18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • ollie
    ti4200-vel szerintem bármelyik gyártótól jól jársz.
  • syluccy
    Megnéztem azt a sorrendet, ott viszont a DirectX 9-es játékok közé be sem sorolja a Ti4200-t, bár igaz, hogy a 8-asoknál jobb. Nem fogja ez vissza kicsit akkor a 9-eseket?
  • syluccy
    Az a baj a Ti4200-nál, hogy nemtom, milyen gyártó csinálja. Ezen pedig úgy hallottam sok múlik. Az a Connect3D milyen?Ja...Pro-ra meg nemigazán van cashem :)
  • ollie
    Ti4200 szerintem, hacsak a 9600-ból nem akarsz pro-t. De nézd meg Borg táblázatát is szerintem.
  • syluccy
    Csőtök, kis segítségre lenne szükségem. Nem vagyok túl nagy spíler videókártya ügyben, de kellene végre 1 normális, mert A GF Fx5200-mtől már a falra mászok. Namost választhatok Ti 4200 és Connect3D Ati Radeon 9600 között. Melyiket ajánlanátok inkább? Köszi a segítséget.
  • antijedi
    jah azis :)
    de autonál még az is felesleges szinte szvsz :)
  • antijedi
    nem jelzi, elég ha ő tugya hogy nem jó...
  • Borg
    Alul kiirja, számolja.
  • Met
    Ezt értem, de könyörgöm, hol jelzi azt, hogy hibás a kép? Nekem kell nagyítóval nézni a képet?:)
  • cifuatwork
    Adva van egy 3D-s kép (az a szörös kocka), és ha az eltér attól, amit meg kellene jelenítenie, tehát talál egy "artifactot", vagyis megjelenítési hibát.
  • ollie
    Egész pontosan milyen rendszered van? P4, dual memory, stb...
    De ha már ilyen jólelkű a haverod, akkor az enyémet is becserélhetné egy 9800-ra nekem :))
  • fdi-brutal
    Az okosság abbol áll ,hogy ismerös a CLUB3D forgalmazonal van és betudná cserélni 9800-ra.
    Egyébként mennyire huzhato egyik-masik az enyem 480/335 megy a procim is annyin fut mint a tied es fix ugyanannyit tud tesztekben mint neked.
    A cseret sem szörbe gondoltam, de inkabb eladnam.
  • Met
    Amit nem látok az nem is zavar:))
    De úgy nem sok értelmét látom, hogy nem áll be arra ami még jó. Honnan veszem észre azokat a hibákat amiket nem látok?
  • antijedi
    ja csak ez olyan hibákat is kimutat már amiket te szemel nem látsz... :P
  • Met
    Akkor egyszerűbb a 3dtweaker-ben állítgatni és 3dmark-al tesztelni.
    A core-t felhúztam 500-ra, a memot 342 és még nem hibázott.
    HIS Radeon9600Pro
  • ollie
    A max megtalálása funkciók megállás nélkül futnak alapállapotban - rajtad múlik mikor döntöd el, hogy egy bizonyos túlhúzás stabil e.
  • antijedi
    magyarul: nicns vége a tesztnek , rajtad mulik hogy mikor döntesz ugy hogy elég stabil az adott freki
  • Met
    ŐŐŐ, az angol szótáram otthon maradt:)
  • ollie
    The find max functions will run endlessly by default - it's up to you to decide when a certain overclock is stable.

(ezt copyztam)
  • Met
    Ez az Ati tool, hogy mükszik?
    Elindítom, elkezdi emelni a sebességet, teszteli aztán meg csökkenti, nem hagyja abba sosem?
  • Laalee
    hát nekem egyáltalán nem jött be :D

