Ötvös Tibor

Az első Assassin's Creed Brotherhood részletek

Az Assassin's Creed első része kellemes játék volt, de sajnos hamar unalomba fulladt. Hiába a nagy és nyitott világ, ha a hosszú lovaglás és az ismétlődő feladatok elvették az ember kedvét a játéktól. A Ubisoft tanult a hibából és a második rész maga lett a tökély. Izgalmas sztori, rengeteg küldetés, városmenedzselés, könnyű kezelhetőség és még sorolhatnánk naphosszat a pozitív oldalakat.

Az Assassin's Creed II világsiker lett és nem volt kétséges, hogy legalább még egy részt kap a széria. A Ubisoft be is jegyeztette a Brotherhood alcímmel megtoldott Assassin's Creed nevet, melyről sokan úgy gondolták, hogy ez lesz a trilógia záró darabja. Mint kiderült tévedtek, hiszen a Brotherhood "csak" egy mellékág, melyben a főszerepet ismét Ezio alakítja és kifejezetten a multiplayert kedvelő játékosoknak készül.

Ma azonban a kiadó hivatalosan is bejelentette a játékot és ezen alkalomból rengeteg részletet elárult a programról, mely sokkal több lesz mint egy egyszerű multis DLC. Először is a fejlesztést a Ubisoft Montreal mellett a Ubisoft Singapore (ők készítették a második rész titkos pályáit), Bucharest, Québec City és Annecy (a Splinter Cell: Chaos Theory multiját fejlesztették) végzi vagyis egyszerre öt részlegét állított a projektre a kiadó.

A fő újdonságot adó multiban (a játékmódokról még nem nyilatkozhattak a kiadó emberei) több karakter közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt és akár Templomosok is lehetünk, akiknek épp a Bérgyilkosok kiirtása a feladata. Sajnos többet nem tudunk még, de az E3-on elméletileg kint lesz a játék és remélhetőleg bemutatják a multit is.



Így térjünk át az egyszemélyes kampányra, mely ahhoz képest, hogy csak egy "mellékág" kicsit több mint 15 órás játékidőt nyújt majd. És akkor nem vettük bele a számos mellékküldetést és a városunk fejlesztését. Bizony, a menedzselős rész is visszatér, ám ezúttal jóval több lehetőségünk lesz városkánk felfejlesztésére, szépítgetésére.

A történet szerint Ezio már maga is Mester Bérgyilkos, aki az élő és lélegző Rómába utazik, hogy végleg leszámoljon a Templomosok rendjével. A történetben olyan történelmi figurák is felbukkannak, mint da Vinci, Machiavelli és Caterina Sforza. Bármekkora mesterek is legyünk, de egyedül még mi sem tudunk szembeszállni egy egész sereggel, így folyamatosan új tagokat kell majd toboroznunk a Testvériségbe és ki is kell képeznünk őket.

Ezio fegyvertára is bővül és a megszokott gyilkoló eszközök mellett új kardok, kések és pisztolyok is rendelkezésünkre állnak majd, de lehetőségünk lesz mérgezett nyilakat is kilőni. Visszatér a második részben látott repülő masina is, ezúttal már fejlettebb formában és ejtőernyőzni is fogunk.

Az Assassin's Creed Brotherhood nagyon hangulatosnak tűnik és jó látni, hogy nem csak egy multis DLC-t kapunk, hanem egy teljes egyszemélyes kampányt is. A játék év végén jelenik meg konzolok mellett PC-re is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Őrangyal #16
    It ez a jó kis oldal érdemes rákeresni, nyomjatok neki "néhány" lájkot: Assassis's Creed Magyarország fan club
    köszi
  • darkerlomy #15
    Na ehhez inkább nem szólok semmit.... Már várom a brotherhoodot tök király hogy lesz multi :)
  • Geri98 #14
    mondjuk én az 1-ben jobban szerettem a reakciókat... például mikor leugrottál és az egész tömeg egyszerre nyögött egyet csodálkozva/félve ha közöttük landoltál... bár az a 2-ben is meg van... de ami nagyon hiányzik a 2-ből hogy ugye az 1-ben ha volt a kezedben valami fegyver akkor mindenki azt kérdezgette hogy: mért van nála kard stb. viszont a 2-ben lévő szurkolás az tényleg nagyon ott van>...
  • Geri98 #13
    az hogy nem köt le az oké. na de lécci mondd már meg hogy mi benne a primitív ! tökre egyetértek palinko-val ! mér az utcán nem ugyanígy sétálnak az emberek ? ott mindenki futkos és rohangál meg ugrándozik ???

    attól hogy nem tetszik még nem kell azt mondani hogy gagyi...

    és még egyszer mondom nem tudom hogy miféle primitivitást (akár van ilyen szó akár nincs :D) látsz te ebbe...
  • Noxter #12
    Ugye kifog jönni PC -re? Mondjátok hogy igen! :O
  • Merces #11
    ....jól van na de akkor mondj egy olyan játékot ami tetszett........
  • Justil #10
    "unalmas, mint egy lost epizód"

    számomra ez már eleve sokat sejtet rólad :)
  • gombabácsi #9
    lehet hogy nincs olyan játék ahol jobban megcsinálták, de attól még rossz :) zombik, élettelenek, látszik hogy primitív, ez engem nem köt le, unalmas, mint egy lost epizód :)
  • Anotino #8
    Erdekes, nekem pont a palyak tetszettek leginkabb. Sok kozuluk az eredeti helyszinek masolata volt. Varosok, muemlekek, stb.
  • Palinko #7
    nekem a 2 es fősztorit sikerült 24-25 óra alatt, tehát az átlagos játékos idő, ugye utólag lehetne rajta kurtítani, de hát ez így volt jó :) de a 15 óra miatt sajnálkozom, de ha belegondolok magában tényleg kevés, de lehetne csak multi is amitől hát még mindég többet kaptunk singlebe :)

    gombabácsi remélem említesz majd olyan játékokat ahol az emberek reakciói jobbak, nekifutsz egy őrnek kötöszködik, kilököd valakinek a kezéből a ládát kötösztködnek az őrök, megyilkolsz valamit látszik a tömegen a félelem, odaszaladnak hozzád zenészek, menekülnek néha előled,szurkolnak ha verekszel stb