Ötvös Tibor

Torchlight II: Nagyobb, hosszabb - egyszerűen jobb

Az eredeti Torchlight kellemes meglepetést okozott az akció-RPG rajongóinak. A Runic alkotása ráadásul sikeres is lett, így nem volt meglepő, mikor bejelentették, hogy készül a második epizód is.

A Gamescomon Kölnben kint is volt a játék, melyen látszik, hogy a készítők odafigyeltek az első részt ért kritikákra. A Torchlight II-ben már nem csak egy dungeon lesz városonként, hanem sokkal kiterjedtebb világban kalandozhatnak a játékosok. A fejlesztők szerint teljesen nyitott világban, sokféle és egyedi kinézetű falvakban járhatunk és több ezer ellenfelet tehetünk el láb alól.Az előzetes hírekkel ellentétben a Torchlight II-ben nem lesz szükség valós pénzügyi tranzakciókra. A fejlesztők úgy döntöttek, hogy a játékkal együtt kiadnak egy mod-készítő készletet is, mellyel a rajongók ingyen készíthetnek saját pályákat és minden egyebet, melyet aztán feltölthetnek a netre is. A játék támogatja a LAN-módot is és így egyszerre maximum 8 játékos harcolhat a térképen.

Multis módok is lesznek természetesen és jó hír, hogy nem kell új karaktert indítani az online játékhoz. Beszállhatunk egy szerverre azzal a karakterrel, akit már jól feltápoltunk offline módban és a gép a szintünknek megfelelően állítja be a ránk támadó szörnyek szintjét is. Ha pedig csoportban játszunk, akkor mindig a leggyengébb karakter szintjét veszi alapul a program.Eddig az előre bejelentett négy karaktertípusból hármat mutattak be a fejlesztők, akiket azonban tetszőlegesen fejlesztgethetünk a kapott pontjainkból. De ha nem vagyunk elégedettek a fejlődéssel, akkor egy játékban vásárolt ital segítségével minden képességünket lenullázzuk és újra átgondolhatjuk a karakterünk fejlődését.

A Runic szerint a Torchlight II jóval hosszabb lesz, mint az elődje. És ha minden fő- és mellékküldetést kivégeztünk, akkor elkezdhetjük elölről a játékot ugyanazzal a karakterrel és a gép a megemelkedett szintünkhöz igazítja majd a szörnyeket is. Mivel ezúttal jóval több idő volt a tesztelésre, így a fejlesztők ígérete szerint a nehézség jóval kiegyensúlyozottabb lesz.

A Torchlight II elméletileg májusban jelent volna meg, de a Runic végül eltolta a premiert, de az idén biztosan megkapjuk a programot. A megjelenés után pedig kezdődik a Torchlight MMO fejlesztése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • sata75 #13
  LOL, főleg a stb-re kell helyezni a hangsúlyt...
 • n0k0m #12
  Azért túlszínezettből is van jó :P

  http://supergiantgames.com/site/wp-content/uploads/Bastion_092010_00041.jpg
  http://supergiantgames.com/site/wp-content/uploads/Bastion_092010_00011.jpg

  Ugyanaz a játékstílus, csak hangulatban és grafikailag (nem technikailag, hanem látványilag) rommá alázza torchlightot :P
 • Magiszter #11
  Tudom velem van a gond, de énnekem ez a rajzfilmes WOW-os grafika irtózatosan nem tetszik. Elnagyolt, túlszínezett és e miatt a beleélési faktor nálam kevesebb mint nulla. Pedig szívesen játszanék ilyen játékkal, csak ne WoW grafikával jelenjen meg. A multi meg úgy ahogy van nem érdekel.
 • Ender Wiggin #10
  "nem e drágábban"
  Micsoda nyelvi fordulat...:-)
 • n0k0m #9
  Diablo III/Torchlight 2 összehasonlításáról hiába vitatkoztok, amíg egyik sem jelent meg.

  De alapvetően az első részről az a véleményem, hogy kis túlzással nemtöbb egy monoton, autogenerált, multi nélküli, olcsó budget játéknál. Kb a demó idejére abszolút élveztem, de aztán a tartalom nagyon gyorsan elfogyott és unalomba fulladt. 10 dollárt megérte, de nemvolt annál több.

  Most a második résszel bekerül a multi, de mint előttem is említették, hogyha a gépeden van a karakter tárolva, akkor tényleg csak annyira lesz jó, hogy 2 szer végigjátszod pár haverral, aztán polc.

  Ha tippelnem kell előre, akkor (játékóra/)ár arányban is jobban fog Diablo III kijönni, ami egy AAA kategóriás játék, nem egy budget. És akkor még nemtudjuk, hogy Torchlight 2 nem e drágábban jelenik meg, mint elődje. Persze Blizzard is szétkúrhatja a Diablo III-at az üzleti modelljével (mondjuk 2 év alatt egy havi fizetést kellene beletolni).
 • Ender Wiggin #8
  "És ha minden fő- és mellékküldetést kivégeztünk, akkor elkezdhetjük elölről a játékot ugyanazzal a karakterrel és a gép a megemelkedett szintünkhöz igazítja majd a szörnyeket is."

  Az elsőben is volt ilyen. Elég undorító ötlet, hogy akármit csinálsz (99-es szintű voltam), a szörnyek egy pillanata alattt eltipornak.
 • plu604 #7
  Játszottál mindkét játékkal? Diablo II-vel és a Torchlight-tal is?
  Amíg nekem a torchlight egy idő után agyatlan kattintgatássá változott, unalmas és mondoton lett, a sztorija a kanyarban nem volt, addig a Diablo II-t legalább fél tucatszor végig vittem mindhárom nehézségi fokozaton, akár magamban akár haverokkal plusz hónapokra lekötött a Battle.net-es multiplayer móka.
 • fergusonpapa #6
  jaja gépigény alacsony,szépek az efektek,hangulatos és jók a zenék is :)

  nem véletlen jopár ex diaablos csinálja ;)
 • Terence007 #5
  Lokker: No comment..

  Tényleg jó kis játék a Torchlight és aki már nem bírja ki az eltöltheti vele az időt a Diablo III-ig.
 • Lokker #4
  Lesz utána egy hármas, gagyi skill rendszer, +1 felesleges nehézségi fokozat, a kettőből megismert karakterek kicsit átdolgozva, magasabb rendszerkövetelmény, stb.