1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
-
#225 ja igen, Tesco-s izzóval tényleg nem fog menni, de nem feltétlen kell xenon meg higanygőzlámpa, mondom, én már csináltam írásvetítővel is, abban asszem 400 W-os sima izzó van, csak hát kell neki 1-2 óra :) -
#224 így átfutva nem sok újat ír, de majd elolvasom :) -
#223 ja ok :) -
#222 ?? -
#221 mármint ezt :) -
#220 Tuvok, ezt az oldalt már láttad? Most olvasgatom, és hái megvilágítót szerkeszt a pofa :) -
#219 Jah, drága, megvan a mostani katalógusuk is, minden évben szoktam rendelni tőlük rakás cuccot, ma is leadtam két analóg műszerre :)
lehet nyitok, de van egy olyan érzésem, hogy vagy nem voltam elég alapos a keresést illetően és már van olyan, vagy szét lesz barmolva az egész :D -
#218 igenigen, a TN120 magyar asszem, olcsóbb, picivel gyengébb minőség, mint a P20, utóbbi asszem német
de mókolni tökkkéletes az TN is :) -
#217 Nyissál. Jártam is ott (még középiskolában láttam katalógusukat), de borzalmasan drágák -
#216 FOTOLAKK 150ml TN 120 POZITIV WOLF
ELÖHIVO 450ml TN 140 WOLF
Pl ők lennének azok? -
#215 Hmm, a Conrad-ot ismered ? Gondolkodom, hogy nyitok neki topikot :/ -
#214 jaja
egyszerűbb paneloknál kár vesződni a poligonnal, csak szórt kapacitást meg veszteséget okoz, ott lényeges, ahol sima vezetékkel nehéz hozzáférni bizonyos helyekhez, poligonnal meg csak egy furat és átkötéssel oda forrasztod ahova akarod, még jól is néz ki -
#213 Tanulság: Amit nem akarok kimarni, az fekete legyen. Az előhívó meg gondolom ami nem kapott fényt, azt kiszinezi, a többit meg eltávolítja. -
#212 az aztán lehet föld, táp, vagy ha többrétegű, akkor akármilyen réteg lehet
az én PIC égetőm is poligonos, gnd a fólia -
#211 így van :) -
Sazl így, mi? :) -
#209 Jah, értem, mikor árnyékolást akarsz készíteni (legalábbis úgy olvastam valahol, hogy ha ekkora fémfelületet hagysz, az árnyékoló szerepet tölt be. Asszem egy pcb123 nevű progi mondta, nemtom) -
#208 :) -
#207 negatív fólia
tudod, ahol az egész áramkör fekete, általában föld vagy a tápfesz
ilyen :
-
#206 1 dolog biztos. A tollradírral gyönyörűre lehet suvickolni az áramkört -
#205 poligonos? -
#204 igen
az 'A' poligonos eljárás akar lenni, de ahhoz meg hibás :) -
#203 Szóval a helyes a B lenne?
-
#202 t -
#201 nya, megind leadtam egy adag rendelést a Conrad-nál :) -
#200 #200
azért kell az UV, vagy erős fény, hogy azt világítsa át, ott lesz erős a kontraszt, azért veszi fel majd a fényérzékeny bevonat -
#199 őőő.... pont feketén nem megy át a fény, nem? -
#198 Hátő, az se feltétlen jó, ha túl sokáig fotózod, ne kérdezd mi baja lesz, mert még sose fotóztam túl :D
Ha fehér lapra nyomtatsz, akkor minél feketébb legyen a kapcsolás, annak kell 'átvilágítódni' a panelra .
Aztán marathatod, csak mindenképp mosd és szárítsd meg előhívás után ! -
#197 :D
Mellesleg az időtényező nem érdekel. Este 11-kor beállítom rá a lámpát, letakarom, majd elmegyek aludni. (igen, ilyen korán ) aztán reggel kikapcs/örül. Gondolom energiatakarékos izzóval nem feltétlen megy a dolog.
Nyomtatásnál meg a szálak feketék, vagy fehérek kell, hogy legyenek?
Előhívás után meg ugyan úgy kell maratni, mint filces megoldásnál, igaz? -
#196 amúgy 15 percre értem haza elektrósboltból, elbasztam 8e Ft-ot, asszony meg ne tudja -
#195 kinyomtatod a kapcsolást, majd ráteszed a kezelt (méretre vágott, csiszolt, P20-szal lefújt) panelra, be a fotózóba, az kb 15 perc alatt átvilágítja a panelra
amúgy lehet pl . 3-400 W-os izzóval is fotózni, de annak kell min . 45 perc, sőt, infralámpával is lehet, de azzal sose próbáltam, nemtom mennyi, suliban anno írásvetítővel is fotóztunk :) -
#194 melóhelyen van fotózó, azért akarok UV csövet venni, hogy legyen itthon is :)
mondjuk nyomtatni is csak ott tudok :D -
#193 Egyébként azt írod, hogy "kb. 15 perc (fóliával 4-5 is elég), "
Tehát ha a4-es lapra kinyomtatok valamit, majd azt teszem a "fotózóba", akkor negyed óra, és rajta van a kép? -
#192 wow... és a te uv-s megoldásod az mi? Vagy az lenne a fotózó, csak házilag? -
#191 Hobby Elektronika ? :)
Ezekhez szoktak adni fóliát amúgy, asszem az Elektor nem ad .
Kivágod, fogod a nyák-lemezt, méretre vágod, szépen smirdlivel lecsiszolod fényesre, leporolod, lefújod fényérzékeny spray-vel (P20, TN120), beteszed a fotózóba, lemegy a kb. 15 perc (fóliával 4-5 is elég), majd előhívófolyadékba be (NaOH lúg), és már kész is, lehet maratni . -
#190 Nah, tegnap este kicsit marogattam, egész jó lett szerintem, pláne, ha működni is fog :)
Mindenesetre kérdés:
Van pl egy magazin. Abból kivágom a kapcsolást. Hogy fog az a fényérzékeny felületű lapon megjelenni pl? -
#189 jaa, tehát mókolás :) -
#188 Mittomén. Egyenlőre kézzel és filccel :D -
#187 Majd máskor
(a kis adapter meg a max 5W miatt bírja nem speckó nyáknak látszó tárgyával? :D)
Mára asszem befejezem, mert másfél óra múlva filmem lesz :) -
#186 ja hogy csavarok, akkor ok
mivel akarod fotózni ?