Gyurkity Péter

Fantasy Congress - politikai bajnokság

A tengerentúlon új oldalról közelítik meg az online játékokat: a Fantasy Congress-ben képviselőként és szenátorként mérkőzhetünk meg, a legtöbb új törvényt keresztülverő játékos lesz a győztes.

A Fantasy Congress érdekes, újszerű módon használja fel a már jól bevált koncepciót: a hagyományos sportágak, csapatok és bajnokságok mintájára ezúttal a Kongresszus munkájában vehetünk részt, képviselői csoportokat alkotva és menedzselve, a cél pedig az, hogy minél több javaslatot fogadtassunk el, verjünk keresztül a törvényhozáson. Az alkotók abban reménykednek, hogy felkelthetik a fiatalabb generációk érdeklődését a politika iránt.

Ilyen értelemben nyilatkozott Andrew Lee, a Los Angeleshez közeli Claremont McKenna College hallgatója, aki a játék egyik alkotójaként maga is erőteljesen érdeklődik a terület iránt. Véleménye szerint ezzel a módszerrel rávehetik a fiatalokat arra, hogy az egyes sportágakhoz, csapatokhoz hasonlóan a politika eseményeit is figyelemmel kísérjék és véleményt formáljanak a történésekről, döntésekről. "A Kongresszusnak észre kell vennie, hogy ugyanúgy figyelik őket, mint a különböző csapatokat és versenyzőket" - jelentette ki Lee, aki szerint mindennek révén egy jobb demokráciát építhetnek ki az Egyesült Államokban.


A játékban a már megszokott módon csapatot kell alkotnunk és bajnokságban kell indulnunk, ám a játékosok, versenyzők ezúttal politikusok, a gólok helyett pedig törvényekben mérik az eredményt. Célunk, hogy 16 fős, szenátorokból és képviselőkből álló csapatunkkal minél több saját javaslatot terjesszünk be és ezeket minél nagyobb arányban fogadtassuk el a Kongresszussal, vagyis a Szenátus és a Képviselőház közös platformjával. A "bajnokságban" az elmúlt hónapok eseményeit játszhatják újra a résztvevők, utolsóként szeptembert, mivel a novemberi választásokkal átmeneti időszak közeledik.

Eddig mintegy 6000 regisztrált internetező vesz részt a játékban, amelyet egy 5000 dolláros díjból finanszíroznak. Ezt az összeget az alkotók a webalapú platform kialakítójaként nyerték el egy versenyen, reményeik szerint ezután nem lesz gond az anyagi háttérrel. Bár azt nem tartják valószínűnek, hogy egycsapásra a sportjátékokhoz hasonló népszerűségre tesznek szert, az érdekes kezdeményezés megragadhatja a fiatalok egy részének fantáziáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)