Ötvös Tibor

Assassin's Creed 2 infók

Az Assassin's Creed 2-ben három frakció lehet majd segítségünkre és ezúttal valóban végtelen lehetőségünk van a bérgyilkosságok kivitelezésére. A Ubisoft nagyon biztos az Assassin's Creed 2 sikerében és erre meg is van minden oka, hiszen az első játékból összesen 9 millió példányban fogyott.

Újabb infók láttak napvilágot, melyek a történettel vannak kapcsolatban. Először is a főszereplő Ezio Auditore de Firenze lesz, aki Itália egyik legelőkelőbb családjának sarja. Szerettei azonban egy összeesküvés áldozatai lesznek, melyet a többi nagyhatalmú család szervezett ellenük. Eziot árulónak kiáltják ki és akik eddig tisztelték most megvetik, leköpik. Hősünk természetesen nem hagyja annyiban a dolgot és a bérgyilkosok korántsem könnyű életét választja.



Miután Ezio csalódik az elitben, így az addig megvetett nagybácsi, Mario segítségét kéri, aki nem mellékesen nem ismeretlen az alvilági körökben. Rokonunk a zsoldosok vezetője és ő tanít meg minket harcolni. Segítségünkre lesz még Antonio, aki a tolvajok és Paula, aki a prostik vezetője. Mindhárom frakció elsőre pár küldetést ad Ezionak, aki siker esetén szinte minden esetben számíthat a segítségükre.

A zsoldosok például segíthetnek megverni az őröket, a prostik elcsábíthatják őket, míg a tolvajok segítenek bejutni az épületekbe. A pénznek is fontos szerepe lesz. Ezio lophat bárkitől, hiszen a játékban már kialakult a bankrendszer és így szinte minden pénzbe kerül. De a menekülésben is használhatjuk az érméket, hiszen futás közben egy marékkal szétszórhatunk a koldusok közé, akik szinte rávetik magukat a pénzre és így feltartják a minket üldözőket.


Ezen felül vásárolhatunk például mérget is, mellyel bekenve a pengénket megmérgezhetünk bárkit. A videóban épp egy őrt vágtunk meg, aki ennek hatására elkezdett csapkodni maga körül és végül ő gyilkolta meg a célpontunkat. Szintén újdonság lesz az ismeretségi szintünk is, hiszen minél többször gyilkolunk meg ártatlanokat, annál magasabb lesz a körözöttségi szintünk és ekkor már szinte sehol nem tudunk elrejtőzni.

A filmben bemutatkozik az új Eagle Vision is, melyet ezúttal már 3rd Person nézetből is alkalmazhatunk. Az Assassin's Creed 2 nagyon ígéretesnek tűnik, szinte minden tekintetben túltesz kissé unalmas elődjén. A megjelenés november 17-én esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • blessyou #10
    Bírom, amikor azt mondja a fickó vigyorogva:

    "...always funny, to be killing people like that... IN A GAME!"

    :D
  • Atkamon #9
    Ja, az első részről volt szó, de igen amúgy 1486-ban fog játszódni Velencében, Firenzében, meg Toscanaban talán.
  • blessyou #8
    Annak külön örülök, hogy végre le lehet rázni azokat a nagypofájú koldusokat. Amikor már az volt, hogy mászás közbe dobott le egy kővel, nem érdekelt, utánamentem és leszúrtam, annyira fel tudtak húzni a nyafogásaikkal.
  • NEOreg3 #7
    ez így leírva jól hangzik, gyakorlatban minden őrt egyesével fogok levágni
  • blessyou #6
    Ja jó, most esett le az első részről volt szó. Megint előbb járt a kezem, mint az eszem
  • zola2000 #5
    Az első rész nekem is bejött volna, ha nem cseszik el a középkorias hangulatot az a dolog hogy az emberünk egy gépbe fekszik bele, és néha kiszáll. Ha a középkorban játszódik egy játék akkor az maradjon is ott az elejétől a végéig!
  • blessyou #4
    Ha jól tudom, ez nem a keresztes háborúk idején játszódik, hanem a reneszánsz Itáliában, a patrícius családok és városállamok versengése és intrikái idején (amikor szintén népszerű volt a merénylet;) )

    De szóljatok, ha nem :)

  • Broafka #3
    hűű, ez tényleg nagyon ígéretesnek tűnik. Jók az új likvidálások. a pénzes trükk. ötletes. Mondjuk a függeszkedve való átlendülés a másik párkányra egy kicsit irreálisnak tűnt...
  • koschwarz #2
    szerintem már csak a keresztesháborús-szentföldes hangulat miatt is megéri, a történetről nem is beszélve...nekem nagyon bejött az első rész, még ha valóban voltak a játékmenetének hiányosságai.
  • Hoz_Hun #1
    Ezt a játékot várom nagyon. Nekem bejött az első rész is, mai napig szívesen előveszem. Teszem ezt annak ellenére, hogy teljesen egyetértek a kritikáival és tényleg vannak komoly hiányosságai.