S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy szóval nem mondtam/írtam, hogy bugmentes a progi. :-)
Sajna van benne, de zavaróakkal, amik tényleg problémát jelentettek volna, én nem találkoztam. Érdekességek voltak persze, mint például a falba beakadó ellenfelek hullái, a látszólag eltûnõ hullák, akikneh a hült helyéhez odalépve ugyanúgy lehet a fosztogatást csinálni, hogy aztán újra megjelenjen a hulla. Elsõsorban grafikai bugok vannak szerintem, de ezt én betudom a gyengécske 6600GT-mnek, meg a szokásos hibáknak amiket manapság megejtenek a programozók.

Respawn-al sem találkoztam oylan formában amit te kifogásoltál. Mindig egy bizonyos helyen jöttek be az ellenfelek a pályára. Volt hogy ott várakoztam kicsit bentebb és láttam ahogy szép csoportosan jönnek befelé kéz a kézben a katonák és banditák a stalkerekkel. Aztán ahogy átjöttek a határt jelzõ kapun azonnal egymásnak estek és gyilkolták egymást. 😊
Én meg boldogan mentem hullafosztani.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Glpetyus
😄

Inkább helyesen írni tanulnál meg.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Red forest-ben tartok és rengeteg monolith-ok vannak,de kurvára erõsek mert van neki RPG,Ak-47 meg sokféle és ki is birtam ..
szoval elkell menni valahová valami Agy központot kikell kapcsolni ,de elobb bunkerben lévõ controlokat kell kikapcsolni..
és elég elátkozott hely,ijedtõs hely!mert szellemek járkálnak összevissza..õk közel jönnek oszt eltûnnek ,de nem bántanak..
amugy monolith báratja a zombik!mert észre vettem hogy monolith katona mellett volt zombi és nem harcolnak egymás..szoval ez a hely tele van sugár..nagyon sugár veszélyes!
jah meg voltam Freedom bázisában..megkeresni bulldog 6 azaz gránátvetõ..de nem találtam meg <#merges2>
de véletlenul megöltem a Freedom cookát aki részegen ül..és támadnak freedomok de hálistenek hogy kinyirtam egész frredomot és 15 perc mulva még egyedul vagyok Freedom bázisában..szoltam Dutynak. és támadnak..ugyis uresen vannak freedomok..
késobb megláttam Freedom és Monolith csatát is!utána elmentem Red forestre (elátkozott helyre!)
Rangom magas!expert és 4.dik lettem!
XuChi
Köszönöm igy már kezdem megérteni a dolgok állását. De nem tagadhatod te sem hogy sok a bug sajnos.

Gránát sok szart nem ér az erõsen páncélozott célpontok ellen. Ha meg sokan vannak kis területen, akkor max egy részük fog károsodni, mert egyszerûen lefogják a sebzést a többiek.

Falon te is át tudsz lõni. Csak használj páncéltörõ lõszert és leglább károsítani is fogja a célpontot a fal túloldalán. Sima lõszerek közül is képes erre a kunsztra némelyik. Ajtókon keresztül és falon keresztül is nyírtam már ki ellenfeleket nem egyszer (különösen Garbage-ban a gyártelepen banditákat, de a laborokban is bejött a dolog párszor).

A falon átlátás zavaró lehet, valóban. Ha feltekered a hangerõt, akkor lehet hallani amikor mozgás van a túloldalon vagy a közeledben. Nem feltétlenül látnak, de hallhatnak simán az ellenfelek, akárcsak te õket. Nem reménytelen a dolog hidd el.

Halhatatlan célpontokkal sem találkoztam még. Vannak amiket nehéz kinyírni, van akiken artifact növeli atúlélési esélyt. De 2-3 fejlövésbe mindenki belepusztult eddig, kivétel nélkül.
A késelést sem bírja sokáig senki, csak nehéz vele eltalálni a célpontokat. Sima mutáns állatok ellen egyetlen fejre irányzott vágás elégséges. Bloodsuckernek elég egy pontos szúrás vagy 2-3 vágás elegendõ volt mindig. Snork egy fejre vágásba belepusztul, de 2-3 testre irányzott is lerendezi a problémát. A legkeményebbek és legszívósabbak a zombified exo páncélos katonák, illetve artifact hurcibáló zombik. De õket is fel lehet szecskázni.

Az egész csak annak kérdése, hogy kire mivel támadsz. Bizonyos ellenfeleknek nagy az ellenállása lövedékek ellen, mások jobban bírják a robbanást, van akik a vágásokkal szemben hatékonyabb védelemmel rendelkeznek, stb.

Én arra lennék kiváncsi neme akarna vlaki rajtam segíteni.....

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

báttyó02
arra meg mi nem htx

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Crysis re leszek még kíváncsi, bár bocsi ez nem idevág.

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

Jah Metro 2033- Stalker motor más sztorival...reméljük nem lesz bugos.
Elkezdõdnek a bõrlehúzások 😊

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

Jah és visszatérve nem a készítõk ölték bele a pénzt...Hanem a szponzorok.És álltalában õk követelik a szerzõdésben leírt profitot elsõkézben.Szerintem a fejlesztõknek annyi pénzük nem volt hogy gyalog hazamenjenek😊

Akkor mehetsz be, amikor visszajöttél a Wild Territory-n túlról a laborból (ahonnan megszerezted Ghost cuccát). Na ekkor elejti az inft a bár tulaja, hogy a duty fõnöke látni szeretne és beszélni akar veled. Ezt megelõzõen semmiképpen nem lehet bejutni, még akkor sem ha véletlenül kapsz egy duty küldetést hogy nyírj ki valakit, a pénzért meg a fõnökhöz kéne menni.
Ha nincs közvetlen meghívás, az õr nem fog átengedni.

Hát igen, de ha a befektetõk követelik a szerzõdésben leírtakat vagy a pénzüket nincs mese ki kell adni...Erre én álltalában azt mondom nagy fába vágták a fejszéjüket.Félre ne értsetek szeretem a gamét, a csapatot, a termonuklearitást, de ez nem idegen láttunk már ilyet sokszor.lásd Neverwinter Nights 2.Egyszerûen a játékipar így is tud mûködni.Rengeteg cég bukott bele dolgokba, mert elfogyott a pénz.Javaslom olvassátok el a Doom Legendája avagy hogyan változtatta meg John Carmack és John Romero a világot címû füzeteket, mert képet ad egy játékfejlesztõ cég virágzásáról, bukásáról és kicsúszásáról a határidõkbõl.

el kell sajnos keserítselek: a stalker fejlesztõi nem a második részen melóznak, hanem a metro 2033 címû-egyébként szintén posztapokaliptikus játékon...
XuChi
Tetszik a játék mert rohat jó hangulata van. DE a bugok idegesitenek és nem csak én vagyok ezzel igy. És miért játszom vele? Mert kiadtam rá 9990ft-ot és szeretném élvezni a pénzemért vett bug halmazt ha nem baj.

Remélem mihamarabb itt lesz rá egy 600mb-os full patch ami javitja a sasszem botokat, falon átlógó fegyveres botokat, Mindenen átlátó halhatatlan botokat.

Amugy meg ha béna volnék akkor nem hinném hogy a játék végén tartanék de mind1.

Én csak szeretnék ugy játszani hogy nincsenek ekkora hibák 8 év fejlesztés után. És aki ezeket nem veszi észre az nem hinném hogy figyel a részletességre.

Tudna valaki küldeni egy eredeti 1.0-ás XR_3D.exe fájlt?

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Ron Ragm
Kétféle gránát van: a kis hatótávú offenzív (gyakoribb) és a nagy sogárban repeszeket szétszóró defenzív (ritkább).

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Falabu
Ha ennyire nemtetszik a játék akkor minek játszol vele?

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

XuChi
Már csak azt nem értem hogy a gránátot bedoptam egy kb 4x4 nm szobába de senki nem fekütt ki pedig a tömegbe lett dobva. De mind1.

XuChi
Ne nézzél már hülyének wazz. Szerinted mire lövök a kisláb ujjukra????
Ennyire nem lehetsz......!

szasztok

sikerült nagy nehezen összehozznom hogy kereskedõs meg kocsis mód mûködjön. Nagyon baro! bár egy kicsit körülményes a kocsik irányitása meg kamera kezelés

Szasztok megen!

Nem tudom már lehet mondták mások is de nektek nem tûnt fel a hasonlóság a bloodsuckerek és a Penge 2 film vámpírjai között?Jó eltekintve attól hogy azoknak kicsit humanoid kinézetük volt de a pofájuk egy az egyben ilyen volt...
Na csak ennyi egy észrevétel

