36
  • gabor93
    #36
    http://www.youtube.com/watch?v=1kYt3oXWso0&feature=related
    eladó EMP generátor
    [email protected]
    Ha valaki netalán érdekelne
  • DanyyX
    #35
    A mikrosütőkben pont hogy magnetron van és nem klystron. Utóbbit inkább a távközlésben/haditechnikában alkalmazzák...
  • windoki
    #34
    Nos Inotán már nem vesz ki semmilyen fűtő kezéből semmit ez a cucc, mivel az erőmű réges régen megszűnt.
    Tesla rulzzz.
  • halgatyó
    #33
    Máshogyan működnek. A Wikipedián rákeresel, ott részletesen le van írva.
    A klisztron olcsóbb.
  • Epikurosz
    #32
    Na, és végül sikerült megfékezni a közcsendháborítást? :-)
    Amúgy mi a különbség a klisztron és a magnetron között (csak pár keresetlen szóval)
  • halgatyó
    #31
    Ez már a sokadik találmányom, amit mások (jó sokan) már feltaláltak előttem, és ezzel a ténnyel egyszercsak szembesülök. Egy illúzióval kevesebb.
    Ha belegondolo, eléggé nyilvánvaló az ötlet. Nyilván mások se verték nagydobra az ilyen irányú ötleteiket.
    Én csak egyetlen mikrohullámú melegítőből kiszerelt klisztronnal és egy parabola-antennával képzeltem el. A szomszédok ordítozó tévéinek elnémítására, a falon keresztül. Egyetlen klisztront is lehetne néhány másodpercig erősen túljáratni, ez elég, és a villanyóra is bírná.

    Azt teljesen lehetetlennek tartom, hogy ezzel bárkit is "terrorizálni" lehetne. Uggyan!
  • kvp
    #30
    "Ilyent képzelt el Teszla Miklós ("halálsugár")."

    Nem teljesen. A szabadalmaban nyitott, aramlasi szivattyuval legmentesitett elektroncsoveket irt le energiaatvitelre. A rendszer frekvenciatartomanya az ionizalo sugarzasi tartomanyban van. (ezt o meg nem tudhatta, mivel akkor meg nem ismertek a jelenseget) Erdekes megemliteni hogy meg a sima audioerossitoi is eros rontgensugarzassal mukodtek, viszont mivel azt rontgen meg nem fedezte fel, ezert nem tudtak mitol egett meg az egyik aszisztense.

    Egyebkent a tesla altal leirt energiaatvitel (es 'ingyen energia' tokeletesen mukodik, mivel kello energiaju iranyitott sugarzassal at lehet lyukasztani a fold magnetoszferajat, es a bearamlo kozmikus sugarzast ki lehet hasznalni energiafejlesztesre. Hatranya hogy az elolenyekre halalos ez a sugarzas. (az elv ugyanaz mint egy atombomba emp-jevel hajtani egy specialis elektromos autot, mukodik de nem egeszseges) Ha tesla idejeben leteztek volna elektronikai rendszerek, tobb kilometeres korzetben mindent tonkretett volna egy-egy jol sikerult kiserlete. (igy csak egy kis generatort robbantott fel egyszer par kilometerre a labortol)

    A cikkben leirt 'talalmany' pedig nem uj. Ilyen mikrobol barkacsolt emp generatort mar a 80-as evekben bemutattak. Ez volt a 'szemetbol emp generatort' project. Vicces de nagy tavolsagra nem tul hatasos.
  • kiisb
    #29
    "...miért tesz közzé egy kormányhivatal egy olyan beadványt, ami bárki számára..."

    Na, azért, mert nem tudnak már mit kezdeni a sok leselejtezett mikróval, és így költséghatékonyan szabadulhatnak meg több tonna veszélyes hulladéktól. (Ali nem a zsír újat fogja megvenni, hanem a szemétbányából a kidobottat próbálja majd hasznosítani.)
  • DanyyX
    #28
    Ezek nem ritmusra rezegnek, hanem szinkronban :)

    Amúgy teljes mértékben folyamatos üzemre lettek kitalálv, mert pont folyamatos üzemben vannak hajtva :)
    Ha hozzátennénk egy elég nagy bonyolultságú áramkört, akkor akár az impulzusüzemet is meg lehetne oldani (nagyobb teljesítmény), de az ehhez szükséges kW teljesítményű kapcsolóüzemű tápokat elég nehéz lenne összebarkácsolni.

    A jelek keverése valóban elég nagy buktató ebben a megoldásban.

    Antennára nincs szükség, csak valami lesugárzórendszerre.
  • DanyyX
    #27
    A MAgnetron beüzemelésével Azért csak óvatosan. 5kV 0.75A annyira nem játék, meg a sugárzása sem. Ha tényleg be akarod üzemelni, akkor ne nagyon legyél vele egy helyiségben, amíg működik, meg ne kötözd félre a vezetékeket :)
  • Epikurosz
    #26
    Különben nekem is van itthon egy szétszerelt mikró. A ventilátorát használtam fel, kánikulában a konyhában bekapcs, és szépen duruzsol.
    A magnetron újrahasznosítására eddig nem gondoltam, bár nem is tudom, hogy melyik lehet, de gondolom az, amelyik a gombostűket magához vonzza. Talán beüzemelem, és légyirtóként kipróbálom. :-)
  • Epikurosz
    #25
    Ez csak egy poén lehet.

