Ötvös Tibor

Csak jövőre jön a Risen 2: Dark Waters

A Piranha Bytes a Gothic sorozat "elvesztése" után úgy döntött, hogy egy új sorozatot indít útjára, mely szintén egy akció-RPG lesz. Ez lett a Risen, mely elég szépen szerepelt mind a kritikusoknál mind pedig a kasszáknál - legalábbis a Gothic negyedik részét megverte.

Ettől még a játék nem sikerült tökéletesre, de a folytatás ténye már az első rész megjelenése után biztossá vált. Az azonban már nagyobb meglepetést okozott, hogy a Risen 2: Dark Waters címet kapott résszel nagyot változtatnak a játék világán és szinte mindenen a fejlesztők. Őszintén szólva a döntés valahol logikusnak tűnt, hiszen rengeteg középkori fantasy RPG van a piacon és ezért nehéz már újat mutatni ebben a stílusban.



Épp így gondolhatta a Piranha Bytes és - valószínű a Karib-tenger kalózai miatt elindult kalózmánia miatt - a Risen 2: Dark Waters már a kalózok világába viszi el a rajongókat. Ez annyit jelent, hogy nincsenek pajzsok, nyilak, íjjak és tűzgolyók sem. Ám helyette kapunk egy kalózhajót (melyet sajnos nem irányíthatunk), legénységet, pisztolyokat. És természetesen ágyúkat, melyekkel megkeseríthetjük az ellenfeleink életét.

Az első résszel ellentétben a Risen 2: Dark Waters már sokkal világosabb lesz. Szinte folyamatosan süt a nap és minden helyszínen így lesz - sötét helyekre alig-alig jutunk el. A játék elején Caldera városából indulunk, mely az utolsó, emberek lakta város. A világ többi részét ugyanis elpusztították a szörnyek és mivel Caldera nem alkalmas földművelésre, így minden bevételüket az ide érkező hajókkal való kereskedelemből szerint.



Így jutunk ide mi is. Először meg kell védenünk egy hajót a rá támadó szörnyektől, majd ezen a hajón kezdjük el szolgálatunkat és indulunk el a kalózok ranglétráján. A történet többi részéről - azaz karakterünk motivációiról és a fő gonosz szándékairól - még nem tudunk semmit, de még van időnk megszerezni eme információkat. A Risen 2: Dark Waters ugyanis 2012 első félévében jelenik csak meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lollerka #3
    csak nem tudom h ez tenyleg risen 2 lesz e ugyanis mindig megvolt a gothicokban a 3 frakcio:D melee mage es a keverek, itt h oldjak meg, lesznek e profok mint volt gothic 2 ben. Legjobban az tetszett a jatekaikban h kuldizni kellett h felvegyenek maguk koze, de h itt csak 1 hajo lesz nem lesz eleg uncsi, vagy lehet nem akarjak h 3* vegigvigyek:D

    ennek ellenere eleg várós:P
  • Broafka #2
    HARRR, csak miért jövőre jön :(
  • Kopiati #1
    Ezer kartács és ágyúgolyó! Piranha Byteos srácok értenek a bugos de rohadt jó játékok készítéséhez, váró listán fent van az biztos.