18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#9476 Nem.
A 9500-öt lehetett anno 9700-sre softmodolni, de azokból is csak az első szériákat. -
#9475 Köszi! még 1 kérdés valahol olvastam hogy a 9600-ast bios frissitésel fel lehet tuningolni 9800-as sebességére igaz ez? -
Borg #9474 Hát még ha tudnád mennyiért veszem;)
Ez az apropója úgyis csak az egész cserének, mert hiszen 8500ról nem egy hatalmas előrelépés azért... -
#9473 9600Pro és 9600XT a jó választás, és szebb képet nyújt egyértelműen, főleg AF bekapcsolása mellett. -
#9472 Ja, akkor pardon...
A REDai-n 2.86ns ramok vannak, szóval kicsit jobb. De sajnos most nézem, hogy az ára kb. egy tizessel feljebb van, mint a simának... -
#9471 Helo! egy kérdés:Gef4 ti 4200-omat érdemes-e lecserélni Ati 9600-ra ?ill. abbol is melyikre?várom a hozzászolásokat elöre is köszi by! u.i:amiért a cserén gondolkoztam:képminőség+sebesség!by -
#9470 mázlista! -
Borg #9469 Nekem nem REDai lesz, hanem a "para-souls" típus, tehát a normál.
www.triplex.com.tw
Itt a fehér dobozos 9600PRO.
Hogy a redAI meg e között mi a külbönség a frekvencia meg a hűtésen kivül, azt nemtom. Lehet hogy a REDain 3.3-nál jobb ramok vannak... -
steweee #9468 mennyi lehet ez a szépség? -
antijedi #9467 sata vinyokhoz jo, atiba ha be is tudnád dugni (amugy szvsz nem tod) akkor is max leégetnéd vele... -
#9465 azert ne anyazzatok hogy meg aztse tudom mire van a piros sata kabel:))) talan egyszer megtanulok odafigyelni mit irok:) -
#9464 Zűrös úgy, aConnect3D honlapján azonos dobozkép szerepel mind a 9600-nál, mind a 9600SE-nél...
Lehet, hogy csak kézbe véve lehet megállapítani (a nyákra már azért csak rászitázzák a pontos tipust).
Ha a boltban ismerős vagy, akkor valószinüleg nem jelenthet problémát, hogy elötte megnézd a kártyát. -
#9463 ne anyazzatok de kaptam valami sata kabelt... nem biztos hogy az atihoz kaptam mert egybecsomagoltak mindent azok a faszok akik osszeraktak a gepemet.. csakhat piros mint az atim.. gondoltam ahoz adtak...ketto is van belole...meg azt se neztem meg hova lehetne dugni.. no mindegy..szal ez miez? -
#9462 Hijnye, nem semmi, most nézem - így néz ki:
És itt egy teszt róla: Triplex REDai Radeon9600Pro @ Hardwarezone
A durva az, hogy alapból a referenciafrekinél magasabbra állított kártya (400/600Mhz helyet 420/680Mhz), és a VPU-t húzva akár egy 9600XT-t is kényelmesen beelőzheti...
Nem rossz, nem rossz... -
steweee #9461 honnan lehet tudni?direkt úgy kértem hogy se ne pro, se nem XT, se nem SE.az eladó csajszi régi jó ismerősöm, nem is tudtam hogy ott dolgozik, csak hogy telefonon beszéltünk ismertem meg a hangját.bár nem egy einstein és nem is ért hozzá, de direktbe nem verne át.hívta a nagykert hogy mik vannak.lehet hogy nem jól kérdezte?hogyan tudnék megbizonyosodni hogy milyen kártya is valójában.azon kívül hogy a keresővel mindjárt utánanézek, de nem bizti hogy abból kiderül hogy SE vagy sem -
Borg #9460 Úgy néz ki, hétfőn lesz egy Triplex RADEON 9600PRO kártyám... -
#9459 Bruttó 26.400 Ft? Az nekem nagyon 9600SE gyanus... -
steweee #9458 a connect 3d radeon 9600-os kártyák ismeri vki?csak ez van nem pro vagy XT miskolcon a boltokban, bruttó 26.400-ért (128MB).az ára nem tűnik rossznak, de nem ismerem a gyártót.tud róla vki vmit? -
#9457 Hogy a VPU meddig bírja, az szerencse kérdése, a 3.3ns ram olyan 320-330 környékéig szokták bírni. -
Borg #9456 Van valakinek 3,3ns rammal 9600PRO? Meddig birja az a tuningot? -
#9455 hát ha rá lehet tenni -
Panzer #9454 Szerintetek egy sima VGA venti megtenné vagy agy P1-es venti?? -
#9453 teljesen mindegy milyen venti van rajta, ha elég levegőt szállít ahhoz, hogy lehűtse. -
#9452 Nekem a 9700PRO-n kezdett el vacakolni, meg lehet olajozni meg ilyesmi de ez csak időhúzásnak jó, én fogtam és tettem rá egy P4-es procihűtőt, és teljesen jó semmi gond nincs vele, csak hát ez ugye hangosabb. -
Panzer #9451 Sziasztok!
