Ötvös Tibor

Trapped Dead: a zombis Commandos

Manapság sokadik virágkorukat érik a nyáladzó, rothadó, vérszomjas élőhalottak (röviden zombik) és egyre több médiumból támadnak le minket. A mozikba szinte minden hónapba jut egy ilyen horror és a játékvilágban is vissza-visszatérnek.

Idén azonban nem csak a hamarosan megjelenő Dead Rising folytatásában találkozhatunk velük, hanem a német Crenetic Games korábban bejelentett játékában is, mely Trapped Dead címmel jelenik meg. Eddig valamiért nem foglalkoztunk a programmal, így most pótoljuk eme hiányosságunkat.

A Trapped Dead története szerint két fiatal, Mike és Gerald Kansas Cityben tartanak autójukkal, ám egy Hedge Hill nevezetű kisvárosban megállnak tankolni. Itt azonban a barátságos kiszolgálás helyett zombik várják őket, akik egy génmanipulált kukorica mellékhatásaként változtak át húsevő dögökké. Miután az autójuk felrobban, Mike és Gerald gyalogosan próbál elmenekülni a helyről.



A Trapped Dead egy valós idejű akcó-stratégia, csúnyán mondva egy Commandos klón, csak itt a náci katonák helyett zombikat kell kiirtanunk a továbbjutáshoz. A játék két karakterrel kezdjük el, de egyszerre négy ember tartozhat a csapatunkba vagyis akadnak még túlélők is Hedge Hillben. Ráadásul ezen karaktereket akár a barátaink is irányíthatják köszönhetően a 4 fős ko-opnak.

A Trapped Dead 12 pályát kínál, melyeken célunk az egyszerű túlélés lesz. Kalandjaink során találhatunk különböző fegyvereket is, melyeket szintén felhasználhatunk a harcokban, de lesznek majd "beépített csapdák" is, melyeket aktiválva egyetlen lövés nélkül több zombit is kicsinálhatunk (lásd a képen a villamosszéket).

A játék jelen állapotában nagyon ígéretesnek tűnik és kíváncsian várjuk a megjelenést, mely november 25-én esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dronkZero #5
    Kicsit későn reagálok, tudom, de a Shaun of the Dead-nek is ez volt a sztorija.
  • shandix #4
    Nekem nem a Commandos -ra hasonlít inkább a Dungeon Siege 2-re. De kétségtelen biztos jó lesz én tuti kipróbálom.
  • Ender Wiggin #3
    A zombik eredetét illetően már minden lehetőséget kilőttek (mutációt okozó vegyszer, sugárzás, meteor, vírus, lezuhant műhold, fogyi tabletta, állati marás stb), így nem csoda, hogy nem tud senki kitalálni semmi eredetit.
  • Evoluti0N #2
    "...akik egy génmanipulált kukorica mellékhatásaként változtak át húsevő dögökké."
    Ezt a játékot se a zseniális történet miatt fogjuk szeretni :D
  • Real Ebola #1
    "vérszomjas élőhalottak" nem is a vérre mennek... bibibííí, csak flamóssak... :P :D