Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerry
Én inkább a 40-80FPS közötti tartományt preferálom, fõleg Q3-ban és RavenShield-ben, de amúgy simán játszani már a 30-40 is elég, ha az nem átlag. A lényeg, hogy a minimális FPS ne menjen 24 alá, és akkor nem fog beszaggatni a játék.

ollie
Nekem bõven elég 30-40 fps is.

gyraph
Ha igy gondoltad, akkor tényleg félre értettük...sorry.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Gerry
A Hz az más, azt tényleg lehet látni, én is látom ha egy 60Hz-en mûködõ monitor elõtt ülök, mert otton 100Hz-en megy a moncsim, és az azért látszik, enyhén vibrál a kép 60Hz-en, míg 100Hz-en már nem, de az FPS eltérését 60 és 100FPS között FIZIKAI KÉPTELENSÉG LÁTNI!

ollie
hopp, a kevésbé egy "b"

ollie
Igen ez érdekes téma. Szerintem is lehetetlen a dolog, de ezen tutira vitatkoznának a vérbeli fps játékosok. Jókat röhögtem rajtuk az egyik topicban (HL2 asszem).
Persze az vitathatatlan, hogy a több Hz kevésbbé vibrál és jobb a szemnek.

Gerry
Így van, akkor "nem látszik", de mutasson nekem bárki egy embert, aki LÁTJA a külömbséget 60FPS (nem Hz) és 100FPS között. (Ugye az emberi szem druván 24FPS felett folyamatos mozgásnak látja a dolgokat.) Vagyis látni nem lehet, csak esetleg a lövöldözõs játékoknál jobb a magasabb FPS a pontos lövéshez!

ollie
Ja így van. A különbség, hogy nem látszik 60 fps-nél több 60Hz-n.

Gerry
Meg kell hogy cáfoljam a dolgot, egy 14"-os monitoron nyomtam a Quake3 Arenat 300FPS felet, pedig a monitor 60Hz-en ment. Magyarázat, ha nincsen bekapcsolva a szinkronizálás a képfrissítési frekvenciához, akkor az FPS érték nyugodtan felmegy a frissítési frekvencia fölé is, csak esetleg elcsúszik a kép (bár én még ilyet nem láttam).

IMYke2.0.0.0
Hát annyi, hogy az FPS-t (Frame Per Seconds) - a VGA, RAM, CPU, DirectX mellett - a monitor felbontási és frissítési értéke is determinálja. Azaz: egy 14"-es moncsi mehet mondjuk 60Hz-en, és hiába raksz "alá" bika gépet, az istennek sem fog feljebb menni az FPS (mondjuk Quake 3-ban) példának okáért 100 fölé.
Ám, ha ez tegy 200Hz-es, 19"-essel teszed, akkor simán megy a Quake 3 (akár) 180 FPS-sel is.

Egyébiránt, a legjobb, ilyenszempontból igazi benchmark program a Quake 2 (nem elírás! Kvék kettõ)! Ha abban elindítasz egy timedemo-t vagy egy refreshrate-t simán meg tudod állapítani, hogy az adott hardver mellet mekkora a maximális FPS érték.

No, persze, a mai hardverek simán verik - majdnem minden konfigon - a 100-as FPS-t a Quake 3-ban is...

------------------------------------------
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ok, de mi köze van a 200fps-nek a 19" monitorhoz?

IMYke2.0.0.0
Srácok, félreértettetek: A Játékosokkal abban az értelemben nem foglalkozok, hogy "húúú, de klafán ment tegnap az Unreal Tournament 2003! Bazze, 200 FPS-t nyomott a 19"-es moncsim, wazzer!"
Engem az ilyen típusú Játékosok véleményei és szempontjai nem érintenek a hardware dolgokban.
Ezért írtam, hogy tulajdonképpen az extrém FPS-re hajtó hardcore gamer-eknek hívott emberkéken kivül - szerintem - senkinek sem kell igazán az AGP 8x.
Sõt, tovább megyek: nem hinném, hogy közöttünk sok a DirectX SDK-val (is) dolgozó szoftverfejlesztõ, tehát, még a DirectX 9 sem lenne igazán követelmény egy gép szempontjából...
Miközben persze már egy szaros Galactic Battleground (Imperium Galaktika 1 szintû) Játék is a telepítéskor közli, hogy kell ám a DX9 a gépen...! Pfffff

.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

RelakS
Az Integated Circuit az nem az a kis szilícium bizbasz, amire a morzsa (gyk.: chip) kerül?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

ollie
azért is jó

ollie

végülis azt írtam, hogy qrva xar a képe😊

Gerry
Még jó! Radeon topicban FX-rõl írni eretnekségnek számít!

fu..tok xar a valiliás cola...majd kostold meg a mentolos Sprite-ot...LOL....igaz ennek se köze a forumhoz..😊

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

ooops, ez nem ide jött vóna

Gerry
Sajnos ha pont olyan a kártya, mint ami a képen van (1 sorban vannak a memóriák egymás mellett, és nem "L"-alakban 2-2), akkor a 256bit-es memóriavezérlésnek lõttek, maximum 9500Pro-t lehet belõle csinálni, ha bírja a +4 pipeline, amit bekapcsolsz.

ollie
Igyatok majd vaníliás coca-colát, nemsokára kapható lesz és tök állat!

