Ötvös Tibor

Júniusban jön az Alpha Protocol

A döntéseink jelentőséggel bírnak. Ezzel a mondattal reklámozza a Sega az Obsidian legújabb, egyszerűen csak modern kori kémjátéknak aposztrofált Alpha Protocolt, melybe a közelgő megjelenésnek hála kicsit bővebben is betekintést nyerhettünk.

A fejlesztők az elején rögtön kijelentették, hogy bár a játékidő "csak" 20 órát tesz ki, a rengeteg befejezésnek köszönhetően az újrajátszási ráta elég magas lesz. A játékos egy újonc CIA ügynök, név szerint Michael Thornton bőrébe bújva kénytelen egy nemzetközi összeesküvést felgöngyölíteni és egyúttal tisztára mosni a nevét. Kalandunk során számos NPC karakterrel kerülünk kapcsolatba és csak rajtunk múlik, hogy milyen viszony lesz közöttünk.



A demóban Thornton hazatérvén az ágyában talál egy bizonyos Madison nevezetű hölgyeményt, akivel korábban elég közeli kapcsolatba kerültek. Ez egyébként a kettejük között lezajló beszélgetésből és az azt követő szexből egyértelműen kiderült. Ám ezért a kapcsolatért is meg kell dolgozni, hiszen egy másik állás betöltésekor Madison az ajtó mögött várt ránk, majd saját sokkolójával ütötte ki hősünket és össze-vissza rugdosta.

A karakterekkel való kapcsolatunkat a cselekedeteink és a párbeszédekben adott válaszaink alakítják majd ki és így lehet pozitív vagy negatív a reputációnk. A párbeszédekben adott válaszaink nagyon függnek az adott helyzettől és a lehetőségeink is nagyon széles skálán mozognak. Ha valaki jól szövegel, gyilkosság nélkül viheti végig a játékot.



A reputáció és a következményrendszer mellett az Alpha Protocolban nagyon fontos RPG-elemekkel is találkozhatunk. A kalandjaink során megszerzett pénzből fegyvereket, lőszereket és különböző felszereléseket vásárolhatunk, melyeket folyamatosan fejleszthetünk. Emellett Thorntont igazi szuperkémmé is felfejleszthetjük, hiszen lehetőségünk lesz kilenc különböző képességünket is fejleszteni.

Ezek többsége valamely fegyver használatával van kapcsolatban, ám természetesen növelhetjük lopakodási vagy behatolási képességeinket is. Egyes tulajdonságainkat felfejlesztve elég izgalmas lehetőségeink támadnak. A lopakodás csúcspontjaként például egy kis időre láthatatlanokká válhatunk az ellenfél számára.



Bár egyetlen lövés nélkül is végig vihető az egész játék, azért a harcra vágyók sem panaszkodhatnak majd. Az Alpha Protocol egy külső nézetes játék és célzáskor egy kis kör jelenik majd meg ellenfelünkön, mely a pontosságunkat befolyásolja. Minél tovább tarjuk az ellenségen, annál nagyobb eséllyel találjuk telibe őt. A számos fegyver mellett a kémek elengedhetetlen kellékei (elektromágneses teret képző gránát, frekvenciazavaró gép, elsősegély készlet stb.) is rendelkezésünkre állnak majd.

Az Alpha Protocol lehet a következő Splinter Cell: Conviction, hiszen a sok csúszás után egy remeknek ígérkező akciójátékkal gazdagodhatunk június 1-én.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atkamon #1
    Nagyon ígéretesek gametrailers-en a videók, várom nagyon!