Nekem egy problémám van, az ATI Radeon 8500 128MB videokártyán a hűtő ventilátor megadta magát. Kérdés jó-e egy mezei ventilátor vagy szerezzek be egy hasonlót, mert tudniillik ez bele van süllyesztve a hűtőbordába.
Válaszokat várom
Köszi mindenkinek -
#9450 Egyébként ha így használod ahogy most van, kb 20-30% al lasabb a 3D-s teljesítmény, nekem legalábbis kb annyival volt lassabb, csak mondjuk 9100asnál ez jóval látványosabb mint egy 9700-nál -
#9449 *driver, nem deriver -
#9448 Nekem is ez volt win reinstall és egyből chipsetderiver felrakása segített, más megoldást nem találtam -
#9447 Hmmm. hát felraktam a legujabb chipset drivert, nem változtatott semmit, 3.9es Catalystom van, szerintem ezalatt azér rendesen kell mennie egy 9100esnek... Dx 9 meg ilyen hülye lenne?? majd próbálgatok... -
#9446 Igen. copy-paste és ebből kifolyólag - hál' Istennek - sosem unalmas :)))
Wanax: Te most azt hiszed, hogy én azért írtam, mert tippelni akartam...
A chipsetes dolog akkor is helytálló. A VIA Hyperion esetében pedig a Windows 98/ME probléma.
A Te Asus-od és Intel chispeted is produkálhat gondokat.
Az AGP Texture Acceleration - ami az AGP port gyakorlati működésképtelenségét jelenti - pedig nem elsősorban alaplap függő dolog. Ha az hibás lenne, már el sem indulna a géped a monitorkártya miatt (4 sípolás).
Tehát:
- új alaplapi chipset-driver
- DirectX 9.0 Redist
- új VGA-driver (gondolom GeForce vagy Radeon)
- DirectX Control 5.0
Ennyi.
Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004 -
#9445 Ehh, köszi a választ de sajna nem jött be... Intel chipsetes alaplapom van (ASUS P4PE), soha nem használnák via csipszetet... ez a dx controlt még megpróbálom :) -
#9444 Te figyu, mindig kézzel beszúrod az alsó aláírásodat? -
#9443 Milyen oprendszered van?
Alaplapod nem VIA Chipsetes?
Ha Windows 98 vagy ME akkor ne tedd fel a VIA Hyperion 4.51-est!
Ha Windows XP-d van akkor pedig mindenképpen 4.51-es Hyperiont használj!
A DirectX-ben való turkáláshoz használd ezt a progit: DirectX Control 5.0
De ez sem segít akkor, ha nem megfelelő chipset-driver van installálva a rendszer alá.
Én ezért (is) váltottam át WindowsME-ről WindowsXP-re.
Sok-sok ezer hozzászólással ezelőtt még ebben a topikban írtam le hasonló problémát, mint te.
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
----------------------------------------- -
#9442 nem olvastam végig!... -
#9441 directx-ben lehet kapcsolgatni,ott nézd meg!lehet hogy ki van kapcsolva. -
#9439 Hi!
Lenne megint egy kérdésem. még mingid a 9100es Atim van :) és aida is mondta meg a max payne is közölte velem hogy kapcsoljam be AGP texture accelerationt a dxdiagban, de ott meg az van hogy Not Available. a kérdésem, kellene hogy legyen ez a kártyán vagy csak nálam van valami elbaszva??? -
#9438 GeForce4 Ti4200 128MB
Ez tutira 128 bites. Azért olcsó, mert már régi konstrukció. -
syluccy #9437 tyű...még1 utolsó kérdés. Szerinted mindkét kártya 128-bittes? Honnan tudhatom meg? Mert máshol láttam már feltüntetve, hogy 64 bites, és azok azért voltak olcsók.
Megnéznél 1 linket légyszi?!
http://www.hold-comp.hu/
Itt az akciókban vannak ezek a kártyák, és feltűnően olcsók. Legalábbis sztem. Szóval ha van 1 kis időd, mond el a véleményed róla. Thx -
syluccy #9436 Ok...szóval mindenképp a Ti4200-t ajánlod.
Köszi szépen. Körbenézek még 1-2 helyen, aztán okosodok még, de azért nagyon szépen köszi a segítséget.
Ha nagy leszek meghálálom :-)
Adios -
#9435 Nem lesznek dx9-es effektek, de ezen a szinten úgy sem sokat számítana. A sima 9600 úgy is lassú hozzá (persze azért egy fx 5200-nél sokkal jobb).