1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
  • Tuvok #185
    ott nem a szélesség a lényeg, hanem a vastagság, és a vezetők távolsága
    sima bolti nyák-ok még maratás nélkül is vékonyak, maratva pár mikron az egész, ekkora teljesítményre már speckóbb nyák kéne
  • RelakSfromhome
    4mm-es lyukak, amiken csavarok mennek majd át. Az tartaná az egészet össze :)

Mellesleg igen, 2oldalas lenne, mert a billentyűzetnek azt a rengeteg vezetékét még így is rázós volt kibogozni...
  • Tuvok #183
    ha tényleg bocsát ki, akkor nagyon minimális lehet, max 2 watt lehet, nekem kéne vagy 40-60 :D

azt a 12 lukat hogy érted ? ha az alkatrészek furatai maguk a vezető rétegben van

nem 2 oldalast akarsz fotózni ?
  • RelakSfromhome
    Apropó: Lehet, hogy újracsinálnám majd a 230V-os elosztómat, de akkor már nyákkal. Mittom én 3 mm-es sáv elég lehet neki? 1000W-ra gondoltam teljesítményként, annál több max porszíváskor lenne rajta :)
  • RelakSfromhome
    De bocsát ki uv-t, mert a fluoreszkáló anyagok világítanak tőle. Nem szoktál moddolással kapcsolatos oldalakat nézni? ;)

Az a 12 lyuk meg egyébként minimum 1,5 mm-re van bármilyen vezető száltól, de lehet, hogy 2,5-re, hirtelen nemtom.

Ez a fotócucc meg érdekes. Hogy gondoltad a rajz fölvitelét?
  • Tuvok #180
    hány wattos, az kicsi nem ?
    meg az bevonatos fénycső, simán lila, de UV fényt nem bocsát ki sztem, nekem meg pont az kéne
  • Tuvok #179
    ne fúrd ki előre, mert magát a fóliát szeded le akkor az alkatrészek forrasztási helyeiről
    elég a két (max 4) sarokba - a kapcs rajztól függetlenül - csinálni 1-1 lukat, ahhoz már tudod rögzíteni

nemtom jobban mutatni, vhogy így :
  • RelakSfromhome
    Szgépbe valú uvneon nem jó? Ahhoz van minden...
  • RelakSfromhome
    akár 12 db lyukat is produkálhatok a szerelés miatt. Én úgy gondoltam, hogy legalább azokat előre kifúrom. Ha a rögzítés stimmel, már nyomtatom rajzolom is a cuccot, csak valahogy még pl centinként rakni fogok egy-egy jelölést, ami alapján pozícionálok. Ezt még kieszelem
  • Tuvok #176
    nemtom, ezt akarnám tudni :)
    Egy fotózó készlet 70k-ba van, viszont tudok UV csővet szerezni 1500-ért, gyújtópatronom van egy marékkal itthon, azt akarnám tudni kell-e még valami, vagy simán összerakhatom anélkül, hogy a képembe pukkan a cucc :D
    esetleg egy fojtó, vagy franc tudja :/
  • Tuvok #175
    kétoldalas ? jáj
    szal
    a lapokon elvileg adott 1-1 pont, remélhetőleg átlósan egymással két sarokban, ha nem, az se nagy baj
    ráteszed a két lapot a nyák-ra és átfúrod, a lapokat is lukaszd ki az adott pontot
    ha van két sarokban is pont akkor minden ok, ha nincs, akkor az kifúrt pontra pontosan illesztve a lapokat fúrsz átlósan 1 lukat, majd rögzíted a lapokat, miután csiszoltad és lefújtad p20-szal a panelt
  • RelakSfromhome
    nincs. De mi benne a speckó?
  • RelakSfromhome
    még 1 dolog. Hogyan lehet koordinálni a dolgokat, hogy a két oldalon jó helyen legyen a rajzolat, és a két réteg között hogyan lehet a legegyszerűbben kapcsolatot csinálni? A rajzon úgy van egyébként, hogy fúrok egy pici lyukat, aminek mindkét oldalán van egy 3mm átmérőjű korong rajzolva
  • Tuvok #172
    nincs esetleg egy UV-fénycső gyújtás kapcsolásod ?
  • Tuvok #171
    figy, lehet 1 perc alatt is maratni, deee .... :D
    én a sósav + hidrogén-peroxid párost használom, sokkal erősebb, mint a vasklorid, mégis eltart 10-15 percig is

lehet hasznosítani, vasklorid asszem elkezd bebarnulni, vagy zöldülni, szal elszineződik sárgáról, akkor már jobb kiönteni, de melóhelyen 15-20 kb. tenyérnyi méretű panelt is meg szoktam csinálni egy oldattal
  • RelakSfromhome
    Azt hazudja, hogy 3-5 perc.

