Ötvös Tibor

A Sátán irányítja a játékfejlesztőket?

Érdekes, hogy a hívőket és a különböző egyházak vezetőit mennyire tudja sérteni mások képzelt vagy valós bűne, ám a sajátjaikról hajlamosak elfeledkezni.

Mivel egy vallást sem szeretnénk megsérteni, így példaként a South Parkos Chef bácsi esetét hoznánk fel. Biztosan mindenki emlékszik, hogy a karakternek hangját adó Isaac Hayes bőszen gúnyolt a katolikusoktól kezdve a zsidókon át az iszlámokig bezárólag szinte mindenkit, ám amikor Tom Cruise és saját vallása, a szcientológia került képbe, sértődötten elhagyta a csapatot.

A mostani eset kicsit másabb. A múlt héten a philadelphiai The Bulletin című napilapban megjelent egy írás egy bizonyos Lance Christian tollából, aki eléggé kifakadt a mostani játékfejlesztőkre és érveit "példákkal" is alátámasztotta. De lássuk az állításokat.



"Attól tartok, hogy a gonosz egy új fegyvert talált magának a technológia eme korszakában" - áll a cikkben. "És a felnőttek többsége nem vállalja a felelősséget." Lance figyelmezteti a szülőket, hogy a lentebb megnevezett játékok megvásárlásával "a sátánista, anti-katolikus és vallás ellenes elemeket támogatják." Akkor lássuk a kifogásolt játékokat - az úriember érveivel kiegészítve a címeket.

Tecmo’s Deception: Invitation To Darkness: A játékosok "szentségtelen paktumot kötnek a Sátánnal, és lelkükért cserébe hatalmas erőt kapnak", bár a végső célunk a Sátán feltámadásának megakadályozása.
Nocturne: A játék, amelyben a főhős egy démon, aki elpusztítja az Úr három angyalát (Mihályt, Gábrielt és Rafaelt), majd Isten ellen indul.
Shadow Hearts: A hős arra használja erejét, hogy elfogja és elpusztítsa az Urat, ezzel mentve meg a világot a pusztulástól.
Dragon Age: Vérvonalak: A történet szerint Isten megharagudott a világra, és elátkozta azt. Egy boszorkány hívőket támad meg, és a játékos közösülhet vele egy pogány szertartás, a vérmágia keretein belül, hogy így életet adhasson egy istennek. Egy másik küldetésben a játékos szexuális aktust folytathat egy démonnal egy kisfiú lelkéért cserébe.



De az anti-listán szerepel még a Dante's Inferno, Guitar Hero, Darksiders, Devil Summoner, Koudelka, Trapt és Bayonetta is, melyekről azonban nem írt hosszabb "értelmezést". Mint kiderült, Mr. Christian már 10 éve figyeli a játékvilágban történő változásokat és véleménye szerint "ez csak a jéghegy csúcsa".

Az újság megkereste az említett játékok forgalmazóit, ám sem az Electronic Arts sem pedig a Midway nem volt hajlandó reagálni a felvetésre. Mi pedig nem kommentáljuk az esete, tegyék azt meg fórumozóink.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • droidka #75

    http://video.google.com/videoplay?docid=5688492591288248198#


    +Kis magyar sátánizmus

    http://subba.blog.hu/2008/03/11/a_het_videoja_szent_headbang

  • jefff #74
    >Az,h a zsidók isten kiválasztott népe,inkább hagyjuk...
    Tőlem hagyhatjuk. Nem azért hoztam fel, hogy a zsidóságot terjesszem, vagy favorizáljam, hanem a Jézusos példa összefüggésében. Amúgy pedig nem azt irtam, hogy a "a zsidók Isten kiválasztott népe", hanem azt, hogy "a zsidók Isten kiválasztott népe VOLTAK." Nem mindegy. Itt sem, teológiailag sem.

    >>"nemsokára lesznek megint hasonló csúnya dolgok..."
    >Az a baj,hogy szerintem sajnos nem lesznek!
    Ne haragudj, de most nagyon nem értelek! Én a "nagyon csúnya dolgok" alatt a 72-es posztban az eltérő véleményekért járó komoly retorziókra gondoltam. A katolikus egyház igenis nagyon komolyan készülődik a háttérben egy jobboldali győzelem esetére, mintegy "hatalomátvétellel", a magyar közügyekben és az emberi lelkiismeretbe való erősebb beleszólással. Én pl. 1999 óta figyelem Semjén Zsolt időnként vérforraló nyilatkozatait, de nem ő az egyetlen, aki a katolicizmus elveit állami szintre kivánná vinni.

