Ötvös Tibor

Játékból filmek - BioShocktól Crazy Taxiig

Hollywoodban tömegével készülnek azok a filmek, melynek egy sikeres vagy netán kevésbé jövedelmező játék szolgáltatja az alapját. Ezúttal hat címet veszünk górcső alá.

- I. rész - | - II. rész - | - III. rész -

BioShock:
Mivel ábécé sorrendben haladunk, így az Army of Two után most a BioShock következik. A nagysikerű játék második része pár hete jelent meg és eddig szép sikereket ért el. A filmadaptációról már több mint két éve beszámoltunk és akkor még nagyon bíztatónak tűnt a projekt.



A rendezői szerepre a remek A kört és A Karib-tenger kalózai sorozatot is jegyző Gore Verbinski lett leszerződtetve, ám ő tavaly visszalépett, és helyette Johnny Depp-pel forgatja le a Rango című filmet. De a produceri széket megtartotta és a saját helyére leszerződtette Juan Carlos Fresnadillót, aki a 28 héttel későbbet is készítette. Elméletileg zajlanak az előkészületek.

Call of Duty:
A Call of Duty jelenleg minden média legjobban csengő címe. A Modern Warfare második részével a sorozat felért - legalábbis eladások tekintetében - a csúcsra és természetesen egy ekkora lehetőséget Hollywood sem hagyhat parlagon heverni. Erről maga az Infinity Ward vezetője, Robert Bowling nyilatkozott a sajtónak.



Elmondása szerint a tárgyalások nagyon jól alakulnak és a pletykák szerint már meg is van a főszerepre kijelölt színész is. Legalábbis Kevin McKidd, a játékban Soap MacTavish kapitány hangját adó színész elárulta, hogy magát a karaktert Gerard Butlerről mintázták, és így egyértelműen ő az első számú jelölt a szerepre. Kiderült továbbá, hogy a Call of Duty film a Modern Warfare vonalon halad, és nem világháborús eposz lesz.

Castlevania:
Újabb cím, melynek elég hányattatott a sorsa. A hamarosan új résszel jelentkező Castlevania filmadaptációját az első hírek szerint a Mortal Kombatot is készítő Paul W.S. Anderson rendezte volna, ám a forgatókönyvírók sztrájkja miatt ez a projekt is kénytelen volt behúzni a féket.



A legfrissebb hírek azonban nagyon kecsegtetőek. Anderson visszalépett a rendezői posztról, helyét a Fűrész direktora, James Wan vette át, aki egyben a film társ-producere is lesz - Anderson mellett. Wan szerint még várják a megfelelő forgatókönyvet és jelen pillanatban semmi biztosat nem tud mondani a filmről, szóval egy ideig biztosan nem bukkan fel a mozikban a Castlevania Drakulája.

Citizen Siege:
Ha valakinek nem ugrik be a címről, hogy pontosan melyik játék alapján is készül, azt nem csodálom. A Citizen Siege ugyanis a hazánkban is töretlen népszerűségnek örvendő Oddworld-sorozat filmcíme lesz. Ráadásul a játékot kitaláló páros, Lorne Lanning és Sherry McKenna alaposan kiveszik a részüket az alkotásból (előbbi a rendezői, utóbbi a produceri teendőket látja el), így poénokban biztos nem lesz hiány.



A CGI-animációval készülő "mese" a nem is olyan távoli jövőben játszódik, ahol is a demokrácia darabjaira hullott a globális egyesítés miatt. Azt sajnos nem tudni, hogy Abe is visszatér a filmben, de az bizony jó hír, hogy a film elkészülte után az alkotók nekikezdenek a következő Oddworld játéknak.

Clock Tower:
A Clock Tower a Capcom egyik sikerjátéka, mely a túlélő horrorok műfajában aratott maradandót. Ráadásul az eddigiekkel ellentétben ezen projekt körül minden a legnagyobb rendben. A filmváltozat szép csendben készülget, a forgatókönyvíró Jake Wade Wall (Ismeretlen hívás) és a rendező Jorge Olguin (Eternal Blood) szerint a Clock Tower filmet javában forgatják.



Ezenkívül további részletet nem árult el, ám a történet már korábban kiderült. Eszerint a Clock Tower film a játéksorozat harmadik részére épít majd. Ennek főszereplője egy főiskolás lány, aki egyáltalán nem emlékszik édesanyjára. Ám egy napon a rég látott szülő felhívja, mire hősünk testvérével egyetemben hazaindul, ahol már várja őt az Ollós Ember.

Crazy Taxi:
Gondolom sokakban rögtön felmerül a kérdés: vajon milyen filmet lehet készíteni egy olyan játékból, melyben a célunk időre eljuttatni A pontból B pontba egy-egy utast? Nos, valószínű semmi értelmeset és itt inkább csak a jól csengő nevet akarták megkaparintani egy esetleges autós filmhez a producerek. Ezt alátámasztandó vásárolta meg 2001-ben Richard Donner (Halálos fegyver sorozat) a játék jogait, ám innen aztán a projekt nem lépett tovább.



Az elévülés miatt végül a Crazy Taxi visszakerült a Mindfire Entertainment birtokába, és nem lett belőle semmi. Ám a cég vezetője, Mark Altman úgy nyilatkozott, hogy "szeretne egy olyan filmet készíteni, melyben egyesülne a Halálos iramban látványos jelenetsora, az Egy taxi hátsó ülésén drámaisága és az Üldözési mánia humora". Mindez jól hangzik, ám ez a kijelentés is több éves, így valószínű nem lesz Crazy Taxi film.

Ennyi lett volna a második kör. Jövő héten folytatjuk a felsorolást és akkor beszámolunk - többek között - a Dead Space, a Deus Ex és a Shadow of the Colossus filmadaptációinak jelenlegi állapotáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vasziszdasz #11
    Leonidász is jól nyomja, sztem a 300 mellett a RocknRollaban is jó.
  • vasziszdasz #10
    Kár hogy Diablo filmet nem készítenek. De egy Dragonlance is jó lenne. Mondjuk Peter Jacksonnal és nem Uwe Bollal.
  • zombeeka #9
    "Soap MacTavish kapitány hangját adó színész elárulta, hogy magát a karaktert Gerard Butlerről mintázták..." Valóban???
    Semmi bajom G.Butlerrel,Brit meg minden,de szerintem inkább mintázták a karaktert
    Johnny Messner színész a Nap Könnyei-c filmbéli karakteréről!!!
    És ha már itt tartunk akár ő még jobb is lenne a szerepre!
  • a_n_d_r_e_w #8
    Azt a gyalazatot amit a 28 hettel kesobben muveltek most a Bioshockkal is meg akarjak ismetelni? Tenyleg? De miert? :S
  • zaki #7
    azt már láttam
    azért reménykedem a filmben. pedig úgy olvastam nemrég, hogy tervbe van véve.
  • 5i #6
    NEm lesz film, mert az EA ragaszkodni a játék világához, ám azt egy stúdió sem merte bevállalni. Túl véres lenne.
  • Csak77 #5
    Mass Effect-ből is lesz film.
  • Celeborn #4
    Dante's Inferno anime már megjelent pár hete.
  • zaki #3
    dante's inferno lesz?
  • Eriongtk #2
    Don't screw Bioshock up!... would you kindly?