Egyébként a már használt lötyit lehet még hasznosítani?
  • Tuvok #169
    amúgy épp most néztem, a Conrad-nál elég frankó cuccokat árulnak, marató, fotózó készlet, stb
  • Tuvok #168
    csak fémet mar, oldattól függően 5-30 perc szokott lenni, precíz fotózott, esetleg kétoldalas nyák-nál jobb a híg oldalt, hogy biztos ne kapjon alá
    érdemes a vaskloridot melegíteni, esetleg buborékoltatni, áramoltatni, hogy egyenletesen marjon, én egy akváriumi légpumpát és fűtőtestet használtam erre :D
  • RelakSfromhome
    Nyah, vettem ezt-azt.

A maratóra ezt írták:

TN 150 gyorsmarató
    Vas-klorid alapú alámaródást csökkenteó hatású ... (marketingduma)

van benne sósav meg vas III klorid

Ez egy egyszerű műanyagtálcát szétmar, vagy csak a fémre bukik?
  • Tuvok #166
    pedig nem az, sima háztartási sósav, meg hidrogén-peroxid amit a fodrászok használnak szőkítésre vagy mi a francra :)
    de bonyi, csak szeret alámarni, nagyon el kell találni az összetételt, próbamarás alap :)
  • Tuvok #165
    na ja, ezért csak 'read only' :)
  • RelakSfromhome
    sósav + hidrogén-peroxid + víz

Elég durván hangzik ;)
  • RelakSfromhome
    Elég kihalt az a fórum ;)
  • Tuvok #162
    egyébként
  • Tuvok #161
    2 oldalas nyák bármelyik ilyen boltban kapható

filc csakis fekete alkoholos legyen

maratáshoz vasklorid szintén kapható ilyen boltokban, csak drága, én sósav + hidrogén-peroxid + víz keveréket használok, olcsóbb, viszont nagyon kényes, könnyen alámar (2 oldalasnál duplán veszélyes)

előhívó csak fotózásos eljárásnál kell, ami 2 oldalas nyáknál "egyszerűbb" megoldás, mint a kézi tervezős, de ahhoz kell egy szgépes tervező is (ajánlani tok, ha kell)
  • RelakS
    Két oldalas nyák lemezt hol lehetne szerezni, persze hozzá való cuccokkal? (filc, marató vagy előhívó [mittommikellhozzá] anyag, stb)

Lomex-nél néztem neten, de csak filc, meg a fentebb említett két cucc van a listán
  • Tuvok #159
    milyen tokozású ?
  • Rafaelo
    a tranzisztoron honnan tudom megállapitani melyik 3 kivezetésből melyik melyik????????
  • Tuvok #157
    Nincs vkinek kapcsolása arról, hogy milyen trükkel lehet szimpla szekunderes trafóból kettős tápot csinálni ?
  • Tuvok #156
    3 !
  • Borg
    Bocs, most látom csak hogy ez egy kétszemélyes topik :D
  • Tuvok #154
    Ne offolj, vagy moderátort hívok !
  • Borg
    Geordi asszem rakott ilyent a hajtóműbe, amikor megfordította a hajótest polaritását :D
  • Tuvok #152
    Hallott már vki beépített kondis rezonátorról ?? Egyik PIC-es tesztáramkörbe kéne olyan, ma hazafelé bementem az elektrós boltba, és ott még nem hallottak róla :DD
  • Tuvok #151
    hova kell akkora ???
  • Rafaelo
    m mega gondolom
  • Tuvok #149
    ohm, kiloohm, megaohm ?
  • Rafaelo
    8,2
  • Tuvok #147
    hány ohmos ?
  • Rafaelo
    mit nem értesz ? 8,2 m ilyen nincs