1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
-
#265 eltolva ? hova, mi merre ? nemtom milyen eltolásra gondolsz -
#264 attól még a gépelési felületnél gondolom el voltak tolva a billentyűk fél illetve negyed sapkányit, igaz? Ezt akarom kiküszöbölni. Úgy látom, sikerülni is fog, csak holnap megmentek a nyákból egy "billentyűzetnyit", a többin meg kisérletezek :D
(meg milyen fasza mán, ha csinálsz valamit, és müxik :D ) -
#263 tudod nekem meddig tartott olyat találni, ahol a ' í ' az Enter alatt van ?? de találtam :)
sztem ha szétnézel, biztos találsz megfelelőt, már ha nem annyira speciális kell :) -
#262 egyben van :)
Az új billel az a gond, hogy ugye el vannak csúsztatva a gombok, a keypad-nél meg túl kevés van. Ezért kell építenem egyet :/ -
#261 na, a méretre vágással nem lesz gond :D -
#260 tényleg nem érné meg egy új bill ? :)) -
#259 vezetőréteg ? áh, sokkal-sokkal több, 6-8 táp réteg, vagy 10 gnd, órajelek, buszok, rengeteg van -
#258 (most hajtott át a székével a bill nyákján O.o ) -
#257 mi a probléma? :) -
#256 mi? réteg?! tudtommal az is 6 vagy 8 rétegűre készül... -
#255 áh, alaplapokban van 200 körül -
#254 jézus :D -
#253 Ja, mellesleg beszereztem a fotocucokat, hétvégén tesztelem, hogy nappal hogyan müxik :) (naná, hogy felhős idő lesz O.o) -
#252 150? Az vastagabb, mint dvdrom :D -
#251 A régi billt úgy képzeld el, hogy egy kis két lábú műanyag érintkezőben végződik. Ez hozzáér két db 3mm-es koronghoz, ezt rövidre zárja (100ohm-nak mértem az ellenállását), és ezzel kész is a dolog.
Nagyobbat fogok szívni a nyákom, és a bill vezérlő összekötésével... -
#250 igen, erre tök elég egy eagle is, amivel kb. 5 perc alatt össze lehet dobni
protellel 150 réteg alatt nem érdemes tervezni -
#249 hú hát nagy mérgezés..
én csak a nyákot rajzoltam ki vele ( nem szimuláció ), gyorsan megvan a rajz, átlátszó fóliára kinyomtatod, és azt világítod át..
utána maratás .. és ha ügyes vagy rohatt kis csíkszélességet tudsz elérni + minden pontos lesz.. -
#248 És a nyomásérzékelőket hogy csinálod meg ? :D -
#247 De egyedi a kiosztás, amit használni akarok :P -
#246 egy tervezőprogram, az Asus csinálja vele az alapjait, tanulókat nemtom mi értelme mérgezni vele :) -
#245 annyiból új bill-t is vehetsz ;) -
#244 prottel? Az mi? -
#243 Nah, mai feladat egy próbarajz lesz. A téma: Megvan 0.5mm pontossággal a billentyűzet nyák csatlakozó része, cirka 26 láb. Ezt megrajzolom, maratás, majd zárlat ellenőrzés, és rádugom a gépre, hogy működik-e. Ha nem, akkor kénytelen leszek vagy vékonyabb rajzolatot használni, vagy tizedmiliméter pontossággal rajzolni... :D
Mindenesetre itt a napsütés, meg a hurrá, lehet, hogy veszek fotózáshoz cuccot, a lomex-nél zsírtalanító+lakk+előhívó=2400+tréfa
A kémiai ónozónak egyébként van sok értelme, vagy mind1? (mondjuk egy billentyűzetnél lehet elkéne, ahol is a rajzhoz ér egy gumi, és az zárja az áramkört) -
#242 ja ok, forr fül, amit protellel be tudsz tervezni :) -
#241 úgy is kell :) -
#240 Mivan? :D
Én azt csináltam, hogy mindkét oldalra rajzoltam bogyót, maratás után fúrtam egy lyukat, átdugtam egy ellenálláslábat, mindkét oldalon forrasztottam, majd örültem :) -
#239 át kell fúrni úgyhogy mind a két oldalon a forrfület eltaláld :)
-
#238 olyan lakk, ami védi a rézvezetékeket a patinásodástól, és lehet forrasztani is rajta, nem folyik el a cin
a másik is olyan lehet, nemtom, én sima akril lakkot használok, sztem olcsóbb -
#237 TN170: forrasztható panelvédő lakk
Álltólag a 180-as is forrasztható. Akkor meg? -
#236 Mármint melyik ? -
#235 De mire jó?
Mellesleg kihagytad:
TN110: Zsírtalanító
TN130: Transz Pausz (rendes papírt pauszosan átlátszóvá teszi)
TN150: Gyorsmarató (Vas III Klorid asszem)
TN160: Kémiai ónozó
TN190-1-2: maratásálló filcek (megjegyzés: Tegnap vettem alkoholos filceket, és kipróbáltam őket. Úgy nézem, hogy jobban ragaszkodnak a felülethez, mint a maratásálló filc, és a maratás is sikeresebbnek tűnik :) ) -
#234 TN120: fotólakk
TN140: előhívó keverék
TN170: forrasztható panelvédő lakk
TN180: igen, az -
#233 TN170 Forrasztó Lakk : ez mi? Csak árat találtam hozzá
TN180 Védőlakk: Ez olyan zöld réteget mímel, mint amit a zolcsóbb lapokon látni? (pl billentyűzet vezérlőcsipet tartalmazó nyák ) -
#232 kérdés: A nyák két oldala között hogyan csinálok átkötést? -
#231 mertem ... :D -
#230 akkor inkább átlátszó rajzfólia, ugyanannyiba kerül :)
azzal 5 perc max -
#229 Hoppá, tipp: Pausz papírra nyomtatni/rajzolni :) -
#228 hmm, hát én nem találtam conrados topikot :| -
#227 UV-val 15 perc max, sötét helyre kell tenni, és úgy elhelyezni, hogy egyenletesen érje a fény a panelt, ezért jó, ha van 2 db fénycső
a szgépes uv-csöveknek bevonata van, nem bocsát ki uv fényt, vagy minimálisat, meg gyenge teljesítményű is, jó ideig kell világítani :)
épp mőlt héten néztem, 1500-ért már van 15 centis, 40 W-os uv-cső, csak vhonnan gyújtóáramkört kéne szerezni -
#226 akkor meg uv fénycső pl mm-ból, legfeljebb alatta lesz a cucc két napig (nekem kék 10 centis revoltec van, de fél méterről retinaromboló