Ötvös Tibor

Extrák nélkül jön a PC-s Fable III

Kisebb meglepetést okozott az egyébként mindenképpen örömteli bejelentés, hogy a Lionhead Studios PC-re is kiadja a nagysikerű Fable sorozat harmadik részét. Tegnap Peter Molyneux pár részletbe is beavatta a számítógépes változat iránt érdeklődő újságírókat.

Az utolsó Fable játék PC-n a 2005-ös Fable: The Lost Chapters volt, majd a második rész elkerülte a számítógépes játékosokat. A harmadik epizód viszont jön, de azért kevesebb tartalommal, mint az X360 verzió. Molyneux szerint "a PC-s változat már a játék fejlesztésének kezdetén felmerült és eldöntött tény volt, hogy a konzolos változatokkal egy időben jelenik meg".

"Azonban nem egy szimpla portot terveztünk, hanem egy önálló játékot és ezért egyszerre haladtunk a két verzióval. És épp ezért jelen állás szerint sikerül tartani a megjelenési terveket, mely szerint a két kiadás egyszerre jelenjen meg és ne kelljen heteket-hónapokat várni a számítógépes változatra."



"A PC-s változat a megszokott irányítási metódussal készült és így a karakterünket az egérrel tudjuk majd vezérelni. De semmi extra tartalommal nem készülünk a számítógépes játékosoknak, egy az egyben az X360-as változatot kapják kézhez ők is. Ezzel együtt jár, hogy a DLC-k és a konzolos Collector's Edition extrái a jelenlegi tervek szerint letölthető tartalmakként lesznek majd elérhetők."

Aki esetleg azon dühöngött, hogy a második rész nem jött ki PC-re, az kicsit megnyugodhat. Molyneux szerint ugyanis a Fable III egy teljesen különálló történetet mesél majd el és az is pontosan érteni fogja az eseményeket, aki nem ismeri az elődöket. Rossz hír viszont, hogy nem lesz lehetőség az úgynevezett "cross-platform gamingre" vagyis konzolosok és PC-sek nem játszhatnak egymás szerverein, pedig ez egy korábbi ígéret volt.

"A mozgásérzékelős irányítás lehetősége is kimarad, hiszen a Natal kifejezetten X360-ra van megtervezve és ezért nem lehetséges eme rendszert átvinni PC-re." A Fable III az E3-on is kint lesz, a játék pedig év végén jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jagdgeschwader #13
    Mégis ki foglalkozik Dragon Age 2 szerű fasságokkal, mikor jön a Fable 3?
  • vasziszdasz #12
    Ilyen szar konzol porttól mit vársz, eladási rekordot? A konzolos minőség pc-n a freeware kategória szintje, ezért nem jár pénz.

    De felesleges is ilyen fasságokkal foglalkozni mint a Fable, mikor jön a Dragon Age 2.
  • vasziszdasz #11
    Nem baj, legalább nem kell letölteni (megvenni meg pláne). Így is több jó játék jön ki mint amennyit végig tudnék játszani. Hulladékból meg nem kell a dömping.
  • vasziszdasz #10
    Úgy értik: nem képesek megoldani ezt az egyszerű feladatot se. :)
  • bippo #9
    Amúgy az első is elég konzolport-szagú volt, mégsem volt vele semmi baj.
    Mondom, örüljünk, hogy legalább jön, ha már kimaradt a 2-es.
  • Skynet #8
    Azért hogy milliónyi ember lewarezolja,és párezer ember megvegye pc-n mit vársz. Minőséget?:)
    Még ha azt mondták volna hogy extragiga grafikával tonnányi extrával jön,akkor sem lenne pc-n 10ből 2 ember aki megvenné...
  • DeviloftheHell #7
    kettöt hol hagyják?
  • wednes #6
    Igen, de ha minden igaz itt egyszerre folyik a fejlesztés, egyszerre is fog megjelenni, tehát muszáj, hogy elkülönüljenek egymástól. Igen, sok játéknál van a gyenge port minősége, de ott már a rég megjelent konzol játékot portolták.
  • Magiszter #5
    Én a kiemelt mondatból inkább azt szűrtem le hogy benyomják az XboX360 to PC konverterbe a játékot és 30 perc múlva kiírják DVD-re amit kaptak majd "Nesztek PC-sek, itt ez a remek játék!". Aztán ha háborgunk hogy "Pfujj sz@r konzol port!", akkor majd visszakapjuk hogy "Nem jön több rész PC-re mert nem tudják értékelni amit értük teszünk." vagy a szokásos kalózos duma.
    Már félek hogy mi lesz itt.
  • bippo #4
    Legalább jön. Ez is nagy szó.