34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • SaGa Jr
    A föld alatt. Ez egy 3D-s játék, ne csak 2D-ben gondolkodj. Lehet egy tárgy fölötted és alattad is.
    Ráadásul ha a feladat leírását elolvasod, vagy ráviszed a térképen a feladatot jelölő pontra a kurzort, szinte mindig kiírja hogy hol is keresendő a rejtekhely/a feladat tárgya. Menj le szépen az aluljáróba a lelőtt helikopter mellett és majd megleled a cuccot egy jókora konténerben a földre ledobva.
  • SaGa Jr
    A labor legvégében lesz a kijárat mellett Ghost papa teste.
  • llw66
    Sziasztok!
    Nincs időm visszaolvasni,mert lehet,hogy erre a kérdésre már valaki megírta a választ,de ha valaki meg tudná mondani azt megköszönném:
    A bárban az egyik sztalker megkér,hogy keressem meg a puskáját(úgy emlékszem valamilyen családi fegyver ez)Oda megyek ahol a térképen jelzi,de ott nem találom, van ott három konténer szerű épület, ebből kettőbe be tudok menni,a kisebbe van három ajtós szekrény(mint az öltöző szekrények),de nem találom a fegyvert.Nem messze van egy torony,onnan megnéztem,hátha az épületek tetején van,de nem.Ha valaki tudja,hol van ez a fegyver pontosan,írja már meg a fórumba.Előre is köszi a segítséget!!! Ja és szerintem nagyon jó kis progi a S.T.A.L.K.E.R. nekem nagyon bejön,bár vannak benne zavaró hibák is,de ennek ellenére le a kalappal!
    Sziasztok!
  • Atisz #25042
    A főút melletti lakókocsiban, balra van egy doboz. Abban találhatsz hangtompítós pisztolyt.
  • Atisz #25041
    2 millió? Az azért sok nem?
  • Atisz #25040
    Az X18 és X16 labort kifelejtetted. Én majd arra leszek kíváncsi hogy hol van Ghost holtteste (elvileg a Lab X16-ben, mert a halott doki audió üzenetében említi, hogy Ghost begőzölt a psi-től és nekitámadt)...
  • Atisz #25039
    Viszont ha megcsinálod őket, elmegy a játéktól a kedved... ez nem rpg, nincs motiváció hogy megcsináld a mellékküldiket. Most vagyok az Lab X16-ben (végre nem vérzik el a karakterem) 1300 pontom és 300 k pénzem van. Miről beszélünk?
  • SaGa
    Azt azért elmagyarázhatná nekem valaki, hogy mi értelme van egy játékban más mentéseivel játszani. Pont az a lényeg, hogy saját erődből "nyomd végig" akár többször is, mert van benne történet, hangulat, még az is jó időtöltés, ha csak kódorogysz a területen és megnézed, mikte rejtettek el benne a programozók. Ha csak a hent a lényeg, mért nem doomoztok inkább?
  • SaGa
    Igen, a nézőpontja kicsit el van rontva, valahol az álla magasságában van a "szeme". Módosítható egy megfelelő moddal.
  • SaGa
    Elég sokat vesztettél vele. Kimaradt pl egy egész pálya az életedből, de te tudod.
    A félreértések elkerülése végett: ez egy rpg szerű fps, ahol nagyon fontos, hogy a történetből mit csinálsz meg és mit nem. Nem a "jó befejezésre" kell hajtani, hanem arra, hogy a játékot minél tovább vihesd. Ebben a játékban a leghosszabb játékidőt a jó befejezés adja, az összes többi jóval rövidebb...
  • SaGa
    Wolf mindig ugyyanazt adja: 1 kés, egy pisztoly, 20-30 lőszer, 1-2 kötszer.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A haverjaihoz vezető úton, bal oldalt van egy kimustrált vasútikocsiból készült bódé. Mögötte egy gyógypak, meg egy sebesült (amikor odaérsz, jön egy helikopter, azzal ne törődj). A gyógypakot add oda a sebesültnke, nő a reputációd és lesz egy haverod. A kocsiban nézz szét. Az egyik végén egy elsősegélydobozban van egy jangompítós pisztoly, pár lőszer és egy gyógypak. Kicsit odébb, még mindig balra, az egyik épület belső végében (egy hulla is van ebben az épületben) van pár egymásra halmozott láda és egy benzines kanna. Óvatosan, hogy a kanna ne robbanjon fel, takarítsd el a ládákat, mögöttük van egy bandita védőruha, valamelyest golyóálló. A faluban van egy jobb ruha, azt már leírták, hogyan lehet megszerezni. Ezzel a felszereléssel már van esélyed egyedül elintézni a banditákat a garázsban. A többieket ne hívd, csak úban lesznek és meghalnak.
  • SaGa
    Eddig még semmit nem vittek el abból, amit leraktam valahova. A lelőtt hullák eltünnek, de a fegyvereik is ott maradnak a pályán. Nagyon becsületes stalkerek kódorognak errefele, csak a saját maguk által lelőtt emberek fegyvereit szedik el, azt se mindig...
  • SaGa
    Plusz a katonai raktárban a Freedomosok fegyvermestere. Annyi a gond,hogy neki kevés pénze van, inkább cserélgetni lehet nála a fegyvereket és lőszereket.