    >Ha még nem vettétek volna észre,egy következmények nélküli országban élünk.Itt nyugodtan lophat,csalhat, hazudhat bárki,nem történik semmi! Szétlopják, eladják, tönkreteszik az egész országot,és nem tehetsz ellene semmit...
    Valószinűleg ez is egy érv lesz majd amellett, hogy miért is kellene a katolikus egyháznak nagyobb beleszólást kapnia az ország ügyeibe, a törvénykezésbe, itélkezésbe...
  • Wittmann13 #73
    Az,h a zsidók isten kiválasztott népe,inkább hagyjuk...
    "nemsokára lesznek megint hasonló csúnya dolgok..."
    Az a baj,hogy szerintem sajnos nem lesznek!
    Ha még nem vettétek volna észre,egy következmények nélküli országban élünk.Itt nyugodtan lophat,csalhat,hazudhat bárki,nem történik semmi!
    Szétlopják,eladják,tönkreteszik az egész országot,és nem tehetsz ellene semmit...
  • jefff #72
    >Jefff a hozzá szólásaidra válaszolva hogy a keresztényeket üldözték igen ez valóban így volt.
    Köszönöm.

    >És útána hogy a kereszténység vált az úralkodó vallásá Európában mit tettek sötét középkor mond neked valamit.
    Nos, kérdésed kettős: 1, igen, tudom, hogy mi volt a kereszténység bukásának az oka. Amikor Nagy Konstantin államvallássá tette üldözött vallásból, akkor a kereszténység meg is indult a felhigulás, a pogányosodás és a erkölcsi romlás lejtőjén. DE ez az intézményesitett kereszténységre igaz (nevezzük katolikus egyháznak), nem magára a kereszténységre! Mindig, minden időben voltak kisebb-nagyobb csoportok, akik helyesen képviselték a bibliai elveket, akik ezért maguk is üldözésnek voltak kitéve.
    2, Igen, a sötét középkor mond nekem valamit, bár kissé ambivalens a megitélésem - van, amiben egyet tudnék veled érteni, másrészt viszont nagyon sok mitosz van, ami fokozza sötétségének megitélését. Sokat lehetne itt vitakozni rajta, valószinűleg a legtöbb embernek nem sok fogalma van igazából erről az időszakról.

    >Vagy az inkvizíció észak és dél-Amerika népeinek megtérítése na és azt kik >szorgalmazták a Pápa és a haverjai hogy ök nem lennének keresztények
    Miért ne lenne lehetséges??? Paradox igen, ironikus igen, de nem lehetetlen! Ugye a zsidók Isten választott népe voltak, a legnagyobb tudás náluk volt fellelhető, s e tudás letéteményesei (farizeusok, szadduceusok, irástudók) voltak Jézus legnagyobb ellenségei! Ami nem lehetetlen akkor, ugyanúgy megtörténhet (és meg is történik) ma is!

    >szerencséd hogy ebbe a századba élsz mert az ilyen kijelentésekért akkor máglyán égtél volna.
    Ha tudnád, hogy ezen a mondatodon mekkorát kacagtam!!!!! Szerintem nem késtem le semmiről, nemsokára lesznek megint hasonló csúnya dolgok...
  • jefff #71
    >Az egyház mindig is a tudomány és a fejlődés útjában állt.
    Ez mondjuk nagyon nem igaz. Ez egy modern, ultralib demagógia. A tudományok nagy alakjai, alapjainak lerakói mind vallásosak voltak, Newton, Pasteur, Kepler, Kelvin, Maxwell, stb. nem láttak problémát a tudomány és a vallás között, hanem egyenesen azt tartották, hogy vallásos hitük és ismeretük segitette őket a tudományos munkájukban.

