Ötvös Tibor

Filmek játékok alapján

Már az elején gyorsan leszögezzük, hogy ez a cikksorozat szigorúan Uwe Boll-mentes terület. És nem a német rendező eddigi munkássága miatt, hanem mert itt csak olyan alkotások szerepelnek, melyeknek van játékváltozata (a BloodRayne 3-nak nincs, mivel maga a játék csak 2 részes volt).

- I. rész - | - II. rész - | - III. rész -

American McGee's Alice
Az American McGee's Alice 2000-es megjelenésekor hatalmas sikert aratott, köszönhetően az addigi mesék képi világától teljesen eltérő megvalósításának és a remek pályaszerkesztésnek. Szerencsére a fejlesztők már javában dolgoznak a folytatásán és egy ekkora sikert természetesen Hollywood sem hagyhatott parlagon heverni.



Az azonos címen futó film producere a kétes minőségű Max Payne mozifilmet is készítő Scott Faye, aki rögtön egy rossz hírrel kezdte: a több éve húzódó projektből kiszállt a főszerepre leszerződtetett Sarah Michelle Gellar és a rendezői posztra kiszemelt Marcus Nispel (Texasi láncfűrészes) is. Ráadásul a Universal is kihátrált a film mögül, így elméletileg most kiadót is keresni kell a kész forgatókönyvhöz.

American McGee's Oz
Ha netán valakinek ismeretlenül cseng eme cím, az ne magát hibáztassa. McGee az Alice sikerét követően komolyan nekiugrott L. Frank Baum klasszikus meséjének, az Óz, a csodák csodájának is, melyet hasonlóan beteg módon ábrázolt volna, mint előző alkotásában. Ám a fejlesztés megkezdése előtt a kiadó kihátrált a projekt mögül, így maga a játék még várat magára.

Ám szerencsére McGee nem adta fel, inkább eladta a jogokat a Walt Disney és Jerry Bruckheimer számára és úgy határozott, hogy fordított utat jár be. Vagyis ha sikeres lesz a film, akkor elkészítheti annak a játékváltozatát is. A forgatókönyv már kidolgozás alatt van és Bruckheimer rögtön trilógiának szánja a projektet.

Area 51
Természetesen nem csak sikerjátékokból készülhet filmadaptáció, hanem kevésbé sikeres alkotásokból is. Ilyen a Blacksite: Area 51 is, mely szimplán Area 51 címmel fut majd a mozikban. A Midway készítette sci-fi/FPS jogait Christine Peters producer (Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?) szerezte meg és elmondása szerint egy akció-thrillert szándékoznak leforgatni.



A film története egy az egyben a játékot követi végig. Ethan Cole specialistát küldik ki a Nevada-sivatagba, hogy kivizsgálja, mi is történt az ott található kutatóállomáson. Cole megérkezése után szinte azonnal szembesül a ténnyel, hogy az 51-es körzet valóban létezik és az ott található "elemek" minden emberi képzeletet felül múlnak.

Army of Two
Az Army of Two az EA sok adaptációja közül az egyik, mely kiemelt figyelmet is kap. Főleg úgy, hogy a nemrég megjelent folytatás, a The 40th Day szép sikereket aratott mind a kritikusoknál mind pedig a kasszáknál. Ráadásul a jogok is jó kezekbe kerültek, hiszen az EA végül a Farkasember és A királyság producerét, Scott Stubert választotta a projekt vezetőjének.



Stubert rögtön leszerződtette A Bourne-ultimátum forgatókönyvíróját, Scott Z. Burnst, aki már neki is esett az Army of Two címen futó filmadaptáció történetének. A sztori természetesen a két zsoldos, Elliot Salem és Tyson Rios egyik kalandját mutatja majd be. Október óta nem érkezett új hír a filmmel kapcsolatban, ám a folytatás sikerét látván talán újra erőre kap a projekt.

Első körben ennyi lenne. Csütörtökön folytatjuk, hiszen olyan alkotások, mint a BioShock, a Call of Duty vagy a Fallout még hátra vannak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csiber #18
    American McGee's Alice nagyon jó játék volt :D Remélem egyszer elkészül a film is és nem lesz alvós fajta... Am egy Half Life történet alapú filmnek igazán örülnék! :D
  • 5i #17
    Több részes lesz a cikk, ahogy olvasom. Sztem ábésé sorrendben lesz, mert itt csak A-betűs címeket látok.
  • Kerub #16
    Sufferingből film készül? :O
    Ez feldobta napom ^^
  • jahola #15
    A The suffering-prison is hell is lemaradt.
  • zombeeka #14
    És a Crysis filmről mi hír?
    Azon kívűl,hogy nincs hír!
  • Kerub #13
    Na akkor egy kis UPDATE a World of Warcraft filmel kapcsolatban :P

    Rendező már van!
    Jut eszembe... Van már producer, stúdió és forgatókönyv is ;)
  • amitakartok #12
    Annak mindenki örülne. Állítólag nem egyszer keresték már meg a fiúkat egy film ötletével, de mindig elhajtották a forgatókönyv-terveket. "They sucked" volt az indok.
  • Kerub #11
    Mikor annó ezt a videót először láttam, én is elkezdtem reménykedni hogy egy ügyes producer esetleg ihltet kap :)


    BTW, MI VAN A WOW-WAL???
    Annál nincsen vártabb játék film :P
  • VRSDM #10
    én ennek örülnék a legjobban :)
    [center]
  • pixx #9
    Csak az baj a Halo filmmel, hogy a jogok visszaszálltak az MS-re, suttogni lehet róla, de most az Alan Wakre-re várnak, mert abból akarnak filmet csinálni, ha sikeres lesz.