91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Ma váltottam nemecsek_erno re. Már ha érdekel. Holnap ha minden igaz bástya_elvtárs leszek ,holnapután még nem tudom, ez az elfogysztott pálinkám mennyiségétől fog függni. -
Betly kollega!
Pár jó tanács. Ha előtted van valaki aki éppen támad egy ellent te meg mögöttük (főleg Fókával)és ellenálhatatlan vágyat érzel az enemi lelövésére akkor írd meg ,hogy az előtted haladó legyen szives kiválni ,hogy nyugodtan lövöldözhes ,ne pedig mögüle szórd az álldást mégpedig olyan formán ,mintha a kiskacsód görcsöt kapott volna és el sem akarja engedni azt a nyűves (ravaszt).:) Fusztráló egy érzés ám úgy harcolni,hogy mögüled minimum 4 huszas meg 2 kiskalesz folyamatosan szórja az álldást. Még jó hogy a célzásod csiszolásra szorul:D
Na de semmi baj ,lesz ez még jobb is:D -
Szepy2884 #26354 Á szóval te vagy Tazar? Hát ez pazar! :))) Én meg Szepy vagyok a lobby-n is, de ha valakinek eltérne a fórumos neve a lobby-n használttól az megoszthatná most itt. Csak hogy tudjuk ki hanyadán áll
-
istikovacs76 #26353 Szia spargarepa !
Na aggódj, vagyunk még néhányan, akik a vörös oldalt repülik:)
Igaz, én oda állok, ahol kevesebben vannak, de ez általában a vörös oldal, így én ott lövetem le magam. De én kb 50-50-ben vagyok itt, és ott. Sokan vannak, akik egy típusra "szakosodtak", pl csak 109-es, vagy csak fóka. Én mindennel repülök.
Tegnap a "kiváló" Hedhunters80th szeveren voltam, az nyitott. De jót lehet legalább szórakozni. Én do-335-el, mások spitIX, la73x20, i-185-el próbálkoztak. Ez a do-335 marha gyors. 9ezren simán elteker 500-al. A spit 9-es, itt már csak erőlködik, nem is tudott megfogni. Én viszont simán visszafordultam, és hála a fegyverzetnek egyből likvidáltam.
A sof-t nem szeretem, ott sok a lag. Helyette a ded1, ha már nyitott, vag a jg.oldies. Ha zárt, akkor a sov, vagy a ded3. -
spargarepa #26352 Én mostanában SoF on játszok, mert ritkán jutok el odáig h játsszak és teljesen kiestem a gyakorlatból, az erősebb szervereken csak lelődöznének folyamatosan ott meg legalább pár gépet le tudok szedni, de szerencsére a stealerkedés egész jól vissza van szorítva dobálnak ki néhány embert érte meg vulchingolásért is. És van valaki olyan a fórumon rajtam kívül aki mindkét oldalt repüli, főleg úgy hogy 70-30 arányban a vöröset, vagy a legtöbben a kék oldat részesítik előnyben? -
messerharcos #26351 Jaj, tegnap volt hasonló esetem, csendes óceáni mappon Kate torpedóvetővel repültem, amerikai hajókat kerestem, tengerszinten mentem, ezért 3-4 ezerről a wildcatek nem zuhantak nagyon rám, mig odaértem. Ki is szemelek egy rombolót, inditom is a szivart, elkezd lőni a légvédelem, a rombolót el is sülyesztettem, fordulok megyek haza. 3 wildcat rám is szakad, jön az első, lövöm lövöm mint őrült, el is füstöl, le is zuhan, mgkapom. Jön a második, egyik zero leszedi rólam, jön a harmadik, annak akármenyi golyó nem volt elég, de szarul célzott, mindenét belémlőtte, ezért vissza kelett fordulnia. Én nagyon megsebesültem, tök vörös volt minden, a gépnek füstölt és köhögött a motorja, folyt az üzemanyag, nem volt elevátor meg oldalkormány, csak csürő, de annak se maradt sok a felületéből ráadásul sebesült is voltam. Gondoltam, elrepülök a határig, lekapcsolom a motort, nyitok ívelőt, aztán nálunk lerakom vizre. A határvonalon volt a térkép szerint a gépem, mikor az üzemanyag vmiért belobbant, és mivel rohadt sebesült voltam, már nem lehetett ugrani, meg is haltam. Ha csak a pontokat nézzük, ha sikerül, 400 pont, ha kiugrok időben, 200 pont, de igy meg 40 pont:) -
Én nem szoktam figyelembe venni a navit és a futót. Ha a repterük közelében van, és látom, hogy le akar szállni, akkor nem lövöm. De egyébként meg ugorjon ki. Amikor előnyben vana, akkor "harc van", amikor ellőtte mindenét, vagy megsérült, akkor meg inkább hazamegy? No, az nem így működik :)
Tegnap az utolsó mapon (legalábbis nekem az utolsó :) ) Alessel akadtam össze 4000-en, volt kis magassági fölényem, rácsaptam kétszer, de nem volt hatásos találat. Harmadikra zuhanásból csak belassítottam mögé (nem volt más a közelben akkor). Kis forgolódás, lövöldözés, lekerültünk földközelbe, mire ellőttem a csűrőjét. Azonnal látni, hogy a géppel gond van, gondoltam kiugrik, én már minek lőjjem. Azért mögötte maradtam, erre lenyomta nullára, és indult haza... Nemtom mire számított, haverok sehol, ellenfél a 6 órában, neki meg vezethetetlen a gépe. Csetelni nem fogok, mert qrva nehézkes, de figyelmeztetésül ellőtem a gépe mellett. Semmi. Ekkor kérdezte Alex, hogy bírok-e vele. Hát, én sem akartam már tovább húzni, célkereszt a vezérsíkokra, és lelőttem. Valszeg a magasságija kapott, mert lapos szögben csapódott a tengerbe a parttól nem messze. Sokkal jobban jár, ha akkor ugrik, amikor tönkretették a gépét... -
Lysandus #26349 Kegyelemadás: változó, ernyőn azért ne lőjj le senkit. Nem elegáns.
Mondjuk Spitnek nem nagyon szoktak kegyelmezni, különösen a IXe-sorozatnak, vagy attól felfelé. :-)
De tényleg változó. Multkor battyogtam a harc felé, erre valaki (talán acid?) szólt hogy 12 órában ellen. Valahogy nem kapcsoltam, mondtam, hogy bombát viszek. Eltelt egy kis idő, nézelődtem, aztán két órában megláttam a Lavórt, amint épp üldözte a kék gépet. Most már összekaptam magam, eldobtam a bombát, oszt utána. Lőtávba értem, erre kifordul a vörös. Felhúzom, majd látom, hogy kirakja a navit, meg a futót, hogy ő most leszáll (pont a határon volt egy üres, fehér színnel jelölt kifutó). Őt speciel lelőttem, mer az nem pálya, hogy támad valakit, aztán megjelenik egy másik gép, ami kedvezőbb helyzetben van, ő meg meggondolja magát. -
Fürtös #26348 Na nekem sem ment nagyon tegnap....
Össz. két lelövésem volt a többi csak szerencsétlenkedés.
Fóka bz de egyszerűen nem éreztem az elétartást.
Lehet a messzert kellene erőltetni ezen a serveren? -
Lysandus #26347 Szia Tom!
1/3_vszd_Tazar vagyok a lobbyn.
(SG-re még a az Elder Scrolls sorozat miatt regisztráltam, úgyhogy itt ez maradt a nickem.) -
messerharcos #26346 Úhhhhhh, ez nem semmi, az ott fennlevő 20-30 emerből aznap,közvetlen egymásután 4-szer ugyanazt a srácot löttem le, szemből, oldalról, alulról, felülről....kezdő és mindig pont elém került, emlékszem, aztirta, enyielég nekem mára, sziasztok. angolul. Serencsétlen mindig velem futott össze..., ne ez volt a nagy mázlim oka, neki meg a nagy balcserencséé. -
messerharcos #26345 kár akkor hogy tegnap már nem mentem át rigára és hamar elmentem aludni 
Valoron voltam olyan 10-ig, az utsó 20 percben volt két halál melett 8 lövésem, iszonyat nyomtam, nagyon belejöttem
azután kelett volna mlg átmenni, szuper lett volna, a véremben volt nayon a játék, az elétartás, a csapkodás, egyszóval minden:)
no ma este jobban figyelek:) -
Én is mondtam Alexnek,hogy menjünk át a te ts-edre,de mondta,hogy jön Vari is,várjuk meg.Aztán meg elfelejtődött :) -
bettly #26343 es.......bettly, nekem se ment nagyon, de sok magyar pilotaval egyutt jobb kedvem volt -
Te milyen néven vagy Lobbyn? -
Pedig azok a Spitek ellen a G2 mesza fordulóharcban nem jó, a konstans körözgetésnél mindíg szívóágon voltam, amíg nem tudtam kicsit függőlegesbe vinni a játékot. LaGG3s4 vagy La5nél tényleg jobb, de itt a legutolsó mapon nem éreztem hogy német fölény lett volna planesetben. Inkább az összedolgozás számít, egy helyen volt mindenki, és hiába jöttek ők négyen, mindíg többen voltunk, mert a többi vörös másfelé mászkált. Dongók is egy TS-en, mi a másikon, szerintem teljesen jó volt így.
(Ja, Pogi. Nem azért nem megyek föl másik TS-re, mert bajom lenne bármivel/bárkivel, router beállítások miatt egyszerűen nem lép föl sehova (puma ts-re sem). Érthetetlen okból hozzám viszont tudnak csatlakozni, a netem elbírja, ezért maradtam sajáton). -
Jaja! a 77-esektől Dumbo úgy köszönt el hogy idézem: " rohadt csíter messzer" és kilépett.
-
Lysandus #26339 Ja, jó volt ma. Ahogy néztem a 77-esek ma mazohizmusból repültek. :-) De minden tiszteletem az övék! -
Háát srácok!
Ma este Rigán repültünk megint.Ki...ott jól éreztem magamat,rengeteg magyar pilóta volt fönn egyszerre(V.4_Alex,V.4_Glo,V.4_Rozsdás,V.4_Fürti,VO101_Tom,101/9_Helix,Acidrain,Rookie a végén meg még jött a 77-es század 4 tagja). Tegnap nagyon nem ment,valahogy nem éreztem,hamar abba is hagytam,de ez a mai valami fantasztikus volt. -
messerharcos #26337 Elnézést a helyesírásért, ha rossz, de most siettem. -
messerharcos #26336 Sziasztok! Tegnap repültem Pogival meg Gloval, Valoron először, aztán Rigán, de ez Valoron történt. Tapasztaltam egy érdekes jelenséget. Leszedtem egy spitet, kissé leapadt a lőszer, ezért hazaindultam, megyek hazafele, egyszercsak lövéseket hallok, k.va gyorsan leboritok, nézek hátra, mi lepett meg. Hát kérem semmi, biztosan körülnézzek, dsemmi, ennek ellenére továbbra is halatszanak a lövések, de semmi sincs a közelben, olyan kiskaliberü géppityuból szrmazó hang. Általában nem talált, látni nem láttam, csak halottam, azonban elkezdtem hallani hogy eltalál. És tényleg, ki is ütötte az egyik géppityumat az orron. Megyek tovább, látom ugyse tudok semmit se teni, később egyiköjük is megerősitette, őse lát semmit. Végül is megusztam a dolgot. Ti tapasztaltaok már hasonlót?
Am a stel killről, vmelyik nap nyomattam emilel, és üldöztem egy I-153-as csajkát, de miondig kifordult, azért én követtem, megpróbáltam csapkodni. Egyszercsak megfeledkezik rólam, éás függőlegesen emelkedik egy másik messerre, megált előttem a levegőben, puff, teliba, lekapom a szárnyát, megfüstölöm, pörögve átesve esik lefele, huzza a fütöt nincs felsőszárnya, erre mit ad isten, telibe ellövik előlem...
Nagyon sokszor tapasztalok kill stealt, előfordult velem is, hogy véletlen leszetem egy meglőtt gépet, de legalább egy sorryt megejtek. A shouldershoot vszont velem is sokszor meseik, egy csomószoir pont elém vágnak be zuhanásból, és belerepülnek a tüzembe, és én is hajlamos vagyok nagyitásból bámulni feszülten a revit, és rexlexből löni, ha ilyenkor kerül közém meg az ellenség közé, ált el is találom:S
Am kegyelemadásról mi a véleményetek? mert az első időkben, ha egy spitnek mondjuk ellőtem a motorját, megfordultam, és hagytam kényszerleszálni, de ahogy ezt megtettem, jött vki, és egy az egyben lelőtte előle, ezért ha más is van a környékemen, inkább a szárnyát is eszedem, elvileg kill stel az álló motorú gép is nem? am ugyanez van a földön levő kényszerleszállt géppel, gátlás nélkül lövik. Inkább lőjjem előbb le én, vagy hagyjam a francba, legyen meg az örömük. Jah, és mondjuk ha vki a mi repterünk támadja, és megfüstölik, akkor, miutn vulchingelni ment, nyugodtan szedjem le nem?
-
istikovacs76 #26335 Nem, nem nehezményeztem rád:) A múltkor a ded3-on, én lagg3-al voltam (tudod, abból kilátok:) ) a másik oldal meg 109 F/4-el, meg hasonlók. Addig forgolódtam, míg egy 101-es, már nem emlékszem a nevére elém került. Én alacsonyabban voltam, és gyorsabban mentem. Kicvsit igazítottam az irányzákon, és a109-esnek ellőttem a farkát. Kérdete is a srác, hová jutott a világ, hogy magayr lő magyart. mondtam neki, nem látok előre a 109-esből. egy másik, (talán glo) írta, hogy ki lehet abból látni:). Átmentem kéknek, de fél óráig csak néztem, hogy ki merre is van. Amiből jól látok ki, az a mustang, és a thunderbolt. Na, az tényleg jó ebből a szempontból. Igaz a múlkor a ded3-on vettem egy 190a9-est, két 30-assal, le is szedtem két tempestet.
Egyébként, lehet az én hülyeségem, de oda állok, ahol kevesebben vannak. (aztán meg szídom magam:) ) -
Szepy2884 #26334 miért mi volt előtte? -
Glo #26333 Azért a lengyel mentalitás is tükröződik sokszor :)
Tomek repült előttem Hurrival a kis mapon, Iar-ral állóra lőttem a mociját, nem volt elevatorja se, ment szép ívban lefele, kiengedte a futót.. mikor is vége lett a mapnak. Erre beírja, hogy Hehehe..
Mondom technikailag már hulla voltál, kiengedett futó, megadtad magad. A válasz: Persze, szerintem :D
Amúgy tényleg van valami ebben az X52 feelingben. Néha annyira ráérzek a célzásra, hogy ihajj. Múltkor kár, hogy nem vettem track-et, kb 500-ról eleresztettem egy 2mp-s piszkáló sorozatot, a Lagg-meg elpárolgott :) Nem tépek bele a rudder-be mikor meghúzom a joy-t mint az előzőnél. PErsze ettől még egy valag alkalommal mellé lövök meg lelőnek :D -
Jól mondod kollega:) Küldök neked privioben valamit. -
Tegnap este a Rigán nyomtuk a hutyutyut.
Messser, Tom, Pogi, 101/9-esek a kék oldalon, vörösöknél is pár magyar srác.
Rohadtul béna voltam, tán ha négy killem volt összesen 3 mapon.
Tommal egészen jól összedolgoztunk, az egyik körben Ő JU88 al bombázott, én adtam a kíséretet több kevesebb sikerrel.
A kék bázis fölött Spitfire navifénnyel lavírozott. Nem is lőttem rá, valamiért az maradt meg bennem, olyan gépre nem lövök, mivel vagy landol, vagy nem harcképes.
Tom mondta, hogy azért csinálja a Spites, mert azt hiszi, így nehezebben találják el.
Ráhagytam hagy menjen, erre látom, hogy navifény ki, és elkezdi vulcholni a kék repteret. Azt hittem a pofám leszakad.
Én ha már nem harcképes a Messzer mert öklömnyi lyukak vannak a szárnyon köhög a motor, és ígyis-úgyis ugranom kell, navifény mellé még a futót is ki szoktam rakni ugrás előtt, jelezve, hogy köszi elég volt.
