1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
  • RelakSfromhome
    Csináltam egy 5letet. Lefújtam rendesen a nyákot, majd kint hagytam az asztalomon egy árnyékos helyen. Nem volt elég árnyékos, kb 20 másodperc alatt kristálytiszta lett a panel az előhívóban

Egyébént rosszul tudom, hogy lehet kapni uv-t kibocsátó e27-be illő izzót?
  • RelakSfromhome
    Rég tanultam már ilyeneket :)

Mindenesetre ezért hangzott olyan furán a neve
  • Tuvok #343
    Az a Graetz híd :)
    A Darlington-pár két közvetlen összekapcsolt tranzisztorból áll .

• RelakS
    Darlington a négy diódás egyenirányító, igaz?
  • Tuvok #341
    ja :)

Megnéztem a panelt, a fordított diódák miatt kapott egy fordított tápfeszt, a vezérlő IC totálkáros lett, meg a Darlington fokozat 3055-ös tranyói is kampec, az egyik rövidzár, a másik ki se nyit, más baja elméletileg nincs, de át fogom tervezni, a 2 tranyót egy TIP Darlingtonnal kiváltom, egyszerűbb lesz, és fele akkora :)
  • RelakSfromhome
    szimpatikus tulajdonság :)
  • Tuvok #339
    Az gáz, P20 teljesen immunis a vízre
  • RelakSfromhome
    Háááát... A vízre sem igazán immunis, ahogy észrevettem...
  • Tuvok #337
    így van kitalálva, alkohollal (pl denaturált szesz), vagy savval, lúggal jön le, másra többnyire immunis
  • RelakSfromhome
    vajon mitől van az, hogyha nagy nehezen lefújom a cuccot a tn120-al, akkor alig lehet lerobbantani a nyákról. Egészen addig, amíg bele nem hajítom bármi nedvesbe, pl előhívóba. Akkor aztán a legkisebb érintésre is lerohad a nyákról :(
  • nemcsakfeel
    osztályzásáról?
    minél gyengébb, annál jobban szór. Nemtom milyen osztályú, de vmi aprópénzért láttam alkatrész boltba. Talán 8-900 Ft a dióda.
    Ami ilyen mutogató, nekem C osztályú van és nem is rossz.. 4-500m-re is még egész kis átmérőt ad.
  • Tuvok #334
    hát nemtom, rámértem a főbb helykre, ahol nem kell, ott nincs rövidzár, ahol meg kell, ott van, alkatrészeket is átnéztem 2x, mégis pukkant utána, majd holnap hibakeresek
  • RelakSfromhome
    Szép :) Fordítva bekötés rulz? :)
  • Tuvok #332
    tn 120-at még nem próbáltam

viszont az előbb a tápot igen, du. összeraktam, eddig forrasztgattam, bedugtam, a trafó zúgott egy darabig, aztán az egyik elkó akkorát durrant, hogy 3 utcával arrébb is hallották
    lényegében az össze alkatrészt cserélhetem ki
  • Tuvok #331
    mivel nemtom milyen ár / teljesítmény / típus az igényed, így javaslom a Google-t, sok katalógust lehet ott találni
  • RelakS
    Olvastam is, hogy a p20 az terül ahogy kell, a tn120 meg folyik, minden baja van. Tapasztaltam is az utóbbit.
  • Trade
    boccs:
    szoval a laser-ek osztalyzasarol mit tudtok?
    Milyet erdemes venni amit okfele helyen lehet hasznalni es nem is tul draga?
  • Trade
    Hello!

Tudna vki segiteni?
    A leserek ostalyoasraol kellene vmi anyag.Most akarok egy modult venni
    A lenyeg az hogy tob celu legyen,mert eleg koltsges dolog
  • Tuvok #327
    Mondjuk vettem de. új P20-at, főtt a radiátoron fél órát, utána olyan szépen terült, ahogy az elő van írva !
  • Tuvok #326
    Egyet sem :)
    Már csak forrasztani kell, 4 nyák-ot fúrtam fél órán át, a fülem még most is zúg, meg a csuklóm teljesen kiállt
  • Tuvok #325
    simán :)
  • RelakS
    Egyébként ma hány nyákot csesztél el? :D
  • RelakS
    És azzal is be tudod világítani este a szobát? ;)
  • Tuvok #322
    5k-ért már van 2 UV csöven is :)
  • RelakSfromhome
    Ehh... kvarclámpa helyett: Vannak ezek a reflektor+olvasólámpa állólámpák, már 4-5000 ft-ért, ha minden igaz. Két percig sem tartottam oda a fotolakkos cuccot, és jó lett :)
  • RelakSfromhome
    Zenélő billentyűzet? KELL!!!
  • Tuvok #319

szvsz lakkozás többet ér, ráadásul hangfrekveciás áramkörökben erős szkinhatást okozhat két különböző anyagú vezetőréteg, ez pedig felharmonikusokat idéz elő
  • RelakSfromhome
    lötyi. Beledobod a nyákot, és ónréteg rakódik ki rá.
  • Tuvok #317
    Hmmm
    Dunsztom sincs mi az :))
  • RelakSfromhome
    Vettem kémiai ónozót, meg lakkot, de nem nyűgözött le. Ennek ellenére szerintem fel fogom használni.
  • Tuvok #315
    1. elektrolit kondenzátor
    2. cal-toh, vulkáni logikai játék :)
    3. ???
  • RelakSfromhome
    1: mi is az az elkó?
    2: fémszalmát a felhasználói infódban láttam ;)
    3: asszem ez az ónozó cucc nem is olyan jó
  • Tuvok #313
    Ő az, amelyik majdnem kész, csak a 2 elkó, és a vezetékek hiányoznak

• Tuvok #312
    Fémszalmát ?? :)
    Örülök, hogy nem a szakmám kérdezted :D
    A foglalkozásom annyi, hogy ha behoz valaki a műhelybe egy akármilyen elektronikus cuccot, ami nem működik, azt nekem meg kéne javítani . Ha épp nincs mit csinálni, akkor jegyzőkönyveket vagy munkalapokat írok, tervezéseket, szimulációkat csinálok szgépen, vagy magamnak csinálok panelt, mint ma délután pl.
  • Tuvok #311
    Ja, kb :D
    Először mind a 4 szar lett, mert nem terült el a P20, szal kezdhettem előlről, másodjára 1 jó lett, 1 tervében hibát találtam, 2-be meg fotózáskor totál beleragadt a lap :D
    Most megcsináltam a jót, rátettem a tranyókat a bordára, meg 6-7 alkatrész van rajta, azokat beforrasztottam .
    A másik 2-t fúrni kéne, most lett kész a marás, majd holnap, bár lehet elviszem magammal és este kifúrom .
  • RelakS
    Egyébként mi a foglalkozásod azon kívül, hogy azt a fémszalmát bogozod ki? Csak hogy nyákokat gyártasz munka alatt :)
  • RelakS
    Őőőő.... Ezek szerint 3 darab teljesen szar lett és egy darab 80%-os? :)
  • Tuvok #308
    Ma csináltam 4 panelt ... 20 % -os sikeraránnyal :DD
  • Tuvok #307
    de ha a fóliát ráteszed az érintkezősorra, mint ahogy gyárilag van, annál jobbat nem nagyon tudsz kitalálni
  • RelakSfromhome
    de már ott tartottam, hogy fúrok lyukakat, és odaforrasztok vezetéket. Szénszállal ez nem fog menni