Artefaktokat, kaját és gyógycuccokat bárkinek el lehet adni, aki szóba áll veled. Fegyvereket csak a felsorolt 4 helyen. Bizonyos modok lehetővé teszik, hogy lőszereket is adjanak-vegyenek a stalkerek egymástól (erősen korlátozott mennyiségben).
  • SaGa
    A bárban kapott "takarítsd el a banditákat az Agropromban) feladat nem a csatornában tanyázó banditákra vonatkozik. Ezek fönt kódorognak a csatornalejárat mögötti részen. Ha eleget vársz, bemennek a kirobbantott falon keresztül a kutatóbázisra. Vérszipolyok és pseudodogok is kóricálnak arrafele, nem egyszerű, de nem is tragikus. Az épületek tetelyén szépen körbe lehet járni (létrák, csövek) úgy, hogy a vérszívók nem férnek hozzád. A katonák meg folyamatosan ballagnak befele a Garbage irányából...
  • SaGa
    Kicsi a swap file. Növeld meg 2 gigásra. fixen (induló és záró méret egyformán 2048MB)
  • matti12
    hi.ezt irja ki amikor elinditom a gamet
  • matti12
    THX
  • Herold
    Van OICW? Cooool!
  • lipovics
    Összeségében szeretnék gratulálni a készítőknek, megmutatták, hogy a semmiből is ki lehet törni, ha van egy jó ötlet és egy jó megvalósítás.
    Sajnos az optimalizálás és bugmentesítés elmaradt, gondolom kiadói nyomásra.
    Jó lenne, ha jönne egy patch majd, esetleg egy kiegészító lemez vagy folytatás.
    Tetszett a játék, idén ez a második, amivel hajlandó voltam játszani (másik a wow bc). Mostanában annyi igénytelen, észnélküli, csili-vili játék jött ki, hogy már fáj. Ezek közül kiemelkedik ez az alkotás, ahogy olcsóbb lesz, megveszem és megnézem két év múlva, hogy fog kinézni az akkori gépemen!
  • lipovics
    Köszönöm mindenkinek a segítséget, harmadjára is végigjátszottam, immáron két jó véggel.
    Csináltam szinte minden fontos momentum után mentést. Ha feltöltöm valahova, más is el tudja indítani?
    Csak azért gondoltam, hogy hátha nem akarja mindenki többször végigtolni.

• Herold
    Nekem olybá tűnik ez az ember a játékban, mintha egy 150 cm-es törpe lenne.
  • Lossantos
    Sziasztok! Lehet egy kicsit durvát kérdezek így este fele de érdekelne hogy honnan tudom meg hogy a float32 mod működik vagy sem, számomra sajna ez nem egyértelmű, valaki ?
  • fery02
    Na, megnéztem mindet, sokat nem vesztettem úgy látom, hogy nem a legjobb befejezésért küzdöttem, mert annyira nem nagy szám. Én mondjuk az igaz-ból a rossz befejezést nem értem. Talán a nyelv miatt is, meg amúgy írták már mások is, hogy elég érdekes, kicsit érthetetlen. Köszi szépen a türelmet, hogy nem küldtetek el egyből a p*csába az értetlenkedéseim miatt :)
  • wesker24
    aha ott a Youtube nézd csak meg !!!
  • wesker24
    Nem abból áll a döntésed hogy milyen befejezést akarsz !!!

Lehet választani a profnál hogy odaadja a kordinátákat vagy nem !!!

De ezt csak akkor tudod elérni ha már megcsináltad neki a küldetést !!

Szó sincs semmi féle csak ellenséget kell gyilkolászni dologról !!

Ha jó befejezést akarsz akkor mindenkéép el kéred tőle a kordinátákat ha meg nem akkor nem kell vele foglakozni és akkor a rossz végek egyikét kapod majd meg !!!

Igen neve is van a befejezéseknek pár ezer hozzászolással odébb ez is le volt irva hogy melyik befejezésnek mi a neve !!!