Ehhez képes a múltkor még az ernyőn lógva is lelőttek.
-
Szepy2884 #26330 De csak azért ült vissza a Mig-3-ba mert F-15-öse nem volt. -
Glo #26329 Rigán is vannak abszolút gyökerek.. nem egyszer fordult elő mikor egyedül repültem, hogy 2-en kergettek egy La5-öt G2-vel, mondom nem megyek rájuk, leszedik.. lesüllyedtem egy Mig-re, mikor is az előző La5 rommá lőtte a gépemet..
A shoulder shooter-eket én is utálom, párszor annyira a revit lesik, hogy fel se tűnik nekik h előttük vagyok, és belém csúsznak. De ilyen előfordul akkor is ha egy TS-en vagyunk sokan, mert nem tudni, h az 5 La5-ből ki melyiket üldözi éppen.
Kill stealerek meg ott nem nagyon vannak, ha meg igen akkor becsúszik -300 pont, és kvittek vagyunk..
Amúgy azt vettem észre h Rigán elég kevés jó játékos van, inkább amatőrök járnak oda, akik azt hiszik h La5-ttel lefordulják a G2-t. És ötödszörre is azt hiszik.. meg tizedszerre. PErsze ha feljön egy-egy nagyobb név vörös oldalra akkor vannak izzadós meccsek, de ott alap az egymás iránti tisztelet. -
Lacusch69 #26328 Erre a legjobb a BGszerver volt (Szepy is tudja...
).
Ott volt olyan, hogy korai planeset: F4/G2-vel sz*pattuk őket, erre a BG-sek egyik "nagy embere" egyre újabb gépeket adott, természetesen csak magának. A végén már Lerchével jött...
Erre írom neki, hogy "Next time F-15 please".
Nagy röhögés, és visszaült MiG-3-ba... -
Lysandus #26327 Mi az ördög! Lukas barátunkat ezek szerint már kirúgták a 303-asoktól?
Nekem speciel cseh(vagy szlovák
) szerveren (nem a CZ_AH_DED-en) volt olyan élményem, hogy 42-es planesetnél bejött az egyik admin La-7-essel. Gondolom nem csípték a G2-et, de akkor is. Váltsanak inkább mapot...
-
Van mindenhol idióta.
Én speciel kedvelem a 302 es és 303 asokat.
Velük ,öröm a repülés,nagyon sokszor előfordult,hogy a sérült gépnek jó utat kivántam ,és persze fordítva is. Ott is van egy két érdekes arc de szemtanuja voltam amikor a többiek rászoltak,ha nem viselkedett .
És nem utolsó sorban ügyes játékosok is egyben. -
Szepy2884 #26325 Hülyék mindíg és mindenhol vannak és lesznek is. Egyszer 3 spit meg egy tempi kergette a fókám. A három spit nem ért utol, de a tempi kilőtte alólam a fókát. Ugrottam, és ernyőn lógva néztem, hogy a 3 spitből kettő hogyan lövi az égő gépem, a 3. pedig engem lőt le ernyőn. Gondolom nem kell mondanom, hogy szlovákok voltak egytől egyig... De tényleg néha a lengyelek is eléggé idióták tudnak lenni. Ezért is utáltam meg a WOE-t. -
Ezért mondom én, magadon segíts ne máson:)) Ő nyom egy refly-t:DD Szarni a sok idiótára ,csináld azt ami neked jó a többi nem érdekes,vagy ahogy NeghWar szokta mondani "Lőj le mindenkit ,aztán az ÚR kiválogatja" -
Szepy2884 #26323 Jaj dehogy vagy te béna és persze hogy nincs azzal baj, hogy valaki vörösnek megy. Ne magyarázzam már újra. Muhahát szoktam ezzel cukkolni, de ő legalább veszi a lapot.
Pl ott van Nuke. Ő példáúl szintén sokat repül a WC-n és olyannyira komolyan veszi a fairplay-t hogy ha kevés a vörös át is megy egyből. Én ha nagyon túlerőben vagyunk kékek, inkább kilépek a játékból átállás helyett.