(ennek annyi köze van a radeonhoz, hogy játék közben kell inni valamit)

láttam egy fx5600-at (igaz abit volt), azt elképesztõen lehetett húzni plusz hûtés nélkül.
majdnem 100Mhz-et a gpu-n és a ramon is

az is igaz, hogy a 3dmark tesztben ugyan nem fagyott, végig küzdötte, de hihetetlenül szemetelt, szinte csak háromszögekbõl állt a dx9-es nature teszt

Gerry
Csupa mûvelt ember, öröm ilyen helyen fórumozni!

de egyébként ott a kép a linken amit elöbb adtam...bár, nem tudom hogy mi az esély hogy más legyen..

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

ollie
Csak hogy én is okosnak tûnjek:

Integrált Áramkörnek is hívják (IC - Integrated Circuit angolul)

Gerry
Te nyertél!

Gerry
NYomtatottÁramKör amire a kártyát építik...

nyomtatott áramkör
a lap amire épül a kártya

sajnos még nem láttam...)majd ha meglessz megmondom....de mi is a nyák?...LOL

Gerry
Milyen nyákra épül?

3ns..innen vettem:www.ncix.com

Gerry
A lényeg az, hogy milyen nyákra épült (hogyan vannak elhelyezve rajta a memóriák), és hogy milyen memóriák vannak rajta (hány ns?), a többi már csak megfelelõ hûtés és szerencse kérdése.

Gyerekek, egy Sapphire 9500 128mb-t rendeltem...a leírás alapján Infineon memoriákkal van ellátva....milyen tapasztalatok vannak bios cserében, tud valaki valamilyen forrást?..elöre is köszönöm...

600MHz-ig bírja a RAM-od (2x300)

Met
Egy ilyen kártyát minek akarsz húzni már most?
Elegendõ nyers ereje van annak a kütyünek a mai játékokhoz😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

gyraph
Pont ezen röhögtem délután, hogy megnéztem az oldalát és játékon kivül semmi mással nem foglalkozik ...

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

"A Játékosok más tészta, azokkal nem foglalkozom ..." =

Figyelitek? Közben a hozzászólása alján ott figyel a játékfordításra vonatkozó link...

Sikerült a regisztrációóóm!

\"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni.\" WoT: Verghaust

IMYke2.0.0.0
Én ezért nem vettem annak idején ASUS-t és ezért nem vennék most sem
Felesleges a 8x AGP annak, aki nem hightech alkalmazásokat futtat, mondjuk grafikai alkalmazásnak használva a gépét.
Annak viszont fontos lehet, aki villogni akar a gépe - teljesen felesleges - teljesítményével. Hiszen hol használjuk ki gépünk teljesítményét???
Szerintem alig vagyunk páran, akik komolyabb gépet követelõ munkát (!) végeznek egy géppel.
A Játékosok más tészta, azokkal nem foglalkozom ...
Szóval a 8x AGP, ahogy a DirectX-es programok és Játékok is, kicsit elõrehozott jövõ.

NeoMaN
Persze. 8* agp vakítás csak....

Mármint olyan helyeken rendeltem ahol ilyen áron hirdetik oszt semmi.

Háj arcok! Nem tudja valaki hol kaphatnék r9800, vagy prot OEM, 50, 60 nettó körül ahol tuti van? Több helyen megrendeltem már, sehol sem tudnak adni.

NeoMaN
Sztem olyan, hogy full DX9, még vagy 5 évig nem fog létezni....

kicsit gány lett bocsi

jó reggeleket!

hétvégén ráérõs voltam és teszteltem drivereket:

p4 2.4B
abit ic7
2*256DDR 400 (dual channel)
sapphire 9600pro
--------------
aquamark3
--------------

catalyst 3.6 catalyst 3.7 omega 2478a
-------------- ----------------- --------------
gfx: 3306 3105 3102
cpu: 4662 6668 6776
ossz: 24417 25204 25257

amd athlon xp 1,8+
ecs l7vta2
256 DDR400
club3d 9700pro
---------------

catalyst 3.4 omega 2478a
-------------- -----------------
gfx: 3723 4002
cpu: 4200 4275
ossz: 25803 27266

a 3dmark eredmények csak néhány százalékkal változtak pozitív irányba...
kiváncsi lennék mit változtattak a 3.7 driverekkel, hogy a cpu score majdnem 50%-kal javult?
ötletek?

9800 SE: 128 mb DDR memória 256 bites, 4 pipeline, de 8-ra mósosítható az omegadriverrel.
Najo, talán vissza kéne térni a topic témájához...
Axel
Tök jó, nekem tetszik!

Met
Winamp 5

Igaz, hogy alpha de nem találkoztam hibával, a browserben lehet keresni netes tv-k között is.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae