18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#173 AMDhez Random dukál meg 1000 W-os táp :)))) -
Borg #172 Régebbi alaplapba ne nagyon próbálja tenni senki, már 2 BX Rev2es ABITban is sikertelen volt a Radeon 8500 implantálása.
Az elsőben elfüstölte az AGPt, a másodikban pedig egyszerűen nem bir elég feszt adni a kártyának, igy 3Dben egyszerűen rezetelgeti magát a gép, vagy teljesen lekapcsol.
Állitolag ez a régi alaplapok, és a radeonok tul nagy áramfelvétele miatt van, újabbakban már problémamentesen mennek... -
Inquisitor #171 Hát nem vagyok elájulva ettől a tesztől!
Ennél még a "sima" Nature teszt és az ATI Nature Demo is sokkal jobban nézz ki :)
Magyarul: ennél SOKKAL többre képes a Pixelshader! -
#170 Itt van 3 kép az advanced pixel shader bemutatására.
1, 2, 3.
Nem semmi dolgokra képesek ezek a videokártyák, az embernek nem csak a nyála csurran el a látványtól! Most már csak ilyen kinézetű játékok kellenének :)) -
Bilux #169 És hogyér adják ezeket?
Vagy melyik a legolcsóbb Ati 8500 kártya?
"márka"bút ahol lehet venni..
Előre is kösz! -
Inquisitor #168 Szerintem az LE kártyák többsége nem húzható, vagy a ram nem bírja vagy (ez a sűrűbb) a chip a rajtuk levő GAGYI hűtés miatt :(
(Ha tudsz rá rakni valami brutál hűtőt, mondjuk olyat ami a GigaByte Radonjain van, akkor ez nem áll fen.)
DE! Az a kemény tuning 250--->275MHz (8%) viszont még annyi gyorsulást sem fog okozni, mint amennyit elvileg sejtenél! De 250MHz-en is marha gyors. -
Anee #167 figyelj ha lusta vagy 2 percet rászánni arra hofy feltold 275MHzre az órajelet s befixáld hogy mindig ez legyen akkor adj ki érte +12 ropit -
Anee #165 vegyél...nincs annyi plussz a dobozosba amit egy tuningprogi ne tudna visszaállítani -
Anee #158 annál azért fícsörökben jobb -
Anee #157 teszt:
www.tomshardware.com/vagy hu
www.dewdew.sg.hu
-
Anee #155 :-))))szép lenne....
a radeon7500 directx7es mint nevéből látszik szal itt is van elmaradása...Memória sávszélessége majdnem egyenlő de a chipben nincs annyi kráft s a fícsörlistája is gyérebb. Ám a legjobb DirectX7es board.28tól lehet kapni. -
Anee #153 az nem az volt:-)
lényegtelen fícsörökben annyival jobb hogy az a pár fps nem számít...
ja meg a képminőség de ezt már nem is kell említeni -
#152 "valamiben veri valamiben nem"
Például ár, méret, fogyasztás, szállítási távolság a célországig? Ezekben verheti...
"ati fórumban isteníted az nvidiát"
Figyeld meg jól a 126-os üzenetet és rájössz, hogy nem én kezdtem... -
Anee #150 valamiben veri valamiben nem
de te is trükkös vagy ati fórumban isteníted az nvidiát -
netrunner #149 jobb.. és nem csak gyorsaságában... -
Mathias #148 Ja egyébbként a dobozos nem LE aligha lesz 52, mivel a legolcsóbb nagykernél is 75+fa volt, de már nem lehet kapni. -
Mathias #147 Veriel: Légyszi ird pontossabban. Az "egy céghez" élég nehéz bemenni, ha nem tudjuk melyik az. -
#146 De ez nem is veri meg a Ti500-at még a legszebb álmaiban sem... -
#145 En is szeretnek egyet. -
Norbyte #144 Holnap vagy pénteken érkezik szállítmány egy céghez. Dobozos 8500-ös, eredeti ATI, nem LE, 52 ezer nettó lesz. A tulaj mondta, hogy csak akkor veszi át, ha tényleg ez érkezik. Remélem tényleg az lesz. Már itt lenne az ideje. -
Norbyte #143 Ma az AMP-nél láttam R8500-öt 52990+fa-ért, de nem tudom milyen verzió.
-
Norbyte #142 OEM NEM LE: Tigra 66+fa, Exrem Comp 58,6+fa, Compugroup Gödöllő 73 bruttó. -
Anee #141 nem
nézd meg r8500ból is van alapból 300/300as /Club3d/ s ugyanazokkal van felruházva mint a sima LE LELE -
#140 HWSW
Már 163 dollárért hozzájuthatunk dobozos Radeon 8500-as kártyához
írta: Krinyo, idő: 01:40
[Reactor Critical] Bár az ATi hivatalosan még nem jelentette be, hogy bármilyen árcsökkentést hajtana végre vagy új árképzési stratégiát vezetne be, az online üzletek egyre csábítóbb árakon kínálják a jelenlegi ATi csúcskártyákat, a Radeon 8500-as chippel szerelt termékeket. A tajvani gyártóktól várhatóan olcsóbban kerülnek majd piacra ezek a termékek, de egyes online üzletekben eredeti, dobozos ATi kártyákat is kapni rendkívül nyomott árakon.
Az ENPC.com listájáról a dobozos, ATi RADEON 8500 64 MB (275 MHz mag/memória órajel) videokártya 162,9 dollárért rendelhető, ez átszámolva jelenlegi árfolyamon 44800 Ft körüli összeget jelent.
