet láttam a gaméből, de azon is egy sajtá lőtt Lada Niva van :D:D:D:DDD
  • Jano
    "Valami Tron című film"?!?!?!

Sürgősen nézd meg! Alap! :)
  • GregSB
    Egy szóval:

!!!BÜNTET!!!
  • GregSB
    Az égbolt + a romos panelházak 1az1be a játékból vannak, a főhős mögötti fal fotosoppal került bele a képbe.

A playermodell(+ a fegyver a kezében) szintén ingame, de van rajta egy kis fotosoppos tuning.(a fegvyeren nincs!)
  • Petyus_

Nem 100% ingame de kb 90%-ban az.. és odabasz rendesen! :)
  • Blasta
    A Solaris új verziója is halál uncsi! :-)))
  • ev1l FlOwEr
    Tarkovszkij
  • Kis Szabó [PT]
    moiba=moziba
  • Kis Szabó [PT]
    Jó kis orosz film, sztori stimm, rendező neve nem ugrik be...ő csinálta a régi Solarist is...láttam moiba, két óra alatt majdnem szétment a se...hátsóm. Nem a legizgalmasabb filmek egyike volt, Stalkert meg majd megnézem...
  • Inquisitor
    "Csak nehogy az legyen mint a HL2-vel, mire megjelenik már elavult lesz."
    Azt hiszem ideje van a hírek olvasásának ... talán még a Doomm III-at is eláshatják utána. ;)

http://mrl.nyu.edu/~perlin/
    Professor Ken Perlin. Ismeretlen pofa, valami Tron című film (első CGI film!) számítógépes és matematikai szaktanácsadója. Procedurális textúrák fejlesztője, meg ilyen "apróságok"-kal foglakozott.
    (Lásd az oldalán a 4D kocka 3D-ben fogtava sztereo megjelenítéssel példaprogramot!!!!!)
    Na szóval a fazonnak valami köze van az "elavult " HL2 motorhoz ... :p
  • a.carkey
    Köszi! Azért leszedem, ha nem lép le ...

Hátha olyan érzésem lesz közben - mármint, ha játszom majd vele -, mint a legelső Rainbow 6-nél, mikor a "stáb" lement a spanyol vidámparkba ...

:)
  • a.carkey
    Most akadtam egy "STALKER" című orosz filmre DC-n. Még nem jött le - mert mást töltök -, de kiváncsi leszek, hogy mi lesz ez ...
  • [Walaki]D`Lair
    én a HL 1-et se szerettem szal mind1 :))))

Majd a Stalker lesz a favorit ha megjelenik...(vagy a Doom III)
  • Forrest Tomee
    Csak nehogy az legyen mint a HL2-vel, mire megjelenik már elavult lesz
  • Blasta
    Szart. 2 hetente új képek kerülnek ki róla! Amúgy meg még odébb a megjelenés, szal nem kell parázni!
  • Blasta
    :-DDDDDD
    Mindenkinek kellemes Ápr. 1-ét!!!
  • K.András
    april 01.
  • Blasta
    Khmm....
    JC-ék beijedtek????

from hardwired:
    "Megdöbbentő hírt kaptunk két játékfejlesztő csapat egyesüléséről!

Az id Software cég fő programozója, John Carmack, ma délután, a vele készített televíziós interjúban elismerte, hogy a STALKER című orosz játékot meghajtó 3D motor sebességben felülmúlja a DOOM 3. motorját. Carmack ezt az állítását arra alapozta, hogy a STALKER motor több fényforrás esetén gyorsabban rendereli a mozgó árnyékokat, mint a DOOM III. motor. Továbbá a STALKER kiválóan kezeli a KÜLTÉRI részeket, míg a DOOM III. motor szabadtéri ábrázolásban igencsak gyengélkedik!!

Carmack és cége nem akar potenciális versenytársat. Óriási összeget ajánlottak fel ezért az oroszoknak, hogy felvásárolják a STALKER motort és vele együtt a teljes csapatot. A megállapodás ma délután született meg. A két fél aláírta a szerződést. Főleg az orosz csapat járt jól, hiszen eddig sokkal kevesebb fizetésért dolgozhattak, mint az amerikaiak.

A STALKER csapat jövő héten átköltözik az id Software főhadiszállására és a két cég a STALKER és a DOOM III. befejezése után új játék fejlesztésébe kezd, melynek nyilvánosságra hozott címe:
    MARS GATE
    Demons from beyond

lesz. A játék stílusa horror RPG, kegyetlen akcióelemekkel vegyítve. A MARS GATE című terméket már a KOMBINÁLT DOOM III. és STALKER 3D motor hajtja meg!

KÉSZÜLJETEK!!!!

Úristen, mi lesz it??!"

• GregSB
    No comment
  • GregSB
    Interjú a HW-n

Ez a játék verni fog mindent! Egyáltalán nem lesz lineáris!
  • seAke
    Anyjukat hogy mindent csak arra a szar dobozra hoznak ki először...aztán bejelentik hogy nagyon sok X-es láma vette meg, ezért feleslegesnek tartjuk kiadni PC-re...SUXXXXXXX
  • Kandurex
    DN3D4ever stilus...boeee....inkább "never" lesz..pár hét újabb bejelentés....és először cs xkokszra ect.....utálom ezt....
  • cypher
    Ehhhhhhhhhhh....
    Gondoltam.
  • oneal1
    év végén:(((
  • cypher
    A Zónába akarok lenni!!!!!
    Mikor jön már ki?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  • Zsoltee_a_bator
    "(IGN) Egyre inkább kérdéses, hogy a STALKER még idén megjelenik, mivel egyre durvább megoldásokkal rukkolnak elő a készítők, a játékmenet pedig közel sincs végleges állapotban. Nézzük mivel szolgálnak az ukrán fiúk.
    Mivel egy 30 km2 méretű területen kolbászolhatunk, ezért a teljesítmény érdekében az AI távolság alapon működik. Amint egy ellenség perdül elénk, legyen az zombi, mutáns, telekinetikus/telepatikus törpe (alkalomadtán egy telepata törpe irányítása alá kerülhetünk, aki mindenféle szemetet szór az irányunkba) vagy bármi más, az AI bekapcsol. Egyedül a többi Stalker AI-ja van állandó készültségben, minden más esetben a rendszer szunyókál.

