Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Magam sem állítom, hogy az, de gyors keresés közben azt az infót tûztem be a korábbi hozzászólásomba és hát Borg azt méltatta, hát megadtam nekije a linket...

Amúgy a 9500 Bios Hack eléggé megbízhatatlan és ha nem jól csinálod, akkor van egy kisdarab ócskavasad.
Senkinek nem ajánlom a kipróbálását!
A 128MB-os 9500 igen ritka, és azok között sem találod már meg az eredeti, 9700-es nyákra épített változatokat!
A vadászat helyett inkább vegyetek Radeon 9500 PRO-t, és ha akarjátok, húzzátok fel 9700 PRO-ra.
A Radeon 9600 és 9600 PRO rakás szar (bocs)
A gyors memória frekvencia gyengített magon szart sem ér.
A 9800 PRO pedig brutálisan drága (még). A 256 MB-os változat pedig egyenesen pazarlás, nem éri meg a pénzét.
Ahogy a Geforce FX-ek esetében is... de ez más tészta.

------------------------------------------
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. Sync és Extra

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ollie
Nem is tudtam, hogy van magyar tomshw. De mindegy, szerintem nem a legmegbízhatóbb forrás.

ollie
Tényleg van 128M-es 9500-ból és általában már szoftveresen be lehet kapcsolni a 256bit-et. Egyébként meg a 9000-nek csak fele annyi pipeline-a (4) van, mint a 8500/9100 karesznak. Ill. csak 4x1-es, nem pedig 4x2-es.

IMYke2.0.0.0
Borg!

Nem nyerted meg a piroskát!

Azért, mert a többi vadiúj csinosság olyan ár/teljesítmény/hõtermelés mutatóval rendelkezik, mint a Paksi Atomerõmû!
Az oldalam reklámozása pedig nem volt célom

Tom's Hardware Guide Ezt olvasd el

.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. Sync és Extra

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Amúgy meg rosszul irtad, mert 9500ból van 128MB-os is, és bezony hogy ott a 256bites busz...
Azért hogy még egyszer bent lehessen a reklámod a topicban?
IMYke2.0.0.0
Szándékosan hagytam ki a mai "új" kártyákat.
Aki rájön miért, az kap egy pirospontyot!

IMYke2.0.0.0
Radeon 9700 PRO: A leggyorsabb és legdrágább ATi kártya. 8 pixelfutószalag, 4 vertex shader, 128 MB 256 bites memória, DirectX 9 támogatás. Órajel (mag/memória) 325/310.

Radeon 9700: A kisebbik 9700-as kártya. Órajel (mag/memória) 275/270.

Radeon 9500 PRO: A memória-interfész 256 bitrõl, 128 bitesre "butítva", de ettõl eltekintve megegyezik a 9700-as kártyákkal, beleértve a teljes DirectX 9 támogatást is. Órajel (mag/memória) 275/270

Radeon 9500: A memóriabusz itt is csak 128 bites. A maximális memória 64 MB és csak 4 pixelfutószalag dolgozik a kártyán. Ennek ellenére ez a kártya is teljes DirectX 9 támogatással rendelkezik.

Radeon 9000/9000 PRO: A Radeon 8500 (R200) technológián alapuló kártya. DirectX 8.1 támogatás.

Nem bolhapiacolunk...
Ombika
nem is ujonnak kell asznaltan meg plane nem mert tudjak egy jo kartya 😞(((

ollie
A sorrend kb jó. A 9000-et tedd a 9200 elé. De a pro-k megint csak kavarnak valamit.

MaSzKa
valaki tudna 1 sorrendet mondani teljesítmény szerint? pl 7500-9200-8500-9000-9600-9500-9700-9800 valami ilyet!

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Gerry
Újonnan ár nem fogsz kapni! (Sajnos...)

Ombika
9500 prot akarok de sehol sincs 😞

IMYke2.0.0.0
Nekem is 8x-os VGA (ATi Radeon 9500 Pro 128MB DDR) - olyan jó leírni ) ketyeg egy Abit KR7A-133 -ban, aminek köztudottan csak 4x-es AGP támogatása van.
Amit ajánlani tudok viszont:
- az alaplapod BIOS-ában az AGP Aperture Size-t NE emeld fel a VGA-don lévõ memóriamennyiség fölé! Gyorsítani nem fog.
- az AGP-sín sebessége csak a memória-sávszélességet biztosítja, ha elég erõs a VGA + Rendszer memória, akkor észre sem veszed, hogy "csak" 4x-es a rendszered.
Itt súgom meg, egyáltalán nem fontos a 8x-os AGP miatt izzadni, mert a két szabvány közötti sebességkülönbség lényegében alig másfélszeres.

Gerry
Bármelyik 9700-as BIOS ráflashelhetõ, de ha nem müxik, akkor hazavágtad a kártyádat, elõször inkább softhack-kel kéne próbálkozni, ez benne van pl. a Omega drivercsomagban is.

MaSzKa
Hol lehet letölteni 9500 to 9700 bios-t?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

[Walaki]D`Lair
Mennyi esély van egy Sapphire 9800SE soft moddolására 9800-ra, vagy 9800Pro-ra?

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

RelakSfromhome
Ki vakított ilyennel? 2x-esben is leröfög 😄 értelme mondjukj nem sok, de...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Gerry
Jól tetted, hogy nem akartad elhinni!

k koszi.. erre a valaszra szamitottam..
asszem hwsw-n ireta vki de en se akartam elhinni..
ollie
Elég a 4x is. Hülyeséget olvastál. Nekem is 8x-es kártyám van és 4x-es AGP csatiban ketyeg.

