Ötvös Tibor

Saw II: Flesh & Blood - a gore rajongók fellegvára

A tavaly megjelent Saw: The Video Game elég nyögvenyelősen született meg. Ez már csak azért is meglepő, mert a Fűrész mozifilm továbbra is óriási népszerűségnek örvend a mozilátogatók körében és sokan azt hihették, hogy egy adaptációért majd sorban állnak a kiadók.

Nos, ez - finoman szólva - nem így történt és a fejlesztő Brash Entertainment majdnem rá is ment erre. De végül a Konami segítő kezet nyújtott és csak megjelenhetett a program - ami elég gyengére sikeredett. A Fűrész-hangulat megvolt, de a rémes harcrendszer miatt sokak félretették a játékot és soha többé nem vették elő.A második részre - mely a keresztségben a Saw II: Flesh & Blood nevet kapta - épp ezért már jóval kevesebben voltak kíváncsiak. Pedig az első részben is segédkező Zombie Studios az égre-földre esküdözött, hogy kijavítja a felemlegetett hibákat. És lám, valóban így lett. A Saw II: Flesh & Blood ugyan még közel sem tökéletes, de mérföldeket ver az elődjére.

A játék főhőse az első részben raboskodó Tapp felügyelő fia, Michael, aki kénytelen édesapja nyomdokaiba lépni és számos Jigsaw (azért sem Fűrész) csapdát túlélni. A történet ezúttal sem a játék erőssége, de ez most kivételesen nem bánjuk. A lényeget úgyis a csapdák jelentik, amiből pedig akad majd bőven.Tetszett a játék?
(Összesen 126 szavazat)
 • Igen
  47 % (59 szavazat)
 • Nem
  44 % (56 szavazat)
Elsőnek itt vannak mindjárt az elődből ismerős ajtóra szerelt shotgunok és óriás bárdok, melyek bármikor lesújthatnak ránk. Ezeket csak a megadott gombok gyors lenyomásával kerülhetjük el. A csapdák azonban lényegesen agyafúrtabbakra sikeredtek, mint az első részben és számos puzzle is vár ránk - már rögtön az elején.

A harcokon is változtattak. Az első részben emlékezetes volt, hogy a karakterünk iszonyatosan lassan reagált egy-egy gombnyomásra és mire előkészült az ütésre, már pépesre verték az orrát. A fejlesztők ezért inkább váltottak és a második részben már minden harc egy QTE (azaz a felvillanó gombokat kell a megfelelő időben lenyomni). Hogy ez jó vagy rossz, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre így sokkal könnyebben győzhetjük le "ellenfeleinket".Apropó ellenfelek. A játék már az elején felhívja a figyelmet egy lényeges tényre: itt mindenki játszik. Tehát aki ránk támad az azért teszi, mert ezt a feladatot kapta Jigsawtól. Ezt az első ellenfélnél rögtön meg is tapasztaljuk, aki hátrakötött kézzel egy szöges rostéllyal a fején próbál minket felöklelni. Kíméletet azonban nem lehet tanúsítani, hiszen vagy ők pusztulnak vagy mi.

Összességében a Saw II: Flesh & Blood még mindig messze van attól, hogy klasszikussá vagy kiváló értékeléseket kapó játékká váljon, de a rajongóknak mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát, hiszen fröcsög a vér, robban a fej: Jigsaw kezd formába lendülni.

Vélemény:

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • logs #12
  QTE: quick time event, vagyis nem csak a q, t, és e gombokat kell nyomogatni; vö. guitarhero és néhány RPG
 • Anubys #11
  Az, akinek nem tiltja meg az anyukája, hogy a Pokemon-nál véresebb játékkal játsszon, és tetszett neki a film?
 • Anubys #10
  Nem tudom, mi volt az első részben a baj a harccal, én végigtoltam, az egyetlen játék, amiben összeszedtem a platinum trófeát PS3-on. Nekem az volt vele a bajom, hogy unalmas volt. Minden pályán van 1 "főpuzzle", meg egy rakás egyéb, ami kb. 3 féle puzzle különböző nehézségi fokozaton, és a helyszín sem volt valami változatos. Minden esetre megvárom, amíg olcsóbb lesz ez a rész, akkor ezt is megveszem.
 • Merces #9
  ja bocs ezt beolvastam ,szóval akkor milyenekkel kellene játszani?
 • Merces #8
  ki az a beteg aki nem játszik ilyenekkel, amugy milyenek azok az ilyenek?
 • Evoluti0N #7
  Az első részt elkezdtem, de annyira szörnyű volt benne a harc, hogy néhány óra játszás után uninstall lett belőle.
 • dzsagon #6
  ki az a beteg aki ilyennel játszik?
 • 5c0rp330n #5
  heavy rain annal is jobb :)
 • nessboth #4
  A fűrész 1 nem volt olyan vészes, szerintem érdekes puzzle-k, amolyan szolídan elgondolkodtatósak voltak benne, bár egy helyen elakadtam, ott ahol vízben állok Tapp-el és van kb 1 percem arra, hogy kombinációt rakjak ki a falra festett számokból
  mert különben az árammal feltöltött hulla bezuhan a vízbe...
 • n3whous3 #3
  Bizonyos szempontból nagyon egyszerű volt a fahrenheit, de szvsz a LEGjobb hangulató játék ami csak eddig létezett. És ezt mondom úgy, hogy kurvasok játékot toltam már végig és van nem egy kedvenc, de hangulatilag a fahrenheit a legjobb. Tisztára beleélhető a történet.

  Hehh lehet fel is rakom este újra... :)