1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
  • Tuvok #465
    Jaaa :)
    10, 16 és 24 A -es van, lomha, normál ill . gyors kioldású verzióban .
    Átlag háztartásokba a 16 A -es normál a legideálisabb, 6-800 HUF körül van .
  • repro
    jájj. ~10A+ akart lenni :)
    köszi átnézem ezeket is.
  • Tuvok #463
    alldatasheets.com
    datasheetcatalog.com

De hova a fenébe kell 100 A -es ??
    Azt tudod ugye, hogy 1 fázisra max 24 A -t enged az áramszolgáltató ?!
  • repro
    Hali!
    Hirtelen szükségem lenne egy alkatrész katalógusra, jobban mondva biztosítékokra (~100A).
    Datasheetarchive.com nem igazán jó, mert csak névre lehet keresni és ilyen nagy áramút nem is láttam.
    Tehát valami online kelene, mert sajna nemtudok kimozdulni itthonról.
  • Tuvok #461
    Jóval gyorsabb a mintavételezés, sokkal pontosabbak, esetleg automata skálásak, van rajtuk kapacitás, induktivitás, ß-mérő, frekimérő, kijelzőjük nagyobb, a védelem is biztosabb, rövidzár, hő, túlfesz, túláram védelem, stb ...
  • Tetsuo
    Csak azért kérdezem, mert talán veszek gyorsabbat, pontosabbat de lehet h olcsóbb lenne külön analóg áram- és feszmérőt venni?
  • Tetsuo
    A drágább multiműszerek mit tudnak? Nekem az 1ik legolcsóbb van, de nincs vele gondom. Persze nem mérek frekit, meg -sajna- rohadt lassú, de ezen kívül még mit tudnak a menőbb hordozható cuccok? Milyen védelem kell bele, bolondbiztos?
  • Tuvok #458
    A Maxwell név garancia a minőségre
    De így egy kép alapján sokat nem lehet megtudni róla, talán ennyi pénzért már érdemesebb auto-skálásat venni . Otthoni mókolós használatra viszont tökéletes, kinyírni szinte lehetetlen, de természetesen 2V DC állásban ne próbálj 220-at mérni :)
  • sunos
    Sziasztok
    Egy kis segítségre (tanácsra) lenne szügségem.
    Kinéztem magamnak egy látszatra elég ügyes és aránylag olcsó mérőműszert és esetleg ha vki használt már ilyent vagy tud mondani róla véleményt akkor megköszönném ugyanis a neten nem sok infot találok rola.
    Érdekelne, hogy van benne védelem esetleg memória meg ilyesmi ....
    http://www.dsp-system.hu/index.php?m=2100&K=&ak=&tid=2360&kerkif=&megnevben=&hivszamban=&leirasban=&kerar=&muvelet=&akmn=

Elöre köszönöm.
  • petyka2
    Csak vigyázz,a panelt nehogy elégesd-pláne ha többréteges...
  • RelakS
    nem rossz 5let. A cin úgyis 1-2 sec, mire megszilárdul, amíg benne tartom a pákát, addig a helyére is rakhatom egy fogóval.
  • petyka2
    Lakk alá,vagy a nyákon az smd ell.helyére az egyik oldalára tegyék cint-kicsit-a másik legyen cinmentes,melegitsd a cint,és told a helyére az ellenállást.
  • Tuvok #453
    passz, smd-t én hőfúvással szoktam csinálni
  • RelakS
    0805-ös smd ellenállást hogy érdemes beforrasztani? Értem ez alatt azt, hogy amíg az egyik oldalát rögzétem, addig mivel kéne lefogni? Rárakok egy könyvet, és ok?
  • RelakSfromhome
    Tök jó lenne ecsettel felihető fotolakk. Talán könyebben kezelhető lenne, mint a spré
  • RelakSfromhome
    "Nekem sikerult bikas maratot csinalni sosav-peroxiddal vasoxid nelkul is, viz nelkul. 3x3cm nyak 3mp alatt eleg gyors? Ugy kellett kikapni belole. Szoval viz kell bele, mert nagyobb nyaknal ettol tulzottan felforrosodna az egesz es lejonne a lakk. A pontos keveresi aranyt sajnos nem tudom, en is sacc/kb alapon csinaltam eddig (sporolva a peroxiddal)."

