Németh Szabolcs

Guild 2 - na végre valami újdonság!

Miután a Jowood 2002-ben kiadta a Guild-ot, a fejlesztők úgy gondolták, hogy itt az ideje a vérfrissítésnek egy folytatás képében. Így született meg a The Guild 2 ötlete.

Mostanában nagyon népszerűek a stíluskeveredéssel meghintett játékok. RTS-FPS, FPS-kaland, de még FPS-RPG stílusjegyekkel is találkozunk némely játéknál. A The Guild kilóg a sorból, és emiatt már négy évvel ezelőtti bemutatónkban is hosszan méltattuk. A 4Head Studios legújabb eresztése RPG- élet-szimulátor. Élet-szimulátorról ugye már halottunk, eElég ha csak a kedvesen gügyögő Simsekre gondolunk. A The Guild még Will Wright játékán is túl szeretne mutatni. A 4 Head Studios üdvöskéje a sötét középkorba repít el bennünket, ahol a feladatunk egy teljesen új dinasztia felépítése lesz. A saját dinasztiánké.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Miután kiválasztottuk főhősünket, megalkottuk a temérdek opció segítségével a számunkra legoptimálisabb karaktert, el kell indulnunk a ranglétrán. A program teljesen szabad kezet ad, hogy ezt milyen minőségben tesszük. Lehetünk tolvajok, kereskedők, iparosok, szónokok vagy éppen dúsgazdag arisztokraták. Minden ránk van bízva. És hogy hogyan kezdhetjük meg a felfelé kapaszkodást? Házasodjunk jól, szerezzünk minél jobb kapcsolatokat, ápoljuk azokat és így irányítva az életünket rövid időn belül a felső tízezer között találjuk magunkat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A grafikára a képek alapján nem nagyon lehet panasz. Részletgazdag és ami a legfontosabb, hangulatos világ néz vissza ránk. A megragadó atmoszférának egyszerű oka van. A város, ahol élni fogjuk az életünket állandóan mozgásban lesz. Hol kivégzéseknek, hol rablásoknak, hangos perpatvaroknak, netán verekedéseknek, lerészegedéseknek lehetünk szemtanúi. Egyszóval a program nagyon ígéretes és szerencsére egyedi próbálkozásnak tűnik.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lovaskocsi #24
    check it out
  • winters123 #23
    :DD
  • Pluskast #22
    Az első rész nekem megvan és marha sokat játszottam vele. Nekem nagyon bejött. A kérdés csak az, hogy a második részben a garfikán kívűl mennyire újúl meg a játékmenet.
  • WGL #21
    dinasztiát alapítani egyféle képpen lehet. cenzored felirat lesz?
  • psishock #20
    eggyetértek
  • Praetor #19
    Ember, jelentkezz a francia idegenlégióba...
  • azirafael #18
    Ejej minek az ilyen? Ide gépágyúk kellenek, véres pallosok, fröccsenő vér, testeket szétszaggató repeszgránátok, agyvelő és hullák, rengeteg hulla!

    Mindehez pixel sahder, vertex shader, bump maping, dinamikus fények, rombolható környezet, reális fizika, 2Giga memória, fél gigás videókártya, 4000 proci!

    Minek simsezni, amikor hentelni is lehet!!! Menyjél ki a kertbe oszt beszélgess a szomszéddal, ha annyira szimszezni akarsz!
  • Praetor #17
    Ahogy én a cikket értem, ez egy középkori karrier "szimulátor".
    Nem kalandjáték, nem fantasy, nincsenek szörnyek (mindig is utáltam mindent, ami a realitásoktól távol áll), nincsenek hősök, és nem az akciókról szól.
    Talán inkább gazdasági/politikai stratégiának lehet nevezni.

    Ilyenből azért nincs túl sok.
    De ha tévedek, akkor javítsatok ki.
  • irkab1rka #16
    12-t egy tucatba.
  • szurka #15
    ez az Europa 1400: The Guild második része, nemdeugyebár? (bennem azóta csak az Europa 1400 maradt meg)