34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
braderdaniel #24965 Hello.Valaki tudna segiteni?Nem tudom megnyitni a játékot.Elöugrig egy fekete ablak aztán ennyi.Nem történik semmi.Valakinek van ötlete mi lehet a baj? -
Maksi #24964 Nagyon köszönöm!
Most ott tartok, hogy mehetek a föld alá Strelok búvóhelyére, épp megmentettem Mole-t, és hátra van még a katonai dokumentumok elrablása.
Kiváltképp idegesítő, hogy visszamegyek Garbage-re, vagy egy másik pályaszakaszra, és rögtön szitává lő 2-3 ember közvetlen közelről, az meg pláne, hogy folyton tele a táskám minden szarral :D -
SaGa Jr #24963 Figyeld meg mekkora értékekkel rendelkezik a páncél sértetlenül. A védelmi százalékokat figyeld.
Észre fogod venni, hogy sokkal hamarabb veszítenek ezek az értékek a maximális pontjukból, mint ahogy elkopik maga a ruházat fizikailag. Ezt jelöli az a kék csík. A teljes rongyámenetelt. mielőtt megtörténne ez, addigra már rég a nullához közelít a legtöbb védelmi értéke a páncélnak.
Ha lecsökken az értékek közül az igazán fontosak bármelyike is a kiinduló % felére, akkor cserélj páncélt.
Ahogy haladsz előlre és túrod fel a rejtekhelyeket, találsz majd elegendő páncélzatot. Meg amúgy is van több helyütt leszórva egy csomó páncél am icsak arra vár hogy begyűjtsd. A mercenary armornál nem kunszt jobbat találni, mert ez a leggyengébbek egyike. Stalker suitot például elég hamar lehet találni. Agroprom jut eszembe így nagy hirtelen, Strelok búvóhelyén egy cső mögötti ládában lesz ilyen. De már előtte is fel lehet majd szedni.
A hullarablásoknál majd kapsz infókat rejtekhelyekről. Ezeket keressed majd fel a térkép segítségével. Úgyis jelezve lesznek a megismert rejtekhelyek. Aztán olvasd el mit is ír pontosan a rejtekhelyről a pont ami jelzi. Mert van úgy hogy nem látható egy láda, mert bár a helyszínen vagy ,csak épp a kérdéses cucc egy odvas fának az üregében van, vagy éppen egy kőhalom alól egy bizonyos szögben létható csődarabban lett elrejtve, netán magasan a tartózkodási pontod felett van vagy jóval alattad. -
Maksi #24962 És a ruhát meddig érdemes használni? Teljes értékű, amíg teljesen lerongyolódik, vagy ha már csak 30%-os, akkor csak 30%-osak az általa nyújtott stat-ok, páncélzat is? Zsoldos ruhánál jobbat hol keressek? -
SaGa Jr #24961 Bizonyos területekre érve a már elvégzett feladatokat újra beadja a program. Ilyen például a Garbage ha a kezdő területről mész be, ilyen az Agropom esetében az alagútban futkosó banditák kiírtása, de lesz még pár ilyen.
Lényegtelen hogy már egyszer megcsináltad, újra megkapod. Ilyenkor egy quick save majd utána quick load megoldja a dolgot. Azonnal teljesítve lesz a feladat, mehetsz a jutalomért. -
SaGa Jr #24960 Nem lehet.
Találsz vagy veszel. Más megoldás nincs. Ellenféltől elszedni nem fogsz ilyesmit. -
#24959 Nálam is ez volt a gond, de már nemtudom, hogy oldottam meg.
Viszont az ilyen mellék-küldiknél, ha nyomok egy save/load game-t kiirja, hogy "Task complete". :P Próbáld ki. Hátha. -
Maksi #24958 Lehet valahogy ruhát, vagyis páncélzatot javíttatni a játékban? Ha igen, akkor hol, s hogyan tudom ezt megtenni?
Gúnyát csak találni lehet, mert az ellenfeleknél még nem nagyon bukkantam ilyesmire. -
horthy #24957 Találkozot-e már valaki olyan buggal-e hogy lementem az Agropron Research Központban a Dokihoz a csatornába Strelok buvóhelyére . Melléküldinek kiadta a Kordonnál lévő kereskedő hogy nyirjam ki a csatonába lévő banditákat , csak éppen nem volt ott lent senki ! Csak a fegyvereik ! Még a vérszopó vámpirokat is kiirtottam a katonákkal együtt és se kép se hankg nem komplett a küldi ! Amikor kimentem a csatornából akkor is kinyirtam mindenkit de most se lett sikeres a küldetés ! Másodjára mentem már voltak lent megint kicsináltam minden élőlény lent meg a csatorna környékén is , de megint semmi ! Idáig 100%-ot teljesitettem most már csak 99% ! Mit csinálja csiteljek ? Nem vagyok a hive ! -
BonBon #24956 Köszi! -
#24955 köszönöm a válaszokat - akkor inkább visszatöltök.. - úgyis a játék a lényeg nem igaz? - az meg ngggyon naggyon yoóóó - ez tényleg a legjobb fps ami nem multi :)) -
SaGa Jr #24954 Döntsd el te. Előnye szinte semmi, de hátránya akad bőven. -
BonBon #24953 Szóval?