Kerdes: 9700pronak eleg a 4xes agp is???
mert olvastam vhol hogy kell neki mindenkepp a 8xos .. Ez most igaz?
Laalee
na meg az a napi 20perc 3d alkalmazás ami fut a gépemen... 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Gerry
Ez helyes hozzáállás! Majd írd le, hogy szerinted milyen, érdekelne a véleményed. (Amúgy én jelenleg szintén nem használom az Omegát, mert nem vagyok annyira képminõségbuzi, éppen elég nekem az, hogy gyorsabb a kártya jobb képminõséggel mint anno a régi GF4-em, de a próba kedvéért én is feltettem.)

gyraph
Látom megoszlanak a vélemények...mindenesetre kipróbálom, hogy legyen nekem is saját véleményem. Tenkszforall!

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Gerry
Nem egészen, mert ha a Catalys-ben használod ugyanazokat a beállításokat, mint amit az Omega beállít alapnak, akkor jobban lecsökken a teljesítmény, és kevesebb 3Dmarok pontot is kapsz.

Laalee
amióta kijöttek a catalyst driverek én elfelejtettem az omega drivert. felesleges, áthuzza balancedröl a csuszkát egy két értékkel jobb ra azt kb ennyi.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Gerry
Persze, hogy fel lehet tenni, csak akkor nincsen szükség a driver-hackre, hanem csak simán feltelepíted (elsõ opció). Amúgy a 3DMark03 érték kicsit vissza fog esni, (kb. 1,5-2%-ot), ellenben sokkal jobb lesz a képminõség, és kevésbé romlik a teljesítmény, mintha a sima driver-nél állítanál be minõséget javító eljárásokat (AA&AF).

ollie
Telepítheted arra is.

ertem koszi 😊
gyraph
Kielégitõ válasz!Köszönöm! 9800PRO-ra is lehet telepíteni? Azért kérdezem, mert ki akartam próbálni, de nem tartoztam egyik választható kategóriába...

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Gerry
Az Omega drivercsomagok a Catalyst-ekre (vagy nVidia kártyák esetében a Detonator-ra) épülnek, és pár képminõséget javító rejtett funkció engedélyezve van bennük, valamint némi optimalizálást is eszközölt rajtuk a készítõ, ezenkívül tartalmazzák a 9500->9700, vagy a 9700->9800 driver-hack-eket, és tartozik hozzájuk pár finomhangoló (órajel/frissítési frekvencia-állító) program is. Kb. ennyi!

Gerry
A 9800-ban 1-2 dolgot "optimalizáltak" (majd elnevezték a chip-et R350-nek) és ezt a 9700-nál (R300) driver-bõl be lehet kapcsolni, és ezekután már elvileg tényleg csak órajelben lesz külömbség.

mihez kell a softhack.? csak orajelben kulonbozik a ket kartya vagy nem??
vagy en vagyok lama?
#6118 Erre volt válasz! Bocsesz!😊
Na szal a vélemények ahogy látod azonosak! Hagyd a fenébe, a te géped most egy ilyen kártyával nagyjából mindenre képes, sõt mindenre! Úgyhogy tapsikolj, és várd a Half-Life 2-t😊 Aztán játsz jóóól😊)) Örülj a karidnak!!!
Ombika
Kinek van itt 9500 proja?

gyraph
Egész pontossan mik ezek az omega driverek???

Gerry
Ha felteszed az Omega Driver-t a 9700-adhoz, az tartalmazza a 9700->9800 softhack-et! Letöltés:Omega Corner

Vid.kártya:bba9500Pro

3.4-tõl felfelé,nálam is szarabb a driver.Igaz még mindig régebbi a gépem(PIII800).a mark-ok közel ugyan annyit mérnek,de a játékok szaggatnak.A 3.4-el nem,a beállítások pedig ugyn azok.Én sem értem.

ollie
Neked elhiszem

NeoMaN
A szinek lesznek tõle brutálisan erõsebbek. Látni kell, elmagyarázni nehéz, de olyasmi mintha RGB-s moncsid lenne, és a szineket állítgatnád rajta. Télleg kurva jó dolog.

RelakS
Akkor már ketten vagyunk ugyanazon a véleményen

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

ollie
Mi az a digital vibrance csúszka?

Szerintem ezt a gondolatmenetet ne folytasd inkább
RelakSfromhome
Valahogy összefügg a szûrés elvével (atinál poligon alapú, nv-nél meg textúra alapú), de sztem még magyarul se nagyon értettem volna

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

gyraph
Köszönöm! Végképp megnyugodtam..., de azért ez elég gáz szerintem.

RelakSfromhome
Sajnos a tár.hu köcsögölése miatt nincs thumbnail, vacakolni meg most nincs kedvem:

3dmark03 1600x1200 Texture filtering test: Colored_mipmaps, Anisotropic_magnification, Anisotropic_minification, Point_mipmapping, Aniso level:16, AA_level:6, Radeon9700 950kB

Még egy: Texture_Filtering_Test v1.2 By Xmas: 16xAA Minification: Linear_mipmap_linear Magnification: Linear Tunnel 200 faces, Checkboard texture size: 8 230kB

Nah, röviden ennyi 😄