1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
-
#145 -
#144 bal oldalán barna, jobb oldalon arany
-
#143 m -es -
#142 mert mekkora kellett volna ?
ha barna, és fordítva van, akkor 13k-s is lehet -
#141 nekem is ez jött ki akkor rosszat szereztem be :(
egyébként eközben jöttem rá hogy színvak vagyok :) -
#140 piros az 2, fekete az 0, a narancs meg asszem ezres szorzó
szal 220k-s
az utolsó tuti nem arany ? könnyű összekeverni a barnával
lehet persze, sorban növeled az értéket (összeadódnak), párhuzamosan meg csökkennek (replusz képlet) -
#139 nekem firefoxon bejön
piros piros fekete narancs barna
lehet egy ellenállást többel pótolni?
műszerem nincs még kezdő vagyok :) -
#138 egyik vége arany, kezdd a másik oldalon
vagy írd le a színeket, megmondom mekkora
nincs műszered ?
nemtom, Opera alatt nem csinál semmit :) -
#137 de az én ellenálásomon nem húznak jobra sem balra egyenletesen oszlanak el :)
szerinted ez jól számol ?
dekodoló -
#136 Persze ha nem futsz össze 1-2 %-ossal, de annak az esélye minimális :) -
#135 balról ;))
Szal nem mindegy, arról az oldalról, ahol az első színkód kijebb van a szélén, mint a másik oldalon, de úgy is megismered, hogy az egyik oldalról nézve 3-4 csík egyben van, és 1 távolabb, ami a tűrés
de még úgy is, hogy a tűrés jelölésére mindig vagy ezüst, vagy arany csíkot használnak, ha megvan, akkor a másik oldalról ;)
-
#134 köszi és van még egy láma kérdésem hogy az ellenálások színkódját melyik
oldalról kell számítani vagy mindegy ?? -
#133 megkérdeztem ma a légmagos másik nevét, de elfelejtettem :))
majd ha beugrik mondom, valami 'sz' betűs
az átkötés az, mikor nemtod hol elvezetni a vezetősávot a többi miatt, olyankor csak 2 furatot hagysz, és alkatrészbeültetéskor 1 vékony lengővezetékkel vagy huzallal összekötöd a két pontot -
#132 az átkötés mit jelent? kapcsolási rajzon -
#131 értem :( -
#130 Viszonylag nincs, csak az a baj a tekercsekkel, trafókkal, és társaikkal, hogy konkrét helyekre gyártják nagy részüket, nem pedig futószalagon, nincs az az isten, hogy két különböző rádióban pl . ugyanolyan alakú, induktivitású, stb, tekercset találj ..
Esetleg ha tudsz szerezni 1 pont ugyanolyan (esetleg hibás) adót, akkor nyert ügyed van, de amúgy ... -
#129 :) nemtudtam hogy alkatrésziány van -
#128 Jááj, ettől féltem :)
Oda tényleg jobb 1 fokkal a légmagos, mert a vas olyan brummot csinálna, hogy a falnak mész
Ha nem találsz ugyanolyat oda, akkor inkább ne próbálkozz, ezek precízen ki vannak számolva induktivitásra, frekvenciára, veszteségre, stb ... -
#127 fm adóba -
#126 na de milyen cuccba, hova, milyen célra, mekkora, stb -
#125 jah aztmár irtam kösszi az infót -
#124 légmenetes (helyett) -
#123 de attól függ hova, és pontosan milyen kell -
#122 toroidot :) -
#121 és mit használnak helyette? -
#120 én nemtok róla, hogy lenne, én is légmagosnak ismerem
talán azért nem láttad listákon, mert ritkán használják a rossz hatásfoka miatt ;) -
#119 a légmagos tekercset így hivják vagy van más megnevezése ???bolti listákon nem nagyon láttam -
#118 köszi -
#117 potméter
15 kiloOhm-os -
#116 lenne egy kezdő kérdésem ez minek a jele ??
-
#115 Hát elvileg le van árnyékolva (sőt lehet hogy földhurok) tehát még jobban megnézem, de valszínű hogy csinálok egy jackdugós, kapcsolós vezérlőpultot, s az lesz összekötve amit én akarok. Csakhát azt is min 3mm-es vaslemezbe kell építeni :( -
#114 trafóval valamekkora zavar tuti lesz benne, megfelelően áryékolt optocsatolóval jobb lehet az eredmény, de azt meg pluszban erősíteni kell
hangtechnika nem az én asztalom, nemtok nagyon nyilatkozni, esetleg szimplán leárnyékolni nem próbáltad valamivel ? -
#113 Leválasztó trafóval v optikával v mittudom én, csak ne gerjedjen, brummogjon.. asszem di-boxnak hívják. -
#112 RelakS, hogy egyszerű legyen :D
300-tól 1k ohmig tökmind1 milyet használsz, ami épp van otthon, max picit halványabban világít -
#111 8 mA és 1,5k ellenállás ?
Ez 12 V, ekkora esik az ellenálláson, akkor a LED ki se nyit .
Ennél amúgy nagyobb áram fog folyni, kb 15 mA, ez elé egy 680 ohmost betéve kb . 10 V fog esni rajta => LED-en kb . 2 V, azaz ideális . -
#110 RelakSfromhome mostmár mindent tud. -
#109 Egyébként a 83-as hozzászólásodban magad is arra jutotál, hogy elég egy soros ellenálás. Bekötöttél egy ledet 12V-ra 1,5kohm-os ellenálással. Ha Ha kiszámolod az I=U/R képlettel ebben az áramkörben 8mA áram folyik. Ahogy azt írtam is a 92-es hozzászólásban a 3-as lednél. -
#108 műszerrel
és megint nem a kérdésre válaszoltál
Na akkor, szép dióta I-U karakterisztikás képről a példa :
1 mA és 0,6 V esetén az ellenállás 600 Ohm
200 mA és 1 V esetén már csak 5 Ohm
Mi ezen a humoros, kedves Professzor Uram ? -
#107 hogyan tudsz nyitott leden ellenállást mérni? -
#106 #100
és
"nyitott LED-nek nagyon kicsi ellenállása van"
mi ezen a humoros ?