    OFF
    Kedvenc együttesem a Radiátor, amelynek slágereit az UPC az ELŐFIZETŐK kérésére sugározza az éterbe, nap mint nap.
    Aszongya: Jöjj el, telefonember, jöjj és szerelj!
    Namármost, ha én előfizető vagyok, és ki kell hívni a szerelőt, az gáz a szolgáltatónak, nem? (Bár, elismerem, ha csak a telcsi beszerelése miatt jön ki, amit amúgy sajátkezűleg is el tudok végezni, mert csak be kell dugni a kábelt a modembe, esetleg van értelme.)
    OFF
  • jalsomm
    #24
    ezt itt alabb a nemreg megrendezett urlift versenyen hasznalta az egyik versenyzo team, mint mikrohullamu sugarzas forrast :) (www.spaceelevatorblog.com)
  • teddybear
    #23
    Igazad van, tévedtem. 375000W az nem 37.5kW hanem 375kW!

    Ebből viszont az következik, hogy a két generátor messze nem elég. Konténeres mobil erőmű kell, ami sokkal nehezebb.

    Viszont, ahogy nézem, még egy hibát ejtettem: az 1250 watt telj. felvétel 500 wattos kisugárzáshoz tartozik, tehát kétszer ennyi kell a 300x1kwatthoz. Nem 375kW, hanem 750kwatt!
  • asdefge
    #22
    Az ördög a részletekben lakozik...
    Ha még rezegne is egy ritmusra ez a sok magnetron, ami egyébként folyamatos üzeműre lett kitalálva, legalábbis a komoly cuccokhoz képest, azoknak a jelét még csak össze kéne valahogy nyalábolni. Szóval igen komoly tápvonalrendszer kéne hozzá. Meg antenna. Meg sugárzó.
    Akkor már egy hagyományos távirányítós bomba. Tisztább, szárazabb érzés :-)
  • Zsoldos
    #21
    5-osevel par ember beszerezne 1-2 nap alatt..
    egy fedoceggel meg instant
  • DanyyX
    #20
    Kis linkgyűjtemény:

    Klystron
    TWT - Travelling Wave Tube

    Magnetronok:
    Frequency range: 9350 to 9400MHz - Typical peak power output: 80kW
    Litton 4J50A magnetron, fixed tuned at 9375MHz +/- 30MHz. Heater 13.8V/3.4A, 23kV/28A generates a 250kW pulse output.

    Klystronok:
    CV3300D klystron
    EMI CV6001 reflex klystron

    TWT-k:
    CV6223 travelling wave tube
    EEV CV6023 / N1034S backward wave oscillator

    TR-cell, Peak output power: >580kW



    Ezek az eszközök a haditechnikában/híradástechnikában megszokottnak számítanak. Radarokban, távközlési antennákban fordulnak elő. Egy nagyobb teljesítményű lokátor önmagában is halálos dolog...
  • DanyyX
    #19
    375000W az nem 37.5kW hanem 375kW!

    Ekkora teljesítményt egyébként nem olyan bonyolult előállítani mobil aggregátorokkal. Használtunk már pl. 3x200A-es önjáró aggregátort, ami nem volt nagyobb egy teherautó pótkocsinál.

    Egyébként ez az ötlet tényleg baromság, mert lehet, hogy olcsók ezek az 1..2kW-os magnetronok, de ebből a büdös életben nem fognak összerakni egy olyan hangolt mikrohullámú kört, ami ekkora teljesítményt tudna lesugározni.

    A másik dolog meg az, hogy a hatásfok is annál jobban romlik, minél több eszközt használnak fel, mert ilyen magnetronokkal a fázishibák elkerülhetetlenek.

    A hadseregnek meg amúgy sem lenne szüksége ilyen megoldásokra, mert nekik nem kerül semmibe beszerezni nagy teljesítményű magnetronokat vagy klystronokat, esetleg TWT-ket.
  • teddybear
    #18
    Na, szóval csak nem hagyott nyugodni a dolog. Megnéztem a konyhában a régebbi mikróm adatlapját, és a következőket jegyeztem le:

    Felvett telj: 1250 watt
    kisugárzott telj: 500 watt

    Szóval a hatásfoka: 1250/500=40%

    Namármost: ha egy magnetront 5 kgm-nak veszünk, és a kiegészítő szerkezeteknek(tápvonalak, váz, vezetékek, tápegység, stb) a súlyát magnetrononként 2,5 kgm-nak veszük, akkor a sugárfegyver súlya 300x7,5=2250 kgm.

    Hát ezt nem mondanám épp könnyen hordozhatónak. Ehhez még kellene egy energiaforrás, amely 300x1250wattot tud leadni, azaz 375000 wattot. ez 37,5 kwatt.
    Ha jól emlékszem, a seregben rendszeresítve volt egy 16 kwattos generátor-utánfutó, kb 1,5 tonnás súllyal. Ebből legalább kettő kell, egy kissé felturbózva.