Duty or not Duty? -
BonBon #24952 Bazeg tényleg V, mennyit kerestem, mekkora egy láma vagyok. -
szurop #24951 A V vel lehet átkapcsolni gránátvetőre, aztán simán tűzgombbal lövöd el. -
BonBon #24950 Akkor az elég gáz, ha összeálltam a Duty-sokkal?
Kocsmáros mondta :) -
BonBon #24949 Hú, köszi!
Most már csak az áruld el, hogy melyik gomb a gránátvető,
vagy mi a neve?
Magyarul nyomom és nincs felt a patch. -
SaGa Jr #24948 Aki kicsit is előlre gondolkodik, az bizony eleve úgy megy Csernobilba, hogy egy magas sugárvédelemmel ellátott rucit bedob a hátizsákba (ecologist vagy a zöld ruci). Elvégre Csernobilban a szarkofág környéke és a sugárzás azért eléggé összefonódott fogalmak.
Ha magas a sugárzás az ember ezt veszi fel, plusz 1-2 sugárzást csökkentő artifactot. Innentől nincs gondja a sugárzással. AHol meg nincs sugárzás, ott nem kell ezt viselnie.
A ruházaton meg nem csak a kék csík mutatja az állapotot. Lehet hogy a csík még nem is csökkent, de a ruha védelmi értékei már igen. Ez az igazán fontos tényező számodra. Azt meg nem jelzi csík, csak akkor látod ha az inventory-t megnyitva megnézed. -
SaGa Jr #24947 1. Nézd meg a billentyű kiosztást. Találsz egy gombot arra, amivel átállhatsz gránátvetőre az ilyennel felszerelt fegyvereknél. Ekkor a gránátvetővel fogsz lőni, mikor tárazol ezt tárazod vissza.
2. Te vagy béna. A kérdéses fegyverrel 1 fejlövéssel bárkit kinyírsz. De ne állva használd. Térdelj majd gugolj és úgy várj egy kicsit. Ha nem távcsőre tapadva lősz, akkor látod hogy lassan megy össze a célkereszted. Minkor már nem megy összébb, na akkor lesz pontos a lövés. Attól hogy távcsőbe nézve durrogtatsz, attól még nem fogsz pontosan lőni.
3. Nem kapsz ekkor jutalmat. -
SaGa Jr #24946 Nem kell nekd semelyik frakciónak sem segítened. Ekkor jársz a legjobban. Ha az egyiknek segítesz a másik megorrol rád és onnantól az általa ellenőrzött területen nagyon nehéz lesz közlekedned. Az olyan feladatokat persze elvégezheted mindkét brigádnak, amivel nem ártasz a másiknak. Sok ilyen is akad.
Ha a Duty-nak teszel keresztbe és a Freedomnak segítesz, akkor a városban fogsz sokat szívni mert folyton támadnak a Duty katonái. Viszont legalább gond nélkül átjutsz az északi ellenörző ponton a Red Forestbe. Ha fordítva csinálod akkor nagyon komoly harcokra kell felkészülj a Warehouse területén és az átjutás is marha nehéz lesz a Red Forest területére. -
SaGa Jr #24945 Tévedés. Az a +5 az nem védelmet ad, hanem ekkora sugárdózissal fertőz egyfolytában. Nem viccből van piros színnel írva a szám. Sugárzás ellen az a jó, ami - nem az ami +.
Tehát leegyszerüsítve, ha egy érték piros színű akkor az a viselőre nézvést károsan jelentkezik, ha zöld akkor hasznos és plusz védelmet/gyógyulási sebességet ad. -
BonBon #24944 Raymond, már hogy a 1.0001 path-re gondolsz?
Azt én alapból nem tudtam felrakni (lehet, hogy előbb nem a törést kellet volna?).
Szóval van tipp, hogy kel fel rakni? És utána tényleg nem mennek a mentett játékok? -
#24943 Ja, és itt van (többek között) a TRANSPORT modhoz javítás, mert a kocsik nagyon sérülékenyek...
STALKER modok -
#24942 A kicsomagold GAMEDATA mappaszerkezetet (változtatás nélkül) bemásolod a STALKER mappájába. Utána megnyitod a:
"C:\dokuments\all users\dokumentumok\STALKER-SHOC" mappát.
Ott a USER.LTX-et megkeresed és beszúrod ezt a 4 sort:
bind cam_1 kF1
bind cam_2 kF2
bind cam_3 kF3
bind turn_engine kB
Kameranézetek: F1-F3, motor indítás: B. Új játékot indítassz, és elvileg működik. -
raymond74 #24941 Valaki segitene?
