Ötvös Tibor

Raven's Cry - a kalózos kaland

Az idei E3-on mutatkozott be a Topware új kalandjátéka, mely a Raven's Cry címet viseli és a Disney által lelőtt Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned okozta űrt kívánja majd betölteni.

A játék ugyanis egy XVII. században játszódó akció-kaland lesz, mely a Karib-tengeri térségben játszódik és ebből adódóan kalózok lesznek a főszereplői. A Raven's Cry azonban más oldalról közelíti meg a témát, hiszen izometrikus megvalósítást alkalmaz majd és bőven akadnak majd benne RPG elemek is.



A játék főhőse Christopher Raven, akinek családját kalózok mészárolták le, bal kezét pedig mintegy trófeaként levágták. Raven azóta felnőtt, bal kezén kampó van és bár ő is a kalózok életpályáját választotta, de csak a bosszú hajtja. A játékban lehetőségünk lesz számos harcot megvívni a konkurens kalózokkal és az arra látogató hajók, kereskedelmi flották személyzetével is. Hajónkat folyamatosan fejleszthetjük, melynek köszönhetően egyre nagyobb esélyekkel indulhatunk tengeri csatákba.

A fejlesztők szerint lehetőségünk lesz ko-op játékra is és fontos szerepet kapnak majd a döntéseink is, hiszen ennek köszönhetően ítélnek majd meg a többiek. Például ha sokat rabolgatunk, akkor nő a körözöttségi szintünk és ha partra szállunk, akkor ott bizony még a légy is megáll a levegőben a félelemtől. Jófiúk viszont semmi esetre sem lehetünk, hiszen Raven egy kalóz. Tulajdonképpen csak két gonosz megoldás közül választhatunk, ami jó ötlet.

A Raven's Cry elég jónak tűnik és a kiadó múltját tekintve (Gorky 17 vagy Two Worlds sorozat) bízhatunk abban, hogy a jövő júniusban megjelenő játék méltó lesz a klasszikusokhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)