Elektronika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
ott nem a szélesség a lényeg, hanem a vastagság, és a vezetõk távolsága
sima bolti nyák-ok még maratás nélkül is vékonyak, maratva pár mikron az egész, ekkora teljesítményre már speckóbb nyák kéne

RelakSfromhome
4mm-es lyukak, amiken csavarok mennek majd át. Az tartaná az egészet össze 😊

Mellesleg igen, 2oldalas lenne, mert a billentyûzetnek azt a rengeteg vezetékét még így is rázós volt kibogozni...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Tuvok
ha tényleg bocsát ki, akkor nagyon minimális lehet, max 2 watt lehet, nekem kéne vagy 40-60 😄

azt a 12 lukat hogy érted ? ha az alkatrészek furatai maguk a vezetõ rétegben van

nem 2 oldalast akarsz fotózni ?

RelakSfromhome
Apropó: Lehet, hogy újracsinálnám majd a 230V-os elosztómat, de akkor már nyákkal. Mittom én 3 mm-es sáv elég lehet neki? 1000W-ra gondoltam teljesítményként, annál több max porszíváskor lenne rajta 😊

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
De bocsát ki uv-t, mert a fluoreszkáló anyagok világítanak tõle. Nem szoktál moddolással kapcsolatos oldalakat nézni? 😉

Az a 12 lyuk meg egyébként minimum 1,5 mm-re van bármilyen vezetõ száltól, de lehet, hogy 2,5-re, hirtelen nemtom.

Ez a fotócucc meg érdekes. Hogy gondoltad a rajz fölvitelét?

Tuvok
hány wattos, az kicsi nem ?
meg az bevonatos fénycsõ, simán lila, de UV fényt nem bocsát ki sztem, nekem meg pont az kéne

Tuvok
ne fúrd ki elõre, mert magát a fóliát szeded le akkor az alkatrészek forrasztási helyeirõl
elég a két (max 4) sarokba - a kapcs rajztól függetlenül - csinálni 1-1 lukat, ahhoz már tudod rögzíteni

nemtom jobban mutatni, vhogy így :

RelakSfromhome
Szgépbe valú uvneon nem jó? Ahhoz van minden...

RelakSfromhome
akár 12 db lyukat is produkálhatok a szerelés miatt. Én úgy gondoltam, hogy legalább azokat elõre kifúrom. Ha a rögzítés stimmel, már nyomtatom rajzolom is a cuccot, csak valahogy még pl centinként rakni fogok egy-egy jelölést, ami alapján pozícionálok. Ezt még kieszelem

Tuvok
nemtom, ezt akarnám tudni 😊
Egy fotózó készlet 70k-ba van, viszont tudok UV csõvet szerezni 1500-ért, gyújtópatronom van egy marékkal itthon, azt akarnám tudni kell-e még valami, vagy simán összerakhatom anélkül, hogy a képembe pukkan a cucc 😄
esetleg egy fojtó, vagy franc tudja :/

Tuvok
kétoldalas ? jáj
szal
a lapokon elvileg adott 1-1 pont, remélhetõleg átlósan egymással két sarokban, ha nem, az se nagy baj
ráteszed a két lapot a nyák-ra és átfúrod, a lapokat is lukaszd ki az adott pontot
ha van két sarokban is pont akkor minden ok, ha nincs, akkor az kifúrt pontra pontosan illesztve a lapokat fúrsz átlósan 1 lukat, majd rögzíted a lapokat, miután csiszoltad és lefújtad p20-szal a panelt

RelakSfromhome
nincs. De mi benne a speckó?

RelakSfromhome
még 1 dolog. Hogyan lehet koordinálni a dolgokat, hogy a két oldalon jó helyen legyen a rajzolat, és a két réteg között hogyan lehet a legegyszerûbben kapcsolatot csinálni? A rajzon úgy van egyébként, hogy fúrok egy pici lyukat, aminek mindkét oldalán van egy 3mm átmérõjû korong rajzolva

Tuvok
nincs esetleg egy UV-fénycsõ gyújtás kapcsolásod ?

Tuvok
figy, lehet 1 perc alatt is maratni, deee .... 😄
én a sósav + hidrogén-peroxid párost használom, sokkal erõsebb, mint a vasklorid, mégis eltart 10-15 percig is

lehet hasznosítani, vasklorid asszem elkezd bebarnulni, vagy zöldülni, szal elszinezõdik sárgáról, akkor már jobb kiönteni, de melóhelyen 15-20 kb. tenyérnyi méretû panelt is meg szoktam csinálni egy oldattal

RelakSfromhome
Azt hazudja, hogy 3-5 perc.

Egyébként a már használt lötyit lehet még hasznosítani?