A post tulajának a neve az idők homályába vész
  • RelakSfromhome
    pill...
  • Tuvok #448
    vajon mivel csinálhatta :)
  • RelakSfromhome
    Megint eszembe jutott a terminalos csávó :D 3mp-es szintidő a maratásra :D
  • RelakSfromhome
    lehalok... Ilyen van is itthon
  • Tuvok #445
  • Tuvok #444
    persze, 120 forint egy dobozzal, színtiszta lúg, feloldod vízben oszt csá :)
  • RelakSfromhome
    mivan?! LEFOLYÓTISZTÍTÓ?!?!?!?!? Bemegyek a háztartásiba, kérek olyat, majd játszok?!

A vastag p20 nekem nem jött be. valahogy nem akar lemaródni (bár az is igaz, hogy már eléggé sötét volt a tn140 :) valahogy a tn120-at sokkal jobban tolerálta)
  • Tuvok #442
    panelt méretre vág
    ráköp 3-at a babona kedvéért
    csiszol, portalanít
    p20, jó vastagon
    melegít, majd hűt
    fotóz, 3 perc fóliára, 15 perc lapra, 2x8 W UV
    előhív lefolyótisztító lúggal
    marat vaskloridban
    lemos, beforraszt, lakkoz, örül
  • RelakSfromhome
    akkor ilyen sláfbortokban a te módszeredet is, ha lehetne ;)
  • Tuvok #440
    az egészet :)
  • RelakSfromhome
    hol?
  • Tuvok #438
    nagyon bonyolítod :)
  • RelakSfromhome
    Ehh, csak összehoztam azt a kibszott áramkört p20-szal :D

Amire rájöttem:
    Egy kis tn110, majd finom csiszolópapír, az esetleges port porpisztollyal leszedem
    kevés p20-at fújok a nyákra
    hajszárítóval ahogy csak egy kicsit is elterült a cucc, máris nekiesek
    25-30 perc megvilágítás pausz+5mm plexi mellett elég két darab 6w-os neonból
    ezután fél óra lötykölés tn150-ben (előtte tn110 nem árt)
    vízzel öblít, majd bele a tn160-ba

eddig jónak tűnik :)
  • RelakSfromhome
    Nem tudom, hogy hogyan sikerült :D
  • Tuvok #435
    grat
    kerüld az ilyet ;)
  • RelakSfromhome
    sikerült valami hihetetlent produkálnom: Előbb maródott ki az a nyákrész, ahol volt p20, mint ahol nem volt
  • Tuvok #433
    hö ?
    p20 megmelegít, panelt letakarít, meleg p20-szal lefúj, p20 félretesz, panelt megmelegít, aztán gyorsan lehűt
  • RelakS
    Szóval csináljak kétszersültet? Megmelegít, lefúj, megmelegít
  • Tuvok #431
    Nálunk van nyák melegítő "minikazán", abban szoktuk, terül nélküle is, de ha jó meleg, a panel is tiszta, akkor tükörsima és egyenletes lesz
  • RelakS
    Egyébként terül így is, mint a víz
  • RelakS
    Aham... És egy túlnyomásos flakont hogyan melegítsek?
  • Tuvok #428
    hogy jobban terüljön !
    előhívót ha melegíted, csak a lúg oldódik fel hamarabb
  • RelakS
    miért is? Egyébként arra gondoltam, hogy lefújom p20-al a nyákot (meg tn120-ra is letesztelem), amikor már megszáradt, bevágom a minisütőnkbe negyed órára. Ezután 30 perc uv alatt masszázs, majd a felmelegített előhívóban nem áztatás, csak megmártás.

Kiváncsi leszek a végeredényre :)

Egyébként kipróbáltam a dolgot sima papírral. Két óra maszírozás után szerintem tök jó lett volna a melegített előhívóval :)
  • Tuvok #426
    ne az előhívót forrald, hanem a p20-at !! ;))