18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • cifuatwork
    Mint lentebb írtam én nem különösebben bízom meg a 3DMark értékeiben, a lent említett 6260pontomat figyelembe véve...
  • Jacek
    hat igen valszeg nem pro vagy 6x AA::))) nalam 6714 a 3DMark03-om.
  • Narancs
    Mennyiért vetted?
  • Jacek
    modositom:) mas forumon olvasottak alapjan oda vagtam meg neki:)) 440\800 megy egyre jobb:)
  • NeoMaN
    csocso, az nem lejet 9800pro. az egy SE lesz...
  • Jacek
    hmm erdekes:)) en kinyitottam ma egy sima referencia ATI kartya van benne:)) eddig 410\730-on megy hiba nelkul nekem jo :)) ja es HL2 kupon is van benne mondjuk az lol:)
  • I94
    Lehet, en csak a forumokon olvastam rola, de ott volt vele minden baj. Hogy ebbol mennyi a valos problema, es mennyi a hozzanemertes, azt nemtom, de az mindenkepp elgondolkodtato hogy ha ennyien szidjak, abban azert lehet valami. Az meg hogy a mistralnal aruljak, alapbol nem jo jel. :)
  • cifuatwork
    Akkor valószinüleg a tesztel van probléma. Mondjuk én a 3DMark-ot kerülöm a hírhedt optimalizált driver-kavarás óta - nem érdemli meg, hogy ilyen célra ezek után használjam. Van annál jobb, és megbízhatóbb tesztprogram is...
  • cifuatwork
    Lentebb belinkeltem egy HWSW.hu topicot, ahol csak arról a kártyáról beszélnek. Vegyesek a tapasztalatok, van pozitiv, és van negatív is. Az egyik probléma az, hogy sok esetben a kiskerben sem nézi meg senki, hogy hány Mhz-en fut a kártya, és így aztán csak annyi, hogy ez is GexCube 9600Pro, az is GexCube 9600Pro, csak az egyik 400/200Mhz-en, a másik meg 400/250Mhz-en fut...
  • I94
    A gexcubet szidja mindenki 1000rel, valszeg olyan "tomato" meg "aristo" minoseg lehet...
  • Narancs
    Nekem az FX5600-al is megy minden fullban állatul (no AA & AF), és 03ban 2554pontyot kaptam...
    Ha majd az új játékok nem fognak menni jövőre, majd fogod a fejed rendesen...!
    Nagyon el van vmi kefélve ha felelannyi pontot kapsz!
  • CSOCSO
    mondom far cry meg minden allatul megy..lehet hogy csak a hulye teszt ilyen szar valamiert...
  • [NST]Cifu
    A 9800SE kicsivel a 9600XT fölött és a 9700 (non-pro) alatt helyezkedik el.
  • [NST]Cifu
    Akkor nézz körül a beállítások terén, ennél azért jobbat kell nyújtania...
  • Shep
    A 9800SE az hol helyezkedik el a radonok sorában? Melyik két kártya között? /teljesítmény alapján/
  • CSOCSO
    ati9800pro
    de lehet latni hogy mim van...
  • [NST]Cifu
    Nekem 9800XT-vel, Cat 4.1 mellett, AMD 3200+ procival 6260 pont alapból.
  • [NST]Cifu
    1.: Milyen kártyáról van szó? (bár ha kétszer ennyi, akkor legalább 9800Pro, de inkább XT)
    2.: Nézd meg, nincs-e berakva az AA.
  • CSOCSO
    hm.. most lesem a tomshardwaret.. ez a 3288 egy kurvaszar pont.. ketszer ekkoranak kene lennie..nah van 5letetek miert ilyen a gepem??? fentvan a dx9...az uj catalizator...mi kellhet?
  • CSOCSO
    hiho... leszedtem a 3dmarkot..futtattam....termeszetesen 2003 as verzson.. a kapott szam 3288... szerintetek ez jo? mert amugy fogalmam sincs milyennek kene lennie.. 1et tudok...valamiert a repcsis meresen kivul minden kb 10 fps el ment:( nem ertem..lehet nalam szar valami.. de mondjuk mindegy.. mert a far cry highban is siman futkoraszik..lehet csak a 3dmark a szar
  • [NST]Cifu
    Ha Win reinstal után is produkálja, akkor sanszos, hogy a kártyával nem stimmel valami.

Alternatíva: kipróbálod egy másik gépben, ha ott nem művel ilyet, akkor lehet, hogy a gépeddel nem stimmel valami.
  • joe69
    1 hete vettem sulinetben 1 gexcube Radeon 9600XT-t, a problémám vele a következő:
    -egy akármilyen game után a Windowsban 1-2 ikon gifje eltűnik, majd amikor előjön, rögtön eltűnik egy másik, a start menü bal oldalán levő gifekkel is ez a helyzet, illetve az OK,Mégse gombok kontúrjával is
    -játékban(amit eddig kipróbáltam mindegyikben) a képernyő jobb oldalán eltűnnek textúradarabok, pl. CoD tutorial pályán amikor a csövön kell átmenni, a csőnek vízszintes sávjai eltűnnek
    -a gépen semmi sincs húzva!
    amit már próbáltam:
    -Windows reinstall
    -Catalyst 3.7, 4.1
    Ez valami gyári hibás kari??Vihetem vissza a boltba?
  • 1Peregrin
    Hi!

