18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • cifuatwork
    Azért nem csak 10-20%-al gyorsabb. Illetve 3DMark2001SE alatt valóban csak ennyivel :)

De játékok alatt AA és AF nélkül olyan 30% körül, AF-el viszont akár több, mint 100%-al is gyorsabb lehet!

Viszont tényleg inkább még egy kicsit gyűjteni, és 9600Pro-t venni, az még olyan 10-20%-al gyorsabb!
  • cifuatwork
    Bármely játék kihasználja, csak rakd be a 4x vagy 6xAA-t :)))

Amúgy én játékletöltésre az E-mule-t használom.
  • BaLeeX
    Alapban 300/400-on megy. És Gef3 Ti200-ról szerintem ERRE nem érdemes váltani. Kivéve akkor, ha elég neked egy 10-20%-al gyorsabb kártya, amin ha bekapcsolod az AA-t és az AF-et akkor nem lassul be számottevően. De inkább gyűjts egy 9600pro-ra de még inkább egy 9600XT-re. Esetleg használt 9500pro-ra. Na ott azért már észrevehető sebességnövekedés is lesz.
  • ShadowLord
    Milyen a sima radeon9600/128???
    Megéri GfTi200-ról erre váltani???
    Milyen órajeleken megy?
  • ollie
    Gratula! Mi az a 35 hónap az aláírásodban?
  • ollie
    Hát ez elég jó, gondolom tápos hűtő van rajta.
  • ollie
    9700 pro-t vegyél inkább, mert sokkal gyorsabb és igen cseréld le a tápodat is.
  • CSOCSO
    danke!! csak mondjatok jo gamez letolto helyet:))) ahonnan tudok olyat leszedni ami kihasznalja a gepemet:)
  • [NST]Cifu
    GRATULÁLUNK!

• [NST]Cifu
    Az érdekes...
    Akkor jöhet a szokásos kavarás - korábbi médiacenter, vagy másik driver :(
  • CSOCSO
    csatlakoztam en is az ATi taborhoz!!!!
  • [NST]Cifu
    Le kell szedned az új mediacentert is az ATi honlapjáról.
  • [NST]Cifu
    Ez igen jó eredmény. :)

A legtöbb esetben a VPU olyan 450-500MHz-ig megy, a ram 650-700Mhz-ig.
  • [NST]Cifu
    Ezekhez a kártyákhoz ilyen feltételek mellé még elég a 300W-os táp. De ha javasolhatok valamit, lassan kezdj elgondolkodni a lecserélésén, legalább egy 300W-os DTK tápegységre, az max. 10.000Ft, és azért egy nagyságrendel jobb minőség.

A Codegeneknek elég rossz hírük van, nekem egy vadonatúj példány sikeresen elfüstölte anno egy P3-as alaplapomat - ez persze csak egy ritkán előforduló egyszeri eset, de tény, hogy mások is szívtak már vele...
  • [NST]Cifu
    Megjelenítés tulajdonságai -> Beállítások -> Speciális -> (Cataclyst 3.9 vagy újabb drivernél) 3D -> Itt kiválasztod bal oldalt, hogy a Direct 3D vagy az OpenGL beállításokat akarod változtatni, majd rányomsz a jobb oldalt lévő "Egyéni.." feliratú gombra -> Itt pedig Vonalsimitás (ez az AA) és Anizotróp Szűrés (ez az AF), állísd be hányszorost akarsz, és a lényeg: NE legyen bepipálva az "Alkalmazás Szerint" a beállítócsúszka elött!!!!

3.9-es Cataclyst elött volt külön olyan, hogy OpenGL fül és Direct 3D fül a "Speciális" ablakban.
  • icecave
    Ha veszek egy 9600XT-t, vagy egy 9700PROt, akkor le kell(ene) cserélnem 300Wos codegen tápomat?
    Egy vinyó, egy író van a gépemben. Rendszerhűtő nincs.
  • [NST]Cifu
    Igen, jót, ha választhatsz, és nem gond a plusz 5e Ft, akkor az FIC-t vedd meg.
  • [NST]Cifu
    Közben újabb topicITT, azt írják, hogy a Gexcube kártyákat tőlünk nyugatabra GigaCube-nak hívják, és a M*stral árlistájában hibásan leírva a freki - van akinél gyárilag 400/700Mhz-en futnak (magasabban, mint az én Sapphire kártyám), másnál 333/678Mhz-en.

Viszont azt írják, hogy már kifutóban van a HL2 kuponos változat, és lassan a kupon nélküli változatok tünnek fel a polcokon...
  • ollie
    Jaja a 400/300-ast vedd, a 400/200-as szinte semmivel se gyorsabb a 325/200 (non pro) -asnál!
  • [NST]Cifu
    Mi a rákért nem ugat le valaki, hogy rossz core frekiket írtam? :)))

A 9800Pro "standard" frekije 380Mhz, a Gexcube-ok álltalában 375Mhz-en futnak.