levettem 200/200 ra 2d módban a 9700pro mat gondoltam elinditom az automata oc részét, 200/200 on hibát talált és elkezdte leveni a frekit 170/200 nal meguntam :D letöröltem. megnézem ezt az ujat is azért
  • Fam
    a club3d kártyák nem azért drágbbak mert plusz progikat adnak hozzá, hanem azért mert 2év garancia van a kártyákra (csak a 9800-9800prohoz járnak játékok)
  • cifuatwork
    Kijött az ATITool 0.17
  • ollie
    Ez király!
  • ollie
    Milyen okosságot tudsz te a Club3D-vel? Nekem pont az van, de miért cserélné el veled bárki is, mikor a Club3D-k jobban húzhatóak?
  • ollie
    Nekem eddig egy Club3D kártyámhoz sem adtak semmi (9100, 9600 pro) programot a driveren és windvd-n kívűl.
  • Borg
    Jó, akkor a továbbiakban törlöm ami offtopic.
    Leirom még egyszer: A HARDVER NEM VICCBŐL VAN TÉMÁKRA OSZTVA.
  • [NST]Cifu
    ?!?!
    Hogy lehet egy venti egy vezetékes?!?! Minimum kettő kellene (+ és -), ha van, a harmadik a fordulatszámot jelzi vissza az alaplapnak...
  • IMYke2.0.0.0
    Megcsináltam azt is, hogy levágtam egy olyan vezetéket - tápkábel-eolsztó - ami a Cool 111+ -on is van, és hozzátoldottam a Whisper-hez. Szegény vezetékét meg kellett vágnom.
    Az eredmény: így sem ment.
    Ezért fordulok hozzátok.
    Alaplapon, BIOS-ban kell ügyeskedni?

Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • antijedi
    hmm, hát az 1 vezeték az viszont tuti kevés szvsz
  • IMYke2.0.0.0
    Nos.
    Már korábban kipróbáltam, a Cool 111+ még a helyén, és a WhisperRock IV-et pedig ráraktam a szabad dugóra.
    A Cool 111+ 2 vezetékes
    A WhisperRock IV 1 vezetékes

Mindkettő működik.
    Ám, amikor csak Whisper kerül a prockóra, a gép beindul - nincs semmi sípolás - és cca 2 mp-en belül leáll.
    Gondolom, alaplap állítja le.
    A BIOS-ban a "Halt on Fan Fail" nem tudom be van-e kapcsolva, sztem nem.

Ötlet?

Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
  • antijedi
    elvileg 2 vezeték is elég nem?
    legalábbis csomo hűtő van ahol csak 2 vezeték megy, a 3. gondolom max valami extra alaplapi viszajelzéshez kell
  • [NST]Cifu
    Próbáld ki, hogy a procin a Cool 111+ van, és (persze kikapcsolt állapotban) rádugod a FAN2 vagy FAN3 csatlakozóra a WhisperRock-ot. Ha így elndul és megy rendesen a WhisperRock, akkor úgytünik nem a hűtő a hibás.
  • BBking
    Probáld visszatennia a Cool111-et,ha így jó és megy,akkor SPW IV szar,nem hűti megfelelően a procit.
  • O0D:
    Nem csipog? Bios bejelentkezik?
    A venti mind a 3. vezetéke van catlakoztatva?
  • IMYke2.0.0.0
    Senki sem segít?

Srácok! Tudom, nem idetartozó a dolog, de bennetek bízom:

Cool 111+ (réz) dohog az AMD XP 1700+ -omon, kissé hangos.
    Úgy gondoltam, lecserélem a korábban megvásárolt Spire WhisperRock IV-emre.
    A helyzet a következő:
    - szétbuherálom gép;
    - leveszem Cool 111+;
    - beteszem WhisperRoxk IV;
    - indítás - gép beindul aztán hirtelen leáll!
    Gondolom, itt alaplapi buheráció szükséges, de mi?

• IMYke2.0.0.0
    GameHunter Projektek
    Kukkold csak meg!

• Balli
    Ja bocs lemaradt.
    Természetesen a 3-nak. Látom még nincs, mikor lesz, vagy lesz egyáltalán?
  • IMYke2.0.0.0
    Melyik résznek? Már nem egy van nekije...!

#9392-re segítsen valaki könyörgöm!

• [NST]Cifu
    Szép munka