Ezek után már csak az a kérdés, hogy a 7500-as, 8500 LE kártyák, az OEM termékek ára milyen mélységeket fog elérni, nem beszélve a tajvani, saját tervezésű alapra épített kártyák dömpingjéről. -
Mathias #139 Norbyte: Érdekelne hol láttad az OEM nem LE kártyát. -
#138 Forrasztás nélkül megy majdnem Ti500 szintjén a Ti200. Az árakkal kapcsolatban pedig annyit, hogy a Random 8500 jóval drágább, mint Ti200 Gef. Valszeg az Ati is annyira tuningolható, mint a Ti500. Alig. Csúcstermék. Alapból túl vannak hajtva, hogy minél gyorsabbak legyenek. -
#136 Megsem hozzak :((((
A rohadt eletbe....
Pesten hol lehet kapni dobozosat belole? -
#135 mivel utanvetellel veszed, csak akor fizetsz ha a kezedben a cuccos
posta kuldi ugyhogy annak a tarifaja 1000penz könyeken szokott lenni -
Vucli #134 Mennyire lehet bízni az ilyen postai megrendelésekben?
Mennyit számítanak fel pl:Szegedre? -
#133 Nem, 10-18-ezret nem, viszont amit te írsz, ott nem 10-18 ezer a különbség, hanem 6,6-11 ezer, és annyit meg megér. (legalábbis az alapján, amit írtál.) -
#132 hat az 52 helyett 58 szerintem megeri a masik esetben nem -
Vucli #131 Egyébként sima asus Geforce 3-mat lehet kapni49000+fa-ért,ami simán huzható ti 500-as szintjére, egyebként ha ati mellett döntök, akkor azt azert teszem mert támogatja a pixel shader2.0-át (G3 pixel shader 1.1, G4 pixel shader 1.4), és nagyon tetszik a truform technológia , jó lenne ha a későbbi játékok támogatnák
Norbyte, hol láttál ennyiért? -
Norbyte #130 Sziasz.
Nem nagyon siettek tanácsokkal ellátni.
Most lenne pár cég ahol van:
OEM LE: 55+fa 1 nap alatt, 52+fa 1 hetes szállítás
OEM NEM LE: 66+fa 1 nap alatt, 58,6+fa 1 hetes szállítással.
Igazából az érdekelne megéri e az a +10-18 ezer azt a +25MHz-et és hogy mennyivel lehet hajtani az LE-t az alap 250/250 helyett.
-
netrunner #129 Attól függ, hogy milyen és mikori teszteket olvastál. Én legutóbb láttam egyet a legújabb ATI driverekkel és az ATI fps-ben (pl. q3) is otthagyta a ti500-at.
Ráadásul az ATI árában is jobban megéri. -
#128 Na most:
1. Hat vannak emberek, akik forrasztjak a videokartyat. Nincsenek sokan. En sem tartozom kozejuk.
2. Atit is biztos lehet huzni (nem tudom, mennyire, mert en nem szoktam nagyon huzni sem procit se kartyat)
3. A radeon 8500 a tesztek szerint majdnem olyan jo, mint a ti500. Igaz, lemarad opengl fps-ben, de nem sokkal. Ha most felhuzod a ti200-at, akkor is csak ugyanott vagy.
Na mindegy, egyebkent vannak itt, akik jobban ertenek ehhez nalam, en csak nemreg dontottem az ati mellett, es elolvastam par tesztet. -
#127 Na ja. Csak éppen azt felejted el, hogy az átlag Abit Siluro Ti200 simán megy majdnem 500-as órajelen, sőt egy pici forrasztással annyin is. A két kártyán csak a stab IC-k különböznek. -
#126 En megneztem egy csomo tesztet, es csak a TI500 veri a radeont FPS-ben, a TI200 nem. -
Anee #125 semmi ütközés nem lesz ez nem szabhat határt -
Norbyte #124 Sziasz. Én most vennék 8500-öset. Radeon SDR-t cserélek le. Nem kapni sehol dobozos, eredeti Ati-t, és 275/275-öset sem. Mindenhol csak 250/250-es van. Ez OEM LE. Azt tudom, hogy csak az órajelek alacsonyabbak 25MHz-el + olcsóbb 18000 bruttóval, de teljesen bizonytalan vagyok. Lelki támogatásra, bíztatásra (lebeszélésre)lenne szükségem gyorsan. Szeretném a héten a gépemben látni. Érdekelne az is, hogy szerintetek mit teljesít majd ST-6 + Cel2-1000@1292 + 512SD konfigban? Később Tualatin Cel-t szeretnék bele. Összepasszolnak majd? -
Vucli #122 Jövő héten videokártya vásárlást tervezzek, azonban erős kétségeim vannak, miért van az hogy míg 3d mark-ban az ati 8500 vezett , sok játékban azonban a geforce-3ak egyszerűen agyonverik az Ati-t pl:Giants-ben,Wolfeinsteinben stb.(forrás www.digit-life.com).Nyilván a lényeg a játékokban mutatott teljesítmény,nem is szólva a kompatibilitási problémák tömkelegeről. A kérdés ATI 8500 LE vs. Giforce3Ti200, melyiket? nyilván az ati-t favorizáljátok, de ez olyan indokok engem nem érdekelnek hogyha 100*-szorosára kinagyítjuk a képet akkor látni a külömbséget a képminőségben, meg a DVD lejátszás(az ugyse lesz egy jó ideig), nyilván Ti 200-nak is meg vannak a hátrányai kis memoriasávszélesség lassabb GPU, de úgy érzem jóval kevesebb gondom lenne vele az a pár frame meg nem számít, talán a legjobb lenne várni áprilisig a Giforce4200-ra, de a várakozásból is kissé elegem van(December óta, a gond hogy a két Voodoo2-met :) már abszolult nem támogatják az új játékok), hisz majd akkor is lesznek még újabb kártyák, s akkor újra várhatnék...
Na egyelőre ennyi, várom hozzá szólásotokat