    A végeredmény: kell egy 3,5 tonnás teherautó a fegyvernek, ami maga után húz két egytengelyes utánfutót, naggyából 9 tonna önsúllyal.
  • M0rph3u5
    #17
    apróhirdetés: mikrosütőket vennék nagy tételben... :D :P
  • metaljesus
    #16
    na azért megnézném ahogy a terroristák átmennek vele a reptéri fémdetektoron :D
  • szombi
    #15
    Vagy azért engedték meg, hogy lekösse a terroristákat,
    így azok nem atomfegyverrel, hanem ezzel próbálkoznak... :)
  • teddybear
    #14
    "Az egyetlen kérdés, vajon miért tesz közzé egy kormányhivatal egy olyan beadványt, ami bárki számára - beleértve az USA által mumusnak tekintett terroristákat - lehetővé teszi egy fegyverként is alkalmazható eszköz elkészítését? "

    Nagyon egyszerű: a Szabadalmi Hivatal szakértői átnézték, és olyan blődségnek ítélték, hogy megjelenhetett.
  • teddybear
    #13
    "Hogy lesz 300kW-ból 1MW? "

    Sehogy.

    Ezért is mondtam, hogy ökörség az egész.
  • Emmegki
    #12
    "Egy 1 megawattos impulzus kibocsátására alkalmas mobil generátorhoz 300 darab, egyenként 1 kilowattos kereskedelmi termékre van szükség."

    Hogy lesz 300kW-ból 1MW? Vagy az lett volna eredetileg, hogy az 1MW-os magnetron sugarának az energiája kijön 300kW felhasználásával ( = jobb hatásfokú a több kicsi mint az egy nagy?)
  • rigidus
    #11
    <i>"Az egyetlen kérdés, vajon miért tesz közzé egy kormányhivatal egy olyan beadványt, ami bárki számára - beleértve az USA által mumusnak tekintett terroristákat - lehetővé teszi egy fegyverként is alkalmazható eszköz elkészítését?"</i>

    Ugyanazert, amiert szoftverszabadalmakat is elfogadnak Europaban: penzert.
  • Epikurosz
    #10
    Ilyent képzelt el Teszla Miklós ("halálsugár").
  • Emmegki
    #9
    Nem feltűnő, itthon se érdekelne senkit.
    A "Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön" mondat a fórumból a cikkbe vándorolt...
  • eke
    #8
    Hát akkor vesz valamilyen off short cég....
  • nearo
    #7
    Ez lol...
    "Az egyetlen kérdés, vajon miért tesz közzé egy kormányhivatal egy olyan beadványt, ami bárki számára - beleértve az USA által mumusnak tekintett terroristákat - lehetővé teszi egy fegyverként is alkalmazható eszköz elkészítését?"
    Asszem egy kicsit feltűnő lenne, ha egy magánszemély hirtelen vásárolna 300 db mikrót...
    A másik meg lehet, hogy elméletben működik, de gyakorlatban nehéz lenne összehozni egy működő ilyet.
  • UnnameD
    #6
    Úgy, hogy impulzusüzemben müködik. Hát, magnetronok nem mennek tökéletesen azonos frekvencián, így lehetetlen őket egy fázisban vezérelni. A másik az áramellátás lenne ,300 magnetronhoz tartozik egy egy trafó is, kondi is, meg dióda is. Egy sima magnetron is elég, ha valaki kísérletezős kedvü, vagy építsen lézert, sokkal több értelme van.
  • BiroAndras
    #5
    Nekem az nem egészen tiszta, hogy 300x1kW hogy lesz 1000kW.
  • teddybear
    #4
    Azért, mert színtiszta ökörség az egész.

    Ennyi magnetront összehangolni szinte lehetetlen, ráadásul egészen gazdaságtalan is. Nem véletlen, hogy a katonai radarokban,(mármint a régebbi típusokban) is csak egy adómagnetron található.

    300 magnetronhoz már valami komolyabb váz sem ártana, mert egy is úgy 3-4 kiló minimum. Nem lehetne könnyen hordozni, az biztos.

    Meg az energiafelvétel; Inotán kikapná a fűtő kezéből a lapátot!

    Annakidején, amikor a suliban rossz fát tettünk a tűzre, az Ofő mindíg röpdolit íratott velünk a tápvonalelméletből, általában igencsak 1,1 körüli osztályátlaggal...
    Kíváncsi lennék ezeknek a számításaira....
  • Steamhawk
    #3
    Most fuccsolt be nemrég Irakban a mikrohullámos tömegoszlató cucc...
    http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/lo/activedenial/
  • gyuri12
    #2
    na már tudom hogy mit kezdjek a régi mikrohullámú sütőnkel...
  • strogg
    #1
    hehehe. Fegyvertartási kell majd a mikróhoz? :DDDDDDDDD
    Vagy a'la piszkos harry: "most 5x sütöttem, vagy 6x?

    :D