Ötvös Tibor

Per az Assassin's Creed miatt

A Ubisoft pazar akció-kalandjátéka, az Assassin's Creed PC-s változata már majdnem másfél hónappal a hivatalos megjelenés előtt letölthetővé vált. A kiadó ezért úgy döntött, hogy valakinek bűnhődnie kell.

Az eladások tükrében ez érthető is. Míg konzolokon milliós példányszámban kelt el a játék, addig az amcsik PC-n alig 40 ezer darabot vásároltak meg. Ám a Ubisoft felmérése szerint közel 700 ezer játékos töltötte le a különböző torrent-oldalakról Altair első kalandját.



A kiadó szerint ez az OEM (Optical Experts Manifacturing), a játék lemezének sokszorosításáért felelős cég hibája. A cég is elismerte hibáját, miután egyik alkalmazottjuk lakásán a rendőrség megtalálta a játék hiányzó kópiáját. Ám ez még nem elég. A kikerült példányban ugyanis volt egy nagyon komoly bug, amit a warez-játékokat tesztelő "szaklapok" is kiemeltek és ezzel a Ubisoft hírneve is csorbult.

A kiadó kerek 10 millió dolláros kártérítést követel az OEM-től.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Falcon87 #35
    "úgyérted vesz photoshopot mert nincs konzolra? vagy nyomtatóhoz szoftvert?"
    Pontosan. Konzolon nem fogsz sem nyomtatni, sem PS-elni.
  • neoG #34
    Egy privátba megírtam!
  • kukacS3K #33
    legalább nem a kicsik szívnak megint mondjuk ezek a számok tényleg durvák
  • Tiboy #32
    Engem érdekelne, hogy miért szűnt meg. Úgy tudom azért, mert kevés volt az eladott példány, gagyik voltak az új írók. Ha tévedek, javíts ki, kedvenc újságom volt... Azóta se olvastam olyan jókat, mint CoVboy, Martin, TJ cikkei...
  • Praetor #31
    "...Ám a Ubisoft felmérése szerint közel 700 ezer játékos töltötte le a különböző torrent-oldalakról Altair első kalandját..."

    ...majd 2 órával később közel 700 ezer játékos törölte le a gépéről Altair első kalandját... mint én.
  • neoG #30
    Azt akarod mondani,hogy az 576PC vonala a játékosok érdektelensége miatt halt ki?(én így értelmeztem hirtelenjében,ha rosszul jött le, akkor javíts ki)
    Csak azért kérdezem, mert nem ezért szűnt meg, tévedésben meg ne éljünk!
  • Tinman #29
    Nem egészen, de azért leírod u.a., amit írtam, csak számszerűsítve. Jóvan! :-D
  • zola2000 #28
    Hát a simset igen:)
  • Cat 02 #27
    De az a 100 millió mind eredetiben veszi meg.

  • zola2000 #26
    Nem egészen, x360ból két és fél év alatt adtak el 20 milliót, ps3ból másfél év alatt adtak el 15 milliót, wiiből is másfél év alatt 30 milliót. De nem is ezeket a gépeket veszik, hanem a nintendo dst, három és fél év alatt 70 millió, meg a pspt ami 35 milliónál jár, meg 128 millió ps2 van -> összesen kb 300 millió

    pc meg egymilliárd, de ebből kb 100millióan játszanak leginkább simset, wowot...