Németh Szabolcs

The Club, egy vérbeli öldöklés

Az ember természetéből adódóan szeret fogadni. Ám mindig vannak különcök, akik nem elégszenek meg azzal, hogy mondjuk Talmácsi VB-címére tegyék fel a pénzüket, hanem valamilyen extrább módot ötölnek ki.

A Bizarre Creations - nevével ellentétben - nem éppen a brutális játékairól ismert. A Project Gotham Racing egyike a legjobbaknak az autószimulátor kategóriában. A fejlesztők most úgy döntöttek, hogy a SEGA engedélyével egy teljesen eltérő közegben próbálják ki magukat. Így született meg a The Club ötlete, amely tökéletesen ötvözi a brutalitást... a brutalitással.

A The Clubban néhány elképesztően tehetős úriember, illetve hölgy nem találja helyét a világban, és irtózatosan eszement dolgot tervelnek ki. Illegálisan arra fogadnak a sztárokból, maffiavezérekből, fegyvercsempészekből, politikusokból verbuválódott beteg lelkek, hogy az alvilágból ismert figurákat egymásnak eresztve ki bírja a szó szerint életre-halálra menő harcot a legtovább.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A világ pontjait bejárva arénákban feszülnek egymásnak az izmok, azaz a fegyverek. Összesen 17 fajta közül választhatjuk ki a személyiségünkhöz leginkább illő gyilkolóeszközt. Egy kézben elférő pusztítófegyverektől a rakétavetőig mindent megtalálunk. A küzdőtérre lépve mindenki elfelejtheti a az élet védelmére érvényes szabályokat, ugyanis azok nem léteznek. Addig tart a harc, amíg rajtunk kívül nem esik össze holtan az összes ellenfelünk. Nincs pardon, csak sok-sok vér, no meg fejlövés.

A The Club valóban egy vérbeli öldöklős játék, de azért nem minden zajlik az arénában. Mindegyik helyszín öt alfeladatra tagozódik, amelyeket időre kell teljesítenünk. Érdemes sietni, hiszen a verseny legvégén - ahogy a Való Világban is - csak egy maradhat. Összes nyolc karakter közül választhatunk a játék elején, mindegyik jó valamiért, de mindegyiknek megvan a maga mankója is. Az egyik például nagyon jól bánik a távcsöves puskával, míg a másik ezt ellensúlyozva roppant gyorsan fut, ami az időre menő feladatoknál nagy előnyt jelenthet.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Természetesen a piszkos játékban résztvevőket sem véletlenszerűen válogatták be a klubba. Nem ma született bárányokról van szó, hanem hidegvérű gyilkosokról. Mindegyiknek megvan a maga bepiszkított erkölcsi bizonyítványa, és a játék során mindenkinek megismerjük a motivációját. A SEGA sokunk számára aranyos játékairól híres, ám azzal, hogy a Bizarret megbízta egy véres projekttel, mindenkit meglepett. Ez persze nem jelenti azt, hogy a The Club nem lesz jó játék, hiszen vállalva, nem vállalva mindenkiben ott lapul egy kis Terminátor.

Bizarre Creations

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Voltan #10
    A legalsó két kép akár a Gears of War-ból is lehetett volna :D
  • [HUN]FaTaL #9
    Nem a 21. század végén de így kezdődött, nekem tetszett. Nekem ez is tetszik csak túl sok lesz az fpsekből már:(
  • BlueGold #8
    Miért ez jobban hangzik: " A 21 század végén a mélyűri bányákban elharapodzó erőszak láttán az új földi kormány úgy döntött létrehozza a játszmát ". Anno az UT igy kezdödött.
  • Frosty01 #7
    jahjah...

    rohattul nem illik bele talmácsi de nembaj, azé jó cikk
  • neoG #6
    jahh.tök jók a betűk így egymás után
  • Frosty01 #5
    hát b+, nekem meg tetszik na... meg lehet kövezni

    amúgy ez jó cikk, tetszik ahogy le van írva.
  • Higany #4
    Egy újabb felejthető játék! Erről cikket is csak unalombór ír valaki!
  • Librarian #3
    Jah. Egyetértek. Semmi újdonság.
  • Cat #2
    Még ma is el tudok csodálkozni azon, hogy a fejlesztők milyen hülye háttértörténeteket tudnak kitalálni egy lövöldözös játék mögé.
  • dronkZero #1
    Hm, lehet, hogy azért nem vagyok újságíró, mert ezt a hírt én annyival intéztem volna el, hogy:
    "Na már megint egy agyatlan deathmatch tucatFPS, ezúttal a SEGA-tól."