Hunter

Sugárfegyver mikrohullámú sütőkből

Egy irányított mikrohullámú energiasugár igen tekintélyes pusztításra képes, és mint kiderült akár házilag is előállítható.

Barry Fox, veterán újságíró több mint 30 éve szemezgeti a világ legkülönösebb és legmeghökkentőbb szabadalmi beadványait, kiemelve a legizgalmasabb, legelképesztőbb vagy legelrettentőbb új ötleteit. Az elmúlt hónap egyik legfigyelemreméltóbb találmánya az "olcsó kereskedelmi magnetronok tömbjeiből felépített nagy energiájú mikrohullámú rendszer", ami gyakorlatilag egy irányított mikrohullámú energiasugár előállítására alkalmas készülék.

Egy ilyen sugár igen tekintélyes pusztításra képes. Az áramkörökben, vezetékekben magas feszültség indukálásával képes megsemmisíteni a különböző elektronikákat, gondoljunk csak a mikrohullámú sütőben felejtett fémevőeszköz szikrázására. Emellett egy ilyen sugárral megpörkölhetjük embertársaink bőrét, vagy felrobbanthatunk egy sebtében összedobott bombát, a sugár ugyanis kitűnően alkalmas instabil kémiai anyagok gerjesztésére.

A sugár létrehozásához többnyire egy 1 megawattos magnetronra van szükség, ami bizony nem gyerekjáték, akár méreteit, akár költségeit tekintjük, sőt egy ilyen szerkezethez már kell a vízhűtés is. Két találékony úriember az új-mexikói Albuquerque-ből kiagyalta a fentebb kivesézett energianyaláb egy viszonylag olcsó előállítási módját. Csupán egy vagon háztartási mikrohullámú sütő magnetronját kell kiszerelgetni, melyek energiái összegyűjtve egyetlen sugárba kovácsolhatók, sőt a feltalálók szerint mindez a gyakorlatban is megvalósíthetó.

A mikrohullámú magnetronok egy cső alakú alkatrésszel együtt kerülnek beszerelésre, utóbbi szabályozza a kimeneti jelet. Az elv szerint egy tömbbe körülbelül egy tucat magnetront sorakoztatunk egymás mellé, és egy kis fémlapot helyezünk el előttük, ami minden egyes cső energiájának egy részét visszavezeti a mellette fekvő nyílásába. Így a felfedezők számításai szerint az összes magnetron szinkronban rezeg. Egy 1 megawattos impulzus kibocsátására alkalmas mobil generátorhoz 300 darab, egyenként 1 kilowattos kereskedelmi termékre van szükség.

A Robert Parker Achenbach és Albert Lerma által az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalához benyújtott dokumentum részletesen ismerteti a nagy energiájú berendezés működési és összeszerelési elveit. Az egyetlen kérdés, vajon miért tesz közzé egy kormányhivatal egy olyan beadványt, ami bárki számára - beleértve az USA által mumusnak tekintett terroristákat - lehetővé teszi egy fegyverként is alkalmazható eszköz elkészítését?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gabor93 #36
    http://www.youtube.com/watch?v=1kYt3oXWso0&feature=related
    eladó EMP generátor
    [email protected]
    Ha valaki netalán érdekelne
  • DanyyX #35
    A mikrosütőkben pont hogy magnetron van és nem klystron. Utóbbit inkább a távközlésben/haditechnikában alkalmazzák...
  • windoki #34
    Nos Inotán már nem vesz ki semmilyen fűtő kezéből semmit ez a cucc, mivel az erőmű réges régen megszűnt.
    Tesla rulzzz.
  • halgatyó #33
    Máshogyan működnek. A Wikipedián rákeresel, ott részletesen le van írva.
    A klisztron olcsóbb.
  • Epikurosz #32
    Na, és végül sikerült megfékezni a közcsendháborítást? :-)
    Amúgy mi a különbség a klisztron és a magnetron között (csak pár keresetlen szóval)
  • halgatyó #31
    Ez már a sokadik találmányom, amit mások (jó sokan) már feltaláltak előttem, és ezzel a ténnyel egyszercsak szembesülök. Egy illúzióval kevesebb.
    Ha belegondolo, eléggé nyilvánvaló az ötlet. Nyilván mások se verték nagydobra az ilyen irányú ötleteiket.
    Én csak egyetlen mikrohullámú melegítőből kiszerelt klisztronnal és egy parabola-antennával képzeltem el. A szomszédok ordítozó tévéinek elnémítására, a falon keresztül. Egyetlen klisztront is lehetne néhány másodpercig erősen túljáratni, ez elég, és a villanyóra is bírná.