A nevüket a játékban nem lehet megnézni csak ki lehet következtetni öket !!!
  • fery02
    Ja, értem. Szemétség amúgy, hogy így akkor úgy nézhetem csak meg a jó befejezést, ha akkor így játszom ki. De sebaj, erre van a youtube, remélem ott találok egy olyan videót, érdekel, hogy hogy néz ki Hawaii XD
  • fery02
    Ja, hogy neve is van a befejezéseknek, akkor igazad van biztos. A nevét a játékban is meg lehet nézni? Vagy te ezt utánanézés miatt tudod? Ha jól értelmezem, akkor a döntésem abból áll, hogy lehetőleg csak ellenséget gyilkoljak? (még mindíg nem értem 100%-osan, de nembaj mondjuk, nem fontos :P)
  • wesker24
    Amugy ahhoz hogy a pisztolyt elövedd meg kell nyomni a 2-es billentyűt a billentyűzeten !!!
  • wesker24
    Jah értem te akkor mégis miylen nehézségi fokozaton viszed ???

Mert novice-on és stalkeren alapból ad neked fegyvert meg kést !!!!
  • Peetboy
    De ez az,hogy nem kaptam fegyvert.Csak csavarokat dobálok az ellenségre amitől nem hal meg.
  • wesker24
    Miután beszéltél Wolffal ugyis kapsz majd fegyvert !!

Aztán már lehet lövöldözni !!!
  • Peetboy
    Hali!
    Én is feltettem ma a gammát és a tapasztalatom az,hogy elég nagy atomerőmű kell hozzá.
    Az első pályán ahol először kell lövöldözni, ott nincs fegyverem,ezért mindig lelőnek. Hol találok fegyvert?
  • wesker24
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kezdjük elöször is Kruglov profnál életben kell maradnia el kell kisérni a Yantari laborig aztán Kruglov dokival el kell menni egy helyre megvizsgálni valamit persze ekkor is életben kell maradnia mikor odaértek át kell vizsgálni Ghost hulláját aztán visszafele menet leadni a cuccost a másik profnak és akkor megadja neked a kordinátákat ami egy csávóhoz vezet Cordonban oda elmész beszélsz vele az elküld a Dokihoz pontosan oda ahol Strelok flashdrivját megtaláltad miután beszéltél a dokival az meg adja neked a kordinátákat Pripyatban ahol a hotelben kell a dekodert megszerezni miután Pripyatban a hotelnél meg van a dekoder azt még a kék kristály bejárata elött egy picivel odébb egy létrára felmászva kell alkalmazni kinyitod az ajtót dekoderrel lemészárolod az öröket a pálya végén szétlövöd a berendezést a tesztet nem fogadod el és mehetsz a következő pályára na ott meg teleport gömbökben kell menni miután 15 vagy 16 teleport gömbön átmentél lesz egy utolsó de elötte még lesz ott egy kis csata miután az is megvolt utána belemész a teleport gömbe és irány HAWAII !!
  • wesker24
    A jó főszálon azt jelenti hogy eldöntheted te magad hogy most hogy akarod vinni tovább a játék sztoriját !!
  • wesker24
    Na szóval ez elég hosszú is nehéz út vezet oda !!!

Igen ha találkozol a kristályal akkor mindenképp false rossz befejezéseket fogsz kapni !!

A mellék küldetéseket nem kell megcsinálni hozzá nem befolyásolja a befejezést !! a mellékküldik nélkül a játék túl rövid lenne azok csak töltényt pénzt vagy artifactokat adnak !!

Onnét tudom hogy tudok angolul és ahogy a befejezés neve is mutatja Blind= vakság !!!

• fery02
    Hogy értve, hogy JÓ főszálon?
  • fery02
    Engem is érdekelne, hogy hogyan utaztathatjuk el Hawaii-ra, minden mellékküldetést kell hozzá teljesíteni, vagy mi? Mellesleg ha a játék végén találkozunk a kék kristállyal, mindenképp csak false befejezést kaphatunk? Amúgy honnan tudod hogy megvakul? Doom-ban is ilyen a szeme a csának, ha beírjuk hogy "iddqd", és akkor ugye az halhatatlanságot ad. Itt is lehet hogy ez a helyzet. Más kérdés hogy én onnantól kezdve mindenhová napszemcsibe járnék. Főleg Hawaii-ra :P (elég lesz már ebből a Hawaii-ból XD)
  • wesker24
    ahhoz hogy jó befejezést kapd a jó főszálon kell vinni a küldiket !!!
  • wesker24
    nagyon sok mindent eléggé nehéz hozzá az odavezető út !!
  • wesker24
    Dehogynem minden egyes kereskedőnél van egy kék láda na szóval oda mindent le lehet pakolni ami felesleges !!!