Mivel minden Stalker a zóna titkát kutatja, ezért folyamatos versenyben állunk a többi, számítógép által vezérelt egyénnel. Az is elképzelhető, hogy előbb visznek véghez különféle feladatokat, így nem csak rajtunk múlik az előrenyomulás sikere. Az AI egyelőre alap szinten mozog, nem nagyon demonstrálták a képességeit. Az NJK-k egyelőre látás és hallás alapján reagálnak.

Az óriás területen nem nyomulhatunk kedvünk szerint, mivel egyes térségekhez erősebb sugárvédelmi ruha szükséges. A nem játékos karakterekkel való interakció befolyásolja a játék kimenetelét, ezért számos befejezésre számíthatunk. A szörnyellák, ellenséges Stalkereken kívül egyéb veszélyekkel is számolnunk kell. Földrengések, instabil területek, robbanások vethetnek véget életünknek, ezért bármiféle elszineződést, egyfajta anomáliát vélünk felfedezni a közelben, gyorsan fedezékbe kell húzódni, különben AK-val felvértezett sültcsirkévé avanzsálunk. A nappalok és éjjelek váltakozása, plusz az időjárási viszontagságok is jelen vannak. Estére pedig megéhezünk. Éhségünket és leszívott életerőnket sokféleképp pótolhatjuk. Fölnézünk az égre és ledurrantunk egy madarat, majd megsütjük, de a gombászkodás (nem tudni, hogy gombaszedő malacot lehet-e bérelni :) sem kizárt. Alkalomadtán pedig barter üzletet köthetünk az NJK-kkal 1-2 elsősegély csomagért. Lehet, hogy a Deer Hunter eladásai is veszélybe kerülnek a STALKER által :).

Az endzsim képességeit már sokszor taglaltuk, a képek magukért beszélnek, de az egyidőben 2 million poligon sem elhanyagolandó tényező. Persze ehhez megfelelő erőmű is szükséges. A jó teljesítményhez inkább soksoksok memória szükséges, mivel egy GeForce 2 is elegendő lesz a játékhoz. Csekkoljátok a múvikat, büntetnek...

A fizikai rendszer szinte már alapkövetelmény egy játék életében. A STALKER itt is büntető felhozatallal szolgál. A tárgy- és rongybaba fizika mellett lesznek építmények, melyek hajlamosak összeomlani, remélhetőleg nem alattunk. A testek valós módon szállnak alá, földet érve pedig tompa puffanás kíséretében kitekert testtartást vesznek fel. Természetesen a földön heverő tárgyakat is noszogathatjuk, a hullákkal egyetemben. S akkor jöjjenek a járművek, melyek valósághűen követik a terepet. Vehetünk majd jó kis kelet-európai csodákat, többek között Yugo-t, de a páncélozott csapatszállító sem kizárt :). Sajnos légi járművekkel nem szálldoshatunk, iunkább ellenünk vagy épp javunkra vetik be a fegyveres erők.

Ez kész! Amennyiben a sok extra mellett nem törpül el a játékmenet, a STALKER kétségtelenül az év játéka várományosa. A nyitott játékmenet lehetőségek teljes tárházát tárja elébünk, csupán rajtunk múlikmiként godzilláskodunk a Zónában.
    "

http://www.hardwired.hu/dl/3/10/stalkergdc1.zip
    video
  • M@TriX
    mondasz valamit. :)

A képek tényleg tutik. Ha még elég interaktív is lesz a környezet, akkor vinni fogja a prímet...
  • [Walaki]D`Lair
    Ah...a szokásos negatív hullámok....:D
  • ÁjjLe BoBBi
    ÁÁÁÁÁ nem feledtettél semmit !!! sőt
    ezek a képek olyan jók hogy fokozzák a késés miatt fellépő szomorúságomat ! :)
    ez a kép (de a többi is)engem padlóra tett
  • M@TriX
    Feltettem pár képet addig is a S.T.A.L.K.E.R.-ről, hogy feledtesse a csúszás miatti szomorúságot... :)

K é p e k

• ÁjjLe BoBBi
    ha egy kicsit visszaolvastok, meglátjátok hogy ezt már régen megmondtam.....
    sajnos ez a helyzet :(
  • Blasta
    THX...
    Gondoltam, hogy megvárják a karácsonyt és nem kekeckednek a Doom3-mal...
  • skorpio7
    Szóval van még hátra jó 1 év a játék megjelenéséig .
  • skorpio7
    De a FAQ alapján ez a legfrissebb információ .:

...Q: When will S.T.A.L.K.E.R. be released? Who's the publisher?
    ...A: The game is slated for release in Q4 2003. On the territory of CIS S.T.A.L.K.E.R. will be published by Russobit-M. The worldwide publisher will be announced a bit later.
  • Blasta
    Baze, pont erre számítottam....
    :-((((