    Azt teljesen lehetetlennek tartom, hogy ezzel bárkit is "terrorizálni" lehetne. Uggyan!
  • kvp #30
    "Ilyent képzelt el Teszla Miklós ("halálsugár")."

    Nem teljesen. A szabadalmaban nyitott, aramlasi szivattyuval legmentesitett elektroncsoveket irt le energiaatvitelre. A rendszer frekvenciatartomanya az ionizalo sugarzasi tartomanyban van. (ezt o meg nem tudhatta, mivel akkor meg nem ismertek a jelenseget) Erdekes megemliteni hogy meg a sima audioerossitoi is eros rontgensugarzassal mukodtek, viszont mivel azt rontgen meg nem fedezte fel, ezert nem tudtak mitol egett meg az egyik aszisztense.

    Egyebkent a tesla altal leirt energiaatvitel (es 'ingyen energia' tokeletesen mukodik, mivel kello energiaju iranyitott sugarzassal at lehet lyukasztani a fold magnetoszferajat, es a bearamlo kozmikus sugarzast ki lehet hasznalni energiafejlesztesre. Hatranya hogy az elolenyekre halalos ez a sugarzas. (az elv ugyanaz mint egy atombomba emp-jevel hajtani egy specialis elektromos autot, mukodik de nem egeszseges) Ha tesla idejeben leteztek volna elektronikai rendszerek, tobb kilometeres korzetben mindent tonkretett volna egy-egy jol sikerult kiserlete. (igy csak egy kis generatort robbantott fel egyszer par kilometerre a labortol)

    A cikkben leirt 'talalmany' pedig nem uj. Ilyen mikrobol barkacsolt emp generatort mar a 80-as evekben bemutattak. Ez volt a 'szemetbol emp generatort' project. Vicces de nagy tavolsagra nem tul hatasos.
  • kiisb #29
    "...miért tesz közzé egy kormányhivatal egy olyan beadványt, ami bárki számára..."

    Na, azért, mert nem tudnak már mit kezdeni a sok leselejtezett mikróval, és így költséghatékonyan szabadulhatnak meg több tonna veszélyes hulladéktól. (Ali nem a zsír újat fogja megvenni, hanem a szemétbányából a kidobottat próbálja majd hasznosítani.)
  • DanyyX #28
    Ezek nem ritmusra rezegnek, hanem szinkronban :)

    Amúgy teljes mértékben folyamatos üzemre lettek kitalálv, mert pont folyamatos üzemben vannak hajtva :)
    Ha hozzátennénk egy elég nagy bonyolultságú áramkört, akkor akár az impulzusüzemet is meg lehetne oldani (nagyobb teljesítmény), de az ehhez szükséges kW teljesítményű kapcsolóüzemű tápokat elég nehéz lenne összebarkácsolni.

    A jelek keverése valóban elég nagy buktató ebben a megoldásban.

    Antennára nincs szükség, csak valami lesugárzórendszerre.
  • DanyyX #27
    A MAgnetron beüzemelésével Azért csak óvatosan. 5kV 0.75A annyira nem játék, meg a sugárzása sem. Ha tényleg be akarod üzemelni, akkor ne nagyon legyél vele egy helyiségben, amíg működik, meg ne kötözd félre a vezetékeket :)