Tuvok
amúgy épp most néztem, a Conrad-nál elég frankó cuccokat árulnak, marató, fotózó készlet, stb

Tuvok
csak fémet mar, oldattól függõen 5-30 perc szokott lenni, precíz fotózott, esetleg kétoldalas nyák-nál jobb a híg oldalt, hogy biztos ne kapjon alá
érdemes a vaskloridot melegíteni, esetleg buborékoltatni, áramoltatni, hogy egyenletesen marjon, én egy akváriumi légpumpát és fûtõtestet használtam erre 😄

RelakSfromhome
Nyah, vettem ezt-azt.

A maratóra ezt írták:

TN 150 gyorsmarató
Vas-klorid alapú alámaródást csökkenteó hatású ... (marketingduma)

van benne sósav meg vas III klorid

Ez egy egyszerû mûanyagtálcát szétmar, vagy csak a fémre bukik?

Tuvok
pedig nem az, sima háztartási sósav, meg hidrogén-peroxid amit a fodrászok használnak szõkítésre vagy mi a francra 😊
de bonyi, csak szeret alámarni, nagyon el kell találni az összetételt, próbamarás alap 😊

Tuvok
na ja, ezért csak 'read only' 😊

RelakSfromhome
sósav + hidrogén-peroxid + víz

Elég durván hangzik 😉

RelakSfromhome
Elég kihalt az a fórum 😉

Tuvok
Tuvok
2 oldalas nyák bármelyik ilyen boltban kapható

filc csakis fekete alkoholos legyen

maratáshoz vasklorid szintén kapható ilyen boltokban, csak drága, én sósav + hidrogén-peroxid + víz keveréket használok, olcsóbb, viszont nagyon kényes, könnyen alámar (2 oldalasnál duplán veszélyes)

elõhívó csak fotózásos eljárásnál kell, ami 2 oldalas nyáknál "egyszerûbb" megoldás, mint a kézi tervezõs, de ahhoz kell egy szgépes tervezõ is (ajánlani tok, ha kell)

RelakS
Két oldalas nyák lemezt hol lehetne szerezni, persze hozzá való cuccokkal? (filc, marató vagy elõhívó anyag, stb)

Lomex-nél néztem neten, de csak filc, meg a fentebb említett két cucc van a listán

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Tuvok
milyen tokozású ?

Rafaelo
a tranzisztoron honnan tudom megállapitani melyik 3 kivezetésbõl melyik melyik????????

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Tuvok
Nincs vkinek kapcsolása arról, hogy milyen trükkel lehet szimpla szekunderes trafóból kettõs tápot csinálni ?

Tuvok
3 ! <#ravasz1>

Bocs, most látom csak hogy ez egy kétszemélyes topik 😄
Tuvok
Ne offolj, vagy moderátort hívok ! <#mf2>

Geordi asszem rakott ilyent a hajtómûbe, amikor megfordította a hajótest polaritását 😄
Tuvok
Hallott már vki beépített kondis rezonátorról ?? Egyik PIC-es tesztáramkörbe kéne olyan, ma hazafelé bementem az elektrós boltba, és ott még nem hallottak róla 😄D

Tuvok
hova kell akkora ???

Rafaelo
m mega gondolom

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Tuvok
ohm, kiloohm, megaohm ?

Rafaelo
8,2

Tuvok
hány ohmos ?

Rafaelo
mit nem értesz ? 8,2 m ilyen nincs

Tuvok
<#confused>

Tuvok
bal oldalán barna, jobb oldalon arany

Rafaelo
m -es

Tuvok
mert mekkora kellett volna ?
ha barna, és fordítva van, akkor 13k-s is lehet

Rafaelo
nekem is ez jött ki akkor rosszat szereztem be 😞

egyébként eközben jöttem rá hogy színvak vagyok 😊

Tuvok
piros az 2, fekete az 0, a narancs meg asszem ezres szorzó
szal 220k-s
az utolsó tuti nem arany ? könnyû összekeverni a barnával

lehet persze, sorban növeled az értéket (összeadódnak), párhuzamosan meg csökkennek (replusz képlet)

Rafaelo
nekem firefoxon bejön

piros piros fekete narancs barna

lehet egy ellenállást többel pótolni?
mûszerem nincs még kezdõ vagyok 😊

Tuvok
egyik vége arany, kezdd a másik oldalon
vagy írd le a színeket, megmondom mekkora
nincs mûszered ?

nemtom, Opera alatt nem csinál semmit 😊

Rafaelo
de az én ellenálásomon nem húznak jobra sem balra egyenletesen oszlanak el 😊

szerinted ez jól számol ?
dekodoló

Tuvok
Persze ha nem futsz össze 1-2 %-ossal, de annak az esélye minimális 😊