1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
-
#185 ott nem a szélesség a lényeg, hanem a vastagság, és a vezetők távolsága
sima bolti nyák-ok még maratás nélkül is vékonyak, maratva pár mikron az egész, ekkora teljesítményre már speckóbb nyák kéne -
#184 4mm-es lyukak, amiken csavarok mennek majd át. Az tartaná az egészet össze :)
Mellesleg igen, 2oldalas lenne, mert a billentyűzetnek azt a rengeteg vezetékét még így is rázós volt kibogozni... -
#183 ha tényleg bocsát ki, akkor nagyon minimális lehet, max 2 watt lehet, nekem kéne vagy 40-60 :D
azt a 12 lukat hogy érted ? ha az alkatrészek furatai maguk a vezető rétegben van
nem 2 oldalast akarsz fotózni ? -
#182 Apropó: Lehet, hogy újracsinálnám majd a 230V-os elosztómat, de akkor már nyákkal. Mittom én 3 mm-es sáv elég lehet neki? 1000W-ra gondoltam teljesítményként, annál több max porszíváskor lenne rajta :) -
#181 De bocsát ki uv-t, mert a fluoreszkáló anyagok világítanak tőle. Nem szoktál moddolással kapcsolatos oldalakat nézni? ;)
Az a 12 lyuk meg egyébként minimum 1,5 mm-re van bármilyen vezető száltól, de lehet, hogy 2,5-re, hirtelen nemtom.
Ez a fotócucc meg érdekes. Hogy gondoltad a rajz fölvitelét? -
#180 hány wattos, az kicsi nem ?
meg az bevonatos fénycső, simán lila, de UV fényt nem bocsát ki sztem, nekem meg pont az kéne -
#179 ne fúrd ki előre, mert magát a fóliát szeded le akkor az alkatrészek forrasztási helyeiről
elég a két (max 4) sarokba - a kapcs rajztól függetlenül - csinálni 1-1 lukat, ahhoz már tudod rögzíteni
nemtom jobban mutatni, vhogy így :
-
#178 Szgépbe valú uvneon nem jó? Ahhoz van minden... -
#177 akár 12 db lyukat is produkálhatok a szerelés miatt. Én úgy gondoltam, hogy legalább azokat előre kifúrom. Ha a rögzítés stimmel, már nyomtatom rajzolom is a cuccot, csak valahogy még pl centinként rakni fogok egy-egy jelölést, ami alapján pozícionálok. Ezt még kieszelem -
#176 nemtom, ezt akarnám tudni :)
Egy fotózó készlet 70k-ba van, viszont tudok UV csővet szerezni 1500-ért, gyújtópatronom van egy marékkal itthon, azt akarnám tudni kell-e még valami, vagy simán összerakhatom anélkül, hogy a képembe pukkan a cucc :D
esetleg egy fojtó, vagy franc tudja :/ -
#175 kétoldalas ? jáj
szal
a lapokon elvileg adott 1-1 pont, remélhetőleg átlósan egymással két sarokban, ha nem, az se nagy baj
ráteszed a két lapot a nyák-ra és átfúrod, a lapokat is lukaszd ki az adott pontot
ha van két sarokban is pont akkor minden ok, ha nincs, akkor az kifúrt pontra pontosan illesztve a lapokat fúrsz átlósan 1 lukat, majd rögzíted a lapokat, miután csiszoltad és lefújtad p20-szal a panelt -
#174 nincs. De mi benne a speckó? -
#173 még 1 dolog. Hogyan lehet koordinálni a dolgokat, hogy a két oldalon jó helyen legyen a rajzolat, és a két réteg között hogyan lehet a legegyszerűbben kapcsolatot csinálni? A rajzon úgy van egyébként, hogy fúrok egy pici lyukat, aminek mindkét oldalán van egy 3mm átmérőjű korong rajzolva -
#172 nincs esetleg egy UV-fénycső gyújtás kapcsolásod ? -
#171 figy, lehet 1 perc alatt is maratni, deee .... :D
én a sósav + hidrogén-peroxid párost használom, sokkal erősebb, mint a vasklorid, mégis eltart 10-15 percig is
lehet hasznosítani, vasklorid asszem elkezd bebarnulni, vagy zöldülni, szal elszineződik sárgáról, akkor már jobb kiönteni, de melóhelyen 15-20 kb. tenyérnyi méretű panelt is meg szoktam csinálni egy oldattal -
#170 Azt hazudja, hogy 3-5 perc.
