Németh Szabolcs

Caesar IV - építsük újra Romát

Cézár. Egy név, amely összefonódott a történelemmel. Caesar, egy játék, amely összefonódott a császár és Róma fogalmával.

Mikor sok-sok évvel ezelőtt a Caesar-sorozat fejlesztői belefogtak az első rész megalkotásába, valószínűleg álmukban sem gondolták, hogy mindenidők egyik legsikeresebb építgetős játékát adják ki a kezük közül. Az első rész után futószalagon jött a második, majd a harmadik folytatás és szépen lassan, de biztosan közeledik a negyedik rész, amelybe a fejlesztők minden tudásukat, tapasztalatukat összegyűjtötték, amit a Pharaoh, illetve a Caesar III készítése közben szereztek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A negyedik rész igazi választópontnak tekinthető a játék életében, hiszen a Caesar 4 a képek alapján messze a legszebb az eddigi próbálkozások közül. Azonban az egyelőre még kérdéses, hogy a fejlesztők meghalnak a szépségben, avagy tartalmilag is egy nagyon korrekt játékot tesznek le az asztalunkra.

A játékban egy kisváros kormányzójaként kezdünk, amelyet tehetséges és furfangos módszereinkkel a magasba kell emelnünk, hogy idővel nem más, mint az egész Római Birodalom urai lehessünk. Az út odáig iszonyatosan hosszú, rengeteg teendő vár ránk. A saját tartományunkban felelősek leszünk a város fejlesztéséért, fejlődéséért, pénzügyi helyzetéért, valamint a város védelmét is nekünk kell megszervezni, biztosítani.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

És hogy miből válogathatunk? Több mint 100 egyedi építmény, épület közül kell a számunkra legmegfelelőbbet kiválasztanunk. A gazdaság kontrollálásán áll vagy bukik minden. Összesen több mint harmincféle áruval kereskedhetünk belföldi, vagy akár külföldi piacokon is. A játékban fontos szerepet kap az idegen országokkal folytatott kereskedelem, ami azonban nem lesz mindig békés hangvételű.

A grafikáról már ejtettünk néhány szót, de nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy városunkban több mint 75, teljesen egyedileg lemodellezett karakter fogja életét élni, és ők mind-mind egymással interakcióba is lépnek majd. A fejlesztők szerint az egyjátékos mód, a küldetések száma, minősége és nehézsége több mint száz óra tiszta játékidővel kecsegtet. Nos, meglátjuk.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lacaaa2 #24
    Sziasztok sajna problémám van a játékkal feltelepítettem és nem indúl el azt írja ki hogy Effect compile error és valami draw movie.fx-re utal ha valaki tud segítsen előre is köszi
  • visine #23
    HELP!

    Megvettem EREDETIBEN a magyar nyelvű C4-et! Telepítés, beállítás stb. Variáltam a graf beállításain, el kezdtem volna játszani, de kiírta, indítsam újra a játékot. Kiléptem, majd újraindítás után egy remek "Run Time Error" hibaüzivel hazavágott. Nem indul. Most akkor mi a helyzet? Valaki tud segíteni? köszönöm!
  • Tetsuo #22
    Játékélménye nulla szerintem.
  • Szekely Goree #21
    Mar latom elorre ok is elmenek a grafika fele jo jatek meg sehol.
  • irkab1rka #20
    ugyanaz, mint a 3, csak ez mondjuk fut majd vistán is. Mostanában ez a business. Senki nem mer újal piacra jönni (talán a prey kivétel...)
  • katarzis #19
    Szerintem sokkal hangulatosaban néz ki még mostis mint ez jol mondták az alant lévök tul steril ezenkivül nincsenek emberek az utakon igy már nem árasztja ugyanazt a hangulatot mint az elödje jajj mennyit is játszottam vele anno.Viszont ezen kivül jelenleg készül még 2 proálkozás a Glory of the Romen empire ami ebben a honapban jelenik meg és igéretesebb mint ez,meg a Civcity rome ,de azis hangulatosabban néz ki szerintem.
  • Tetsuo #18
    A 3Dvel az a baj, h túl steril. Nem elég 200féle épüéet.
    Min 2000 kéne. És az egyformákra is más-más textúra (hiszen igazi várost akarnak utánozni) Az embereket is ily részletesen kéne..
    Ha ezt nem tudják 3Dben, akkor valósítsák meg izometrikusan vagy ne adjanak ki 4. részt.
  • laca103 #17
    az akkori gépeken csodaszép volt...
    az akkori 15" os monitorokon ez volt a csúcs
    azontúl szerintem ebből a játékból már nem igazán lehtne többet kihozni.

    sztem túl giccses lesz legalább is ez az első benyomásom a képekről.
  • MhyCroft #16
    egy sirály:D
  • NEOreg3 #15
    akármiylen hangulatos is volt anno én nem szeretnék ilyen grafikával játszani