Ötvös Tibor

A játékok miatt nem járnak a férfiak moziba

Szinte nincs olyan téma, melynek hanyatlása kapcsán nem merült volna fel a videojátékok esetleges szerepe.

Családon belüli erőszak? A játékok miatt! Fajtalankodás fiatal fiúkkal? A játékok miatt! Vérengzés az iskolában? Na vajon mi lehetet a kiváltó ok? Igen, a videojáték. Az egyik friss bejelentés szerint a mozikban tapasztalható visszaesés oka is a játékok miatt történt.

A kimutatás két részre bontotta a kérdést. Az első felében arra derült fény, hogy mivel a jelenlegi sikerfilmek (Valentin nap, Dear John) kimondottan a nőnemű mozi nézőknek szólt, így a hölgylátogatók nem tűntek el, ők rendszeresen járnak a termekbe. Ám a hímnemű nézők számára készített alkotások (itt példákat nem sorolnak fel) nem szerepelnek túl fényesen és ez a játékok miatt van.



"Rengeteg fiatal fiú/férfi tölti ideje nagy részét a net előtt, UFC-t nézve vagy épp valamely videojátékkal játszva" - jelentette ki Peter Guber, a Mandalay Pictures produkciós cég vezetője. "Nem szakadtak el végérvényesen a filmektől, de csökkent az érdeklődésük irányukba. Míg a női közönség továbbra is megmaradt."

Engedtessék meg, hogy sokat eláruló példával mondjak ellent az úriembernek. Jelen pillanatban Amerika legnézettebb filmje a Viharsziget, mely stílusával nem éppen a nők kedvence. Aztán itt van az Eli könyve, mely egy poszt-apokaliptikus világban játszódik és a The Blind Side, mely egy sportdráma. És akkor minden idők legsikeresebb filmjét, az Avatárt már nem is említjük meg, mely szintén nem kifejezetten a nők számára készült.

Kicsit utánajárva kiderült, hogy a fent említett Mandalay Pictures eddig olyan filmeket mutatott be, mint A tenger vadjai, a Sose hátrálj meg! vagy A fiók. Ezek közül valóban nem lett sikeres egy sem - de ennek oka is volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zombeeka #22
    Jómagam speciel szeretek moziba járni!
    (Más kérdés,h mennyire sűrün engedhetem-e meg magamnak.)
    Kényelmesen meg lehet nézni egy filmet otthon is (HDTV meg ilyenek), de a feeling amit a mozi nyújt azt nem pótolja semmilyen házimozi rendszer sem!
  • Molnibalage #21
    Vagy pl. azért nem járok, mert más értelmes tevékenységgel ütöm el az időmet. Sport, csajozás, cikkírás, olvasás.
  • Molnibalage #20
    Én konkértan a szar filmek miatt nem játok. Mikor már trailer szinten sem tudnak olyat összehozni, hogy a trailert végignézzem, akkor a filmet miért is nézném meg? Ha jó filmet akarok látni, akkor keresek valami régit, amit még nem láttam. Az animációs filmek terén vannak kivételek.
  • Balumann #19
    Hát nemtudom, én inkább itthon nézem meg a filmeket mostmár, hdtv (nem nagy, de közelről nézem), 5.1, kurvakényelmes kanapé, kaja-pia, stb. Moziba meg el kell menni, fizetni kell, stb... szerintem inkább a hd technika, házimozi üti ki a mozizást. Maximum csaj vagy társaság miatt mennék el már, vagy 3D miatt, dehát lassan már a 3D-s kijelzők is elterjednek.
  • Pares #18
    Okolhatnak érte akár kit vagy akár mit. A magyarázat tök egyszerű: kevés a jó film...
  • Marcell #17
    A Fiók (The Jacket) egy kurva jo film.
  • Julius Caesar #16
    A mekdonálc miatt meg kevesebb gyümölcsöt esznek az emberek...
  • Balage74 #15
    Ez a cikk hülyeség.. A filmeket most is megnézem, csak mivel sok a sz*r (vagy éppen bizonytalan hírnevű) film, EZÉRT egyrészt kevesebb filmet tudok megnézni, MÁSRÉSZT inkább otthon nézem meg, kivéve az általam jónak tartott filmeket, amik miatt még bemegyek a moziba (Matrix, Star wars, Avatar,stb..) Meg még néha az asszony is rá tud venni, hogy megnézzek valami olyan filmet ami mondjuk nem az én stílusom. A lényeg, hogy a mozgókép elterjedésével (múlt századról beszélek) egyre többen kezdtek filmet csinálni és nem éppen jó filmeket. Míg mondjuk a 80-as években a magyar mozikban forgalmazott filmek (hasamra ütök) 4 százalékát láttam addig ma ez a szám lecsökkent 0.5 százalékra és a filmterjesztők ezt a 3.5 százalékot keresik és ráfogják a videojátékokra, pedig csak szart adnak sok pénzért és csak ritkán találsz olyat amit meg is "vennél" (azaz megnéznél).

    Ja és még annyit hozzátennék, hogy nagyon sok a beteg fantáziájú forgatókönyv író/rendező, tehát ha egy gyilkosságra rá akarják húzni, hogy a játékok miatt van akkor kérdem én, hogy a következő filmek miatt hány gyilkos agyából pattant ki valami "jó" ötlet: Motel,Fűrész,kocka, stb... És ezeket (sajnos) mind láttam. Nem mintha utálnám a horror filmeket (sőt voltak "jó" horrorfilmek is), de ezeknek a filmeknek amiket leírtam új kategóriát nyitnék a mozitörténelemben szadista filmek címszóval.
  • gabeone #14
    Mikor az ember mert nincs miért nem tud hova elmenni, elmegy moziba, ezáltal akár az éjszakába. Így elmondhatja, hogy elment otthonról, sokat volt távol és jól érezte magát. Holott csak egy filmet nézett meg.. Randi jelleggel is sokan járnak moziba, annál is lehet dönteni, hogy mennyi értelme van.

    Egyébként a filmesek amíg nem teljesítenek fenomenálisan vagy akár egyáltalán, addig nem panaszkodhatnak. Sok film rettenetesen béna, míg az Avatar féle producerek egyáltalán nem panaszkodnak.
  • Arnoux #13
    "Kicsit utánajárva kiderült, hogy a fent említett Mandalay Pictures eddig olyan filmeket mutatott be, mint A tenger vadjai, a Sose hátrálj meg! vagy A fiók. Ezek közül valóban nem lett sikeres egy sem - de ennek oka is volt. "

    Kíváncsi vagyok ezek közül hányat nézett meg a cikkíró. Én az A fiók-ot láttam és eléggé jó film.