Maxima Mea Culpa...
  • [NST]Cifu
    Ja, és ne feledjük, hogy ehez is jár a HL2 kupon - ezek után az FX5900 értelemszerűen vesztes :)
  • [NST]Cifu
    Ez a lényege :)
    Az én kártyám is 2.8ns ramokkal van szerelve, 714Mhz-nél már szemetel sajnos...

GexCube 9800Pro topic @ HWSW.hu - Itt csak errő a kártyáról folyik a vita. Elég jókat írnak róla, alapórajele 360/333 illetve 360/350 között mozog (a M*stralosra 360/350-et írnak), de húzták 400/730-ra, ami elég durva, másnál viszont a VPU húzása nem nyert (szemetelt) viszont a ram 760Mhz-ig (!!!) ment. Nem tűnik rossz vételnek...
  • NeoMaN
    sztem a 2.8-as ramnak mennie kell 715-ön kb. Húzva meg feljebb is.
  • [NST]Cifu
    Ez igaz lehet, de a GexCube 9800Pro-kat 2,8ns ramokkal szerelik, és állítólag 400/700MHz-ig lehet húzni őket...
  • ollie
    Azért lassabb a 9600 mint a 9800, mert kevesebbet tud a gpu (ugyanúgy mint a cpu-knál, itt is sok más tényező bejátszik, a nyers erő nem minden).
  • BaLeeX
    Mert az összes gexcube kártya butított. Azaz nem éri el az eredeti referenciaórajelet. Legalábbis a 9600XT az szóval gondolom a 9800XT is.
  • [NST]Cifu
    Világok harca: Radeon 9800 vs. FX 5900 @ Proharver - itt egy jó kis elemzés a két kártyáról, benne az AF és az AA képességeinek képpel illusztrált tesztje. Ugyan nem mai darab (még 3.5-ös Cataclyst-al készült), de azért jó támpont. A konklúzió: az ATi bekapcsolt AA és AF mellett szebb képet nyújt, ráadásul nagyobb FPS mellett.

Ezek után a javaslatom aligha lehet meglepő - Radeon 9800Pro!
  • ollie
    egyetértek
  • [NST]Cifu
    A Sapphire "Ultimate Edition" kártyái Zallman "heatpipe" hűtéssel vannak szerelve, ezen nincs ventillátor, így semmi hangot nem ad. A hűtési értéke addig, amíg nem húzod, okés, mire pont erre az értékre tervezték. A 9800Pró-knál láttam ilyet közelről, hangja semmi, de húzni sem lehet annyira, mint pl. az én sima 9800Pro-mat. Akkor érik meg ezek a videókártyák, ha teljesen csendes gépet akarsz, de ehez persze csendes tápegység és csendes procihűtő is kell :)
  • Laalee
    bolondság fx et venni, pláne szarabbat drágábban :D
  • ollie
    Hopp hülye vagyok, te 9800 pro-t írtál az előbb. Na azt vedd, ne az FX-et!
  • ollie
    hát jónak tűnik, feltéve ha a gpu-t legalább 400-ig tudod húzni, de a magasabb ram miatt amúgy is hozza a standard 9600 pro teljesítményét (400/300)
  • ollie
    ja szerintem pontosan ez a helyzet
  • BaLeeX
    Értem, akkor az Ultimate csak halkabb de nem jobban húzható? Mert akkor meg egyértelmű a Fire.
  • ollie
    Szerintem a Fireblade jobban húzható, pont azért találták ki ezt a típusjelölést, hoyg tudja a vásárló, hogy garantált a jó húzhatóság. Az Asus 9600 XT-ket meg tényleg kerüld, mert mostanában azt olvasom, hogy rengeteg selejt van köztük (60%).
  • BaLeeX
    Kösz!
    Akkor a hűtésen kívül elvileg semmi különbség a kettő között esetleg a fireblade jobban tuningolható de alapban ugyanannyin futnak meg ugyanolyanok rajt a ramok is.

Akkor marad a Fireblade szerintem, mert 12500 pluszt nagyon nem ér meg nekem egy ilyen hűtés.

Azért a Sapphire kártyát néztem mert ezekek nagyon jónak mondták és még pont 50k alatt van az áruk. Az Asus sem lehet rossz csak az már 57 körül van. Esetleg van még olyan XT amit érdemes megnézni?

Ugye most ha új kártyát vesz az ember akkor az 50k-s határ közelében ez a legjobb vétel?
  • ollie
    küklönbés=különbség

áááá álmos vagyok
  • ollie
    mindenképpen 400/600-ast vegyél, mert nem csak az órajel a küklönbés! a teljesítményben óriási!
  • ollie
    a felső (fireblade)-re gondoltam
  • ollie
    nekem a sima 9600 pro néz ki így