1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
  • Tuvok #265
    eltolva ? hova, mi merre ? nemtom milyen eltolásra gondolsz
  • RelakSfromhome
    attól még a gépelési felületnél gondolom el voltak tolva a billentyűk fél illetve negyed sapkányit, igaz? Ezt akarom kiküszöbölni. Úgy látom, sikerülni is fog, csak holnap megmentek a nyákból egy "billentyűzetnyit", a többin meg kisérletezek :D

(meg milyen fasza mán, ha csinálsz valamit, és müxik :D )
  • Tuvok #263
    tudod nekem meddig tartott olyat találni, ahol a ' í ' az Enter alatt van ?? de találtam :)
    sztem ha szétnézel, biztos találsz megfelelőt, már ha nem annyira speciális kell :)
  • RelakSfromhome
    egyben van :)

Az új billel az a gond, hogy ugye el vannak csúsztatva a gombok, a keypad-nél meg túl kevés van. Ezért kell építenem egyet :/
  • Tuvok #261
    na, a méretre vágással nem lesz gond :D
  • Tuvok #260
    tényleg nem érné meg egy új bill ? :))
  • Tuvok #259
    vezetőréteg ? áh, sokkal-sokkal több, 6-8 táp réteg, vagy 10 gnd, órajelek, buszok, rengeteg van
  • RelakSfromhome
    (most hajtott át a székével a bill nyákján O.o )
  • RelakSfromhome
    mi a probléma? :)
  • RelakSfromhome
    mi? réteg?! tudtommal az is 6 vagy 8 rétegűre készül...
  • Tuvok #255
    áh, alaplapokban van 200 körül
  • Tuvok #254
    jézus :D
  • RelakSfromhome
    Ja, mellesleg beszereztem a fotocucokat, hétvégén tesztelem, hogy nappal hogyan müxik :) (naná, hogy felhős idő lesz O.o)
  • RelakSfromhome
    150? Az vastagabb, mint dvdrom :D
  • RelakSfromhome
    A régi billt úgy képzeld el, hogy egy kis két lábú műanyag érintkezőben végződik. Ez hozzáér két db 3mm-es koronghoz, ezt rövidre zárja (100ohm-nak mértem az ellenállását), és ezzel kész is a dolog.

Nagyobbat fogok szívni a nyákom, és a bill vezérlő összekötésével...
  • Tuvok #250
    igen, erre tök elég egy eagle is, amivel kb. 5 perc alatt össze lehet dobni

protellel 150 réteg alatt nem érdemes tervezni
  • nemcsakfeel
    hú hát nagy mérgezés..
    én csak a nyákot rajzoltam ki vele ( nem szimuláció ), gyorsan megvan a rajz, átlátszó fóliára kinyomtatod, és azt világítod át..
    utána maratás .. és ha ügyes vagy rohatt kis csíkszélességet tudsz elérni + minden pontos lesz..
  • Tuvok #248
    És a nyomásérzékelőket hogy csinálod meg ? :D
  • RelakSfromhome
    De egyedi a kiosztás, amit használni akarok :P
  • Tuvok #246
    egy tervezőprogram, az Asus csinálja vele az alapjait, tanulókat nemtom mi értelme mérgezni vele :)
  • Tuvok #245
    annyiból új bill-t is vehetsz ;)
  • RelakS
    prottel? Az mi?
  • RelakS
    Nah, mai feladat egy próbarajz lesz. A téma: Megvan 0.5mm pontossággal a billentyűzet nyák csatlakozó része, cirka 26 láb. Ezt megrajzolom, maratás, majd zárlat ellenőrzés, és rádugom a gépre, hogy működik-e. Ha nem, akkor kénytelen leszek vagy vékonyabb rajzolatot használni, vagy tizedmiliméter pontossággal rajzolni... :D

Mindenesetre itt a napsütés, meg a hurrá, lehet, hogy veszek fotózáshoz cuccot, a lomex-nél zsírtalanító+lakk+előhívó=2400+tréfa

A kémiai ónozónak egyébként van sok értelme, vagy mind1? (mondjuk egy billentyűzetnél lehet elkéne, ahol is a rajzhoz ér egy gumi, és az zárja az áramkört)
  • nemcsakfeel
    ja ok, forr fül, amit protellel be tudsz tervezni :)
  • Tuvok #241
    úgy is kell :)
  • RelakS
    Mivan? :D

Én azt csináltam, hogy mindkét oldalra rajzoltam bogyót, maratás után fúrtam egy lyukat, átdugtam egy ellenálláslábat, mindkét oldalon forrasztottam, majd örültem :)
  • nemcsakfeel
    át kell fúrni úgyhogy mind a két oldalon a forrfület eltaláld :)
  • Tuvok #238
    olyan lakk, ami védi a rézvezetékeket a patinásodástól, és lehet forrasztani is rajta, nem folyik el a cin
    a másik is olyan lehet, nemtom, én sima akril lakkot használok, sztem olcsóbb
  • RelakS
    TN170: forrasztható panelvédő lakk

Álltólag a 180-as is forrasztható. Akkor meg?
  • Tuvok #236
    Mármint melyik ?
  • RelakS
    De mire jó?

Mellesleg kihagytad:
    TN110: Zsírtalanító
    TN130: Transz Pausz (rendes papírt pauszosan átlátszóvá teszi)
    TN150: Gyorsmarató (Vas III Klorid asszem)
    TN160: Kémiai ónozó
    TN190-1-2: maratásálló filcek (megjegyzés: Tegnap vettem alkoholos filceket, és kipróbáltam őket. Úgy nézem, hogy jobban ragaszkodnak a felülethez, mint a maratásálló filc, és a maratás is sikeresebbnek tűnik :) )
  • Tuvok #234
    TN120: fotólakk
    TN140: előhívó keverék
    TN170: forrasztható panelvédő lakk
    TN180: igen, az
  • RelakS
    TN170 Forrasztó Lakk : ez mi? Csak árat találtam hozzá

TN180 Védőlakk: Ez olyan zöld réteget mímel, mint amit a zolcsóbb lapokon látni? (pl billentyűzet vezérlőcsipet tartalmazó nyák )
  • RelakSfromhome
    kérdés: A nyák két oldala között hogyan csinálok átkötést?
  • Tuvok #231
    mertem ... :D
  • Tuvok #230
    akkor inkább átlátszó rajzfólia, ugyanannyiba kerül :)
    azzal 5 perc max
  • RelakS
    Hoppá, tipp: Pausz papírra nyomtatni/rajzolni :)
  • Tuvok #228
    hmm, hát én nem találtam conrados topikot :|
  • Tuvok #227
    UV-val 15 perc max, sötét helyre kell tenni, és úgy elhelyezni, hogy egyenletesen érje a fény a panelt, ezért jó, ha van 2 db fénycső
    a szgépes uv-csöveknek bevonata van, nem bocsát ki uv fényt, vagy minimálisat, meg gyenge teljesítményű is, jó ideig kell világítani :)
    épp mőlt héten néztem, 1500-ért már van 15 centis, 40 W-os uv-cső, csak vhonnan gyújtóáramkört kéne szerezni
  • RelakS
    akkor meg uv fénycső pl mm-ból, legfeljebb alatta lesz a cucc két napig (nekem kék 10 centis revoltec van, de fél méterről retinaromboló