Ötvös Tibor

Tündéri kaland lesz a Faery: Legends of Avalon

Érdekes próbálkozásnak tűnik a Spiders berkeiben készülődő Faery: Legends of Avalon, mely egy körökre osztott akció-RPG lesz és tündéreket irányítva kell rendet teremtenünk kicsiny világunkban.

A csak letölthető formában elérhető programban egy férfi vagy női tündért irányítva kell megtudnunk, hogy mi baj Avalon világában. A sztori szerint ugyanis az egykoron szép és színes birodalomban, ahol emberek és tündék békében éltek egymás mellett felütötte fejét a gonoszság és romlást hozott a világra.

Avalon számos európai mitológiából merít, így kalandunk során eljuthatunk a Világfához és találkozhatunk a Bolygó Hollandival is. Kalandunkat egy ellenkező nemű társunk társaságában kezdjük el és apró szárnyainknak köszönhetően szabadon repkedhetünk a világban. A történet során összesen 6 olyan karakterrel találkozunk, akik csatlakozni kívánnak kicsiny mentőakciónkhoz, de a csapatban egyszerre csak hárman lehetünk. Ráadásul ebből csak kettőt változtathatunk, hiszen a sztori elején megalkotott főhősünk állandó tag lesz.



Fontos kiemelni, hogy a fejlesztők elmondása szerint minden befolyással lesz a történet végkimenetelére. Azt azért elismerik, hogy egy letölthető címtől nem szabad BioWare szintű mélységeket várni, de azért nem mindegy, hogyan beszélünk a nem játszható karakterekkel. A válaszaink alapján lehetünk pozitív vagy negatív hatással az illetőre és ezeket a program elmenti magának.

Ennek alapján összesen három befejezéssel bír a Faery: Legends of Avalon, melyek közül ezen válaszaink illetve döntéseink alapján "sorsol" a program. De az sem mindegy, hogyan hajtunk végre egy-egy küldetést. A Világfát megmenthetjük úgy is, hogy karakterünkkel módszeresen kiírtunk minden ellenfelet, de akár a hangyák élére állva is vezethetjük a támadást.



Érdekel a játék?
(Összesen 233 szavazat)
  • Igen
    76 % (176 szavazat)
  • Nem
    20 % (46 szavazat)
A harc körökre osztva zajlik és minden sikeres csata (és küldetés) után tapasztalati pontokat kapunk. Lesz egy alap támadásunk, de lesznek támadó illetve védekező varázslataink is. Egy körben három támadási lehetőségünk lesz. Természetesen fejleszthetjük karakterünket és a különböző képességek, új fegyverek illetve páncélok külsőleg is megváltoztatják őt, így a végén az eredetitől teljesen eltérő kinézetű tündérrel fejezhetjük be a kalandot.

A világ is nagyon változatos lesz. Egyik pillanatban még egy, a perzsákra jellemző városban repkedünk, majd utána az óceán felett üldözzük a Bolygó Hollandi hajóját. Természetesen minden méretarányos és mi, kis tündérként szabadon repkedhetünk ki-be a hajó ablakain illetve a különböző teremtmények mellett.

A Spiders elmondása szerint a Faery: Legends of Avalon 14-15 órányi tiszta játékidőt kínál és már jövő hónap közepétől elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!