34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • dikki*yysw
    A HL2 közép-európai városban fog játszódni. Ki tudja, nem lesz-e Niva? hö?
  • FREAK
    de neki a lényeg, hogy valami ruszki csoda legyen :D

érted, a Hummer már nem fun :D
  • dikki*yysw
    1. fogyatékos vagy
    2. a HL2-ben is lesznek vezethető járművek, ha utánaolvastál a témának tudhatod. De szerintem csak szövegelsz
  • FREAK
    1. Fogyatékos vagy
    2. Itt nálad a pont, bár te sem tudhatod, mi lesz a HL2-ben :)
  • [Walaki]D`Lair
    Tuti jobb lesz mint a HL2, mert:

1. Én már a HL-t se szerettem (monnyuk ez nem érv=)))
    2. Hol fogsz te a HL2-ben KAMAZ-t, meg Moszkvicsot, esetleg Lada Nivát vezetni?....=)
  • dikki*yysw
    Ha ott lesz mind3 a monitorán, majd lehet véleményezni!
  • dikki*yysw
    Hát PONTOSAN ez az. Hogy még semmit nem látott a HL2-ből, mégis véleményt mond róla!

Az, hogy SZEBB A STALKER még lehet, hogy igaz is; bár azt egy szkennen nem lehet látni, hogy a modellek szemét, száját SHADEREKKEL MOZGATJÁK, stb., de az hogy MESSZE JOBBAN néz ki, egy ÖKÖRSÉG.
  • FREAK
    Nem értesz egyet vele? Bár szerintem ízlés kérdése, a D3 egy nagy látványos árnyjáték, de full indoor, a STALKER motor viszont nem piskóta tereket kezel, és simán van olyan szép. HL2-ből meg csak pár homályt láttam eddig...
  • dikki*yysw
    Igazából nem tudom eldönteni, poénnak szánta-e a hír írója ezt a kapitális baromságot:

"S.T.A.L.K.E.R. - KELL NEKED!

[2003-05-02 @ 14:47 - ZeroCool] (kommentek: 23)

Mit nekünk Doom III? Mi az a Half-Life 2??? Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de szerintem a S.T.A.L.K.E.R. messze jobban néz ki, mint az imént említett két játék. Bár ettől még lehet rosszabb játékmenetben, de az bármely másik, még meg nem jelent alkotásról elmondható. Hogy bizonyítsam megdöbbenésemet, szemléljétek meg a legújabb shotokat belőle! "

Mindenesetre nem leszek gamestar fanatikus továbbra sem.
    Szerencsére persze megvannak nélkülem :)
  • GregSB
    Őőőőőő, bocs. Félreértettem valamit.

Vannak viszont új képek :)
  • Dns5000
    szeritem csak tezed annyit keresnek igy ugyanannyi penzbol 10szer annyian dolgoznak jo hogy jobban haladnak.
  • Piftuka
    Így van. Reméljük a legjobbakat és ha valóban így lesz, akkor örülünk majd nagyon !
  • Shongi
    Ha ez tényleg így van akkor én csak örülni tudok nyugi, csak azt mondtam nem kell elbízni magunkat.
  • FREAK
    szerintem az utóbbi

ott mát azért is pénzt kapnak, ha rajzolnak egy kört, még jó, hogy nem strapálják le magukat....
  • Piftuka
    Ez én sme értem. Nem baj, képekből soha nem elég !
  • FREAK
    Nem értem, ezt miért nekem mondod? Én is azt mondtam, hogy fénykép....
  • GregSB
    Az égbolt az így fog kinézni a játékban. A fal mögötti rész a képen egy az egybe a játékból van.

Ha nem hiszitem berakok még egy két ingame szkrínshotot, amin látszik az égbolt:

• Piftuka
    Itt a lényeg ! Látom egy rugóra jár az agyunk !

Anno COMMODORE64-en sem hitte el senki, hogy abból ki lehet hozni egy IRON LORD-ot, egy NEWCOMER-t, egy LAST NINJA III-at és még sorolhatnám.

Ott aztán nem tudtak fejleszteni a vason ! A VÉGLETEKIG KIHASZNÁLTÁK !

Manapság le sem sz@rják az ilyesmit, sőt néminemű összefonódás van bizonyos HW gyártók és játékkészítő cégek között. Naná, hogy nem fogják kihasználni a vasat. "Minek ? Úgyis mindenki félévente fejleszt... !"

Úgyhogy én bízom a Stalker készítőinek kijelentésében, hogy elfut azon a konfigon is jól, amit írtam. Ha jó lesz az optimalizáció, akkor így lesz !
  • Petyus_
    HW: Említettétek, hogy a STALKER fejlett grafikus megoldásokat használ. A többi high-end kártyatulaj is élvezi előnyét ennek a lépésnek vagy kimondottan GFFX szintű fejlesztésekkel szolgáltok? Mik ezek konkrétan?