A trasport mod kicsomagolasa utan,meg van nemi feladat es az angoltudasom ehez nem elegendo.
Kernek egy pontos leirast.
Elore is koszonom! -
raymond74 #24940 BonBon-nak!
Van javito program,amivel ezek a hibak kikuszobolodnek. -
raymond74 #24939 Valaki segitene?
A trasport mod kicsomagolasa utan,meg van nemi feladat es az angoltudasom ehez nem elegendo.
Kernek egy pontos leirast.
Elore is koszonom! -
BonBon #24938 Helló
Kérdéseim lennének.
1. Thunder S14 gránátvetőjébe hogy lehet betárazni a gránátot?
(meg kilőni?)
2. SVUmk2 mire jó? Szépen megállok célzok fejre, 3 lövés és még csak
meg sem remeg az ürge. Én vagyok ilyen béna,
vagy ilyen fos a fegyver?
3. A Freedom tábort lerohantam a Duty-sokkal, de meghalt Skull
az nagyon gáz?(még a jutalomat sem tudtam felvenni, nem volt kitől)
Előre is köszi a válaszokat. -
#24937 #24907, amúgy az ellenségnél nincs valami használható cucc?? -
#24936 Jaj, megint felidegesített a gém, de most nem bug miatt. Szerintem már majdnem ki van játszva, csak elakadtam a Sarcofag nevű pályán, asszem ez a neve. Könnyű: mindíg megöl a sugárzás, tipeket kérek :D
Ellene nincs már se vodkám, sem az a szuri, se az a sárga gyógyszeres doboz, nem használok, és soha nem is használtam semmi olyan idiótaság csecsebecsét sem az övemen, amitől nőlne a sugárzás mértéke. A tippem egyedül a szellemruhámmal van asszem, ami egy nagyon jó gönc, viszont az állapotát jelző csík, eléggé lement, és már fekete színű. A szar állapota miatt nem véd a sugárzástól? Ha igen, nem igaz, hogy sehonnan sem tudok szerezni a pályán, egy namvadt ruhát
Mentsetek meg, mert kikészít ez az "aprócska" hülyeség :D -
Chipii #24935 Igen. Nem az volt a baj, hogy segítettél nekik, hanem valószínűleg megtámadtál közben dutysokat (akik a bár bázison vannak). Én mindkét félnek megcsináltam minden küldijét, amiben nem kellett a másik felet öldökölni, a lényeg, hogy egymást mészárolhatják akár az orrod előtt is, csak te ne vegyél részt benne. -
Chipii #24934 Picit gondolkodj:) Elég egy sugárvédelmet adó artifactot az övedre rakni (fireball, crystal), és megvéd, még ha a többi 4 slotot sugárzó kavicsokkal (tudom, nem kavicsok, de igy jobban hangzik:) is pakolod meg. A ruha nem véd ellenük, mert az %os védelmet ad, a kavicsok viszont 20,30as védelmet adnak, mig a sugárzóak 5-ös büntit adnak. -
#24933 Na ezt jól elcsesztem, - a katonai raktáraknál beálltam először a katonákhoz aztán újratöltöttem és a szabadcsapathoz (azok érdekesebbnek tűntek). Végigcsináltam, amit lehetett és vettem a kanyart vissza a kereskedőhöz az előző táborba - a katonák meg lelőttek mint a pinty, merthogy segítettem a szabadcsapatnak, - basszus csak ekkor esett le, hogy elköteleztem magam. Alighanem, vissza töltök 1 teljes nap játékot - hrrr - gondolom másképpen nem lehet.. Meg lehet ezt úszni? - mármint, hogy elkötelezzem magam? - lehet úgy játszani, hogy semleges marad az ember? -
#24932 Egyébként rájöttem, hogy az artifactok egy része (pl. a Gravi és a Medúza) előidzi a sugárbetegséget, ha az övemre akasztom. Ha a hátizsákban tartom, akkor nem. Szóval sok értelme van. Ad +5 % sugárvédelmet, de sugárbetegséget okoz. Nagy észlény lehetett, aki kitalálta. -
#24931 Nah, egyéb ötlet a pszeudög farkára? Már 2-t találtam, de egyiknek se volt. A Bar felé nem tudok továbbmenni (állítólag ott sok van), mert a helyőrség nem enged, a kapu zárva. -
stifi #24930 az hagyján, én amikor újrakezdtem a játékot, és kezdésnél direkt nyílegyenesen odafutottam, már nem élt :) -
#24929 Beszéltem az orvossal, beírta a koordinátákat, yee :) -
#24928 Beszéltem az ürgével, elküldött, hogy beszéljek valami orvossal.
Kezd alakulni :) -
chapog #24927 kösz meg is nézem
-
feamatar #24926 nem arra kell menni egyszerűen; hanem ahol kinyírtad azt a psi lényt(rem nem keveerem x18al :D) annak a teremnek a végén jobb oldalt van egy lejárat