Ötvös Tibor

Az első Mass Effect 3 információk


A tegnap megjelent Game Informer borító után végre valódi információk is napvilágot láttak a Mass Effect harmadik részéből. A következőkben a történettel kapcsolatos tényeket írunk le, így aki ezt nem szeretné megismerni, az ugorjon két bekezdést.

A sztori a Mass Effect 2 utolsó DLC-jének, az Arrivalnak eseményeit követi. Épp ezért Shepard parancsnok a földi parancsnokság ítélőszéke előtt áll és a tárgyalás közben a Reaperek elkezdik a Föld invázióját. Ráadásul a Cerberus, az a titokzatos csoportosulás, mely életre keltette hősünket szintén vadászik Shepardra és meg akarják ölni. Az Illusive Man pedig kulcsfontosságú szerepet kap majd a Mass Effect 3 cselekményében.

Számos ismerős arc is visszatér a csapatunkba, így újra az oldalunkon harcol Garrus, Liara és - a Mass Effect első részében hozott döntésünk alapján - Kaiden vagy Ashley. Visszatér még Wrex, Mordin, Legion és Anderson, de őket nem választhatjuk be a csapatunkba.


Aki most először találkozik majd a sorozattal, annak lesz egy "Ami eddig történt" összefoglaló a játék indításakor, melyet egy interaktív képregény formájában tárul majd a játékosok elé. Itt meg is kell hoznunk azokat a döntéseket, melyeket - új játékos révén - a mentésünk nem tartalmaz, ami nagyon jó ötlet. A Mass Effect 3 többféle befejezéssel rendelkezik majd és ezek kimenetele attól függ, hogy hogyan játszottuk végig a programot és kiket választottunk be a csapatba.

Miközben a játékmenet nem tér vissza az első rész hangsúlyosabb RPG elemeket felvonultató megoldásaihoz, de a Mass Effect 3-ban nagyobb szabadságot kapunk majd a karakterünk képességeinek fejlesztésében, mint a második epizódban. A fegyverek többségét már láthattuk a második részben, de több módosítást végezhetünk el rajtuk.

Minden karakterosztály adott számú fegyvert hordhat magánál - kivéve a katonát, aki végtelen mennyiségű puskát vihet magával. A BioWare véget vetett a multival kapcsolatos spekulációknak is. A csapat bejelentette, hogy a Mass Effect 3-ban nem lesz multis rész, vagyis marad az egyszemélyes csata.

A Mass Effect 3 év végén jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mochee #22
    "a játékmenet nem tér vissza az első rész hangsúlyosabb RPG elemeket felvonultató megoldásaihoz"

    Köszönjük BioWare! Elbasztátok a Dragon Age 2-t, és most kiderül, hogy ismételten nem kapunk egy normális szerepjátékot.
  • cateran #21
    Ez eddig okes, de az atalakulas mentalis leepulessel jar (lasd 1. reszben Saren kiserleti eredmenyei, illetve Mordin fejtegetese a 2. reszben) Ugyhogy atalalakulas utan biztosan nem epithette a Protean/Collector bagazs, leven, hogy agyilag 1 budos zokni szintjen mozogtak.
    (amugy en is ezt irtam az elozo postomban..a collectorsok valaha proteaiak voltak, akik indoctrinated lettek, "hala" a reaperseknek)
  • Risu Führer #20
    én azt vettem ki a játékból hogy a collectorok átalakított protiánok akiket a reaperek alakítottak át.tehát a collector bázis egy protián bázis amit már az átalakulásuk után építettek.
  • Sir Cryalot #19
    Ebben az a jó, kimeneteltől függetlenül megfogja kapni a magáét a bojówer

    (Teljesen lenullázták a sorozatot szvsz)
  • cateran #18
    Hehe ez nem igy mukodik:) (csak hogy vitatkozzak kicsit:))
    Mordin elmondja a jatekban, hogy a kutatasai eredmenyekeppen rajott, hogy mi tortent a proteaiakkal. Nem haltak ki, 1 reszuket a reapersek felhasznaltak. Az indoctrinated proteaiak felig gep, felig szerves lenyekke valtak az evezredek alatt.Fokozatosan cserelodtek a "felesleges" szervek bennuk, illetve genetikailag is modosultak.Azert nem vagyok benne biztos, milyen bazis volt, mert ugyan a collectorsok hasznaltak (es eppen lehet, hogy meg proteaikent, hatalmuk csucsan epitettek),de eleg durva technologia kell, hogy a galaxismagban legyen 1 bazis (a leiras szerint fekete lyukak es novak elegye)Az meg kiderul, hogy a mass relayeket sem ok epitettek, hanem a reapersek, Citadellel egyetemben
  • Risu Führer #17
    Az egy Collector bázis volt.a Reaperek csak megszállták a vezetőjüket és amikor a végén lenyomod a bombát akkor kiszáll a reaper a vezetőből és hagyja meghalni.
  • blessyou #16
    Csak annyi a különbség, hogy itt most minden osztály képes az összes fegyvert használni, viszont csak korlátozott számút vihetnek magukkal.
  • blessyou #15
    "Minden karakterosztály adott számú fegyvert hordhat magánál - kivéve a katonát, aki végtelen mennyiségű puskát vihet magával."

    Nem végtelen mennyiségű puskát vihet magával, hanem az összes fegyvertípust képes használni (hasonlóan a második részhez, ott csak géppisztoly nem lehetett), ellenben a többi osztállyal.
  • cateran #14
    Kedves, hogy megmagyarazod, de talan a Bioware emberkekkel beszeld meg akik ilyenre irtak meg a 2. reszt...a bazis felrobbantas utan -ha folytatod a jatekot- utalnak ra, hogy mostantol a Cerberus uldozni fogja Shepardot...(amugy elarulom, azert mert a bazis tanulmanyozasaval - az Illusive Man szerint- az emberiseg (de foleg a Cerberus) technologialag elonybe kerulne a tobbi fajjal szemben (nagyvonaluan kihagyja a szamitasbol, hogy Reapercuccok kozeleben a zemberek megzakkannak es Reaper hivokke valnak -Indoctrinated-...)
    Bar az is igaz -jut eszembe- hogy az a bazis Collector volt (vagy Reaper?) Vagy fele-fele?:S
  • tcpip2 #13
    "Elvileg a Cerberus akkor uldozi, ha spoiler A 2 resz vegen elpusztitottad a reaper bazist." - logikus is lehetne, de az illusive man fő jellemzője - ahogy bemutatták - nem az érzelgősség, hanem hideg, számító logika volt. Ha igaz a "mindent az emberiség érdekében" duma amit előadott, akkor csak ezért nem szabadna Shep-et üldöznie. Hiszen a bázist nem csinálhatja vissza, és Shep ezután is hasznot jelent az emberiségnek, hisz "Egy hős. Egy nyavajás ikon..." vagy hogy is mondták a 2. rész elején. A halálán az emberiség sokat vesztene, és ő a bosszún kívül semmit nem nyerne. (Gondolom én az eddigi infók alapján. De majd kiderül, ha kijön :D)