más

Elolvastam a cikket ami be lett linkelve és hát azért lássuk be sokmindenben igaza van...Mi itt gondolom mindannyian szeretjük a gamét ezért nem fogjuk lehordani (bár vannak hibái), viszont ha objektíven nézzük tökéletesen igaza van mert szerintem mindenkiben elõjött azért az a vegyes érzés a végén amirõl a cikkíró írt...És igazából ahogy elnéztem õ onnan közelítette meg hogy mik voltak az ígéretek és mit kaptunk a kezünkbe...És hát ha szigorúan csak innen nézzük akkor teljes mértékben igaza van...
Az Én személyes véleményem az hogy egyszerûen a fejlesztõk már nem húzhatták tovább a kiadást hiszen már nagy volt rajtuk a nyomás (és a piaci oldalát nézve már jó sok pénzt is öltek bele így már ideje hogy termeljen is valamit a játék)...
Szerintem a fejlesztõbrigád törzstagjai már vagy 2 éve nem nyúltak a játékhoz és már gõzerõvel dolgoznak egy új STALKEREN vagyis inkább nevezzük második résznek...Amelybe belepakolhatják mindazt amit ebbe terveztek...Ez vagyis a STALKER SoC már tényleg annyi változtatáson ment át (enginecserék, koncepcióváltások) hogy egyszerûen befejezhetetlen lett volna az eredeti ötlet...Így teljesen újratervezhetik az alapkoncepcíót, sõt most már van egy játék melybõl a tanulságokat is le lehet vonni...Jönnek játékosreakciók, sõt piaci reakciók is (ami szintén fontos hiszen vissza kell hogy jöjjön az a temérdek zsé)...
És ha jól keresnek vele (már pedig úgy tûnik igen hiszen szinte mindenhol vezeti az eladásokat) akkor én úgy vélem 2-3 év múlva kezünkbe kaphatjuk azt amit õk valóban ígértek tokkal-vonóval...
Szerintem érdemes lesz rá várni..

Ne haragudjatok ez kicsit személyesre és hosszúra sikerált...
Broafka
amikor a PDA-d (egy küldetés) oda irányít, én nem rég jutottam be!

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Na megvan a patch, megvan a crack, a documents and settings...stb nél átírtam a file-t, majd a játék fõkönyvtárában a másikba is belepiszkáltam ahogy az meg vagyon írva. Mégsem találok az induló hely környékén használható jármûveket...

Merre vannak pontosan, vagy el van valami b@szva ?

darki81
he?

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;

vmit vmiért 😊

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

darki81
a jármûves mod után, muszály elölrõl kezdeni? Biztos nem lesz sehogysem kocsi ha az eddigi mentéseimtõl folytaom? :S

darki81
JOLVAN

Nincs respawn, ellenben a katonak meghalljak ha 100 meterre lovoldozes van es elcammognak odaig. Ha meglatod milyen fedezekbe cammog az ellenfel vagy hallod, akkor lohetsz falon at. Cs-ben is nagyon bejon 😊 Ha sokan vannak egy helyen: kb 2 granat sztem barmelyik ellenfelbe eleg volt, csak celszeru ugy dobni hogy el is talalja oket 😉

Mellesleg nem kell megvarni mig osszegyulnek. Ha meg mindenkepp ugy alakul akkor meg lehet kerulni es hatba is lehet szepen loni oket.

Altalaban azokat keritik be, akik tul statikusak, kicsit rohangalosabb jatekstilussal nem nagyon gyulik meg a bajod 1-2 embernel tobben. Itt nem kapsz xp-t ha megolsz vkit es nem no meg varazsutesre a harcerteked, meg kell tanulnod jatszani 😉

Egy kicsi gogyival jatszva konnyu a jatek es szorakoztato, meg magasabb fokozatokon is. (Anelkul valoszinuleg frusztralo kinszenvedes 😊
+ A kerettortenet is ottvan, csak ezt nem veszi eszre aki attekeri az osszes beszedet es nem kommunikal senkivel 😊

A mellek tucatkuldetesek nagyresze tenyleg nem tul fantaziadus, de a foquestek meg az egyedibb mellekquestek(robin hood es tarsai) jok sztem.
darki81
a jármûves mod után, muszály elölrõl kezdeni? Biztos nem lesz sehogysem kocsi ha az eddigi mentéseimtõl folytaom? :S

DJ Skyline
igen, itt! 😊 a többit meg már magadtól is tudni fogod a szép narancssárga csíknak köszönhetõen! 😄

Azt meg tudod nekem még súgni, hogy hol található mûködõ crack hozzá ? DC-n találtam egy 1,59 Mb-s fájlt,de sajna nem jó.

DJ Skyline
patcholható a warez vezió is!
-eredeti exe vissza rak
-patch fekrak
-új, crackelt exe letölt, bemásol
-játék indít, voálá

"Vezethetõ jármûvek a STALKER-ban! (Próbáltam mûködik, és állati jó)

1. http://www.sendspace.com/file/x6s7fw - másoljátok a gamedata mappát a játék fõkönyvtárába!