Tényleg Nuke, hova lett a statod a serverről??? -
Lysandus #26322 Nem tudom, én Rigán mostanában friendly killel nyitok. De mi a fenét csináljak, amikor látom, hogy osztanak egy Zérót, az meg rángatja ide-oda, látja, hogy jövök Fókával, mint a gyorsvonat, erre pont akkor kezdi el rángatni a legjobban, amikor lőtávba érek. Persze, hogy kapott egy találatot. A másik lőtte darabokra, csak mivel őt leszedtem, nekem adta meg a fiendly killt. Egyébként ezt utálom a legjobban, amikor látják, hogy megyek segíteni energiafölényből, oszt akkor rántanak bele a botba egy q-rva nagyot, amikor a közelbe érek. Addig nem volt sürgős. A legjobb az, hogy ennek általában az a vége, hogy eldobom az energiát, hogy segíteni tudjak az idiótának, oszt pont mire elkoptatom, addigra lövik le 0 méteren, majd a spit IXe, vagy la-7-es helyben megfordul, és leszed engem is. Ilyenkor a ordítani tudnék.
-
Lysandus #26321 WC-én tényleg fura a vörös oldal. Egyszer engem lőtt le egy fickó, leszakadt a szárny, ugrottam. Lógok az ernyőn, erre jön egy másik és lelő. Ugyanis így ő kapta meg a killt. -
Lacusch69 #26320 Régebben sokat mentem a WarCloudson, de ez egyáltalán nem volt jellemző, ellenben a Valoron igen.
Nem tudom, hogy kik lehettek fent, a késői időpontot figyelembe véve talán amerikaiak meg távol-keletiek. A legtöbb s*ggfej ezek közül kerül ki (na azért néha a lengyelek és a csehek/szlovákok se semmik), de a WarCloudson eddig nagyon nagy százalékban betartotta mindenki az íratlan szabályokat... -
istikovacs76 #26319 Igen a vörösön, mert én "béna" vagyok, és abból látok ki. A 109-asből vagy a fókából semmit, lés a aszárny is marha sokat takar (nekem). Melelsleg nincs trackir-em sem, így a sima egérrel sasolok, márha tudok. Így a zártakon a "vörös"oldalon vagyok, de bombázóval is szoktam néha.
Igen a warcloud-on voltam, este 11 után Addig Ferivel (kfrerro) voltunk, a nyitott ded1-en. majd mikor elment, én átmentem a warcloudsra egy kicsit. (Feri nem szereti a zártat, de én sem néha, mikor fél óráig csak emelkedek, süllyedek, nézegetem a nagy semmit, aztán rámcsapnak és vége)
a ded3-on eddig nem láttam ilyen vérpisitséget, de még régen a csatornás zárton sem, így kicsit furcsa volt. A nyitottakan szoktak lenni ilyen stealerek, akik arra verik, hogy nekik mennyi pontjuk van. engem sokkal joban "lázba hoz", ha a bombázóval zuhanok a célra, mögöttem 3-4-ellen, aki lő, és már csak másodpercek vannak a szaros kis életemből, de a célt csak azért is meg kell semmisíteni (pl-A20-al, vagy B-17, He111, ju88). így, ha ledobtam a bombát, és enemy destroyed, akkor beülök, a 12,7-es mögé, és felveszem a harcot a vadászokkal:) -
Szepy2884 #26318 Jaj Laca, ismerhetnél már annyira, hogy kiérezd az iróniát a szavaimból. Vagy ha mégsem, direkt ott a smile.
A csipkelődés jogát pedig igen is fenntartom
-
Én akkor vísítok a röhögéstől,amikor látom,hogy az egyébként egy századhoz tartozó egy ts en lévő társaság egy emberként üldöz egy azaz 1 db ellent mintha a többi nem is létezne. Mert jó kettő rámegy ,de minek oda még négy?
És csodálkoznak ha lelővöldözik őket:)
Szepy.
Ez oldalfüggetlen. Van aki mindkét oldalon repked,és tök korrekt ,mi több jó is. Majd ha fent vagy lobbyn ,megkereslek és mutatok valamit.