Ötvös Tibor

Csak részben lesz reboot a Mortal Kombat

A Mortal Kombat sorozat elég komoly múltra tekinthet vissza és bár nem mindig sikerült eltalálni a rajongók igényit (lásd Mortal Kombat 4), de még mindig az egyik legsikeresebb verekedős sorozatnak számít a piacon.

Az eddig összesen nyolc részt megélt franchise hamarosan újabb epizóddal gazdagodik, mellyel visszatérnek az alapokhoz. Ezt most a széria atyja, Ed Boon újfent megerősítette, ám pár dologgal ki is egészítette a korábbi értesüléseket.

"Szerintem nem telt el olyan sok idő az utolsó Mortal Kombat játék megjelenése óta" - kezdte Boon. "Maximum 2 év telt el és ezért nem igazán nevezhető rebootnak az új részt, mint mondjuk a Tomb Raider, a Street Fighter vagy a Twisted Metal esetében. Ezek hosszabb kihagyás után tértek vissza."



Melyik a kedvenc sorozatod?
(Összesen 413 szavazat)
 • Mortal Kombat
  69 % (287 szavazat)
 • Street Fighter
  5 % (20 szavazat)
 • Tekken
  15 % (61 szavazat)
 • Soul Calibur
  3 % (13 szavazat)
 • Más
  5 % (21 szavazat)
"De a mi szemszögünkből az utolsó rész, a Mortal Kombat vs. DC Universe volt a széria eddigi legnagyobb kitérője. Az első alacsony korhatáros epizód, melyben eddig soha nem látott karaktereket hoztunk be a sztoriba (például Supermant és Batmant). Szóval a megjelenés után folyamatosan azt olvastuk a visszajelzésekben: Vajon mikor tér vissza a sorozat a tradícionális Mortal Kombathoz?"

"A lényeg, hogy tulajdonképpen számtalanszor újragondoltuk a megvalósítást, a harcrendszert és még pár dolgot az évek során. Utoljára például a 2002-es Deadly Allianceben. És azt vettük észre, hogy azóta eltelt 8 év és a korhatár csökkentése mellett mást nem gondoltunk újra. Épp ezért úgy döntöttünk, hogy itt az ideje egy rebootnak."



"Több szempontból is kapóra jött a dolog. Először is ez lesz a jelenlegi generáció első, korhatáros Mortal Kombat játéka. Mivel az Armageddon 2006-ban jelent meg így a rajongók eléggé kiéheztek már egy brutális részre és mi ezt most megadjuk nekik. Másodszor minden fontosabb sorozat mostanában tér vissza a klasszikus alapokhoz: Street Fighter, Sonic the Hedgehog, Twisted Metal."

"A kivégzésekkel is visszatértünk a kezdetekhez. Az erőszak most nem öncélú lesz, hanem inkább a szórakoztatásra használjuk fel. Mármint véresek és brutálisak lesznek, de bizonyos értelemben viccesek is. Ugyanis annyi féle kivégzés lesz a játékban, hogy azokat egyszerűen már nem lehet komolyan venni."

A Mortal Kombat 2011-ben jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Loverman #12
  ronda bábuk, említésre nem méltó árnyék, 3d-s pálya amikor az emberek maradtak a 2d-s játéknál (és kb évente egyszer nyúltak a térben lépegető gombokhoz).
  Általában ezek az indokok. Nekem tetszett, de a 2 jobban.
 • Justil #11
  A gépem ott van az aláírásomban. Nem mindig érdemes a legújabb verziót felrakni az emuból (bár van amikor igen), és a beállításokkal az elején érdemes szöszmötölni 1 kicsit. Nálam az Armageddon stabil 25-30 fps volt, néha 30 felett is, szóval bőven játszható.
 • Bulics #10
  Milyen géped van? én az armageddont próbáltam pcsx2 vel futtatni de lassú volt nagyon nagyon. Semmilyen beállítást nem találtam hozzá amivel javult volna egy kicsit is.
 • Justil #9
  Ízlések és pofonok, szerintem a 4 a valaha elkészített leggázabb Mortal. Már vadiúj korában is égetően szar volt a grafikája, gyenge, fantáziátlan design jellemezte. Jól mutatja ezt a dolgot az, hogy a videóktól és háttérzenétől megszabadított, egyébként teljesen jól játszható rip verzió mindössze 16 mega volt. Vicc.
 • Justil #8
  PCSX2 ps2 emuval már szépen fut minden, legalábbis nálam. Armageddon, Deception, már a Shaolin Monk is épp, csak az még szaggat (dolgoznak rajta az emus srácok).
 • Bulics #7
  Linket nem tudok mert már több mint egy éve szedtem le, de sok helyen fent van. De az Angolul "delfin" nevű emulátort szedd le hozzá csak úgy tudod futtatni.
 • Okisz #6
  Adnál egy linket pc-n működő verzióra az 5 - 6 -ból, amiben le vannak írva beállítások? nagyon megköszönném!
 • Bulics #5
  Életem egyik meghatározó élménye a mortal kombat volt (hiába ilyen siralmas korszakban élünk:-). Azt mondja a cikk hogy a 4 nem volt valami jó? Ezt már máshol is olvastam de nem értem, szerintem az volt az egyik legjobb(kb 10 évig játszottam vele, meg néha ma is). Az első hármat egyszerűen nem tudtam végigvinni soha, mert szerintem irreálisan nehéz(goro,kintaro,motaro). Kb egy éve sikerült pc-n eindítani az 5öt és a 6ot. Azóta szinte napi szinten játszom vele. Szerintem a mortal örök játék mint a tetrisz vagy a sakk.
 • RoyalPredator #4
  Valahogy nem érzem már a MK fílingjét.
  Nagy volt, de vége. Bele kéne törődni, és új koncepciókat összedobni.
  Mellesleg az eredeti játékok überelni fogják ezt itten... :)
 • Loverman #3
  Na mi van, Tibinek is lett egy "wolfman-je" duke személyében? lol