    >Most biztos megunták a 8 éves kisfiúk molesztálását és találni kellett valami egyéb témát,amivel túráztathatják kicsit a csökött agyukat..
    Nos, a kereszténység nem támogatja a pedofiliát, de még a nem házas, mindkét oldalról beleegyező felnőttek között szexet sem. Az már megint csak egy intézményesitett eretnekség, hogy a papokat cölibátusba kényszeritik, hogy ezzel a homoszexualitás melegágyát idézik elő, hogy a bűnös papokat jobban védik az embernél és az igazságnál. De a római katolicizmus semmiképpen sem egyenlő a kereszténységgel!
  • jefff #70
    Válaszom rövidebb és egyszerűbb változata:

    >>>amikor a kereszténység elterjedt a világon akkor Hittél vagy haltál ez a 2 választásod volt
    >>Ilyen soha nem volt akkor.
    >Mi nem volt????
    Olyan, hogy "Hiszel vagy meghalsz", amikor a kereszténység elterjedt.
    Amikor már hatalmi állapotban volt, akkor már igen. De addigra teljesen el lett korruptálódva, az intézmény volt a lényeg, nem az "Üzenet". Ergo megszűnt kereszténységnek lenni.
    És pontosan ezért van az, amiért mindennél fontosabb az állam és a vallás kettéválasztása. De majd meglátod te is, ha a fidesz vagy a jobbik elkezdi újra összemosni őket, lesz itt középkor nekünk is nemsokára.
  • jefff #69
    >Mi nem volt????
    Ó, nagyon sok minden, de majd elsorolom neked.

    >Hány ezer embert öltek meg a keresztes hadjáratok alatt??
    Sokat. És? Teljesen irreleváns.

    >Hányat égettek el élve arra hivatkozva,hogy "boszorkányok"??
    Nem olyan sokat. Ez már idevág, de amit mondtam, akkor is áll.

    >Akkor ezek szerint az akkori papok,és keresztesek sem voltak keresztények?
    >Hát ez elég vicces...
    Mielőtt felháborodva posztolgatsz, talán figyelmesebben is olvasgathatnál. Olvastad egyáltalán a #63-as hozzászólásomat? Olvastad, hogy mit irtam általában a keresztényekről, de akár a pápáról is? Ennek fényében kellene válaszolnod rá.

    >Ha azt mondtad, hogy a föld nem lapos, már mentél is a máglyára.
    Ez azért nem egészen igy volt.

    >Az egyház az egyik legképmutatóbb társaság a világon!
    Nos, ezért van az, hogy én különbséget teszek a kereszténység (mint mozgalom, mely hű az alapitója és a saját alapelveihez) és az intézményesitett vallás között. S megtehetem ezt azért, mert eleve igy lett az egész eltervezve - hogy egyes emberek szive legyen megtérve, nem pedig városok, megyék, országok egy törvénnyel, rendelkezéssel belekényszeritve valamibe. Ahol az Úr lelke, ott a szabadság - mondja a Biblia. Ennek fényében ahol nincs szabadság, ahol a lelkiismeret kényszeritve van, az NEM kereszténység. Ilyen egyszerű. Ha ki kell jelenteni, hogy a mai keresztények többsége nem viselkedik keresztény módjára, nos, talán el tudom ismerni, hogy ez igy lehet. Nagyon szomorú, de attól ez még nem a kereszténységet irja le, csak az 'ő kereszténységüket', meg ő magukat. Ennyi.
  • Mat666 #68
    Jefff a hozzá szólásaidra válaszolva hogy a keresztényeket üldözték igen ez valóban így volt. És útána hogy a kereszténység vált az úralkodó vallásá Európában mit tettek sötét középkor mond neked valamit.
    Vagy az inkvizíció észak és dél-Amerika népeinek megtérítése na és azt kik szorgalmazták a Pápa és a haverjai hogy ök nem lennének keresztények szerencséd hogy ebbe a századba élsz mert az ilyen kijelentésekért akkor máglyán égtél volna.
  • vargagergo13 #67
    Az egyház (ami nem is egyház) valószínűleg azért lépte ezt, mert a 8 éves kisfiúk most a számítógép előtt hentelik az istenüket. Tehát biztonságban vannak a PEDOFIL KERESZTÉNY PAPOKTÓL. De a PEDOFIL KERESZTÉNY PAPOK még mindig PEDOFIL KERESZTÉNY PAPOK és kisfiúkra van szükségük akiket molesztálhatnak.
    Ha valakit ez sértene (mondjuk egy hívőt), akkor az álljon egy sarokba, gondoljon a keresztes háborúkra, vagy a hőn szeretet inkvizícióra (kiknek a jelszava: Nem értem! Tehát az ördög műve!) és szálljon egy kicsit magába...
  • Wittmann13 #66
    Az egyház mindig is a tudomány és a fejlődés útjában állt.Ami nem fér bele a szemellenzős,primitív látásmódjukba,az már biztosan csak rossz lehet és a sátán műve!
    Most biztos megunták a 8 éves kisfiúk molesztálását és találni kellett valami egyéb témát,amivel túráztathatják kicsit a csökött agyukat..