Van egy Connect3D Radeon 9200 TV-Out kártyám.
    A tv kijárat igen sötét képet produkál. Nem tudjátok miért?
  • CSOCSO
    ehheh.. biosban 64 megara volt allitva a vidkartya:))) nemtom jelent e valamit..lehet hogy ettol meg simant ment 128 meganyival.. mindenesetre a far cry on nem vettem eszre semmilyen docogest:)
  • IMYke2.0.0.0
    Értitek?

-----------------------------------------
    Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

------------------------------------------
  • IMYke2.0.0.0
    Ha netán nem lenne új az infó (bár minden csecsemőnek minden vicc új), akkor bocs:

*** IMPORTANT FASTWRITES UPDATE ***
    An important info has come to my attention, if you have a Radeon 9600 Pro/NP/XT card,
    regardless of the manufacturer, you MUST enable Fastwrites to make it work
    properly, if not, you may experience crashes and lockups! (This is only a temporary
    fix until ATI resolves the problem) OR you can lower the Hardware Acceleration slider
    one notch in the Windows display options.

-----------------------------------------
    Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

------------------------------------------
  • cifuatwork
    A kérdés: fel van rakva rendesen a driver? Célszerű a 3.9 van újabb Catalyst-et. A directX? Abból sem ártana a Dx9.0b.

Amikor valami nem indul mit ír ki? Could Not Detect Direct 3D device vagy valami ilyesmi?
  • cifuatwork
    A 9600Pro 0.13 mikronos eljárással készül, így kevésbé melegedik, mint a 9500/9700/9800 széria. Amúgy a 9800Pro-n sincs valami komoly hűtés, a borda pár óra játék után elég meleg, de azért nem olyan vészes. Gondolom a 9600Pro-hoz még ennyi sem kell...
  • CSOCSO
    vki kiszamolta hogy 35 honap alatt kinek mennyi hozzaszolasa volt...
  • barret
    üdvözletem,bölcsen döntöttél!
  • antijedi
    inkáb baz eladóó hozzánemértését, amikor én megrendeletem a kártyámat és megkérdzetem mellesleg hogy miylen ramok vannak rajta, közölték hogy nézzem meg azt a tipust a gyárto honlapján, no comment... :P
  • cifuatwork
    Hát a GPU 450 az tényleg gáz, akit ismerek, olyan 500Mhz-ig húzták gyári hűtéssel...

Ha elég határozott fellépésed van, és végig tudod vinni, akko ne resteld visszavinni!
  • cifuatwork
    Attól függ, mikor kezd el szemetelni, ha csak egy idő után, akkor még van remény. Ha a Far Cry alapból artifactol, akkor felesleges szenvedni vele.

Egyébként úgy tudom a te kártyádat Radeon 9600Pro Lite néven szokták emlegetni, egyes árlistákban így is szerepel. Az eladó bunkóságát (vagy hozzánemértését) vélem itt felfedezni. Legalább említhette volna, hogy ez egy alacsonyabb frekin futó kártya...
  • cifuatwork
    Hm...
    Sajnos ez a magyar kisker "csodás" terméke (mármint a sulinetes rásózás), de azért jobb, ha tudod, hogy a 256Mbyte-os kártyák mindig roszabbul húzhatóak, mint a 128Mbyte-osak. Viszont ez a 400/400 elég gáz...

A Far Cry iszonyúan izzatja a GPU-t és a ramokat, nem véletlenül használják sokan arra, hogy megnézzék, mennyire stabil a húzott kártyájuk, 10-15 perc után annyira kifacsarja a kártyát, hogy az amúgy betonstabil egyedek is elkezdenek szemetelni... :)
  • cifuatwork
    Kérdés: hol lehet kapni normális áron most 9800XT-t? Holnap kellene vennem egyet, de eddig nagy nulla az eredmény: Bluefish, Extreme Computer: nincs nekik jelenleg, M*stral-ban 147e Ft-ért van Gigabyte, a Mikland-ban 160e Ft-ért Sapphire, és bár árlistában sok helyen van 133e-ért (pl. Magicomp), de csak rendelésre, az meg a jövő hétre lenne ott, én meg holnap megyek fel Budapestre...
  • ollie
    Szerintem csak a hűtésétől függ, hogy emlyik a jobb.
  • Laalee
    a paramétereket nézd, ugyanazt kapod, referencia designre épül az összes
  • ShadowLord
    Connect 3D ATI
    vagy
    Sapphire ATI
    az utobbi szinte minden tipusnál 10eFt-al drágább mint az első!Megér e ennyivel többet a Sapphire miben gyengébb a Connect?SÜRGŐS!!!
  • ollie
    szerintem megéri
  • ShadowLord
    anyámék gépébe kellen nekik meg nem olyan fontos a nagy teljesitmény:)