Egyébként a már használt lötyit lehet még hasznosítani? -
#169 amúgy épp most néztem, a Conrad-nál elég frankó cuccokat árulnak, marató, fotózó készlet, stb -
#168 csak fémet mar, oldattól függően 5-30 perc szokott lenni, precíz fotózott, esetleg kétoldalas nyák-nál jobb a híg oldalt, hogy biztos ne kapjon alá
érdemes a vaskloridot melegíteni, esetleg buborékoltatni, áramoltatni, hogy egyenletesen marjon, én egy akváriumi légpumpát és fűtőtestet használtam erre :D -
#167 Nyah, vettem ezt-azt.
A maratóra ezt írták:
TN 150 gyorsmarató
Vas-klorid alapú alámaródást csökkenteó hatású ... (marketingduma)
van benne sósav meg vas III klorid
Ez egy egyszerű műanyagtálcát szétmar, vagy csak a fémre bukik? -
#166 pedig nem az, sima háztartási sósav, meg hidrogén-peroxid amit a fodrászok használnak szőkítésre vagy mi a francra :)
de bonyi, csak szeret alámarni, nagyon el kell találni az összetételt, próbamarás alap :) -
#165 na ja, ezért csak 'read only' :) -
#164 sósav + hidrogén-peroxid + víz
Elég durván hangzik ;) -
#163 Elég kihalt az a fórum ;) -
#162 egyébként -
#161 2 oldalas nyák bármelyik ilyen boltban kapható
filc csakis fekete alkoholos legyen
maratáshoz vasklorid szintén kapható ilyen boltokban, csak drága, én sósav + hidrogén-peroxid + víz keveréket használok, olcsóbb, viszont nagyon kényes, könnyen alámar (2 oldalasnál duplán veszélyes)
előhívó csak fotózásos eljárásnál kell, ami 2 oldalas nyáknál "egyszerűbb" megoldás, mint a kézi tervezős, de ahhoz kell egy szgépes tervező is (ajánlani tok, ha kell) -
#160 Két oldalas nyák lemezt hol lehetne szerezni, persze hozzá való cuccokkal? (filc, marató vagy előhívó [mittommikellhozzá] anyag, stb)
Lomex-nél néztem neten, de csak filc, meg a fentebb említett két cucc van a listán -
#159 milyen tokozású ? -
#158 a tranzisztoron honnan tudom megállapitani melyik 3 kivezetésből melyik melyik???????? -
#157 Nincs vkinek kapcsolása arról, hogy milyen trükkel lehet szimpla szekunderes trafóból kettős tápot csinálni ? -
#156 3 ! -
Borg #155 Bocs, most látom csak hogy ez egy kétszemélyes topik :D -
#154 Ne offolj, vagy moderátort hívok ! -
Borg #153 Geordi asszem rakott ilyent a hajtóműbe, amikor megfordította a hajótest polaritását :D -
#152 Hallott már vki beépített kondis rezonátorról ?? Egyik PIC-es tesztáramkörbe kéne olyan, ma hazafelé bementem az elektrós boltba, és ott még nem hallottak róla :DD -
#151 hova kell akkora ??? -
#150 m mega gondolom -
#149 ohm, kiloohm, megaohm ? -
#148 8,2 -
#147 hány ohmos ? -
#146 mit nem értesz ? 8,2 m ilyen nincs