Ötvös Tibor

Az első Gears of War 3 részletek

Tegnap felbukkantak az első információk az Epic 2011 április 8-án megjelenő játékából, a Gears of War 3-ból. Azért csak most számolunk be róla, mert a következő értesülések egy orosz magazinban jelentek meg és meg kellett várni a fordítást.

Első és legfontosabb, hogy a Gears of War 3 csak X360-ra jelenik meg és ezzel a résszel végleg lezárják a főszereplő Marcus Fenix trilógiáját. De a sorozat folytatódik és már most megtudhattuk, hogy lesznek majd mellékágak, előzményeket bemutató részek és a következő "nagy" rész már egy másik műfajban próbál szerencsét. Tippünk szerint vagy FPS vagy stratégia lesz a negyedik Gears of War.



A harmadik rész másfél évvel a második epizód és Jacinto eleste után játszódik, mikor is a kormány és a COG is szétesett. A Hammer of Dawn túlélői szétszéledtek és több csoportra bomlottak és így küzdenek a túlélésért. A legtöbben a Raven's Nest nevezetű mozgó szigeten élnek, mely az emberek egyetlen komolyabb bázisa is egyben.

A COF vezetője, Prescott eltűnt, de a játék folyamán felbukkan a Raven's Nesten. Marcus tőle kap egy felvételt halottnak hitt apjától, amiből kiderül, hogyan menthetjük meg Serat. És a lényeg: Adam Felix, Marcus apja életben van és elméletileg az ő oldalán is harcolhatunk majd.

Klikk ide! Klikk ide!

Megbízható társaink, Cole és Baird is visszatérnek és a történet során lesz egy saját kis sztorijuk, melyben átvehetjük egyikük irányítását. Anya szintén felbukkan, de alaposan megváltozott az első két epizódhoz képest. "Igazi keménytökű harcos lett" - a beszámoló szerint. Megnövesztette a haját, páncélt öltött magára és most már ő is Marcus mellett harcol.

De nem csak Anya lesz az egyetlen női karakter a játékban, a többiekről azonban most még nem esett szó. A Locust horda helyett ezúttal a jóval veszélyesebb Lambent csapatok jelentik majd a fő problémát. Előbbiekkel alig-alig futunk majd össze, míg utóbbi eliminálására mindhárom harcosunkra szükség lesz.

Klikk ide! Klikk ide!

Új fegyverek is járnak az új kalandhoz. Elsőként kapunk egy új gránátot, mellyel földrengéseket okozhatunk, egy új puskát és egy lefűrészelt duplacsövű shotgunt. Az Epic bejelentette, hogy az eddigieknél is könnyebb lesz a játék, mert egy, a rajongók között végzett felmérés szerint a játékosok 60 százaléka (!) nem játszotta végig a Gears of War 2-t.

A multis rész is változik. Részleteket még nem közöltek, de az már biztos, hogy akár menet közben változtathatunk majd a környezeten. Hogy ezt hogyan is gondolják, az majd az idei E3-on derül ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • strogg #14
    Bassszus ennél is könnyebb???? Az első rész "rutinjával" a második részt kivégeztem első játékra, 1 nap alatt. Igaz normál-on. A második résznél könnyebb gyilok játékot nem nagyon láttam.... Nem itt van a kutya elásva. A második részben is van több nehézségi fokozat. Kezdő gamer tolja könnyűn, a HC gamer meg nightmare fokozaton. Jelentem, ezért raktak a játékba fokozatokat.

    Aki meg a gow2-öt nem tudja könnyűn végignyomni, az ne nevezze magát játékosnak, hanem menjen pulcsit kötögetni....
  • Bhalage #13
    z kategoria
  • whisper #12
    Én nem sokat bírtam játszani vele mivel a eredeti cd-t amit vettünk öcsémnek nem volt jó gyárilag így vissza vittük és a többi se volt jó amit kaptunk így választhatott mást helyette,de sz.tem jó kis játék. Egyedül a megvezetés nem tetszik ,hogy egy irányba haladhatsz, bár mondom , ha tévedek és későbbiek folyamán lehet változtatni utat akkor sry.

    Multit nem tudom milyen lehet. Mondjuk ,ha folytatásról van szó és fájdalmamra konzol akkor Death Space 2-t választanám. Tudom más stílus, de ha már egy irányba lehet haladni és hatásokat veszem alapul akkor hiába horror ,de sokkal szebb és hatásosabb!

    Ui.: Ez egy reakció szóval nem kell elküldeni a a...-ba

    Szép napot!
  • chronos75 #11
    Én "buzi konzolos" mind2 részt nagyon élveztem és szeretettel várom a 3.-at is!
  • Loverman #10
    szóval szerinted a gow rossz játék? hmm
  • Bhalage #9
    nagyon sok jó játékot kiadnak PCre is, de ha neked vinnyogo hulygyereknek a GOW a "jó játék" akkor én elnézést kérek
    vinnyogj csak tovább...
  • kissssss #8
    csitt!!
  • tttttom #7
    Buzi konzolosok!
  • Kindred Blades #6
    Rengeteg remek játékot kiadnak PC-re, sok szart pedig nem.
    Vannak remek játékok, amelyek nem jelennek meg rajta. És vannak remek játékok, amik nem jelennek meg konzolon.
    De hogy ez a rant mit csinál egy olyan játék kommentjeinél, amely alapból konzolfranchise, azt nem tudom.
  • kissssss #5
    inkább rpg :-D