1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
  • RelakSfromhome
    ehh, kishíján felforraltam az előhívót, mire olyan gyorsan lemarta a p20-at, hogy úgy kellett kikapni belőle :D viszont Tökéletes lett az előhívás, nagy T-vel.

A terminal.hu fórumon olvastam, valaki kikevert egy előhívó folyadékot. A rekord maratási ideje 3 másodperc volt
  • RelakSfromhome
    PHILIPS
    TL 6W/08 F6 T5/BLL
    MADE IN HOLLAND 9L
  • ViperNet
    Kösz, a választ Tuvok, és RelakSfromhome.
    Nem tudnátok pontosabban meghatározni az UV fénycső típusát (ami rá van írva az egyik végénél)? Nekem az kéne. (Pl az enyém: Philips F8T5 TL/BLB)
  • Tuvok #422
    orcad, eagle
  • RelakSfromhome
    Te mivel tervezel nyákot?
  • Tuvok #420
    :)
  • RelakSfromhome
    Ehh, SOHA TÖBBET nem veszek TN120-at. Ha azt belehajítom a maratóba, akkor akár az ujjammal is le tudom húzni a lakkot. Positiv 20-nak meg még a megvilágított helyeken is úgy kell könyörögni :D
  • RelakSfromhome
    hinye, eddig nagyon tetszik a p20 :)
  • RelakSfromhome
    Most vettem 4.3-ért
  • Tuvok #416
    2,5k ? affene
  • RelakSfromhome
    [URL=http://www.hifimix.hu/main.php?kid=3&fid=53#tl][/URL] <-link
  • RelakSfromhome
    Nah, eddig tetszik a p20. Megfolyik ez is, de nem hagyott felületeket szabadon, meg nem csomósodott, pedig korántsem volt kristálytiszta a nyák. Most 40 percig abálom, majd kiderül, hogy milyen lesz :)
  • RelakSfromhome
    nm

A körítés a drága.

Amit én csináltam: Kb 1500-ért folytó, két gyújtó foglalat, két gyújtó (szigorúan IS-2 / III, 4..22W, mert a nagyobb már nem hajlandó két neont begyújtani egy folytón), négy foglalat, 1mm-es tömör vezeték
  • Tuvok #412
    hm, nem is sok
    köszi
  • RelakSfromhome
    nemtom pontosan, talán 800 pénz+felszerelés
  • Tuvok #410
    télleg, amúgy mennyi volt darabja ?
  • RelakSfromhome
  • Tuvok #408
    Hát most csak ezért nem fogok felmenni pestre ;)
    majd főnök megy fel vmikor alkatrészért nagykerbe, mondom neki, hogy sefteljen nekem olcsón, amit persze nem fizetek ki neki
  • RelakSfromhome
    Sipirc a lehel térre, onnan gyalog a lomex felé fogsz találni egy világítástechnikai boltot
  • Tuvok #406
    melegítsd meg előtte !!
  • Tuvok #405
    ja hmm, főnök hozott pestről vmi világítástechnikai boltból, de nem akar adni belőle
    ilyen bolt itt meg nincs, nem találtam még itt hol lehetne venni
  • RelakSfromhome
    Lomexben kértem egy 100ohm-os potit, kaptam 83-masat. Kértem egysoros ic foglalatot, de az ic-k kiesnek belőle, ledet is alig tudja megfogni

Mindenesetre mindjárt tesztelem a P20-at :)
  • RelakSfromhome
    Tungsram, itt Gödöllőn :D
  • Tuvok #402
    milyen bótba vetted ??????
    lomex ?
  • RelakSfromhome
    Az enyém 220V-ra megy, Philips 8W-os uw csövek, de csak két darab
  • Tuvok #400
    hálózatit csináltam már, típus szvsz tök mindegy, én 4 db 8 W-osból raktam össze
    12 V -osnak külön gyújtóáramkör kell
  • ViperNet
    Valaki csinált már UV fénycsöves megvilágítót? Akinek sikerült, és !tényleg! működik, legyen már olyan jó, és a fénycső pontos típusát írja már le... köszi
  • Tuvok #398
    és ?
  • RelakSfromhome
    Deott ívet húz :D
  • Tuvok #396
    baze, dugd be a 220-ba ... :)
  • RelakS
    De nem az érdekel, hogy működik-e, hanem hogy 25, 186 mA-en milyen a fénye, és mennyire füstöl ;)
  • Tuvok #394
    multiméteren gyárilag van dióda teszter ;)
  • RelakS
    Tegnap csináltam egy led mérőt. Olyan, hogy egyik felél ráadod a kakaót, benéz a delej egy potméterbe, onnan árammérő felé csatlakozás, majd led. Először sikerült a 10A-es dugóba rakni a vezetéket, és 200mA-re a multimétert. Nézem: 400uA. Na, ez nem sok, toldjunk rá. Kicsit fura volt, hogy 20mA-nél a zöld led már narancssárgán világít, úgyhogy gyorsan átdugtam a mA-es lyukba a mérőzsinórt :)
  • Tuvok #392
    fényerőszabályzó, fényerőváltó
  • RelakS
    Oszt az mi?!
  • Tetsuo
    Sőt van olyan is h dimmer. :)
  • Tuvok #389
    Hát igen, bár van tengelyes trimmer is, azokat lehet
  • RelakS
    Ja, kolega mondta is, hogy a külöbség csak annyi, hogy kézzel nem lehet tekergetni :)
  • Tuvok #387
    A trimmer pedig egy potméter család .
    Általában kis csavar van rajta, azzal lehet az értékét változtatni .

• RelakS
    Mi az a trimmer? Amit eddig találtam, az alapján egy potméter, de kicsit fura lenne a dolog...