1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
  • Tetsuo
    Vidd vissza az ICt a boltba s reklamálj, ha a következővel is ilyen nézz egy más típust..
  • Guest
  • Tuvok #63
    Akkó mét szólsz hozzá ???!!!4Grrrr
  • Guest
    Sry, nagyjából ennyit tudok hozzászólni :)
  • Tuvok #61
    #sniffles
  • Tuvok #60
    "Szal van a világ legegyszerűbb tápegysége"
  • Guest
    Szerintem változtasd meg a deflektor polaritását. Az mindig bejön.

• Xboxman
    egyébként mi akr ez lenni?
  • Xboxman
    nemtom...vegyél egy kész kütyüt a boltban
  • Tuvok #56
    Heeelp !

Az életben nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű cucc kifog rajtam :D
    Szal van a világ legegyszerűbb tápegysége, szép stabil, LM317 stab IC, változtatható kimenet . Elvileg ...
    Az 5k-s potival lehetne a kimeneti feszkót állítani, de akárhogy tekergetem, a fesz meg se moccan !
    Minden alkatrész jó, átnéztem sokszor, a kapcsolás is, 3 nyákra megcsináltam + próbapanelen is összeraktam vagy 20x, de akkor sem változik ...
    Ha kicserélem az LM317-et egy LM7805 típusú 5V-os referenciafesz-ű stab IC-re, akkor viszont gyönyörűen változik a kimenet, de csak 5V-tól, nem 1,2-től :(
    Mitől lehet ???????????????

• Trade
    meg még egy hasonló óra házat kellene beszerezni
  • nemcsakfeel
    ha csipog a piros drótot nem elvágni!
  • cSuwwi
    kell egy sima kvarc óra belseje, az méri az időt, de a digit kijelző helyére, egy led vezérlő ic kell. ennyi dióhéjban. A megvalósítása már kicsit bonyolultabb... :)
  • Trade
    És milyen elektronika kell hozzá hogy az időt is mérje?
  • cSuwwi
    nem tűnik túlzottan bonyolultnak. Itt az igazi probléma az, hogy karórányi méretűre zsugorítsuk. 10-es ledekkel fasza faliórát lehetne belőle csinálni :P
  • Trade
    Hello!
    Ezen az oldalon van egy óra
    óra
    Tudom hogy van akinek nem tetszik de nekem kurvára bejön!
    Sajna a 35k elég sok érte de vhogyitthoni barkácsolással is meg lehetne vhogy csinálni házilag?
  • Tuvok #49
    ja meg azóta 4-5 db 24 V-os tápot építettem :D
  • Tuvok #48
    lol, reakcióidő rulz, mellesleg kb. 5 perccel az üzenetem után leesett nekem is :D
  • RelakSfromhome
    5let: A -12V-ot tekintsd földnek, és akkor ELVILEG a +12 velé +24-et látsz. Akkor van gáz, ha galvanikusan el vannak választva, de mivel szvsz ez erősítőhöz kell, aminek +-12V (+-5V, tökmind1) a bemenő fesz-e, és egy közös földje van, ezért ha rámérsz, jó eséllyel kapsz 24v-ot. (5let a háromfázisos áramból, ott is attól függően, hogy melyik fázisokat használod, más más feszt kapsz.)
  • Zoli007
    Tudna valaki USB vagy SERIAL konnektorra irda adapter bekotest?
  • Tuvok #45
    Trafóknál, telepeknél, meg úgy általában egyenfeszt sorba lehet kötni, de ez a kapcsoló üzemű táp valamiért az istenért se adja meg magát.
    Wellerpákához, erősítőhöz, meg a jóég tudja mihez kell, sokminden megy 24 V-ról.
  • O0D:
    Lehet hogy nem szereti a táp hogyha sorba kapcsolsz pár leágazást...
    Amúgy mihez kell 24 V ? Nagyventi?
  • Tuvok #43
    Van nekem egy atx tápom, és kellene nekem +24V fesz. Melyik lábakat kéne összeköögetni hozzá, hogy ne zárlat legyen a vége ? (pl. -12 és +12, vagy +12 és +12)
    Íme a kiosztás:

• maxtor
    és attól nem megy a közelébe az állat
  • maxtor
    Lehethoy vmi frekvenciát sugároz
  • O0D:
    már csak azt kéne megmondanod hogy mia francot csinál az a készülék hogy nem megy ki a kutya...
  • maxtor
    Egy régebbi kutyás ujságban láttam egy olyan készüléket amitől nem tudki menni a kutya nyitott kapunálsem.
    Tud vki kapcsolási rajzot?
  • Tuvok #38
    volt takarítva, csillog-villog :)
    hát épp elszaródhat sokminden, pl. a tranyók elfáradnak, az ellenállás egyre jobban szigetel (félévente 1 Ohm mondjuk, egy 5 Ohm-os ellenállásnál azért soknak számít), infra LED emisszióvesztése, stb, stb...
    Nem átépíteni akarom (csak ha nagyon muszáj), hanem kicsit tuningolni ;)
  • cSuwwi
    Ha régebben jó volt, akkor nem szaródhatott el most sem. Lehet hogy bekoszolódott az infát védő műanyag lap, vagy szarakszik az infra adó/vevő led. Ezeket kéne megnézni, szvsz, nem pedig átépíteni a jó távkakukkot...
  • Tuvok #36
    Hmm, ez a topik kell nekem :)

Szóval van 1 olyan problémám, hogy TV-hez a távirányítóm mostanában egyre szarabb, régebben 4-5 méterről is lehetett vele kapcsolni a TV-t, most 2 méterről is alig, meg pontosan el kell találni az infra érzékelőt, nem mindegy merre néz az infra. (Nem elemhiba, újjal is csinálja!!)
    Hallottam 1 tippet, hogy a távkakukk infra LED-jének áramkorlátozó előtét ellenállását (4-5 Ohm) kell rövidre zárni, így a nagyobb árammal nagyobb lesz a tűimpulzusa és a szórása a LED-nek. Megcsináltam, úgy nem műxött a távkakukk, ha kiszedtem a rövidzárat, müködött, csak maradt szar.
    Vkinek nincs vmi ötlete infra táv növelésre ?
  • Hanky-01
    Kösz, neked is!!! Ja, és BUÉK!!!!
  • CSOCSO
    BOLDOG KARÁCSONYT MINDEGYKINEK!!!
  • Hanky-01
    Igen :)))
  • Hanky-01
    Strobi rajz engem is érdekelne.
  • Hanky-01
    Miskolcon van 3 elektronikai alkatrész bolt, mind a 3 boltban árulnak nyers panelt. Pesten szerintem a Nedis-nél lesz. Egyébként úgy van, ahogy mondod, de ha még nem csináltál ilyet, akkor ne egy ilyen bonyolult áramörrel kezd el az elektronkiát. Ha a nyák-készítéssel vmi nem világos, kérdezz nyugodtan. H@nky
  • TIBI
    nem!hát az nem jó mert biztosan nem ilyen mint ez.
    Na ma utánna is jártam a dolognak.CSinálni kell
    van valamilyen nyers nyomtatott áramkör lapka
    és az teljesen bevan nyomatva rézzel és a felesleget lekell maratni.De sajna ilyen nyers nyákot sem tudom hol kell venni.Vagy lehet most hülyeségeket mondtam?
  • Hanky-01
    Milyen nyákot? Ugye nem építőkészletre gondolsz? :(((
  • TIBI
    ok. te hol veszed hozzá az alkatrészeket?Mert én aConradnál nézegettem de ott sajna ott nem láttam ilyen nyákot.
  • Hanky-01
    Ott van a rajzon (Kep2), ami nincs rajta, az megvan a szövegben.
  • TIBI
    Tök jó csak sajna nem tudom beszerezni a konkrét alkatrészeket.Mert az nincs leírva vagy le van?
    Küldj már 1 mailt légyszives az alkatrészek pontos listáját.előre is köszönöm