2. C😄ocuments and SettingsAll UsersDokumentumokSTALKER-SHOC itt található user.ltx-t szerkesztõvel nyissátok meg és szurjrátok be a következõ sorokat:
bind turn_engine kB // Motor beindítása.
bind cam_1 kF1 // Kameranézet
bind cam_2 kF2 // Kameranézet
bind cam_3 kF3 // Kameranézet
bind cam_4 kF4 // Kameranézet

3. Szintén a játék fõkönyvtárában található fsgame.ltx file-t kell megynitni szerksztõvel. Az itteni értékek mindegyikét átálítottam false-ról true-ra így tuti nem lesz gond hogy melyiket kell. De igazából csak a spawn-osat kell true-ra állítani. Biztos ami biztos alapon én az összeset átállítottam 😊

FONTOS! A MOD csak 1.0001-es patchel mûködik.

A Spawn helyek felkutatására nem volt idõm, de a kezdõhelyen minden járgányból van."

Szasztok !

Legyen szives valaki felhomályosítani, hogy hogy lehet autókkal feszíteni ? Láttam itt linket meg leírást,csak az a baj, hogy az csak a patch után végezhetõ el. Sajna nekem nem patch-elhetõ verzióm van <#vigyor>
De mintha valami olyasmit olvastam itt egy kissé visszább, hogy a patch elött volt egy mod is amivel lehetett jármûveket vezetni.

Elõre is kösz !

ha nem is látja akárhol van a szám jelzi hogy van ott vki kivéve az mutánsokat mert azoknak nincs pda ja amit érzékelhetne

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

"A térkép meg semmit sem ér"

Kiírja hogy hány ellenség van a közeledben és ha látótérbe kerülnek akkor a helyzetüket is jelzi.

"ÉN VAGYOK BIZTOS HÜLYE NEM?"

Igen, úgy tûnik... <#rolleyes>

kül aki szenved a rossz helyen bejövö ellen felek elöl ajánlom a all.spawn fáljt megkeresni és a kb 4 ezer sora közül kiválogatni ami neki kell

plus aki patchelni akarja az kezdjen el scriptet programozni mert azzal van javitva minden benne szép 440 darab srcipt fáljlocska

Persze hogy viszi le a NPP-ben a sugárzás az életed ha nincs rajtad sugárzás ellen védõ ruha.

A NPP-ben NEM respawnolnak az ellenfelek és a töltény is bõven elég mindenre ha vkinek van annyi esze hogy fejre céloz...

meg amugy is hangulatos menekülni a falkában járo mutáns 4 lábuak elöl 😄

és az a csávóka mikor enged be? 😄

Nem szenvedek elmebetegségben... Minden percét élvezem^^

passz én nem járgányozok nem ugy vettem észre hogy tüzelni is lehetne belöle szóval kisem probálom amenynit cuccot meg átirtam már benne azon is csodálkozok hogy elindul

DJ Skyline
ok, nem mazsoláztam végig a 144 új üzenetet, csak megkerestem a vehicle mod-ot! 😊

erröl az oldalról beszéltem pár hozzászolással régebben hogy innen szedtem le párat és hogy irták át a páncélt meg stb

DJ Skyline
valaki segítene ezzel a jármû moddal kapcs?
írnám be a FAQ-ba, de 2 helyen nem értem a dolgot
1. azt írja a sorokat másoljuk be a user.ltx fájlba! mind1 hova, vagy meg van a helye, hogy hova másoljuk be?
2. fsgame.ltx fájlban meg a spawn részt kell true-ra állítani, de a figura a stalkerfansite.extra.hu-n mindent true-ra állított! mik a tapasztalatok, elég a spawnt true-ra állítani?

azért kérdem mert nincs fent nekem a játék, így nem tudom letesztelni

Pozitívumok:
Remek hangulat
Egyedi játékélmény
Nagy bejárható területek
Rengeteg használható fegyver
Fantasztikus helyszín

Negatívumok:
Rengeteg bug
Kerettörténet szinte teljes hiánya
Fejlõdési rendszer hiánya
Unalmas küldetések
Váratlan események teljes hiánya

<<< szép kis értékelés
minek feljlödési rendszer? tanuljon meg célozni még johogy nem skillek lesznek benne hogy hovihart meg jégesöt tudjon csinálni hát röhej
váratlan eseménynek meg ottvan a sok kutya meg a bloodsuckerek na az váratlan késö este meg a többi ....

DJ Skyline
végre már egy oldal, ami gyûjti a STALKER modokat! <#eljen><#eljen>

DJ Skyline
pcdome tesztje!

IvanovicsTech
Ne szid a játékot inkább patanj meg ebbõl a fórumból.

Mercedes CLK 270

DJ Skyline
jó, hogy kijött ez a jármû mod, de a találgatások szerint jövõhéten új patch, az alatt meg már nem fog mûködni! mentések sem! bár ígértek valami save game konvertálólt, hátha a 1.0002-es patchban az már benne lesz!