Ötvös Tibor

Nyáron jön a Blacklight: Tango Down

Bemutatkozott a Blacklight: Tango Down című futurisztikus FPS, amely kifejezetten a multis játékra lett optimalizálva, és nagyon hangulatosnak tűnik.

A Steam és a többi digitális disztribúcióval foglalkozó oldal térnyerésének pozitív következménye, hogy a kisebb, korábban csak garázsfejlesztésnek nevezett produktumok is eljuthatnak a szélesebb közönséghez. Ráadásul a készítők maradhatnak a saját elképzeléseik mellett és nem kell néha fájdalmas kompromisszumokat hozni egy-egy kiadó más irányú elképzelései miatt.



Ilyen lesz a frissen bemutatott Blacklight: Tango Down is, mely elméletileg a nyáron válik elérhetővé 15 dolláros áron. A futurisztikus FPS kifejezetten a multis játékra lett kihegyezve (vagyis egy jól sikerült CS-klónnak tűnik), és 12 térképen egyszerre 16-an csaphatnak össze egymással.

A sztori szerint 2035-ben járunk egy nyugat-európai országban, ahol is két katonai szervezet, a jókat képviselő Blacklight és ellenpárja, a The Order áll egymással szemben. Utóbbi egyébként egykori Blacklight-tagokból áll, így nagy különbség a két oldal között nem lesz. Mindkét csapat ugyanazon képességekkel indul, de a fegyverekben azért lehet - és lesz is - különbség.

És itt lép be a Blacklight: Tango Down legnagyobb újítása. A játékos ugyanis teljesen személyre szabhatja a fegyverét. 30 távcső, kilenc fegyvertörzs, 13 tár, több mint 100 kiegészítő. Utóbbi egyedi extrát jelent a fegyverünk számára, és minden egyes szintlépéskor a játéka automatikusan sorsol nekünk egyet az elérhető kiegészítőkből. Szintlépéskor egyébként fegyverünk minden felsorolt része fejlődik valamilyen szinten.



Nem rossz felhozatal, és innentől kezdve valóban teljesen szabad kezet kapunk a lőszerszám megalkotására. Kedvünk szerint készíthetünk el például egy szuper látcsővel és dupla pisztolymarkolattal megáldott shotgunt is. Induláskor két fegyvert és két felszerelési tárgyat választhatunk magunknak.

Az elsődleges és másodlagos fegyverek a megszokott vonalat képviselik (mesterlövész puskák, pisztolyok, shotgunok és természetesen a saját művünk), de az elsődleges felszerelési tárgyunk sem okoz nagy újdonságot (gránátok). Ám másodlagos tárgyunknak már jóval izgalmasabb dolgokat választhatunk.

Mivel a jövőben járunk, így a primitív gránátok nem sebeznek túl nagyot egy fejlettebb katona páncélján, viszont az újabb cuccok már annál inkább hatásosak lehetnek. Ilyen az EMT gránát és a DigiGrenade. Utóbbi egy digitális buborékot hoz létre a harcmezőn, amely összezavarja az ellenfél látóterét, a közvetlen közelében lévőket pedig meg is vakíthatja.



Hasznos - és meglepő - eszközünk lesz a standard felszerelésként megjelenő, vagyis mindenki számára elérhető Hyper Reality Visor, röviden HRV. Ezt bekapcsolva átláthatunk minden falon, tereptárgyon, és szinte azonnal behatárolhatjuk az ellenfél és társaink helyzetét. Hátránya, hogy csak nagyon rövid ideig használható, és sokat kell várni, míg visszatölti magát, valamint tüzelni sem tudunk HRV-módban.

A Blacklight: Tango Down nagyon ígéretesnek tűnik és CS-be belefáradt FPS-rajongóknak egy tökéletes alternatívát jelenthet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!