Hunter

Csináld magad cirkálórakéta

Egy új-zélandi ezermester, akinek van némi affinitása a sugárhajtóművek iránt, egy cirkálórakétát épít hátsó udvarában kizárólag az Internetről beszerezhető alkatrészek és technológiai leírások alapján.

A 49 éves Bruce Simpson elindította saját "Csináld magad cirkálórakéta" című weboldalát, melyen kifejti, hogy az indíttatta a nem mindennapi szerkezet megépítésére, hogy az emberek szerint ez egy felettébb bonyolult feladat.
"Elhatároztam, megmutatom, hogy nem a vak világba beszélek, és mindössze 5000 dollárból megépítem a cirkálórakétát a garázsomban" - idézi weboldalát az ABC News.


Az úr, aki nagy rajongója a helyi "Junkyard Wars" című televíziós műsornak, melyben roncstelepről összeszedett anyagokból építenek gépeket, kissé katonásabbra fogta a dolgot, és a világhálón szeretné közzé tenni egy sugárhajtású rakéta megépítésének pontonkénti leírását, mely képes lenne otthonától 100 kilométerre repülni. Ez a rakéta egy kis méretű, mindössze 10 kilogramm tömegű robbanófejet hordozhat, nem kis nehézségeket okozva a radaroknak az észlelésben, az új-zélandi légierőnek pedig az elhárításban.

"Természetesen nem az a célom, hogy a terroristákat egy működő cirkálórakéta terveivel lássam el, hanem hogy bebizonyítsam egy nemzetnek fel kell készülnie az ilyen jellegű rafinált támadásokra saját határain belülről."

A The New Zealand Herald napilap jelentése szerint Simpson több más mellett rádióirányítót, globális pozícionáló felszerelést és egy repülésirányító rendszert hozott be országába anélkül, hogy bárki érdeklődését felkeltette volna az új-zélandi vámon.

"Tudunk a kezdeményezésről" - nyilatkozott a Védelmi Erők szóvivője a Reutersnek, azonban elzárkózott minden további kommentártól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anteris #25
    majd ezt is yol lelövi a MOSZAD, mint a Babilon-ágyú kanadai tervezőjét.
  • nenad #19
    beteg ez a csavo.
    Ez kb oly mint a tears of the sun c. film vege.
    valami ilyesmi:
    "a gonoszak gyozelmehez az is eleg hogy a jok tetlenul maradnaka"
    nevetseges.
    ezek sajat maguknak generalnak ellensegeket mutogatva a masikra.

    Ez a balfek pedig csak otleteket ad, ill. meg jobban huzza a feszkot.

    Eleg kiabrandito hogy a sok "okos"/"tudos" "ember" mindent tud csinalni csak embernek lenni nem.
  • Anteris #17
    a hajóromboló harpoon-okban destex van. Elég húzos anyag.
  • [HUN]PAStheLoD #13
    lol hát ebben mi a nagy szám? há most mondjam hogy én meg fúziós-hipertér kaput használok sulibajárásra? :DDD

    amúgy az a harpoon azé 500K mert 499K ból kihoznak egy rakás selejtet és az úccsó pont műxik!
  • nemcsakfél #11
    Egyesek már azt se tudják mit csináljanak jó dógukban! Ez borzasztó. Ahelyett hogy ebből a kicsit több mint 1 millió Ft értékből malmot építene, és lisztet őrölne, kenyeret sütne az éhező négereknek.
    A mi időnkben még a ródli volt a legveszélyesebb.
    Bush bácsi irán után új-zélandot fogja megtámadni, mert hogy a cirkáló rakéta veszélyezteti az usa biztonságát, és persze az ensz országait is.. :))
  • Anteris #9
    ez olyan, mint a gyógyszer. A múltkor felírt valamit nekem a doki, ami receptre volt 3 rongy körül, támogatással, aztán jó ha volt benne tíz szem összvissza. A fegyvereknél is meg kell fizetni a fejlesztés és a gyártás költségeit.
  • magyar ember 2 #5
    Ez jol kesz van. :D
  • Anteris #3
    nem rossz ahhoz képest, hogy egy Harpoon rakétának kb. 500.000.- dollár a beszerzési ára. Kérdés, hogy mit tud.
  • TheZsenyka #2
    Lassan kijönnek majd a home made ICBM-ek is :D