jefff#74
>Az,h a zsidók isten kiválasztott népe,inkább hagyjuk...
Tőlem hagyhatjuk. Nem azért hoztam fel, hogy a zsidóságot terjesszem, vagy favorizáljam, hanem a Jézusos példa összefüggésében. Amúgy pedig nem azt irtam, hogy a "a zsidók Isten kiválasztott népe", hanem azt, hogy "a zsidók Isten kiválasztott népe VOLTAK." Nem mindegy. Itt sem, teológiailag sem.
>>"nemsokára lesznek megint hasonló csúnya dolgok..."
>Az a baj,hogy szerintem sajnos nem lesznek!
Ne haragudj, de most nagyon nem értelek! Én a "nagyon csúnya dolgok" alatt a 72-es posztban az eltérő véleményekért járó komoly retorziókra gondoltam. A katolikus egyház igenis nagyon komolyan készülődik a háttérben egy jobboldali győzelem esetére, mintegy "hatalomátvétellel", a magyar közügyekben és az emberi lelkiismeretbe való erősebb beleszólással. Én pl. 1999 óta figyelem Semjén Zsolt időnként vérforraló nyilatkozatait, de nem ő az egyetlen, aki a katolicizmus elveit állami szintre kivánná vinni.
>Ha még nem vettétek volna észre,egy következmények nélküli országban élünk.Itt nyugodtan lophat,csalhat, hazudhat bárki,nem történik semmi! Szétlopják, eladják, tönkreteszik az egész országot,és nem tehetsz ellene semmit...
Valószinűleg ez is egy érv lesz majd amellett, hogy miért is kellene a katolikus egyháznak nagyobb beleszólást kapnia az ország ügyeibe, a törvénykezésbe, itélkezésbe...