• jefff
    >Jefff a hozzá szólásaidra válaszolva hogy a keresztényeket üldözték igen ez valóban így volt.
    Köszönöm.

>És útána hogy a kereszténység vált az úralkodó vallásá Európában mit tettek sötét középkor mond neked valamit.
    Nos, kérdésed kettős: 1, igen, tudom, hogy mi volt a kereszténység bukásának az oka. Amikor Nagy Konstantin államvallássá tette üldözött vallásból, akkor a kereszténység meg is indult a felhigulás, a pogányosodás és a erkölcsi romlás lejtőjén. DE ez az intézményesitett kereszténységre igaz (nevezzük katolikus egyháznak), nem magára a kereszténységre! Mindig, minden időben voltak kisebb-nagyobb csoportok, akik helyesen képviselték a bibliai elveket, akik ezért maguk is üldözésnek voltak kitéve.
    2, Igen, a sötét középkor mond nekem valamit, bár kissé ambivalens a megitélésem - van, amiben egyet tudnék veled érteni, másrészt viszont nagyon sok mitosz van, ami fokozza sötétségének megitélését. Sokat lehetne itt vitakozni rajta, valószinűleg a legtöbb embernek nem sok fogalma van igazából erről az időszakról.

>Vagy az inkvizíció észak és dél-Amerika népeinek megtérítése na és azt kik >szorgalmazták a Pápa és a haverjai hogy ök nem lennének keresztények
    Miért ne lenne lehetséges??? Paradox igen, ironikus igen, de nem lehetetlen! Ugye a zsidók Isten választott népe voltak, a legnagyobb tudás náluk volt fellelhető, s e tudás letéteményesei (farizeusok, szadduceusok, irástudók) voltak Jézus legnagyobb ellenségei! Ami nem lehetetlen akkor, ugyanúgy megtörténhet (és meg is történik) ma is!

>szerencséd hogy ebbe a századba élsz mert az ilyen kijelentésekért akkor máglyán égtél volna.
    Ha tudnád, hogy ezen a mondatodon mekkorát kacagtam!!!!! Szerintem nem késtem le semmiről, nemsokára lesznek megint hasonló csúnya dolgok...