Az Nvidia technikai partnerként van jelen a STALKER fejlesztésében és optimalizálásokat hajtunk végre az FX generációs kártyáikhoz. A Geforce FX kiváló shader lehetőségekkel kecsegtet, és nagy hangsúlyt fektetünk ennek kiaknázására. Ugyanakkor mindent megteszünk, hogy biztosítsuk a többi, high-end kártyatulaj birtokosát: nincs miért aggódni, gyártótól függetlenül, minden korszerű effektet kihasználunk.
  • [Walaki]D`Lair
    Nézd csak meg...vajon miért megy olyan szarul a 3DMark 2003?.....
  • [Walaki]D`Lair
    így igaz!
  • FREAK
    Már bocs, de Carmackből egy van, és egy orosz fejlesztőcsapat nem kapja meg a jövő évi hardvert, abban biztos lehetsz. Ugyanazokon a gépeken dolgoznak, amin te játszol.
    Másik dolog pedig, hogy nem fognak kibaszni magukkal azzal, hogy a többség számára elérhetetlenné teszik a játékot a hardverigény miatt.
    Különben sem értem, miért olyan hihetetlen az, ha valaki nem erőből programoz, hanem ésszel.... 2GHz és egy GF3-4 már mindenre képes, csak 99%-ban basznak kihasználni.... (senkinek nem érdeke, azzal megállna a piaci körforgás)
  • Shongi
    Már bocs de azért ez nem teljesen igaz ugyanis a programozóknak álltalában olyan hardwerük van amiről mi még nem is hallhatunk, pl erre a Radeon 9700, Carmack már akkor azon programozott amikor az Ati még csak a bejelntési stádiumban volt!!!
  • Jano
    Mára átvettem a stafétabotot. :D
  • Petyus_
    Te vagy Grétsy?
  • Jano
    "amilye"

1

:DDD
  • Petyus_
    Számomra hihetetlen. :)

Szintén ilyen a Far Cry engine demo. De majd meglátjuk. :)
  • FREAK
    De, eléggé lehetetlen. Mindenki azzal dolgozik, amilye van. Ha a fejlesztőnek nem elég jó a gépe, addig faragja a kódot, amíg elég jó nem lesz. Olyan fejlesztő nincs, aki elkezd egy játékot írni, azzal, hogy "hát most még diafilm, de mire befejezem, már biztos lesz olyan gép, amin majd elfut......"

Nevetséges. Ha egy éve jól ment, akkor a mai gépeken kacagva futni fog. Ugyanezt károgták sokan az U2 előtt is, és érdekes módon középkategóriás gépeken nagyon faszán fut.
  • Petyus_
    Nem lehetetlen. :)
  • FREAK
    én nem értem, mit nem lehet ezen érteni

az egész programozás kérdése

a kis buzi japánok mai napig csodákat művelnek azzal a hulladék PS2-vel, mert tudnak kódolni

miért ne működne ez PC-n?? Carmack is megmutatta párszor, hogy a PC jóval többre képes, mint amit kihoznak belőle, itt az újabb példa...
  • FREAK
    ja, és gondolom valójában 3 fps-sel döcögött nekik a félkész játék.... :PP
  • Alexease
    Videot ugy is lehet csinalni, hogy az engine capture-ozi:)))
  • FREAK
    ez baromság

több, mint egy éve láttam az első videót, ami ugyanígy nézett ki, és riccenés nélkül futott

mi volt akkor a csúcs gép?? 1.3G? Gf3? ennél több nem kellhet neki, és kész
  • radical
    Nem Csajkovszkij?
  • ÁjjLe BoBBi
    ezt szorozd meg 3-4el....akkor kapod meg azt a konfigot amin jól fog menni...
  • Piftuka
    Miért ?
  • Manta
    Természetesen kérdés, nem kijelentés.
  • Manta
    Nem tudja véletlenül valaki hogy mi az a zene ami az első videó alatt megy (második is ez, csak átdolgozva). Találtam egy számot (Badmarsh & Shri - Signs), ez nyomokban emlékeztet rá, de biztos hogy nem az.
  • Petyus_
    Kamu.
  • Piftuka
    ...és pont ezért olvastam a készítőktől, amint azzal büszkélkedtek:

"Nem csak marketing szöveg. A játéknak a nagy felbontásban való futtatásához elég lesz egy középkategóriás (megjegyzés 2002: PIII 600 Mhz, GeForce2 GTS, 256MB RAM) gép köszönhetően a zsneiális grafikusmotornak és a kiváló optimalizációnak) !"

Én szkeptikus vagyok ugyan, de így legyen, ahogyan állítják !